estella50 22.06.15, 15:17 Nowy sondaż wskazuje 5% wzrost poparcia dla PO, przy 4% dla PiS. wzrościewiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/493527,5-partii-w-sejmie-pis-minimalnie-prowadzi-z-po-nowy-sondaz.html . A Kukiz spadł na 3 miejsce. Ciekawe! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: PO odrabia straty ? 22.06.15, 15:58 Noo kurka wodna,ja mam inny najnowszy sondaż. TNS Polska: trzy partie w parlamencie. PiS - 34 proc.; PO - 20 proc., formacja Kukiza - 17 proc. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,TNS-Polska-trzy-partie-w-parlamencie-PiS-34-proc-PO-20-proc-formacja-Kukiza-17-proc,wid,17654456,wiadomosc.html Odpowiedz Link
estella50 Re: PO odrabia straty ? 22.06.15, 16:42 jaga_22 napisała: > Noo kurka wodna,ja mam inny najnowszy sondaż. > > TNS Polska: trzy partie w parlamencie. PiS - 34 proc.; PO - 20 pr > oc., formacja Kukiza - 17 proc. > > wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,TNS-Polska-trzy-partie-w-parlamencie-PiS-34-proc-PO-20-proc-formacja-Kukiza-17-proc,wid,17654456,wiadomosc.html Jedyny wspólny punkt, to spadek na 3. miejsce Kukiza. Cyferki w sondażach zależą od tego kogo i jak się pyta oraz jak podlicza odpowiedzi. Np sondaż telefoniczny przeprowadza się dzwoniąc na telefony stacjonarne. A użytkownikami są w większości osoby starsze, o konserwatywnych poglądach. Albo w podliczaniu dolicza się proporcjonalnie niezdecydowanych, albo nie dolicza. I już wyniki skaczą. Będę się trzymała "swojego" sondażu Optymistyczniej mi on wygląda Odpowiedz Link
zajbel Re: PO odrabia straty ? 22.06.15, 21:07 Sondaże tak maja sie do rzeczywistości jak pięśc do nosa. Mam nadzieję że zyciue je zweryfikuje. Nie rozumiem tej mody na dążenie do zmian za wszelką cenę nawet jeżeli to bedzie zmiana na gorsze. Odpowiedz Link
amityr Re: PO odrabia straty ? 22.06.15, 21:09 Wiecie co, w PO nie ma życia. Nawet na tym konwencie. Szczerze powiem , że jakby mieli za chwilę poumierać. Oni dalej kręcą się w koło i nie rozumieją co się dzieje , jakby byli na haju. Dokładnie tak jak w kampanii prezydenckiej. Całe szczęście , że chyba Beatka nie bardzo spodoba się ludziom. Ona tak gada i wygląda tak jakby celowo udawała zakonnicę. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: PO odrabia straty ? 22.06.15, 21:56 Udaje udaje potem zachoruje i jej miejsce zajmie kurdupel ( Odpowiedz Link
estella50 Re: PO odrabia straty ? 22.06.15, 22:08 alfredka1 napisała: > Udaje udaje potem zachoruje i jej miejsce zajmie kurdupel ( Wszyscy to wiemy, ale nie ma sposobu, żeby to zmienić. Grają z nami jak chcą, a elektorat to kupuje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: PO odrabia straty ? 23.06.15, 09:37 A mnie się podoba Nowacka,ona chyba nadaje się na premiera. Odpowiedz Link
estella50 Re: PO odrabia straty ? 23.06.15, 12:08 jaga_22 napisała: > A mnie się podoba Nowacka,ona chyba nadaje się na premiera. Mnie też. Najpierw jednak musi się dostać do sejmu. Ma szanse, bo nie budzi kontrowersji, a ma dużo zalet. Może w następnym rozdaniu parlamentarnym nawet stołka premiera się dorobi Odpowiedz Link
czuk1 Re: PO odrabia straty ? 23.06.15, 12:48 Politycy robią wszystko by dostać się do Sejmu. Szukają bezpiecznej partii/komitetu. Następnie by mocno zaistnieć w świadomości wyborców. Świetnie to robi p. Barbara Nowacka. Najpierw zyskała sobie w mediach i bezpośrednio - powszechną popularność i sympatię. PS. Mogę to potwierdzić , w ub. przebywałem z nią na spotkaniach wyborczych kilka godzin. Przemiła Pani i uczciwy polityk. Teraz , stojąc na czele bloku wyborczego polityków lewicy, ma szanse ogromne wejść do Sejmu. Mobilizacją działań dla jej grupy jest uzyskanie aż 8 %-owego poparcia wyborców. W nowym , lewicowym rozdaniu.... w bloku wyborczym do którego mentalnie ciąży duża część wyborców, jego kandydaci mają szanse wejść do Sejmu, pod jednym jedynym warunkiem, że będą: autorytetami, popularnymi, uczciwymi, nie umaczanymi w jakieś afery/przekręty oraz będą głosić ludyczne i oczekiwane programy/hasła. Niestety .... tak tylko (wg mnie) - w tegorocznych wyborach - można powalczyć z demagogami politycznymi , którzy właśnie poprzez propagandę i obietnice zyskali dużą przychylność społeczną, obudzili w społeczeństwie nadzieję na lepsze rządzenie Polską. Odpowiedz Link