ankak0 24.07.08, 16:31 Moja dwumiesieczna córeczka dostała przypadkowo podwójną dawkę szczepionki przeciw wzw B. Czy ktoś słyszał o powikłaniach w takim przypadku? Czy komuś przytrafiło sie kiedys cos takiego? Bardzo sie niepokoję ta sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga127 link 25.07.08, 07:31 Może to troszkę Ci pomoże? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=907&w=79495252&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ankak0 Re: link 26.07.08, 13:00 Dzięki. Kiedy zorientowałam się, że mała dostała podwójną dawkę, przestraszyłam się bardzo. Kupiliśmy jej Infanrix hexa, żeby oszczedzić jej dodatkowego kłucia, zdziwiłam sie bardzo kiedy pani pielegniarka poprosiła o przygotowanie dwu nóżek. Zwróciłam jej uwagę, że miało być jedno wkłucie ale ona powiedziała, ze oprócz naszej szczepionki dodatkowo jest podawana od nich. Chyba miałam zaćmienie umysłu, że nie drążyłam dalej tematu. Teraz tej pani jest bardzo przykro, serdecznie nas przepraszała ale sama stwierdziła, że przeprosiny nic tu nie zmienią. My mamy nauczkę, że pomyłki zdarzają sie wszędzie i trzeba zawsze wyjasniać wszelkie wątpliwości, a nie ufać bezgranicznie innym. Każdy może się pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: przedawkowanie szczepionki 27.07.08, 23:06 Nie masz co panikować. NIC się nie stanie i nie ma powikłań nawet po podwójnej dawce wzw. Odpowiedz Link Zgłoś