Dodaj do ulubionych

Znowu kolizja!

25.10.18, 15:41
wiadomosci.onet.pl/kraj/kolizja-kolumny-rzadowej-w-aucie-beata-szydlo/z5hfsbl
W Imielinie w województwie śląskim doszło do kolizji kolumny rządowej. Jak informuje RMF FM w środku była Beata Szydło. W kolizji nie brały udziału inne pojazdy - informuje SOP. Z informacji radia wynika, że była premier nie ma obrażeń.

Tym razem, jak słyszę prywatny samochód jadący przed kolumną zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, żeby przepuścić kobietę z wózkiem. Pierwszy z 3 samochodów kolumny za prywatnym gwałtownie zatrzymał się, kolejny (z B.Szydło) nie zdążył z hamowaniem i była stłuczka. Jechali bez sygnałów dżwiękowych. Dla mnie wniosek prosty: jechali za szybko w terenie zabudowanym!
I co wy na to?

Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Znowu kolizja! 25.10.18, 16:54
      Się zbulwersowałam. Kim ważnym jest B Sz. JK wiadomo - bez niego kraj nasz by nie istniał crying . Słyszał ktoś o tym co ta kobieta ostatnio pożytecznego robi ? Nawet jeśli to tyko lampy i zderzaki ..... aga
      • ewa9717 Re: Znowu kolizja! 25.10.18, 17:18
        Jest wicepremierką od niczego.
        Po raz kolejny kierowcy rządowego samochodu łamią przepisy, tym razem chociaż kołkonoga nie schowa się w szpitalu na 7 dni, żeby niewinny kierowca prywatnego samochodu dostał ewentualnie wyższą karę. I zastanawia mnie, dlaczego kołkonoga drewnianogłosa wicepremierka od niczego, jadąc dokądkolwiek musi mieć aż 2 samochody eskortujące?
        • myq1 Re: Znowu kolizja! 25.10.18, 17:55
          Kiedyś dojdzie do tragedii, strach się bać.
          A ta eskorta za kwakanie się pasztetowej należy.
          • iryska2604 Re: Znowu kolizja! 25.10.18, 18:17
            Oni to nazywaja dobrą zmianą sadsadsadI na to idą pieniadze podatników - aby dodac splendoru nieudacznikom. Kto widział w Szkle Kontaktowym wczoraj następną wazną osobistosć -Beatę Kempę?
            • estella50 Re: Znowu kolizja! 25.10.18, 18:30
              Ja widziałam! Chociaż nie chciałam, bo nie znoszę jej słowotoku. Olejnik się bardzo starała, ale i tak nie uzyskała odpowiedzi na pytania.
              • iryska2604 Re: Znowu kolizja! Zatracili miarę 26.10.18, 15:11
                Komorowski: Gdzieś została zatracona miara
                Według Bronisława Komorowskiego, mamy do czynienia z nadmiernym przywiązywaniem wagi do osoby polityka.

- Wcześniej żadni wicepremierzy kolumną samochodową nie jeździli, jeździli jednym samochodem, a nie dwoma, jeszcze drugim ochronnym. No tu jakiś kompletny brak profesjonalności połączył się z jakimś nadmiernym prestiżowym myśleniem o samym sobie. W czasie rządów PiS-u, z tego, co wiem, z ochrony dawnego BOR-u korzystają nawet wiceministrowie, wicepremierzy. Gdzieś została zatracona miara. Kiedyś trzema samochodami jeździli prezydent i premier, a pozostałe towarzystwo jednym samochodem - przypomniał Bronisław Komorowski.

Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24093876,bronislaw-komorowski-o-kolizji-z-udzialem-beaty-szydlo-gamon.html#a=167&c=154&s=BoxNewsLink

Każdy chce mieć swoje 5 min. pokazac jaki jest wazny - i bijcie czołem maluczcy przed wielkim politykiem!
                • estella50 Re: Znowu kolizja! Zatracili miarę 26.10.18, 17:01
                  Blichtr, pozłota, celebra. Zwyczaje jak na dworach średniowiecznych monarchów. Ważna jest rama, a nie obraz. Forma, a nie treść. Strzeliste akty, a nie codzienny trud. Na pokaz i dla ogłupienia gawiedzi.

Kierowca tej stłuczonej limuzyny jechał po raz pierwszy w kolumnie! A tak w ogóle ma dopiero 2 lata stażu w SOP. Powyrzucali doświadczonych profesjonalistów i tak to się mści! A ci wyrzuceni profesjonaliści natychmiast dostali świetnie płatną pracę kierowcy u naszych biznesmenów. Ci wiedzą, ile oni są warci.
                  • estella50 Re: Znowu kolizja! Zatracili miarę 26.10.18, 18:25
                    Portal tvn24.pl opisuje, że kierowca audi, który spowodował kolizję, był niedoświadczony i do grupy ochronnej Beaty Szydło trafił w październiku tego roku.

- Ma najmniejszy staż wśród kierowców Szydło - dwa lata służby. Nie jeździł wcześniej w żadnej grupie ochronnej (VIP). (...)
                    To jeden z jego pierwszych wyjazdów w Polskę - opowiadał informator portalu, który zaznaczył, że ten kierowca dotychczas woził tylko szefów Służby Ochrony Państwa.

Inny z rozmówców tvn24.pl stwierdził, że w tej chwili funkcjonariusze SOP odpowiedzialni za ochronę Beaty Szydło mają "masę nadgodzin" i "robią najwięcej kilometrów w Polsce". - Chłopaki u Szydło mają Sajgon - skwitował.
                    • iryska2604 Re: Znowu kolizja! Zatracili miarę 27.10.18, 12:54
                      "Super Express" podaje, że w dniu, gdy doszło do ostatniej kraksy z udziałem Beaty Szydło, na drogach szalał też inny funkcjonariusz SOP. Kierowca limuzyny z Agatą Dudą na pokładzie miał popełnić trzy wykroczenia.
                      "Super Express" podaje, że w czwartek Agata Duda wzięła udział w pożegnaniu odchodzącej na emeryturę Marii Borszewskiej-Kornackiej - szefowej Kliniki Neonatologii i Intensywnej Terapii Noworodka w Szpitalu Klinicznym im. ks. Anny Mazowieckiej przy ul. Karowej w Warszawie.

Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24097873,kierowca-adaty-dudy-popelnil-trzy-wykroczenia-tego-samego-dnia.html#s=BoxOpImg1

Kierowca Agaty Dudy miał złamać przepisy
                      Po imprezie pierwsza dama wsiadła do limuzyny i odjechała. W trakcie przejazdu kierowca ze Służby Ochrony Państwa miał złamać przepisy drogowe - wymusić pierwszeństwo przejazdu i zawracać na podwójnej ciągłej. Kierujący popełnił trzy wykroczenia, za które mógł otrzymać razem 10 punktów i mandat do 1000 zł - komentuje w rozmowie z dziennikiem mł. insp. Wojciech Pasieczny (54 l.), były policjant z drogówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka