knidyjka 19.09.05, 15:49 jak u Was ,też juz grzeją? u mnie po pólnocy kaloryfery od trzech dni lekke ciepławe, ale atmosfera w mieszkaniu już inna, czytaj:mniej mrożna. Płacimy co miesiąc (przez okrągły rok)179 pln, podobno ma podrożeć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka556 Re: sezon grzewczy rozpoczęty:))) 19.09.05, 17:59 Zazdroszczę Ci, u mnie za oknem +4, w mieszkaniu niecałe 14 a mnie sie nie chce zejść do piwnicy i napalić w kotle. W górach bieluśko aż po regle a ja czekam na poprawę pogody i mam nadzieję, że jeszcze wróci do nas piękna złota jesień. Może doczekam się też śliwek, które w tym roku po raz pierwszy bardzo obrodziły, ale są jeszcze twarde i zielone. Odpowiedz Link
knidyjka Re: sezon grzewczy rozpoczęty:))) 19.09.05, 18:05 u mnie za oknem 14,w pokoju 22 stopnie , zmarzły mi ręce w czasie klikania i stopy(w skarpetkach), a Ty masz nadzieję ,ze śliwki jeszcze dojrzeją? Chciałabym żebyś miała rację ,licząc na złotą...polską jesień. A skąd klikasz? ZAzazdroszczę Ci tych widoków)) Odpowiedz Link
dorka556 Re: sezon grzewczy rozpoczęty:))) 19.09.05, 18:18 Klikam spod Taterek z Zakopca i mam nadzieję, że śliwki dojrzeją. Widoków rzeczywiście możesz mi pozazdrościć. Bo jak podniosę głowę znad kompa to widzę Kominiarski Wierch a jak spojrzę w lewo to Czerwone Wierchy. Odpowiedz Link
knidyjka Re: sezon grzewczy rozpoczęty:))) 19.09.05, 18:38 idę sobie...pomarzyć o moich,kochanych... góreckach. Cała moja rodzina się w nich kochała mojego męża musiłam ściągnąć z Nowego Targu na........ w kalendarzyku znalazłam zapis,że w górach chciał spotkać... Boga, może spotkał i jego serce tego nie wytrzymało? A może dlatego tam pojechał, bo wiedział ,że tylko przeszczep może go uratować? Już się nie dowiem... A ja cóz? hałas:tiry za oknem,autobusy... Z drugiej strony budynku(mieszkanie mam na "przestrzał") będę patrzyła na ogród ...przedszkolny)) Odpowiedz Link
dorka556 Re: sezon grzewczy rozpoczęty:))) 19.09.05, 19:09 ...a te tiry i przedszkole to w jakiej miejscowości? Odpowiedz Link
malwina52 Re: gaz w gore:))) 20.09.05, 12:25 Pierwsza podwyżka była w styczniu, druga w lipcu. Od początku roku ceny wzrosły o ok. 15 proc., a od 1 października średnio pójdą w górę o kolejne 4,3 proc. To tylko dla gospodarstw domowych. Jeszcze więcej, bo o 6 proc., zapłacą firmy. Podwyżkę zatwierdził Urząd Regulacji Energetyki. NIe ma wyjscia, za ciepelko zaplacimy wiecej(((( Odpowiedz Link
malwina52 Re: sezon grzewczy rozpoczęty:))) 20.09.05, 18:00 niestety jeszcze nie siedze, okutana w polar i cieple skarpetki, ale beda uzupelniac wode, bo zaworki kazali odkrecic na ful, pewnie niedlugo bedzie cieplo Odpowiedz Link