Dodaj do ulubionych

ciagle prosi o mleko

11.12.12, 21:47
moje dziecko potrafi wypić 3 szklanki mleka dziennie. i właśnie teraz po chorobie ciągle prosi o mleko. ile małe dziecko może pic mleka ?
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: ciagle prosi o mleko 11.12.12, 22:07
      Może pic, widocznie potrzebuje. Ale jak już mówi, ze czekoladki musi, to nie wierz wink
      • zjawa1 Re: ciagle prosi o mleko 11.12.12, 23:52
        Czesto bywa tak, ze organizm czlowieka domaga sie tego, czego potrzebuje.
        Moj syn w trakcie inwazji paciorkowca mial ,,jazdy" na zjadanie cytryny.
        Jadl je naprawde w duzych ilosciach. Potem dowiedzialam sie, ze podobno kwasne ph nie trawi ten paciorkowiec. Wiec niech pije ile chce. Napewno nie zaszkodzi, kupuj jednaj najlepiej to nie pasteryzowane, ktore ma najkrotszy termin waznosci. Sa takie w szkalnych butelkach dostepne-rewelacja. Przepyszne.
        • annubis74 Re: ciagle prosi o mleko 12.12.12, 14:01
          zjawa, mleko dostępne w sklepach ZAWSZe jest pasteryzowane, jest tylko różnica między pasteryzowanym a UHT
          do autorki wątku: chyba nie ma żadnych ograniczeń (jesli dziecko nie jest uczulone), widocznie potrzebuje, moja córka je dużo przetworów mlecznych i pije mleko, ale czasem ma większa potrzebę, a czasem mleko idzie w odstawkę
    • eliszka25 Re: ciagle prosi o mleko 12.12.12, 08:27
      jesli nie ma skazy bialkowej czy innej nietolerancji laktozy, to moze pic, ile chce. skoro sam prosi, to raczej mu mleko nie szkodzi, wiec niech pije. najwyrazniej potrzebuje. ja mam w domu dwoch smokow-mlekopijow. nie zaczna dnia bez mleka. mlodszy czesto na sniadanie je platki z mlekiem, ktore popija mlekiem z kubka big_grin. do kolacji potrafi wypic 3 kubki mleka. jakos mnie to nie martwi, sama w dziecinstwie tez bardzo lubilam mleko i lubie do teraz, choc nie pije az tak duzo.
    • beliska Re: ciagle prosi o mleko 12.12.12, 08:52
      Moja córka przez 3,5 roku nie tknęła mleka. Teraz pije ile chce. Widać organizm potrzebuje, skoro sobie o mleku przypomniał. Nie dawkuję, jak dla mnie może i litr wypić jesli tylko ma ochotę.
    • zuzinkas Re: ciagle prosi o mleko 12.12.12, 21:55
      im mniej tym lepiej a najlepiej to wcale..
      mleko nie zawiera niczego specjalnego czego nie znalezlibysmy w innych produktach.. mleko krowie natura przeznaczyla dla cielakow a nie dla ludzi..
      • zjawa1 Re: ciagle prosi o mleko 12.12.12, 22:10
        zuzinkas napisała:

> im mniej tym lepiej a najlepiej to wcale..
        > mleko nie zawiera niczego specjalnego czego nie znalezlibysmy w innych produkta
        > ch.. mleko krowie natura przeznaczyla dla cielakow a nie dla ludzi..
        Nie, to chyba jeden z lepszych tekstow jakie ostatnio czytalamsmile)))
        Pogratulowac wyobrazni.
        Mleko krowie dla cielakow.
        Jajka kurze dla kur, do wysiadywania.
        Mieso jest wlasnoscia samych zwirzat.
        Owies, zboze na pasze dla bydla.
        Ogolnie to zakrawa o weganizmsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka