Dodaj do ulubionych

Karabin + 500

06.06.16, 17:14
1. Ochotnicy obrony terytorialnej będą otrzymywać ok. 500 zł miesięcznie
2. Złoży się na to 200 zł za szkolenie i 300 zł "dodatku za gotowość"
3. OT - sztandarowy projekt Antoniego Macierewicza - ma ruszyć jesienią

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20177802,500-karabin-zolnierze-obrony-terytorialnej-dostana-ok-500.html#BoxNewsImg
Szkoda że emeryci nie mogą dorobic...
Obserwuj wątek
    • zgred.polarny Re: Karabin + 500 06.06.16, 17:26
      Skąd A. Świr weźmie pieniądze na swój wspaniały pomysł?
      • iryska2604 Re: Karabin + 500 06.06.16, 18:06
        Gdyby chcieć zrealizować wszystkie obietnice rządu w ciągu czterech najbliższych lat, w budżecie nie pozostałaby ani złotówka na działanie państwa. Nawet pobieżny przegląd propozycji i projektów gabinetu Beaty Szydło wystarcza, by mieć pewność, że większości z nich prędko nie zobaczymy.

innpoland.pl/127391,za-obietnice-pis-bedziemy-placic-przez-kolejne-40-lat-oto-co-wynika-z-prostych-wyliczen
        Może liczy na cud, jakąś mannę z nieba albo co...
        • jaga_22 Re: Karabin + 500 06.06.16, 19:50
          Od przyszłego roku będzie banknot o nominale 500zł i pewnie myślą,że się cudownie
          rozmnoży.
          • zgred.polarny Re: Karabin + 500 06.06.16, 20:08
            Bo to będą banknoty męskie i żeńskie!
            Spryciule te PiSdaki big_grin
            • jaga_22 Re: Karabin + 500 06.06.16, 20:23
              Łodzianie szturmują Wydział Praw Jazdy i Rejestracji Pojazdów. - W mojej karierze nigdy nie było tylu osób rejestrujących auta - mówi dyrektor. Jest tylko jedno wytłumaczenie - 500+.

Wśród tłumu rejestrujących samochody trudno spotkać kogoś, kto oficjalnie przyznałby się do tego, że za pieniądze z 500+ kupuje auto. Ale wystarczy postać w kolejce i przysłuchać się rozmowom. Do okienka czeka mąż z żoną. Z rozmów między nimi wynika, że mają trójkę dzieci. Pieniądze dostają na dwójkę, czyli tysiąc złotych miesięcznie. Najstarsze dziecko musi mieć 13 lat, bo liczą, że pieniądze w tej wysokości będą otrzymywali jeszcze przez pięć lat. Na samochodowe potrzeby postanowili przeznaczyć połowę otrzymywanej kwoty. Sprzedali stare auto i wzięli na raty dwuletniego hyundaia.

Cały tekst: lodz.wyborcza.pl/lodz/1,35153,20190569,lodzianie-masowo-kupuja-auta-za-pieniadze-z-500.html#ixzz4ApCnKWJX

Ciekawe co potem zrobią jak zakręcą kranik wink
              • dociek Re: Karabin + 500 06.06.16, 22:30
                Oddziały obrony terytorialnej zostaną uzbrojone w krzyże bojowe. Według ekipy pana ministra szalonego to już wystarczy na pokonanie wszystkich bezbożników. Zamiast wojsk mobilnych przewidziane są na pierwszą linię służby specjalne kapelanów katolickich, które mają poganiać ochotników kropidłami pod gromką modlitwę.
                • iryska2604 Re: Karabin + 500 06.06.16, 22:39
                  Tak to obrazowo opisałes ze ja, w tej chwili pijąc wode ze szklanki naraziłam na szwank moją klawiaturę.Muszę odreagować...
                  • narfi Re: Karabin + 500 08.06.16, 09:33
                    Ja wiem, ze to "niby wojsko" OTK to na razie temat do zartow, ale historia czesto lubi sie powtarzac. U sasiadow tez najpierw bylo cos w rodzaju OTK. Pozniej im dano palki do rozbijania wystaw zydowskich sklepow. Nastepnie mundurek SA i stary karabin, no a pozniej byl mundurek SS i schmeisser i juz sie potoczylo z gorki. Natomiast trzeba pamietac, ze to byli ci sami ludzie. Z charakterem k...wy trzeba sie urodzic, a to, ze ludzi z takim charakterem mamy w Polsce bez liku to juz Pilsudski wiedzial .... i glosno i publicznie o tym mowil.
                    " Kraj piekny, tylko ludzie k...wy"

Jak ci mlodziency z OTK, ale juz w innym mundurku zapukaja do waszych drzwi o 4-ej rano to sobie przypomnicie te rozmowy na tym forum, ale juz bedzie za pozno.
                    Kurdupel niby juz stary i mozna miec nadzieje, ze natura w pore zainterweniuje, ale jak nie,
                    to po zmianie ordynacji wyborczej moze niszczyc ten biedny kraj przez nastepne 10-15 lat.

• estella50 Re: Karabin + 500 08.06.16, 10:13
                      Powiem więcej: aktualnie rządzący doskonale zdają sobie sprawę z tego, co napisałeś. Przecież już wcześniej hołubili kiboli, narodowców. Dlaczego? Ano dlatego, że oni są doskonałym materiałem do różnych prowokacji, eskalowania napięcia. Będą mięsem armatnim do pacyfikacji opozycji. I możemy znowu spotkać kogoś z "Gott mit uns" na klamrze, tym razem po polsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka