Dodaj do ulubionych

Światełko w tunelu czy ...

19.03.17, 21:53
Sondaż IBRiS dla "Rzeczpospolitej". PiS 29 proc., PO 27 proc.

IBRiS przeprowadził sondaż poparcia partii politycznej dla "Rzeczpospolitej". Z badań wynika, że Platforma Obywatelska notuje wzrost o dziesięć, a PiS spadek o pięć punktów procentowych. Tym samym poparcie dla PiS wynosi 29 proc., a dla PO 27 proc. Na trzecim miejscu znalazła się Nowoczesna, która notuje 9 proc. poparcia. ...

wiadomosci.onet.pl/kraj/sondaz-ibris-dla-rzeczpospolitej-pis-29-proc-po-27-proc/fwbc625?utm_source=fb&utm_medium=fb_detal&utm_campaign=podziel_sie
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Światełko w tunelu czy ... 19.03.17, 22:01
      Może tak jest ...
      zasypiać będę w lepszym nastroju .
      pozdrawiamy smile)
    • estella50 Re: Światełko w tunelu czy ... 19.03.17, 22:01
      Miód na moje serce. Do IBRIS mam zaufanie, bo nie utrzymuje ich budżet państwa.
      Ale wstrzymajmy się jeszcze z radością! Niech ukaże się najpierw tendencja spadku dla PiS i niech ta tendencja się utrwali.
      A poza tym: czy PiS będzie się specjalnie liczyć ze spadkiem poparcia? Wydaje mi się, że dalej będą robić co chcą.
      • wikul Re: Światełko w tunelu czy ... 19.03.17, 22:26
        Tak jest, nie ma co się podniecać ale miejmy nadzieję że zaczyna się pozytywny trend.
        • bluzeczka.zamszowa Re: Światełko w tunelu czy ... 20.03.17, 00:16
          Oby!
          • wikul Re: Światełko w tunelu czy ... 20.03.17, 21:39
            bluzeczka.zamszowa napisała:

> Oby!

Bardzo miły nick. Pzdr.
            • anoagata Re: Światełko w tunelu czy ... 20.03.17, 22:04
              wikul napisał:

> bluzeczka.zamszowa napisała:
              >
              > > Oby!
              >
              > Bardzo miły nick. Pzdr.
              O tak, tylko bez broszki !! Poz.
              • bluzeczka.zamszowa Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 13:28
                anoagata napisała

> > Bardzo miły nick. Pzdr.
                > O tak, tylko bez broszki !! Poz.

Dziękuję, proponuję (dla ułatwienia) skrótowo: bezet, pozdrawiam. 😊
      • czuk1 Re: Światełko w tunelu czy ... 20.03.17, 16:10
        Na duże obniżenie zaufania za rzutowała próba zablokowania pracy Tuska na stanowisku szefa RE i fakt, że większość społeczeństwa jest za pozostaniem Polski w UE a tym samym nie akceptuje sporu PiS (w imieniu Polaków) z władzami UE
        a także nie życzy sobie pozostania Polski na marginesie Europy.
        • iryska2604 Re: Światełko w tunelu czy ... 20.03.17, 19:29
          A jeszcze jak przeforsują pomysł z emeryturami po 15 latach pracy minimalnie...
          • alfredka1 Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 14:09
            .. a dzisiaj sensacja - Kaczyński leci do Londyn ...
            to już nie ma ministra spraw zagranicznych czy premiera ??/
            • wikul Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 15:52
              Kiedyś Zachód nie mógł się dogadywać z tzw. krajami demokracji ludowej bo na zachodzie nie było odpowiedników I sekretarza czy sekretarza generalnego. W końcu doszli do wniosku że nie ma co się oglądać na dyplomatyczne zasady i dopuścili pogląd że I sekretarz może być traktowany jak głowa państwa.
              Widać jak nawet pod tym względem Polska Kaczyńskiego przypomina PRL.
            • alfredka1 Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 16:18
              .. następna sensacja , coś dzieje się w Londynie ???
              • alfredka1 Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 16:38
                www.tvn24.pl/jaroslaw-kaczynski-z-wizyta-w-londynie,725744,s.html
                kot już wyszedł !!!
                • estella50 Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 17:30
                  No pojechał i co? I zamach! Pecha ma ten poseł. Tak się starali załatwić audiencję w Londynie, tak się starali, żeby o planie wyjazdu nikt słówka nie pisnął. Miało być ogłoszone jako wielki sukces, a tu tymczasem zamachowcy wkroczyli do akcji.
                  Nie zdziwię się, jeśli komuś przyjdzie do głowy opowieść, jak to Jarosław K. cudem uniknął śmierci, bo tamtędy akurat przejeżdżał i kto wie, czy nie specjalnie zamachowcy w tym dniu właśnie uderzyli, żeby uniemożliwić JK spotkanie z premier T.May.

• alfredka1 Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 17:50
                    ...może ustanowią Dzień Uniknięcia Śmierci przez prezesa za sprawą ....
                    • jaga_22 Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 18:19
                      Kaczyński z Macierewiczem jak nic przypiszą to wydarzenie w związku ze spotkania Kaczora z premier May.
                      Właśnie słyszę,że spotkania nie będzie.
                    • wikul Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 18:24
                      alfredka1 napisała:

> ...może ustanowią Dzień Uniknięcia Śmierci przez prezesa za sprawą ....

Od dzisiaj będą obchodzone miesięcznice Cudownego Uniknięcia Śmierci przez Wielkiego Pana Wyższego Sortu.
                      • bluzeczka.zamszowa Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 19:00
                        A sklepy będą Tego Dnia orwarte?
                        Pamiętam, że 10 04 10 była sobota. Poszliśmy z mężem na zakupy do Tesco, a tu niespodzianka - zamknięte z powodu tragedii narodowej, w Biedronce - z powodu j.w.
                        Chleb i inne zakupy musieliśmy zrobić w sklepie jednego pisowca, bo jego tragedia nie zobwiązywała do zamknięcia tegoż!

• iryska2604 Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 19:58
                          No a jeszcze na dodatek Sikorski stał na moście i sfilmował fragment - co on tam robił???. Mnie ciekawi jedno pytanie - po kiego diabła Kaczyński miał sie spotkać z p.May? Zwykły szary poseł? Powiem wam szczerze ,że już nie wytrzymuję nerwowo tych napływających zewsząd wieści. Jak sie przed tym zamknąć? Zaczynam sie wstydzić kraju w którym zyję,głupoty rządzących, tej hipokryzji , zakłamania i normalnego chamstwa.
                          • bluzeczka.zamszowa Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 21:29
                            Cześć Irysko. Wywal telewizor, radia też nie włączaj (chyba, że na np. Zagadki literackie, na które jeszcze dobra zmiana nie dotarła) i czytaj Chmielewską ( Wszystko czerwone, Lesio, Najstarsza prawnuczka, Książka poniekąd kucharska, Traktat o odchudzaniu), Monikę Szwaję (Romans na receptę, Artystka wędrowna, Powtórka z morderstwa), wszystkie tomiki opowiadań J. Herriota - wiejskiego weterynarza, lub Geralda Durrella (Moja rodzina i innr zwierzęta, Moje ptaki, zwierzaki i krewni) itp.
                            To są naprawde lekko pisane książki, skrzące się humorem.
                            Jeśli je wszystkie czytałaś, czytaj drugi, dziesiąty czy dwudziesty raz - zawsze pomagają!
                            Mam jeszcze jedną metodę. Otóż, gdy przeglądam prasę na fb, starannie omijam te artykuły, które opatrzone są zdjęciem tego i tego i owego ( nie powiem, którego, co się mam denerwować?).
                            Jeżeli nie poczynisz odpowiednich kroków w tym kierunku, to tylko sobie zaszkodzisz, nie komu innenu!
                            Acha, czytaj bloga Damy Kier, cudnie opowiada dzieje swojej domowej czeladki: psów i kotów, a przy okazji - swoje i swojej rodziny, ilustrując wszystko własnoręcznie wykonanymi zdjęciami. Cudo!
                            Ponieważ nie umiem wklejać linków w telefonie, podaję tytuł: Wrona i inne zwierzęta.
                            Pani jest ponadto mieszkanką pięknego miasta Alfredki. Polecam z całego serca! 😊

T

c

• iryska2604 Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 22:46
                              Dzięki za dobre rady - obawiam sie ,ze na tą przypadłość nie ma juz lekarstwa.Czytam nałogowo i namiętnie, polecane lektury i autorów przerabiałam wielokrotnie. Moja norma to 10 pozycji miesięcznie ,mam bibliotekę w której jest mnóstwo nowosci, mam ogród, 6 psów i cały dom na głowie - i mimo to nie moge w żaden sposób wybrać sie na imigrację wewnętrzną. Nieraz już sobie obiecywałam że nic mnie to wszystko nie obchodzi, nie bedę sie denerwować, ale nie daję rady. Trudno, juz tak mam.Miło mi że wpadłaś tu do nas na forum i mam nadzieję że zostaniesz z nami. Z niektórymi forumowiczkami znamy się już przeszło 10 lat...Więc czuj się jak u siebie w domu.
                              http://s20.rimg.info/31a419c9d15d3ebb9e1d82098d084135.gif
                              • bluzeczka.zamszowa Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 00:53
                                Dziękuję serdecznie za zaproszenie na forum. Miło mi bardzo. Podczytywałam Twoje forum od paru lat, niestety nie miałam odpowiedniego sprzętu, aby prowadzić konwersację. Parę tygodni temu moja przyrodnia siostra podarowała mi smartfon, zyskałam coś w rodzaju okna na świat. Bardzo serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
                                P.s. Sześć psów i ogród? I dajesz radę prowadzić dom, utrzymać ogród, prowadzić bloga i jeszcze interesować się tym, co się u nas i na świecie dzieje?
                                Jestem pod wrażeniem!
                                A Wronę i inne zwierzaki czytaj w tak zwanym międzyczasie, cudne opowiastki Damy są naprawdę na poziomie. Zaglądam do niej często, jest lekarstwem na zło tego świata!
                                Ale się rozpisałam, gaduła ze mnie okropna!
                                Pozdr. 😘😃
                                • wikul Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 14:35

To wszystko piszesz na smartfonie? Jestem pod wrażeniem. Próbowałem w tamtym roku jak byłem w sanatorium ale to dla mnie mordęga straszliwa. Pzdr.
                                  • bluzeczka.zamszowa Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 16:40
                                    wikul napisał:

> bluzeczka.zamszowa napisała:
                                    >
                                    > To wszystko piszesz na smartfonie? Jestem pod wrażeniem. Próbowałem w tamtym ro
                                    > ku jak byłem w sanatorium ale to dla mnie mordęga straszliwa. Pzdr.

Dzień dobry. Tak Wikulu, na smartfonie. Mój komputer padł na zawał, przymierzałam się do kupna tabletu ale nie wiem, jaki kupić, nie ma mi kto poradzić
                                    Kiedy moja siostra trzy tygodnie temu podarowała mi smartfon, uznałam że może chwilę się wstrzymam z kupnem tabletu. Zaczęłam pisać w telefonie i idzie mi raczej jak po grudzie, ale ja okropnie się zawzięłam. Czasami napiszę jakiś post, chcę go wysłać i wysyłam...w kosmos, płacząc z wściekłości piszę drugi raz, co zrobić.
                                    Przypomniało mi się, jak ok. 20 lat temu wspomniałam ojcu, że mam komputer (w rozmowie telefonicznej), po czym ojciec przysłał mi swoje wojenne i okupacyjne wspomnienia (w maszynopisie), twierdząc, że najlepiej się człowiek uczy przez ćwiczenia, a właśnie on dostał propozycję zamieszczenia tychże wspomnień w książce o Milanówku, tylko nie miał mu kto przepisać na komputerze.
                                    Co przeżyłam, to moje.Ogromna ilość tekstu mnie zdruzgotała, a ja pisałam jednym palcem na klawiaturze.
                                    Pisałam parę miesięcy, bo ojciec coraz to nowe podsyłał. Nauczyłam się pisać wszystkimi palcami, bo nie miałam wyjścia! I książka się ukazała! Cały rozdział III poświęcony akcjom milanowskiego oddziału dywersyjnego A.K. (strony 358 - 468).
                                    Oczywiście robiłam za "murzyna", ale niech tam...
                                    Pozdrawiam.😊
                                    • estella50 Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 16:58
                                      Bluzeczko - moje pierwsze okienko na internetowy świat to było maleńkie okienko smartfonu właśnie. To z nim zaczynałam przygodę z internetem i nawet założyłam tam konto w banku i wydawało mi się, że jest świetnie! Do czasu, kiedy finanse pozwoliły mi na zakup laptopa. I to było niebo, a nie smartfonowa ziemia! Widok "okienka" przestronny, duża klawiatura, że już innych wielu funkcji nie wymienię!
                                      Teraz, kiedy okoliczności zmuszą mnie do korzystania z internetu w komórce, to wręcz rady dać sobie nie mogę, głównie z pisaniem.
                                      Dobrze się Ciebie czyta, pozdrawiam!
                                      • bluzeczka.zamszowa Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 20:11
                                        estella50 napisała:

> Bluzeczko - moje pierwsze okienko na internetowy świat to było maleńkie okienko
                                        > smartfonu właśnie. To z nim zaczynałam przygodę z internetem i nawet założyłam
                                        > tam konto w banku i wydawało mi się, że jest świetnie! Do czasu, kiedy finanse
                                        > pozwoliły mi na zakup laptopa. I to było niebo, a nie smartfonowa ziemia! Wido
                                        > k "okienka" przestronny, duża klawiatura, że już innych wielu funkcji nie wymie
                                        > nię!
                                        > Teraz, kiedy okoliczności zmuszą mnie do korzystania z internetu w komórce, to
                                        > wręcz rady dać sobie nie mogę, głównie z pisaniem.
                                        > Dobrze się Ciebie czyta, pozdrawiam!

Cześć Estello. Dziękuję, Ciebie również! 😘
                                        Na laptop nie bardzo mnie stać, bo kosztuje pewnie tyle, co dwie moje emerytury, a kredytów boję się jak diabeł święconej wody! Moja koleżanka ma tablet, ustrojstwo ma mniej więcej 25 cm długości, klawiaturę wirtualną, (ale są takie ze zwyczajną klawiaturą, którą można przymocować jakimś tam sposobem) i są sporo od laptopa tańsze, na allegro nówka nieśmigana już od ok.300 zł. Powiedzmy że 500 mogłabym wybulić, tylko nie ma kto mi doradzić, jaki kupić.
                                        Podziwiam, że założyłaś konto w banku ze smartfona, ja dopiero się uczę. Pozdrawiam. 😊
                                        • estella50 Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 20:30
                                          W orange mogłam dostać tablet za złotówkę! Jako suwenir do przyjęcia umowy na 3 w jednym (tv, internet, telefon). Ale wybrałam multiroom (mam luksusowo drugi telewizor w sypialni), bo na co mi tablet, jak mam laptopa i smartfon. Poszukaj może, popatrz po reklamach, są różne promocje.
                                          W kwestii wyboru tabletu nie doradzę, bo też się nie znam, ale może ktoś z tutejszych potrafi smile
                                          • bluzeczka.zamszowa Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 20:49
                                            Dzięki, Estello! Tak zrobię.😊
                                          • iryska2604 Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 21:04
                                            Jeśli już miałabym kupować to zaryzykowałabym cos takiego
                                            allegro.pl/tani-dobry-laptop-hp-6910p-2x2-0-120hdd-4-gb-w7-i6672193559.html
                                            allegro.pl/niezawodny-dell-e6320-i5-4gb-250gb-win-7-promo-i6705318928.html
                                            Kiedyś moja siostra kupiła taki używany na allegro i dobrze jej słuzył tylko dobrze bybyło abys miała kogos znajomego ,kto by ci wszystko zainstalował, wgrał co trzeba i podpowiedział z czym to sie je. A jeśli tablet to teraz jest wybór i nawet nie są takie drogie.
                                            Ta druga pozycja -laptop Dell - to naprawdę niezła oferta i jeśli ja bym miała wybierać to postawiłabym na to.
                                            • bluzeczka.zamszowa Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 21:24
                                              Irysko, to bardzo ważna informacja! Dziękuję! 😊
                                        • wikul Re: Światełko w tunelu czy ... 23.03.17, 21:22

> Cześć Estello. Dziękuję, Ciebie również! 😘
                                          > Na laptop nie bardzo mnie stać, bo kosztuje pewnie tyle, co dwie moje emerytury ...

Nie wiem jakim jakie masz oczekiwania. Czy masz np. monitor? Ja kupiłem swój rezerwowy polisingowy komputer w tej firmie www.sck.com.pl/search/Komputery-PRZECENA/?category=15,220
                                          Są tanie potrzebny jest jednak do nich monitor. Laptopy są droższe ale przestudiuj oferty z tej strony, może cos znajdziesz. Najlepiej z kimś lepiej zorientowanym, kto może doradzić na jakie parametry się zdecydować.

Mam do oddania za darmo komputer tradycyjny. Niestety, bardzo wolny i przestarzały. Tylko potrzebny jest monitor.
                • wikul Re: Światełko w tunelu czy ... 22.03.17, 18:22
                  alfredka1 napisała:

> rel="nofollow">www.tvn24.pl/jaroslaw-kaczynski-z-wizyta-w-londynie,725744,s.html
                  > kot już wyszedł !!!

Tylko patrzeć jak Macierewicz ogłosi żę Tusk wysłał terrorystów do Londynu by zabili męża stanu czyli Wielkiego Pana Wyższego Sortu.
                  • wikul Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 14:37
                    Powolutku, powolutku i do przodu. Alleluja!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21537643,nowy-sondaz-pis-czuje-oddech-po-na-plecach-tylko-4-pkt-roznicy.html#Czolka3Img
                    • czuk1 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 16:00
                      Nie sądzę by to był trwały trend.
                      Zobaczymy ...za dwa-trzy miesiące.
                      • iryska2604 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 16:28
                        Czuku, nie gaś nam swiatełka - ja z kolei myslę ze to będzie narastało bo i działania jedynie słusznej do tego prowadzą. Jak ceny skoczą to i niezadowolenie wzrosnie.
                        • czuk1 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 17:04
                          iryska2604 napisała: Czuku, nie gaś nam swiatełka - ja z kolei myslę ze to będzie narastało bo i działania jedynie słusznej do tego prowadzą. Jak ceny skoczą to i niezadowolenie wzrosnie.

Tak piszę, bo w otoczeniu PiS widzę fachowców od polityki i marketingu politycznego.
                          Zauważmy ... ostatnio spadło notowanie, po tym wygłupie z UE (z wyborem Tuska) . I co robi
                          JK siada (niechętnie w samolot) i leci do Londynu by spotkać się z przywódczynią bratniej partii, jednocześnie premierem GB. Po co ? Oficjalnie jako walczący naczelnik Polski o prawa dla Polaków , po wyjściu GB z UE. Jaką walkę może podjąć w tej rozmowie szef PiS ? Każdą.
                          Co może zyskać . Nic. Propozycje , warunki WB leżą już na biurkach przywódców państw unijnych. i temat będzie sygnalizowany już w niedzielę ... w Rzymie. Polska też zgłosiła swoje propozycje dot. Brexitu i reformowania UE. Negocjacje Komisji Europejskiej z GB ruszą niebawem i Polska jako ich uczestnik tam musi mieć silną pozycję i wsparcie innych (zainteresowanych) państw. Ma takie wsparcie ? Nie ma.
                          A występ JK w Londynie ma na celu poprawę notowań PiS u suwerena. Wyjazdem JK dowodzi, że bardzo troszczy się (on i PiS) o byt Polaków w WB , po Brexicie i w związku z Brexitem.
                          I wzrost notować stanie się faktem za 1-2 tygodnie. I takie falowania notowań będą ciągle.
                          A rok przed wyborami .... będą nowe obietnice, podarunki, darowizny dla suwerena.
                          • czuk1 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 17:13
                            Sądzę, że już na samym początku negocjacji , kiedy p. May przedstawi (jak słyszymy, widzimy) złagodzone - w porównaniu, do wcześniej zapowiadanych - warunki, uciążliwości dla imigrantów do GB.... ruszy propaganda o sukcesie wizyty JK w Londynie.
                            A faktycznie, JK nie miał (nie mógł mieć) żadnego pozytywnego wpływu na warunki które postawi WB w negocjacjach Komisją Europejską.
                            I wtedy .... będziemy mieli kolejne wahanie notowań PiS .... w górę.
                          • estella50 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 17:46
                            Też tak myślę, że ten wyjazd JK do Londynu jest na użytek wewnętrzny, żeby przykryć klęskę brukselską. Musiało nimi mocno telepnąć, skoro sam jaśniepan prezes raczył ruszyć za granicę i to samolotem!
                            A w kwestii notowań, to jednak myślę, że tendencja spadkowa PiSu będzie faktem. I stąd to ich zwieranie szeregów ( "żadnych zmian w rządzie nie przewiduje się"), zaostrzanie prawa w różnych obszarach, coraz ostrzejszy język ataków na osoby i zdarzenia z opozycji.
                            • czuk1 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 17:53
                              Jeśli takie działania PiS podejmie (jak piszesz) to - faktycznie - notowania partii będą spadać.
                              • iryska2604 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 19:49

Tak piszę, bo w otoczeniu PiS widzę fachowców od polityki i marketingu politycznego.

czuku, po efektach widać ,że za wielu ich tam nie ma.
                                • czuk1 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 20:06
                                  W sytuacji faktycznej.... sprzeniewierzenia się konstytucji, łamania prawa, przejęcia wszystkich filarów władzy, przyspieszenia zadłużania państwa, sprawowanie rządów autorytarnych, dzielenia i zastraszania Polaków, prowadzenia antyunijnej polityki,...
                                  PiS powinna mieć niskie poparcie społeczne. A co widzimy ? Jest odwrotnie. Umiejętnie prowadzony marketing polityczny powoduje, że notowania PiS nie spadają, w sposób niebezpieczny. Teraz spadły... za tydzień wzrosną.
                                    • estella50 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 21:55
                                      I z humorem i na luzie, a swoje autor przekazał!
                                      Podobała mi się i forma i treść filmiku.
                                      • iryska2604 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 22:25
                                        No qurczę pieczone a ja mam monitor i stoi zabunkrowany w szafie. Tylko to trochę starszy typ , nie płaski. Ale chyba u syna by sie taki znalazł - popytam. Może się komuś przyda.
                                        • wikul Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 22:59
                                          iryska2604 napisała:

> No qurczę pieczone a ja mam monitor i stoi zabunkrowany w szafie. Tylko t
                                          > o trochę starszy typ , nie płaski. Ale chyba u syna by sie taki znalazł - p
                                          > opytam. Może się komuś przyda.

Oprócz podstawowego zastosowania jeżeli monitor ma gniazdko USB to można z niego zrobić telewizor dokupując malutki tunerek z wtyczka USB.

allegro.pl/obraz-i-grafika-tunery-tv-i-sat-4315?order=qd&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=Elektronika%20-%20Komputery%20-%20Pozosta%C5%82e&ev_adgr=-%20Obraz%20i%20grafika%20-%20Tunery%20TV&ev_ln=%2Btuner%20%2Btv%20do%20laptopa&ev_content=138179863669&ev_n=g
                                          • estella50 Re: Wygląda na trwały tręd 23.03.17, 23:09
                                            No popatrz, Bluzeczko, ile masz tutaj możliwości podanych od niezawodnego koleżeństwa forumowego smile
                        • wikul Re: Wygląda na trwały tręd 24.03.17, 11:44
                          iryska2604 napisała:

> Czuku, nie gaś nam swiatełka - ja z kolei myslę ze to będzie narastało bo
                          > i działania jedynie słusznej do tego prowadzą. Jak ceny skoczą to i niezadowol
                          > enie wzrosnie.

Też tak myślę ale nie dziwię się czukowi, przeszliśmy takie dołowania że trudno o optymizm.
                          Ale jeszcze kilka wyjazdów Szydłowej i trend się utrwali. Im się wydaje że za granicą można też tak kłamać w nieskończoność a Polacy wszystko łykną. Ostatnie bzdury wypowiedziane przez Szydłową w Londynie (pewnie na potrzeby Polaków) nieźle oburzyły Anglików.
                          • bluzeczka.zamszowa Re: Wygląda na trwały tręd 24.03.17, 15:06
                            Dzień dobry. Dla relaksu serwuję bloga Damy:
                            wwwtrembil.blox.pl/html
                            Pozdrawiam. 😊
                            • jaga_22 Re: Wygląda na trwały tręd 24.03.17, 16:07
                              Z przyjemnością poczytałam i zdjęcia obejrzałam.Świetne ujęcia,dzięki.

A to moje Mruczek i Lena

https://wgrajo.pl/img/dsc03963.jpg

• bluzeczka.zamszowa Re: Wygląda na trwały tręd 24.03.17, 17:06
                                Jakie śliczne, pomiziaj je ode mnie, proszę. Pozdrawiam. 😊
                                • wikul To już trzeci podobny sondaż 24.03.17, 17:26
                                  • Kantar Public dla "Gazety Wyborczej": 27 proc. dla PiS, 24 proc. dla PO
                                  • W Sejmie znalazłoby się łącznie pięć ugrupowań politycznych
                                  • Sondaż przeprowadzono w czwartek (23 marca)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21544331,pis-z-coraz-mniejsza-przewaga-nad-po-najnowszy-sondaz-potwierdza.html#Czolka3Img
                                  • czuk1 Re: To już trzeci podobny sondaż 24.03.17, 20:56
                                    Jak nie zobaczę utrwalonego trendu spadkowego notowań dla PiS..... przez kolejne 4-5 tygodnie, nie uwierzę. smile
                                    • czuk1 Re: To już trzeci podobny sondaż 24.03.17, 20:58
                                      • estella50 Re: To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 08:45
                                        press.us13.list-manage1.com/track/click?u=1dadf84bc7eefcbcdaa4e6b08&id=fd1fbd8147&e=d9d87ab982

Czuku - zajrzyj pod ten link. Nawet twardy elektorat PiS cieszy się z wyboru Tuska uważa za błąd awanturę brukselską PiS.
                                        • estella50 Re: To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 08:47
                                          Jeszcze fragment wstępu do tego artykułu:

Aż 81 proc. Polaków ma jasność, że szczyt był sukcesem Donalda Tuska, a 74 proc. uznała go za porażkę rządu. Nawet wyborcy PiS nie dali się tu nabrać propagandzie. Ulegli jej jednak twierdząc, że Polska (czytaj - Polska PiS) na szczycie przegrała. Wśród wszystkich badanych dominuje przekonanie, że Polska wygrała

• czuk1 Re: To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 09:43
                                          estella50 napisała: Czuku - zajrzyj pod ten link. Nawet twardy elektorat PiS cieszy się z wyboru Tuska uważa za błąd awanturę brukselską PiS.

Twardy elektorat PiS to też obłudnicy. Ich głosy - za PiS - znajdziesz jednocześnie w sondażu oceniającym partie polityczne.
                                          Z tego linka widać wyraźnie, że awantura brukselska zdecydowała o poważnym obniżeniu notowań PiS. Co to oznacza, jakie wnioski wyprowadzam ?
                                          A no.... czas goi rany. Jak w rodzinie - złe zachowania członków rodziny szybko są zapominane. Zgoda następuje szybko. Jeśli by jednak w rodzinie były nadal awantury .... to co innego. A co widzimy ... awanturnicy dokładnie wyjaśnili powody swoje postępowania, wykazali jak to walczą o sprawy polskie (np. Polaków na emigracji, o trwałość UE). I co ta opozycja, ci krzykacze forumowi , chcą od przywódcy Polski i jego brygady ??? sad
                                          Tak to będzie.... Czekam ; na dalsze błędy PiS i obniżanie jego notowań u dużego SUWERENA. smile
                                          • estella50 Re: To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 10:17
                                            Liczę na to, że będę trafiała na kolejne dobre wiadomości, że będzie kruszeć Twój sceptycyzm i nam wszystkim radość będą takie wiadomości przynosić. smile
                                            • czuk1 Re: To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 10:33
                                              Ja mogę was ekscytować marzeniami.
                                              Ale to nie jest w moim zwyczaju.

Pesymizm ogólnie rośnie w miarę wieku.
                                              Chyba przeniosę się na forum 80+

Ale...smile Oj, nie przeniosę się, bo zostało zlikwidowane.
                                              pzdr
                                              • anoagata Re: To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 11:08
                                                A ja namiętnie czekam aż to wszystko pierdyknie !!!!
                                                I to nastąpi w centrum dowodzenia Kaczyńskiego.

https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/nawala%20sie.gif
                                                • estella50 Re: To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 12:04
                                                  To zabrzmiało jak wieszczeniewink Ale wieszcz tak, wieszcz. Mam też takie przeczucie, że w samej jaskini lwa nastąpi walka brytanów pod dywanem!
                                                  • czuk1 To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 13:10
                                                    estella50 napisała: To zabrzmiało jak wieszczeniewink Ale wieszcz tak, wieszcz. Mam też takie przeczucie, że w samej jaskini lwa nastąpi walka brytanów pod dywanem!
                                                    W sumie to są cienkie Bolki. Wykorzystali błędy poprzedników, "słabości" suwerena i poparcie kk i wygrali wybory. Jadą na spełnianiu obietnic (dawanych kosztem zadłużania Polski i poprzez przesunięcia środków między grupami społecznymi) , kreowaniu tzw. "dobrej zmiany", graniu na ambicjach narodowych/niepodległościowych Polaków.
                                                    Nie mają dobrej i realnej wizji dla Polski.

[/i]
                                                  • jaga_22 Re: To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 16:24
                                                    Bluzeczko pomiziałam są bardzo wdzięczne http://s13.rimg.info/4b53e65d50a2a77b10a232622d8c6e84.gif
                                                  • bluzeczka.zamszowa Re: To już trzeci podobny sondaż 25.03.17, 16:39
                                                    Jakie wdzięczusie!
                                                    Pozdrawiam serdecznie. 🐺🐱
                                                  • wikul Ziemkiewicz: PiS zaczął irytować normalnych ludzi 28.03.17, 00:26
                                                    Jeśli min. Waszczykowski naprawdę naopowiadał dziś, że wybór Tuska był sfałszowany, to albo jest idiota, o co go nie podejrzewam, albo interesuje go (a to by znaczyło, że nie tylko jego) wyłącznie jeden słuchacz, i wyłącznie to, aby w oczach tego jednego zademonstrować, że Tuskowi nie odpuści - a jak to odbierają tzw. masy nieważne, wybory dopiero w przyszłym roku – pisze Rafał Ziemkiewicz. ...
                                                    Publicysta tygodnika "Do Rzeczy" opisał na portalu społecznościowym reakcję, na jeden z wpisów, który w ostatnim czasie zamieścił na Twitterze. W poście tym stwierdził: "Taksówkarze zaczynają nadawać na PiS. Pół roku temu nie do pomyślenia".

dorzeczy.pl/kraj/25480/Ziemkiewicz-PiS-zaczal-irytowac-normalnych-ludzi-Przez-wlasna-glupote.html

Warto zwrócić uwagę kto to pisze i w jakiej gazecie.
                                                  • wikul To już czwarty podobny sondaż ... 30.03.17, 20:40
                                                    ... jeszcze gorszy dla PiS.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21570914,najnowszy-sondaz-pis-tylko-o-wlos-przed-platforma.html#MT

No i co kolego czuk?
                                                  • estella50 Re: To już czwarty podobny sondaż ... 30.03.17, 21:07
                                                    Wklejam kawałek dla poprawy nastroju smile

• PiS - 29 proc, PO - 27 - to wyniki nowego sondażu Kantar Millward Brown dla TVN
                                                    • Do Sejmu weszłyby jeszcze Kukiz`15 - 10 proc., Nowoczesna i SLD - po 8 proc.
                                                    Gdyby teraz odbywały się wybory, na PiS zagłosowałoby 29 procent wyborców, a na Platformę 27 procent - wynika z badania Kantar Millward Brown dla "Faktów" TVN i TVN24. W porównaniu do ostatniego sondażu tej pracowni poparcie dla partii Jarosława Kaczyńskiego spadło o 5 punktów procentowych, PO zaś wzrosło - o 3 punkty procentowe. Trzecią partią w sondażu jest Kukiz'15 z poparciem 10 proc. (o 5 pkt. proc. więcej). Partia Nowoczesna zdobyłaby jedynie 8 proc. głosów. Sojusz Lewicy Demokratycznej cieszy się także 8 proc. poparciem (wzrost o 5 pkt. proc.). Z kolei Partia Wolności (wcześniej Korwin) i Polskie Stronnictwo Ludowe zdobyłyby 4 proc. poparcia."

To czwarty z kolei sondaż (z różnych sondażowni), w którym pisowi spada, a Platformie rośnie. Przyjemnie jest też zsumować wyniki opozycji PO i .N z SLD i PSL. Ładnie suma wygląda smile
                                                  • czuk1 Re: To już czwarty podobny sondaż ... 30.03.17, 21:12
                                                    Trwam przy swoim, nadal - nie jestem przekonany o trwałym spadku notowań PiS . Czekam na tendencję podobną przez 2 - 3 tygodnie.
                                                    Zauważa się już teraz trwałe efekty wkurzenia się młodych Plaków i inteligencji za spory PiS z UE oraz postępowanie PiS nieodpowiedzialne i niezgodne z podpisanymi traktatami unijnymi.
                                                  • wikul Miód na moje serce i apel do kolegi czuka... 31.03.17, 12:17
                                                    ... o wiecej optymizmu.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21571679,to-nie-blad-sondazowni-a-wyrazny-trend-pis-w-4-badaniach-traci.html#Prze
                                                  • wikul Re: Miód na moje serce i apel do kolegi czuka... 31.03.17, 12:36
                                                    ... Prof. Wiesław Władyka dodał, że jego zdaniem wśród ''zwykłych Polaków'' jest poczucie, że partia rządząca weszła w obciach. - Kompromituje się nie tylko akcją typu Bruksela (przegrana walka o kandydaturę Saryusz-Wolskiego - red.), ale też jakością ludzi, tymi pieniędzmi... To się gdzieś kumuluje jako wrażenie społeczne. Człowiek myśli: no na litość boską, jak oni rządzą?! - stwierdził Władyka. ...

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,21572036,lis-wysokooktanowa-polityka-i-codzienne-wpadki-pisowcow.html#BoxNewsImgZ32&a=65&c=61
                                                  • estella50 Re: Miód na moje serce i apel do kolegi czuka... 31.03.17, 19:06
                                                    No właśnie, tu chodzi o kumulację. Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka. Po prostu przelało się. Za dużo tych różnych obciachów w kraju i za granicą; za dużo stłuczek, misiewiczów, ściętych drzew itd.
                                                    Nie sądzę, żeby Kaczyński był w stanie wymyślić coś, co od nowa wzniesie słupki poparcia. On potrafi działać tylko w konflikcie, a nie potrafi budować we wspólnocie. Zapewne nadzieję jakąś ma w oskarżaniu Tuska, ale rutaj na pewno sie przejedzie.
                                                    Tak więc zjazd się zaczął! Mety jeszcze nie widzę, ale ona jest! smile
                                                  • bluzeczka.zamszowa Re: A tu dla mnie sensacja, Kaczyński traci watek 02.04.17, 01:22
                                                    Cierpliwości, ten pojazd rozpędza się! Coraz szybciej, coraz szybciej, corazszybciej...
                                                  • estella50 Re: A tu dla mnie sensacja, Kaczyński traci watek 02.04.17, 21:49

WOJNA NA GÓRZE

Michał Krzymowski
                                                    Dziennikarz działu Polska
                                                    Interwencja o. Rydzyka, haki i posady dla rodziny – tak wyglądają kulisy walki w rządzie. Mateusz Morawiecki właśnie odwołał zaprzyjaźnionego ze Zbigniewem Ziobrą szefa PZU. Za zgodą prezesa PiS i bez wiedzy pani premier. Za chwilę pracę w spółce straci brat ministra.

Szesnaście miesięcy po przejęciu władzy przez PiS w rządzie trwa walka o wpływy. Siłują się wicepremier z ministrem sprawiedliwości i prezes partii z szefową rządu – wszyscy z jednego obozu. W ruch idą donosy i intrygi, a łupem padają posady w państwowych spółkach. Padają też pierwsze ofiary. W marcu stanowisko stracił związany z Ziobrą prezes PZU Michał Krupiński.

Toruńskie upokorzenie

Współpracownik wicepremiera Morawieckiego: – Jarosław Kaczyński wiedział, że prezes PZU zostanie odwołany. Mateusz poprosił o zgodę i ją dostał.

– To prawda, że prezes wiedział? – sprawdzamy w otoczeniu prezesa PiS.

– Tak, dał zielone światło kilkanaście dni przed odwołaniem.

– Pani premier też została uprzedzona?

– Nie, ona o niczym nie wiedziała.

Odwołanie Krupińskiego zostaje starannie zaplanowane. Pierwszym etapem jest przygotowanie pola. Na początku lutego wicepremier Morawiecki i zaprzyjaźniony z nim szef PKO BP Zbigniew Jagiełło pojawiają się w toruńskiej uczelni o. Tadeusza Rydzyka, na konferencji „Odpowiedzialność przedsiębiorców za Polskę”. Organizatorem spotkania jest kojarzony z redemptorystą i skłócony z Krupińskim wiceprezes PZU Andrzej Jaworski.

Współpracownik wicepremiera Morawieckiego: Liczymy się z odwetem. W otoczeniu Mateusza panuje przekonanie, że jesteśmy podsłuchiwani. Każdy nasz błąd zostanie wykorzystany. Ziobro tylko na to czeka."

To początkowy fragment artykułu z najnowszego "Newsweeka". Ciąg dalszy jest równie ciekawy. Na przykład o tym, jak Ziobro szykuje odwet na Morawieckim. Śledztwo p-ko wicepremierowi (chodzi o jego dyrektorowanie bankowi) prowadzi prokuratura ze Szczecina, obsadzona ludżmi Ziobry.

Przyjemnej lektury smile

• aga-kosa Re: A tu dla mnie sensacja, Kaczyński traci watek 03.04.17, 11:18
                                                    Rafał Olszewski " Jarek a on to... " Och Antoni, mój Antoni Mam już dość twojej kabały
                                                    Władzę w armii ci oddaję Bierz i rządź dla kraju chwały.
                                                    Ach Andrzeju mój Andrzeju
                                                    Władzy nigdy ty nie miałeś
                                                    Jesteś kukłą karakana
                                                    I nie ważne co myślałeś.

Ty Antoni za to drogi
                                                    Miałeś tylko jedną trasę
                                                    Tę z Warszawy do Torunia
                                                    Żeby wozić grubą kasę.

Ty Andrzeju mój kochany
                                                    Też masz tylko jedno w głowie
                                                    W Zakopanym już cię nie chcą
                                                    Także narty odpuść sobie.

No to słuchaj Antku śliczny
                                                    Misiek z tobą w rogi leci
                                                    Poznał pannę gdzieś na molo
                                                    I planuje z nią mieć dzieci.

Och Andrzeju po co nerwy
                                                    Czyżby wkładzik ci się skończył
                                                    Może Jarek za coś zganił
                                                    Albo ktoś myślenie włączył.

Ach Antoni złotousty
                                                    Nie martw się moją osobą
                                                    Może nie bierz tyle leków
                                                    Zadowolisz się połową.

Więc Andrzeju ma riposta
                                                    Nie polega na dobiciu
                                                    Musisz wiedzieć że nie radzisz
                                                    Sobie w tym obecnym życiu.

I tak mogą aż do rana
                                                    Się wyzywać jak przekupy
                                                    Przyszedł Jaro i z drabinki
                                                    Skopał im obydwie dupy.Znalazłam na "Sokuzburaka" wink aga
                                                  • wikul Coraz bliżej ... 03.04.17, 22:06
                                                    polityczek.pl/index.php/uncategorised/3832-najnowszy-sondaz-platforma-o-wlos-od-pisu
                                                  • iryska2604 Re: Coraz bliżej ... 03.04.17, 22:26
                                                    Jak wynika z najnowszego sondażu Instytutu Badań Społecznych i Rynkowych dla portalu Onet.pl, gdyby wybory dobywały się na początku kwietnia, Prawo i Sprawiedliwość uzyskałoby 30,5-proc. poparcie, a na Platformę Obywatelską zagłosowałoby 29,2 proc. Polaków. To oznacza, że różnica między najważniejszymi graczami na polskiej scenie polityczniej to już tylko 1,3 pp.

natemat.pl/205223,tak-blisko-ekipy-dobrej-zmiany-po-nie-byla-od-dawna-nowy-sondaz-wrozy-nieuchronny-sukces-schetyny-i-spolki
                                                    "Na temat" też wieszczy bliski koniec.Jak myślicie - czy utrzyma sie ten trend? Wszystko na to wskazuje...
                                                  • czuk1 Re: Coraz bliżej ... 04.04.17, 10:16
                                                    - Kwiecień pokaże, czy Prawo i Sprawiedliwość zdoła wrócić do poziomu poparcia z początku roku i zwiększyć dystans do Platformy Obywatelskiej, czy też partia Grzegorza Schetyny utrzyma trend i wyprzedzi PiS – komentuje sondaż Michał Kowalczyk z instytutu badawczego IBRiS.
                                                  • wikul Wróbel: "Ucho prezesa" utopiło PiS 04.04.17, 14:30
                                                    Jan Wróbel jest przekonany, że to nie awantura wokół Tuska osłabiła poparcie dla PiS. - Na 90 proc. okaże się po latach, że jedyną przyczyną było... "Ucho prezesa" - ocenił gospodarz "Poranka Radia TOK FM".
                                                    Spadek poparcia dla Prawa i Sprawiedliwości to nie kwestia jednego sondażu - tendencję pokazało już kilka badań.

- Przyznam, że trochę rozbawiają mnie te analizy głębokie, dlaczego PiS stracił w sondażach i nie może się odbić... "Ucho Prezesa" utopiło PiS. Moim zdaniem, bezpowrotnie - ocenił Jan Wróbel. ...

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,21588007,ucho-prezesa-utopilo-pis-moim-zdaniem-bezpowrotnie.html#Czolka3Img
                                                  • czuk1 Re: Wróbel: "Ucho prezesa" utopiło PiS 04.04.17, 14:56
                                                    wikul napisał: Przyznam, że trochę rozbawiają mnie te analizy głębokie, dlaczego PiS stracił
                                                    > w sondażach i nie może się odbić... "Ucho Prezesa" utopiło PiS. Moim zdaniem,
                                                    > bezpowrotnie - ocenił Jan Wróbel. ...
                                                    A mnie to dziwi bardzo .... ta wczesna ewakuacja Jan Wróbla z grona posłusznych PiS-ości.
                                                    A także nietrafne oko pedagoga, dyr. szkoły. Może w sumie - to w sumie wybieg, odwrócenie uwagi od prawdziwych powodów spadku poparcia dla PiS.

• czuk1 Re: Wróbel: "Ucho prezesa" utopiło PiS 04.04.17, 19:33
                                                    https://pbs.twimg.com/media/C8jzJvZXcAASyiv.jpg
                                                  • iryska2604 Re: Wróbel: "Ucho prezesa" utopiło PiS 05.04.17, 15:18
                                                    - Nie wiadomo, jak to się skończy, bo gdyby to był jeden, drugi sondaż, to można by powiedzieć: my w sondażach wewnętrznych mamy fenomenalną sytuację. Jak mówi prezes: "Mamy 40-45 proc. poparcie Polaków, którzy chcą na nas głosować". Dziś nikt już nie uwierzy w te bajki - ocenia politykę rządu Beaty Szydło Jacek Nizinkiewicz z "Rzeczpospolitej".

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,21594140,nikt-juz-nie-uwierzy-ze-40-proc-polakow-chce-glosowac-na.html#BoxNewsImgZ32&a=65&c=61
                                                    No i bardzo dobrze tylko ile jeszcze zdążą napsuć? Chyba sporo bo tonący brzytwy się chwyta.
                                                  • czuk1 Re: Miód na moje serce i apel do kolegi czuka... 06.04.17, 22:52
                                                    wikul napisał: Miód na moje serce i apel do kolegi czuka...... o wiecej optymizmu.
                                                    Do końca kwietnia nie dam sie ponieść optymizmowi. Już w tym tygodniu notowania dla PiS
                                                    wróciły do poprzedniego poziomu. Wcale się z tego nie cieszę ... ani oczekuję. sad
                                                  • wikul Nowe otwarcie, albo polegniemy! 06.04.17, 23:09
                                                    Nie taki był plan prezesa Jarosława Kaczyńskiego (68 l.) na półtora roku rządów PiS. Miał być sondażowy wzrost, a jest gwałtowny spadek. Lekarstwem na odwrócenie tej tendencji ma być nowe otwarcie. W grę wchodzą m.in. duże zmiany w rządzie!
                                                    Widmo klęski w wyborach samorządowych i parlamentarnych zagląda politykom PiS coraz głębiej w oczy. Dlatego chcą zmian.

– Nie po to tę władzę wzięliśmy, żeby teraz odchodzić. Niech coś z tym zrobią – mówi członek PiS usadowiony w jednej ze spółek Skarbu Państwa.

Teraz trwa więc szukanie sposobów na wyjście z dołka. Propozycji jest wiele. Wśród nich pomysł, by ujawnić wyniki audytu w państwowych spółkach, co dałoby efekt „czystych rąk”. A może coś nowego obiecać Polakom? W maju ma się odbyć kongres programowy PiS.

– Nic nie dodamy poza 500+. W budżecie nie ma pieniędzy – mówi nam wprost polityk PiS. I dodaje, że tylko ruchami kadrowymi i to głębokimi – odejście szefów MON Antoniego Macierewicza i MSZ Witolda Waszczykowskiego (60 l.) oraz ministrów: środowiska Jana Szyszki (73 l.), zdrowia Konstantego Radziwiłła (59 l.), rolnictwa Krzysztofa Jurgiela (64 l.), a być może i sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry (47 l.) – da się zrobić to „nowe otwarcie”.

– Bez wywalenia natychmiast Macierewicza, Waszczykowskiego jest po nas – mówi jeden z ministrów. ...

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kaczynski-planuje-rekonstrukcje-rzadu/lj4pgg3?utm_source=Interakcja&utm_medium=Share&utm_campaign=BigShare
                                                  • estella50 Re: Nowe otwarcie, albo polegniemy! 06.04.17, 23:26
                                                    Powiem szczerze, że nie rozumiem dlaczego wobec spadku notowań brną np w całkowity zakaz aborcji. Mało im było zeszłorocznego protestu czarnych parasolek? To jest wręcz schizofreniczne: z jednej strony zależy im na wzroście poparcia, a z drugiej odpychają od siebie setki tysięcy, żeby nie powiedzieć miliony nie tylko młodych kobiet.
                                                  • czuk1 Re: Nowe otwarcie, albo polegniemy! 06.04.17, 23:35
                                                    estello. Mają wykalkulowane, że podjęcie tematu aborcja , w nowym wydaniu , może im przysporzyć zwolenników. Inaczej by tematu nie podejmowali.
                                                  • czuk1 Re: Nowe otwarcie, albo polegniemy! 06.04.17, 23:47
                                                    wikul napisał: Teraz trwa więc szukanie sposobów na wyjście z dołka. Propozycji jest wiele. Wśród nich pomysł, by ujawnić wyniki audytu w państwowych spółkach, co dałoby efekt „czystych rąk”. A może coś nowego obiecać Polakom? W maju ma się odbyć kongres programowy PiS.

Rzucą jakieś kolejne ochłapy i naród kupi. W zamian .... znowu poprze rządzących.
                                                    A demokratyczne państwo prawa, jego pozycja w świecie, stan jego finansów, rozwój przyspieszony kraju (wzrost inwestycji i PKB), podziały społeczeństwa polskiego , .... to dla nich nie ma znaczenia . Nowego (uczciwego) otwarcia w PiS nie będzie, bo kto by to miał zrobić ?

• czuk1 Miód na serce rozlał się... 07.04.17, 06:56
                                                    Okazało się, że poprzednie sondaże, bardzo diametralnie zmieniające/zmniejszające poparcie dla PiS, były nieporównywalne metodologicznie od dotychczasowych i ostatnio zaprezentowanego.

"Więc, by był sens porównywania wyników obu sondaży, trzeba zestawić te dane, które zostały przeliczone przy takiej samej podstawie. Oto wyniki naszego sondażu z 23 marca, ale przeliczone tak, jak zrobiły to portale wPolityce.pl i „wSieci”: PiS – 32 proc., PO – 28 proc., Kukiz’15 – 13 proc., Nowoczesna – 10 proc., SLD – 6 proc., PSL – 3 proc.
                                                    Co wynika z porównania tych wyników? Różnice są niewielkie, w granicach błędu statystycznego. Notowania PiS urosły o 3 pkt proc., a Platformy – spadły o 2."
                                                    wyborcza.pl/7,75398,21602764,dlaczego-w-sondazu-dla-wsieci-i-wpolityce-pl-pis-znow-dystansuje.htmlwyborcza.pl
                                                  • wikul Re: Miód na serce rozlał się... 07.04.17, 12:41
                                                    Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Mam wrażenie że bardziej wierzysz źródłom rządowym i ich manipulacji sondażowych i wyciągasz wnioski odwrotne od analizy GW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka