Dodaj do ulubionych

Uwaga na psy

06.11.06, 13:27
Według relacji ojca dziecka do tragedii doszło, gdy był z nim sam w
mieszkaniu. W domu był też pies, należący do rodziny mały kundel. Mężczyzna
wyjaśniał policjantom, że 5-cio miesięczne dziecko zostawił w nosidełku, a
sam wyszedł do drugiego pokoju i zasnął. Gdy matka wróciła do domu, rodzice
zorientowali się, że chłopczyk krwawi i nie ma trzech paluszków. Natychmiast
wezwali pogotowie.
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8586473,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Uwaga na psy 06.11.06, 15:39
      Jak można zostawić dziecko z psem, a samemu iść spać?
      Pies odgryzł paluszki dziecku i nawet nie płakało?
      Ciekawe, w jakim on był stanie,że tego nie słyszał.

• ewa553 Re: Uwaga na psy 06.11.06, 17:26
        odstawil dziecko jak tobolek, nawet nie wyjal z nosidelka.
        • ira.mak Re: Uwaga na psy 06.11.06, 22:08
          Psy też bywają zazdrosne,wiem jak syna Psotka krążyła wokół Agnieszki jak sie
          urodziła.Ale to trzeba pilnować,jak można male dziecko zostawic w zasięgu psa.I
          szczerze mowiąc-choćby nie wiem jak się lubiło psy-trzeba uważac!Moja koleżanka
          jest lekko oszpecona[już po operacji].Jej wlasny pies,wielkie bydlę,po
          szkółce,tresowany,świetnie reagujący na komendy i wykonujący je-znienacka
          zaatakował ją i mało brakowało by jej nos wyrwał,całe szczęście że puścił.Długo
          się leczyła.Nigdy tego psa nie uderzyła,po śmierci męża to była jej
          pociecha,wyprowadzała go na długie spacery,dbała o niego jak o dziecko.Nie
          wiadomo co go skłoniło do ataku.
          • anka125 NIE WIERZĘ! 06.11.06, 23:56
            że to pies tak zrobił dziecku.
            Chyba że nic przez kilka tygodni nie jadł.Bo nie dni.
            Pies domowy tak się by nie zachowaŁ!
            a może w domu był kot? Jeśli tak - to mamy sprawcę.
            Ale "tatuś" musiał być dobrze pijany.
        • dr.wal2 Re: Uwaga na psy 07.11.06, 17:00
          jaga_22 06.11.06, 15:39 + odpowiedz

Jak można zostawić dziecko z psem, a samemu iść spać?

______________________________________________________________________________

.. ano mozna,czasami bezpieczniej dzieciakowi z Psem niz z Rodzicem,-
          wszystko zalezy jak Pies zostal wychowany,w moim zyciu zawsze Psy od
          dziecinstwa-przewaznie duze ; Schäfer,Doberman,Dalmatiner ..
          moj poprzedni pies gdy byl jeszcz mlody lubial bawi sie zemna _ odgryze ci
          gardlo:- bral w cala paszcze moje gardlo,warkal,miau zielone oczki ...i machal
          ogonem - nigdy niezacisnol szczeki , zawsze na niego moglem liczyc,moj obecny
          Dobermann tej zabawy nielubi-woli sie wylegiwac w moim lozku udajac ze spi gdy
          chce sie polozyc ...

Jakis Medrzec powiedzial "Czlowiek bez Psa to niespelniony Czlowiek" ,-
          ja sie z nim zgadzam.
          Pzdr.
          • jaga_22 Re: Uwaga na psy 07.11.06, 17:27
            Drwalu tu się zgadzam z Tobą.Nie na darmo mówi się<wierny jak pies>Skoro ludzi
            nie można wychować,bo nikt im nie wpoił
            dobrych zasad,to pies pod opieką idioty też będzie się podobnie zachowywał.
            Jaki pan,taki kram.
            • del.wa.57 Re: Uwaga na psy 07.11.06, 18:33
              Nie mogę sobie tego wyobrazić,jak ojciec mógł zostawic dziecko i iść spać,nic
              nie słyszał? rzeczywiście musiał być bardzo pijany.
    • ewa553 Re: Uwaga na psy 07.11.06, 07:53
      jak co o na kota, Aniu? Wara od kotow, precz z przesadami swiatlocmiacymi!
      • ogon_trolla Re: Uwaga na psy 07.11.06, 09:26
        statystyka mowi koty takie jak ich panie wredne dranstwo tylko pies konkretne
        zwierze
        • ira.mak Re: Uwaga na psy-a co ludzie? 07.11.06, 12:31
          Najlepiej teraz zwalić na zwierzaki-człowiek ma zas....obowiązek pilnowac
          dziecka.A zwierzę?Czasem potrafi sie dziwnie zachować,nie wiemy
          dlaczego[jw.-moja kolezanka]ale to jest tylko zwierze.Sama mam 2 psy i 5 kotów-i
          czasem jak p[atrzę na moją Figę[owczarek niemiecki] to przypominają mi się
          wszystkie opowiesci o psach atakujacych wlascicieli.Ale wierzę że nasze psy nie
          mają powodow do takich zachowań.A jak przyjezdza wnuczka to szczególnie pilnuję
          żeby czasem sama nie podchodzila do Figi a Koles jest w niej zakochany chyba bo
          nie odstepuje jej na krok.Kiedys kura podeszła za blisko Agnieszki i tak jakby
          atakowała to ledwie ją z pyska wydarłam{tę kurę oczywiście]
          • 52ania Re: Uwaga na psy-a co ludzie? 07.11.06, 19:21
            Nie wierzę psom, a już jak ktoś mi mówi, że za swojego ręczy to aż mna trzęsie
            ze zlosci.Pies to nie człowiek.Powinni o tym pamietac wszyscy właściciele.Mnie
            własnie ugryzl pies taki niby łagodny, przyjazny.Właściciel powiedział: nie
            wiem co się stało, zawsze był spokojny, nigdy na nikogo nawet nie warczał.Ponoc
            psy wyczują, jak człowiek się boi.Ja właśnie bałam się psów i boję nadal.Po
            wypadku było tak, że lęk przed psami uniemożliwiał mi normalne
            funkcjonowanie.Spotkanie z psem bez kaganca, to dla mnie kurczenie się i
            oblewanie zimnym potem.Zazywałam nawet tabletki uspakajace.Dobrze, że ludzie
            mają takich przyjaciół.Trzeba jednak o nich dbac.Na spacer zakładac kaganiec
            albo trzymac na krótkiej smyczy, sprzatac kupy.Trzeba pomyślec też o tych,
            którzy się boją psów.Zimą pani z wielkim psiurem idzie wąską ścieżką, a ja
            musze wchodzic w zaspę śniezną.Przed sklepem osiedlowym pan przywiaze pieska
            przy drzwiach, a ja muszę czekac aż pan wyjdzie, bo się boje.Na pewno wiele
            jest takich osób.Ja czuje się terroryzowana przez właścicieli czworonogów.
            Dla mnie, ten wypadek, to zwkły brak wyobraźni ojca lub zamroczenie
            alkoholowe.Biedne dzieciątko, do końca życia zostanie okaleczone.Kazdy
            własciciel psa powinien otrzymywac takie wiadomosci żeby w końcu zrozumieli, że
            pies to tylko zwierzę.
    • ewa553 Re: Uwaga na psy 07.11.06, 18:51
      psa bym zreszta nie winila. Kto wie co sie stalo? Moze malenstwo wsadzilo psu
      palec do oka czy nosa? No to klapnal zebami. Wiemy przeciez ze maluszki
      takie "zabawy" lubia, ale pies baaardzo nie lubi i takie jego prawo. Kiedys moj
      znajomy - znawca psow twierdzil, ze ludzie nabywajacy psa powinni zdawac
      egzamin bo nie kazdy nadaje sie do prowadzenia psa. Cos w tym jest, prawda?
      • del.wa.57 Re: Uwaga na psy 07.11.06, 19:01
        Masz rację Ewunia nie każdy człowiek ''powinien''mieć psa,mogło tak byc jak
        mówisz,pies kłapnął i tyle,ale żeby ojciec dziecka nie słyszał płaczu dziecka?
        Absolutnie nie winię tu psa.Nie powinno sie zostawiać malucha
        pod ''opieką''psa,co za ludzie!!
        • 52ania Re: Uwaga na psy 08.11.06, 08:35
          Macie rację dziewczyny, nie pies zawinił tylko człowiek.Niestety, często
          włascicielom psow brakuje wyobraźni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka