Dodaj do ulubionych

Zrobiłam TO

13.03.17, 16:44
Też byłam zdania, że szkoda zdrowia. aga
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 17:00
      No i po co robić im u nas miejsce!
      • iryska2604 Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 17:38
        Ale CO???????????????????????????????????
        • iryska2604 Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 17:44
          No - chyba wiem. Tylko kochane moje - jesli będziemy tak sobie usuwac wszystkie niewygodne wątki to forum nam sie zamieni w towarzystwo wzajemnej adoracji. Gdzie sie podzieje dyskusja, wyrażanie opinii? Warto przemysleć.
          • alfredka1 Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 18:15
            Aga - dziękuję .
            W tym wypadku temat jest wyjątkowo paskudny sad
            a sporo ludzi wręcz kocha takie tematy ...
            bić Żyda ! takie zawołanie śmierdzi faszyzmem , hitleryzmem i dla niektórych jest źródłem do naśladowania / oczywiście dla "czystych Polaków"./
            • pandaber Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 18:23
              Dlaczego żaden inny naród nie spotkał się z tak wielką awersją?

Bernard Lazare, żydowski pisarz, w książce pt. „L’antisémitisme son histoire et ses causes”, wydanej w 1894 r., przedstawił taką opinię tyczącą się żydowskich wypędzeń:

„Jeśli taka wrogość i awersja w stosunku do żydów miałaby miejsce tylko w jednym czasie, w jednym kraju, łatwo byłoby wyjaśnić przyczyny. Jednak rasa ta była obiektem nienawiści wszystkich narodów pośród których żyła. Skoro wszyscy wrogowie żydów należeli do zupełnie różnych ras, mieszkali w odległych krajach, podlegali zupełnie różnym prawom, kierowali się różnymi pryncypiami, mieli różną moralność, różne zwyczaje – te wszystkie zasady społeczne, niepozwalające niczego ocenić w ten sam sposób – toteż główna przyczyna antysemityzmu zawsze leżała w samym Izraelu, a nie w tych, którzy przeciwko niemu walczyli.”

Profesor Jesse H. Holmes w „The American Hebrew”, wyraził podobną opinię:

„To może nie być przypadkiem, że antagonizm antyżydowski znajduje się prawie wszędzie tam, gdzie współistnieją żydzi i nie-żydzi. Skoro żydzi są wspólnym elementem układanki, wydaje się prawdopodobnym, że przyczyna tkwi w nich samych, a nie w tak różnych grupach odczuwających ten antagonizm.”

Tylko w Europie i Rosji żydzi byli wypędzani 47 razy w ciągu ostatniego tysiąclecia:

Mainz, 1012
              Francja, 1182
              Górna Bawaria, 1276
              Anglia, 1290
              Francja, 1306
              Francja, 1322
              Saksonia, 1349
              Węgry, 1360
              Belgia, 1370
              Słowacja, 1380
              Francja, 1394
              Austria, 1420
              Lyon, 1420
              Kolonia, 1424
              Mainz, 1438
              Augsburg, 1438
              Górna Bawaria, 1442
              Niderlandy, 1444
              Brandenburgia, 1446
              Mainz, 1462
              Litwa, 1495
              Portugalia, 1496
              Neapol, 1496
              Nawarra, 1498
              Norymberga, 1498
              Brandenburgia, 1510
              Prusy, 1510
              Genua, 1515
              Neapol, 1533
              Włochy, 1540
              Neapol, 1541
              Praga, 1541
              Genua, 1550
              Bawaria, 1551
              Praga, 1557
              Państwo Papieskie, 1569
              Węgry, 1582
              Hamburg, 1649
              Wiedeń, 1669
              Słowacja, 1744
              Mainz, 1483
              Warszawa, 1483
              Hiszpania, 1492
              Włochy, 1492
              Morawy, 1744
              Czechy, 1744
              Moskwa, 1891

Powyższe zaczerpnięto z „Synagogi Szatana” Andrew Carrington Hitchcocka.

Czy Henry Ford, legendarny producent samochodów, znalazł część odpowiedzi na przyczynę żydowskich wypędzeń?

„Żydowskim talentem jest życie z ludzi, nie z ziemi, ani z produkcji, ale z ludzi. Niech inni uprawiają ziemię, żyd, jeśli będzie w stanie, będzie ciągnął zyski z rolnika. Niech inni zajmują się handlem i przemysłem; żyd będzie eksploatował owoce ich pracy. To jego szczególny talent. Jeśli użyjemy tu słowa „pasożytniczy” do opisania go, to będzie to trafne określenie.”

„Żydowska nacja jest jedyną która posiada sekrety pozostałych… niema na świecie rządu tak im poddanego jak w Ameryce. Brytyjczycy zrobili to … Niemcy zrobili to, wtedy gdy w rzeczywistości zrobił to międzynarodowy żyd.”

„Amerykanie są (znani jako) wstrętni, chciwi, okrutni ludzie. Dlaczego? Ponieważ żydowska władza-pieniądz jest tutaj skoncentrowana.”
              –Henry Ford „Międzynarodowy żyd”

ussus.wordpress.com/2013/04/06/zydzi-wypedzani-47-razy-w-ciagu-1000-lat-dlaczego/
              • iryska2604 Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 20:27
                Może dlatego że są mądrzejsi? Jesli mają szczególny talent np. do handlu czy zarządzania - to żle? Ale to pociąga za sobą niechęć innych nacji, bo dlaczego ja nie potrafię a on sobie dobrze radzi?
                • estella50 Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 20:36
                  W wielu krajach Żydzi nie mieli prawa uprawiać ziemi. Nie wolno im też było osiedlać się w murach miasta. Tych ograniczeń było więcej (służba wojskowa, studiowanie). Musieli więc szukać innego sposobu na życie i przeżycie.
                  Jeśli mamy ciągnąć tą dyskusję, to proszę, żeby nie było to pod sugerowanym hasłem: dlaczego Żydzi są żli. To jest hasło antysemitów!
                  • alfredka1 Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 21:09
                    A kto z Was , cytujących artykuły o paskudnych itp. Żydach polskich , których zna cywilizowany świat i z których jesteśmy dumni .' potrafi wymienić chociaż dziesięciu....

/nauka, literatura , sztuka .../
                    • wikul Proszę bardzo, ciekawy link. 13.03.17, 22:04
                      Ponad jedna piąta wszystkich laureatów Nagrody Nobla jest pochodzenia żydowskiego, z tego co drugi wywodzi się z Polski.

poznan.jewish.org.pl/index.php/portrety/Z-ziemi-polskiej-do-Nobla.html
                  • pandaber Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 21:54
                    Czy to znaczy że żydzi są antysemitami skoro to żyd pisze "Bernard Lazare, żydowski pisarz, w książce pt. „L’antisémitisme son histoire et ses causes”, wydanej w 1894 r., przedstawił taką opinię tyczącą się żydowskich wypędzeń:

„Jeśli taka wrogość i awersja w stosunku do żydów miałaby miejsce tylko w jednym czasie, w jednym kraju, łatwo byłoby wyjaśnić przyczyny. Jednak rasa ta była obiektem nienawiści wszystkich narodów pośród których żyła. Skoro wszyscy wrogowie żydów należeli do zupełnie różnych ras, mieszkali w odległych krajach, podlegali zupełnie różnym prawom, kierowali się różnymi pryncypiami, mieli różną moralność, różne zwyczaje – te wszystkie zasady społeczne, niepozwalające niczego ocenić w ten sam sposób – toteż główna przyczyna antysemityzmu zawsze leżała w samym Izraelu, a nie w tych, którzy przeciwko niemu walczyli.”
                    • alfredka1 Re: Zrobiłam TO 13.03.17, 21:59
                      "..główna przyczyna antysemityzmu zawsze leżała w samym Izraelu, a nie w tych, którzy przeciwko niemu walczyli.”
                      oooo .... takiego Żyda antysemity jak pan jeszcze nie spotkałam ... witaj smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka