07.04.17, 23:08
Prof. Antoni Kamiński uważa, że skoro posłowie zajmują się głównie ''czczym gadaniem'' w telewizjach i nie zależy im na interesie narodowym, to w sumie Sejm jest nam niepotrzebny.
- Głównym zajęciem polityków jest chodzenie do telewizji i czcze gadanie. W gruncie rzeczy, bez większej szkody, Sejm mógłby zostać rozwiązany - mówi w wywiadzie dla ''Plus Minus'', weekendowego dodatku do ''Rzeczpospolitej'', prof. Antoni Kamiński, socjolog.

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,21605971,w-gruncie-rzeczy-bez-wiekszej-szkody-sejm-moglby-zostac.html#BoxNewsLinkZ34&a=66&c=61
Więcej by było pozytku, bo w tym kształcie w jakim jest obecnie więcej niszczy niz słuzy suwerenowi.
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: POPIERAM 07.04.17, 23:57
      I ja.
      • aga-kosa Re: POPIERAM 08.04.17, 08:43
        Masz moje poparcie. aga
        • jaga_22 Re: POPIERAM 08.04.17, 15:05
          Ciekawa jestem jak to sobie wyobrażacie?
          Widzimy idiotów ,ale przynajmniej wiemy co robią,lub co chcą zrobić.
          • iryska2604 Re: POPIERAM 08.04.17, 18:54
            I co z tego? A tego co zrobią i co chcą zrobić to do końca nie wiemy.Człowiek ogarniety żądzą władzy jest nieobliczalny.Nie trzeba się bać nowego - inaczej dalej zylibysmy w jaskiniach.
    • czuk1 Re: POPIERAM 08.04.17, 20:10
      Tylko wtedy analizowałbym byłbym głosowanie "za."... gdyby ktoś przedstawił - jak sobie wyobraża wprowadzanie, zmianę obowiązujące w państwie prawa.
      • estella50 Re: POPIERAM 08.04.17, 20:37
        Ja zmniejszyłabym tylko liczebność sejmu. Jakieś konstytucyjne ciało musi jednak prawo stanowić. Przecież nie wolicie jednoosobowego władztwa prezesapana?! A jak nie sejm i nie on to kto/co ?
        • iryska2604 Re: POPIERAM 08.04.17, 22:07
          Po prostu nowy rząd, nie wiem jaki - nowy.Bo chyba juz nie moze być gorszy od tego co jest.
          • anthonie Re: POPIERAM 09.04.17, 10:42
            Parlament jest w kazdym panstwie, nawet w krolestwach ale tam TEZ SA PARTIE SENIOROW! Dlaczego my, polscy seniorzy -a stanowimy liczna ,ba silna grupe- nie mozemy miec swojej partii?Mamy tylu znanych,cenionych i trzezwo myslacych ludzi! Brak nam odwagi?Nie ma chetnego? A moze na tym forum zrobimy akcje?
            • jaga_22 Re: POPIERAM 09.04.17, 11:58
              Trzeba jeszcze być wybranym.

2015
              W wyborach parlamentarnych w 2015 kilku działaczy KPEiR kandydowało do Sejmu z list Zjednoczonej Lewicy, która nie uzyskała mandatów.
              Program
              KPEiR skupia się w zasadzie wyłącznie na ochronie ekonomicznej emerytów i rencistów. Deklaruje brak poglądów światopoglądowych, określając się jako ogólnonarodowa partia środka. Poglądy ekonomiczne sprowadzają się do poglądów lewicowych z naciskiem na sprawiedliwość społeczną[2]. Mimo tego popiera wolny rynek oraz własność prywatną. Jest typową partią roszczeniową[3].

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka