Dodaj do ulubionych

Ciekawa oferta

15.04.17, 23:04
Ktoś tu poszukiwał niedrogiego komputera Nawinęła się taka oferta. Nie zna szczegółów ale warto chyba się z nią zapoznać.

kupujemy.to/laptopy-dla-domu-i-biura-c3721
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Ciekawa oferta 16.04.17, 04:09
      Ostatnio kupiłem taki właśnie laptop za 800 zł (jak nówka), zamiast za 1600 zł (nowy). Dla mnie cacko i satysfakcja - " dobrze myślisz stary"...
      • wikul Re: Ciekawa oferta 16.04.17, 18:43
        Ale to są chyba nowe, tylko trzeba uważać bo przeważnie nie mają dysków i może brakować pamięci albo trzeba będzie dokupić dysk zewnętrzny.
        • iryska2604 Re: Ciekawa oferta 16.04.17, 19:24
          Moja siostra kiedyś kupila - mozna było uzywać z marszu, nic mu nie brakowało. Czasem jest to sprzęt z wystawy a czasem firmy wymieniaja sprzęt. Też sie zastanawiam bo co prawda moj jest zadbany, słuzy mi dobrze ale ma już 6 lat a przy tego typu sprzęcie to sporo. Mam Samsunga i bardzo sobie chwalę.
          • czuk1 Re: Ciekawa oferta 16.04.17, 20:04
            iryska2604 napisała: Mam Samsunga i bardzo sobie chwalę.

Mój HP.

• czuk1 Re: Ciekawa oferta 16.04.17, 20:02
          wikul napisał: Ale to są chyba nowe, tylko trzeba uważać bo przeważnie nie mają dysków i może brakować pamięci albo trzeba będzie dokupić dysk zewnętrzny.
          Mój ma 300 GB pamięci. Przy zakupie, zmieniłem zaraz podział pamięci (po doświadczeniach) , zwiększając pamięć do bieżącego użytkowania. Wadą tych laptopów jest to, że nie mają oryginalnego Word Office.
          • wikul Re: Ciekawa oferta 17.04.17, 00:54
            Word to program płatny sprzedawany w pakietach w których jest jeszcze Exel, Power Point, Outlook i jeszcze coś na dokładkę. W systemach był zawsze skromniejszy Word Pad. Nie wiem czy w W10 on jest zainstalowany. Ale tu masz link do niego, można pobrać. Kiedyś był jeszcze darmowy Open Office. Nie wiem czy jeszcze istnieje. Ja kupiłem parę lat temu pakiet Office dla studentów, niedrogo z licencją na trzy komputery i jestem zadowolony. Niestety nie ma w nim Outlooka który by mi się przydał. Ale najważniejsze czyli Word (edytor tekstu), Exel (kalkulacje) i Power Point (prezentacje) są. Jest jeszcze w nim kilka pierdołek z których nie korzystam.

microsoft_wordpad.pl.downloadastro.com

Znalazłem w necie ciekawą propozycję nowego darmowego pakietu Microsoft Office 365 dla Studentów. Warto sprawdzić.

download.komputerswiat.pl/biuro-i-praca/pakiety-biurowe/microsoft-office-365-dla-studentow
            • czuk1 Re: Ciekawa oferta 17.04.17, 07:57
              Word - edytor tekstu .... był dla mnie najlepszy. Miał Power Point.... na którym zrobiłem sobie kilkaset slajdów ...do prowadzenia zajęć. Teraz mi nie są potrzebne. Emeryturka.
              Word Pad jest za dla mnie za prymitywny.
              Zainspirowany wczorajszą wymianą zdań .... dziś zainstalowałem sobie OpenOffice.org33. Sprawdzam go. Edytor tekstu ma zbliżony do Worda. Ma Arkusz kalkulacyjny. To mi wystarczy.
              pzdr
              • wikul Re: Ciekawa oferta 17.04.17, 18:12
                No właśnie edytor tekstu z Open Office jest bardzo podobny do Worda a najważniejsze że jest kompatybilny tzn.dokumenty zapisane w jednym otwierają się również w drugim.
                • czuk1 Re: Ciekawa oferta 17.04.17, 23:03
                  Już jestem średnio zadowolony. I mam "prawie Worda" , za darmo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka