Dodaj do ulubionych

Senator Kogut

31.01.16, 09:36
Senator Kogut wczoraj tłumaczył, że obniżenie wieku emerytalnego spowoduje powrót babci.
Jest zdania, że babcie wrócą do domu, zajmą się wnukami a matki będą mogły iść do pracy.
Że się zdenerwowałam, to mało powiedziane.
1/ Swoje zrobiłam, wychowałam, wykształciłam. smile
2/ Część swoją do budżetu odłożyłam.
3/Gdyby kobieta po 60 mogła wychowywać dziecko - to by sobie urodziła - widać natura zadecydowała, że się już do tego nie nadajemy smile
4/Kto miał przyjemność w robocie niech ma przyjemności w wychowaniu. wink
Senator niech zagłosuje za rozbudową żłobków, przedszkoli a od nas się ... już niczego nie powinno wymagać. aga
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Senator Kogut 31.01.16, 09:57
      I ten senator i reszta z PiS ma mentalność sprzed 100 lat i marzy im się ciągle tzw "tradycyjna" rodzina. A ile młodych rodzin mieszka nadal ze swymi rodzicami? Nawet w tej samej miejscowości wielu nie mieszka. I niby z jakiej racji obarczać babcię opieką nad wnukami?! Oczywiście dorazne wspieranie, kiedy rodzice chcą mieć wolny wieczór, wspólne z wnukami wakacje itp. A babcia też człowiek i prawo do własnego życia ma! Ja sobie nie wyobrażam zajmowania się teraz wnukami!

A zamiast tych 500 niech wybudują potrzebne żłobki i przedszkola, to matki zapracują na więcej niż te 500! I podatki opłacą i na swoją emeryturę odłożą i od niczyjej łaski w razie czego nie będą zależne!
      • iryska2604 Re: Senator Kogut 31.01.16, 17:49
        Wczoraj oglądałam "Szkło kontaktowe" i pokazali również senatora Koguta. Dawno sie tak nie ubawiłam jak przy słuchaniu tego mędrca. W ogóle szkiełko było wczoraj wyjątkowo udane. Dziś będzie p.Czubaszek i należy sie spodziewać wesołych momentów.
          • ewa9717 Re: Senator Kogut 03.02.16, 16:36
            Senator kogut jest idiotą i doskonałym przykładem na potwierdzenie opinii tych, którzy od lat postulują zniesienie senatu w Polsce.
            • dociek Re: Senator Kogut 03.02.16, 16:56
              Kroczy kogut po podwórku... I cóż on potrafi? W tłumie kokoszek popietuszyć jak leci (inaczej, według partyjnego słownictwa: popierdolić) i czasem na mównicę, tj. na płot wskoczyć i zapiać gromko ni z tego ni z owego, dając znać na całe podwórko, jaki z niego bardzo ważny kogut. Do czasu, aż go gospodyni do rosołu nie wykorzysta....
              • aga-kosa Re: Senator Kogut 03.02.16, 17:17
                Na filmiku są dwa koguty; taki prawdziwy i udawany grzeczny wink.
                W "Szkle kontaktowym" był jeszcze z jedną twarzą; - taki, co z seniorek chce kwoki zrobić. winkaga
                Jeśli młode małżeństwo najmuje nianię do pilnowania dziecka najmuje na 8 godzin dziennie, ubezpiecza, płaci, przygotowują wszystko co niania będzie do dziecka potrzebowała. Nazywa się, że niania pracuje. smile
                Babcia robi to wszystko sama, przy okazji posiłek rodzinie przygotuje, jak zabraknie do pierwszego, to dołoży i nazywa się, że babcia pomaga.
                Durny senator też myśli, że to dla nas największa rozkosz, wprost ekstaza, że można będzie po przejściu na emeryturę kilka godzin dziennie "pomagać'.
                Czy on swoją matkę tak traktował, czy żonie każe bawić wnuki...
                Wiem, że czasami dzieciom trzeba pomóc, wziąć wnuczę na krótko, ale na co dzień? Z tej przyczyny wcześniej kobieta ma iść na niższą emeryturą.
                No cóż ...Elyty sad aga

• iryska2604 Re: Senator Kogut 03.02.16, 17:25
                  Idioci nie elyty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka