night_breeze Re: Jaka kawe pijecie? 30.10.06, 11:06 Ja najbardziej lubie "Astre",tzw niskodrazniaca dla zolodkowcow.Chociaz prawde mowiac,nie zauwazylam aby nie draznila mi zoladka Smak ma dobry i tyle.Pije slaba kawe,taka z jednej lyzeczki,bo po mocnej mnie trzesie!Czy ktoras ma tez podobne objawy?Moja siostrzenica to samo,nawet jak wypije slabe,ale duzo. A kawusie lubieeeeee,ech!I papierocha do tego ))) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jaka kawe pijecie? 30.10.06, 12:26 Breeza ,ten małpiszon nasikał mi do kawy. Kiedyś jak byłam młoda nie mogłam pić kawy,bo miałam motylki pod łopatką. Odważyłam się na wiosnę tego roku i od tego czasu piję przeważnie jedną z półtora łyżeczki,odrobiną mleka z kawałeczkiem czekolady gorzkiej. d 10 lat leczę się na nadciśnienie i staram się, żeby wieczorem nie pić. Nie widzę żeby mi to szkodziło (mierzę cisnienie) Piję różne tchibo.A papierocha nieeeee. Odpowiedz Link
stary91 Re: Jaka kawe pijecie? 30.10.06, 12:42 W domu pije kawe zbozowa rozpuszczalna z dodatkiem pol lyzeczki prawdziwej na spory kubek, do tego mleczko i slodzik. W kawiarniach czasem grzesze, pijac nieco kawy prawdziwej. Nie pale od 7 lat. Palilem lancuchowo. Serce zaczelo kluc - strach...Przestalem palic. Mam spokoj. Teraz to nie znosze palenia w mojej obecnosci.Dusze sie. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Jaka kawe pijecie? 30.10.06, 18:50 Dla mnie ulubiona kawa to Jakobs rozpuszczalna z mlekiem bez cukru i wypijam jej dużo,oczywiście do tego papieros A ten expres do kawy super Bryzo,tylko dlaczego on sika do kawy)))) Odpowiedz Link
night_breeze Re: Jaka kawe pijecie? 30.10.06, 20:05 No,delwusia,juz cie lubie ))) papieroch do kawusi - to jest to!!!Masz racje,nic tak nie smakuje ))),szczegolnie jak wracam z miasta z zakupami....wtedy siadam sobie,kawusia...prasa...chwila tylko dla mnie )) Smieje sie,ale czasami juz mam dosyc papierochow,szczegolnie jak siedze do pozna nad czyms to kopce,a rano patrzyc na pety nie moge....do pierwszej kawy! To jest chyba n a l o g !!! A probowalyscie kawe z kardamonem,albo z wanilia? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nałóg ? 31.10.06, 10:04 Jeszcz nie wpadłam w nałóg.Lubię,ale życ mogę i bez kawy.A ponieważ lubię,więc dlaczego mam się nie napić.Co to za życie byłoby bez tych drobnych przyjemnosci. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Nałóg ? 31.10.06, 10:59 Nałóg nie nałóg lubie kawe pod papierosa,no to Bryzo przerwa na drugą kawę co? )))))) Odpowiedz Link