Dodaj do ulubionych

Więcej bocianów

15.04.07, 15:07
www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html
www.bn-ansbach.de/storchcam/storch.htm
bund-volkertshausen.de/webcam/storchencam.php
www.bociany.ec.pl/
www.bociany.edu.pl/www.bociany.kalinski.pl/
Obserwuj wątek
    • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 16.04.07, 18:34
      Podgladam (niemieckie) bociany w Bornheim,siedzi sobie w gniezdzie od czasu do
      czasu czysci swoje piórka i wygrzewa sie w słońcu.
      • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 19.04.07, 20:31
        A mój samotnik siedzi sobie i patrzy na wszystkich z górysmile))))
        Ciekawa jestem gdzie jego żona?
        • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 22.04.07, 19:57
          Widziałam dwa małe bocianki,przez chwile podniósł sie mój bocianek i mogłam
          ujrzeć maleństwasmile)
          • kendo Re: Więcej bocianów 22.04.07, 20:34
            o to juz sa maluszki??
            na ktorym linki delwus??

ja podgladam orly,fanie patrzec na grubaski kiwajace sie w gniezdzie,o tu
            www.wvec.com/cams/eagle.html
            teraz akurat czas karmienia.
            • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 22.04.07, 20:39
              Pierwszy link Kendo w Bornhaim,moze uda Ci sie podejrzeć ja miałam to
              szczesciesmile)
              • kendo Re: Więcej bocianów 22.04.07, 20:41
                acha,juz podgladamsmile)
                dzieki delwussmile
              • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 22.04.07, 20:41
                Ale sliczne te czarnuszki Kendo,wyrosną na zdrowe orłysmile)))
                • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 26.04.07, 11:19
                  Nie mogę dojrzec dokładnie są dwa czy trzy maleństwawink)
                  • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 26.04.07, 22:24
                    Po raz pierwszy widze dwa bociany,zawsze był tylko jeden,to pewnie
                    mamusia,teraz na noc doszedł tatuśsmile))
                    • jaga_22 Re: Więcej bocianów 27.04.07, 09:24
                      Mama bocianowa stoi nad maluchami i patrzy na nie z uwielbieniem.
                      Na drugim linku gniazo jest puste od wczoraj rana.
                      • jaga_22 Re: Więcej bocianów 28.04.07, 12:34
                        Są już 2 bociany na drugim linku.
                        • jaga_22 Re: Więcej bocianów 29.04.07, 14:08
                          Na pierwszym linku widzę 2 bocianiątka,już są duże.Więcej nie mogę dostrzec.
                          Na drugim nie ma jaj ani przyszłych rodziców.
                          • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 29.04.07, 20:47
                            Acha,jednak sa dwa,nie mogłam dojrzeć,mama bocinica zasłaniała mi ''dojscie''
                            do swoich dzieci hihihi.Teraz grzeje swoje malenstwawink)
                            • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 29.04.07, 20:49
                              Masz racje Jago na drugim linku pusto,zadych bocianów.
                              • jaga_22 Re: Więcej bocianów 02.05.07, 13:00
                                Jakie grubasy te małe 3 bocianki.
                                Na drugim oboje bocianów na posterunku.
                                • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 02.05.07, 17:00
                                  Jednak sa trzy maleństwa,teraz dopiero mogłam dojrzeć,przedtem dwa widziałam.
                                  • www.alutka.pl Re: Więcej bocianów 02.05.07, 17:57
                                    Ja z bocianami uważam wink)))))))
                                    • jaga_22 Re: Więcej bocianów 02.05.07, 20:25
                                      Bocianowa ledwo te swoje maluchy przykrywa.Skrzydła ma szeroko rozpostarte.
                                      Alutka zapomniałaś,że już nie musisz się bac bocianów?
                                      • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 02.05.07, 20:51
                                        Wiesz Jago,nigdy nic nie wiadomo,moze Jej sie jakis podrzutek trafićsmile)))))
                                        • jaga_22 Re: Więcej bocianów 03.05.07, 07:16
                                          Tyż prowda.
                                          • jaga_22 Re: Więcej bocianów 03.05.07, 09:43
                                            Jakie fajne te bocianki.
                                            A na drugim zamiast bocianów stoi gołąb.
                                            Coś te bociany lekko podchodzą do życia z tego drugiego gniazda.Bocianowa
                                            nawet jaj nie złożyła.A może im gniazdo nie pasuje ?
                                            • jaga_22 Re: Więcej bocianów 06.05.07, 10:02
                                              Rosną bocianki jak na drożdżach.Dwa,a może trzy bocianki są na brzegu
                                              gniazda,aby nie spadły.Jeden bocianek grzecznie w środku siedzi.
                                              • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 06.05.07, 16:47
                                                Rzeczywiscie klopsiki z nich,mamusia z tatusiem dbaja o swoje pociechy.
                                                • del.wa.57 Re: Więcej bocianów 07.05.07, 18:53
                                                  Słodkie bocianiątka,dobrze,ze tam deszcz nie pada.
                                                  • jaga_22 Re: Więcej bocianów 08.05.07, 10:50
                                                    Hurraa ! w gnieżdzie są 4 bocianki.
                                                  • jaga_22 Re: Więcej bocianów 12.05.07, 20:56
                                                    Bocianki śpią przytulone do siebie.Kiedy ta bocianica je?
                                                  • jaga_22 Re: Więcej bocianów 18.05.07, 12:21
                                                    Jest już 2 bocianki,a 3 jaja leżą.
                                                    Przyleciał tata ,a mama wstała,odeszła na bok,a on dumny przyglądał się
                                                    bociankom.
                                                  • pia.ed Czyzby juz opuscily gniazdo? 18.05.07, 13:05
                                                    www.bn-ansbach.de/storchcam/storch.htm
                                                  • jaga_22 Re: Czyzby juz opuscily gniazdo? 18.05.07, 13:35
                                                    Nieraz całymi dniami gnazdo jest puste,potem sie pojawiaja i znów znikają.
                                                    Coś im to gniazdo nie pasuje.W tej chwili bocian siedzi.
                                                    Ciekawe,czy to są ciagle te same bociany.
                                                  • pia.ed Re: Czyzby juz opuscily gniazdo? 18.05.07, 18:11
                                                    Gdy bocianki sa duze, to chyba rodzina opuszcza gniazdo?

Ja na ten link weszlam po raz pierwszy, wiec nie wiedzialam
                                                    jak sytuacja wyglada.
                                                    Teraz gniazdo jest dalej puste ...
                                                  • jaga_22 Re: Czyzby juz opuscily gniazdo? 18.05.07, 19:22
                                                    No co ty Pia.Bocianki nie opuszczają gniazda.Rosną,dorastają,wzmacniają swoje
                                                    skrzydła
                                                    w ten sposób,że machają skrzydłami i podlatują do góry tak do pół metra.
                                                    One wiedzą kiedy są już na tyle silne,żeby odbyć pierwszy lot.
                                                    U mojej cioci było gniazdo na stodole.Mogłam patrzeć na nie do woli.Cwiczą loty
                                                    do jesieni,a potem jak wiadomo odlatują.

W tej chwili znów gniazdo puste.
                                                  • pia.ed No ale ... ... ... 19.05.07, 00:59
                                                    Przeciez w gniezdzie nie ma miejsca dla rodzicow
                                                    i pieciu doroslych juz niemal bocianow!
                                                    Czyzby cala siodemka spala na stojaco? Do tego na jednej nodze, jak to
                                                    widzialam u Kalinskich?
                                                  • jaga_22 Re: No ale ... ... ... 19.05.07, 12:09
                                                    W pustym gnieżdzie siedzi bocianica.
                                                    Też się głowię nad tym,jak one się pomieszczą.Mamy okazję rozwikłac tę zagadkę.
                                                  • jaga_22 Re: w Przygodzicach ... ... 22.05.07, 10:21
                                                  • jaga_22 Re: w Przygodzicach ... ... 22.05.07, 10:22
                                                    Matka zasłania maluchy skrzydłami od słońca.
                                                  • kendo Re: w Przygodzicach ... ... 22.05.07, 11:40
                                                    wlasnie,jak dobrze zauwazylam to ma ich trzy sztuki,
                                                    pozostalo do wylegniecia dwa jaja,

te w Ustroniu beda dopierow w czerwcu,mysle,ze pozno ,ciekawe czy zdazy je
                                                    odchowac by odleciec do ciepelka na zime.
                                                  • jaga_22 Re: w Przygodzicach ... ... 31.05.07, 10:08
                                                    Ładne są już te bocianki.Może to i dobrze,że tylko 3.
                                                    Będą wykarmione i silne.
                                                  • jaga_22 Re: w Przygodzicach ... ... 04.06.07, 10:25
                                                    Leżą przytulone do siebie.Mama się im przygląda.
                                                  • kendo Re: w Przygodzicach ... ... 04.06.07, 11:06
                                                    sa strasznymi wierciuchami....
                                                  • jaga_22 Re: w Przygodzicach - gdzie jest 3-ci malec... ... 04.06.07, 13:56
                                                    Widzę tylko 2 bocianki.Trzeci jakby leżał nieżywy .Bocianiątka wraz z matką
                                                    przyglądają się.Nie jestem na 100% pewna,czy to bocianiątko leży ,czy jajka.
                                                    Tylko gdzie jest trzeci maluch?
                                                  • jaga_22 Re: w Przygodzicach - gdzie jest 3-ci malec... .. 04.06.07, 14:07
                                                    Przeczytałam,że jeden bocianek martwy.Szkoda malucha.
                                                  • kendo Re: w Przygodzicach - gdzie jest 3-ci malec... .. 04.06.07, 19:56
                                                    *Jago,
                                                    obserwowalam to gniazdo i tez sie zasmicilam,od dwoch dni niema trzeciego
                                                    bociusia,myslalam,ze wypadl z gniazda,ale to co widzialam to cialo wlasnie tego
                                                    trzeciegosad(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka