Dodaj do ulubionych

Powrot do pracy

15.07.13, 12:18

> moj synek ma 3miesiace, a ja musze wrocic za tydzien do pracy. Je 8-9 razy na d
> obe, z czego az 4- 5 karmien wypada w moich przyszlych godzinach pracy (8-17.00
> ).
> W pracy bede mogla odciagac max. 2-3 razy i wiem, ze na pewno nie uzbieram w su
> mie wiecej niz 120-180ml, czyli zdecydowanie za malo na posilki podczas mojej n
> ieobecnosci w domu... Co robic?
Obserwuj wątek
    • awidyna Re: Powrot do pracy 16.07.13, 07:07
      Możesz ściągnąć już wcześniej. Na Twoim miejscu już bym zaczęła zwiększać ilość ściągań aby dać sygnał, że trzeba tego mleka więcej. Moja córka w wieku 3 miesięcy zjadała 100ml na jedno karmienie. być może Tobie nie trzeba bedzie więcej więc jak już rano czy wieczorem dzień wcześniej coś ściągniesz to już będzie na jedno, w pracy może odciągniesz na dwa karmienia. A potem wrócisz do domu i będzie sobie ssał ile będzie chciał. Pamiętaj, że z wiekiem ilość tych karmień trochę zmaleje więc się maleństwo zapewne dostosuje. No i pamiętaj, że w lodowce może mleko być 2 dni, więc zapas zawsze możesz zrobić a potem na bieżąco ściągać. Ja jak mam zapas w lodowce to psychicznie lepiej się czuję i tego mleka jest duzo przy ściąganiu, a jak nie mam to się denerwuję i mleko nie chce lecieć. Więc zapewnij sobie ten komfort psychiczny bo Tobie jeszcze stres z powrotem do pracy dojdzie. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka