ira.mak 02.06.07, 18:59 Nie wiem czy w tym roku uda mi sie zrobić mój ulubiony peeling-leżąc na plazy nacieram sie piaskiem ,ale fajnie... kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,48635,4085828.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Peeling od stop do głów 02.06.07, 19:36 No... kurka wodna,dobrze,że mi przypomniałaś. Już parę tygodni nie robiłam peelingu.Mam jeszcze enzymatyczny. Mam do nóg i wogóle o nim zapomniałam. Od kiedy mało wychodzę,to nie mam stwardnień.Czyli te zgrubienia to wszystko od niewygodnych butów. Odpowiedz Link
kendo Re: Peeling od stop do głów 16.08.07, 10:41 kupowalam kiedys rozne peelingi, ale kiedy wyprobowalam fusy od kawy,oszczedzam spora sumke, do fusow kawowych domieszac:olej/lub smietane/lub mleko/dodac mozna cynamonu/lub maciezanki,/lub tego ziolka ,ktore sie lubi wymieszac dokladnie i masowac sie po ciele, nawet z piet zdziera zgrubienia,pod warunkiem,ze nie sa duze. cialko bedzie naprawde bardzo delikatne,trzeba jednak uwazac przy partiach dekoldu i szyji,moze sie zaczerwienic. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Peeling od stop do głów 16.08.07, 10:55 Ciekawe z tymi fusami od kawy! Kiedy robisz taki peling? Po kapieli/prysznicu, czy tez w trakcie? A czy fusy maja byc suche czy mokre? Odpowiedz Link
kryzar Peeling od stop do głów 16.08.07, 11:41 a jest jeszcze sposób prababci- płatki owsiane zawiązane w gazę i zawieszone na kranie podczas lania wody do wanny, a potem mokrym węzełkiem wymasować całe ciało od stóp do głowy. Tanie i proste oraz skuteczne Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Peeling od stop do głów 16.08.07, 12:10 Kendo,a Ty od tego nacierania fusami nie upodobniłaś się do mulatki ? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Peeling od stop do głów 16.08.07, 13:19 Wlasciwie to niezbyt rozumiem sens tego z platkami owsianymi. Maja byc zawieszone na kranie - aby CO sie z nich wyplukalo do wanny, skrobia czy cos w tym stylu? Bo zmoczyc je mozna w kazdej chwili. "a jest jeszcze sposób prababci- płatki owsiane zawiązane w gazę i zawieszone na kranie podczas lania wody do wanny, a potem mokrym węzełkiem wymasować całe ciało od stóp do głowy. Tanie i proste oraz skuteczne." Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Peeling od stop do głów 16.08.07, 14:29 Znalazłam mydło miodowe z płatkami owsianymi,nigdy nie słyszałam o takim. subtelnepiekno.pl/?p=productsMore&iProduct=106 Odpowiedz Link
ira.mak Re: Peeling od stop do głów 16.08.07, 16:39 Kendo,zlituj się -jak to z tymi fusami?Mokre,suche i co dalej? Odpowiedz Link
kendo Re: Peeling od stop do głów - kawowy- 16.08.07, 21:06 )))))))))))))) tips pozyczylam z innego forum i teraz tylko tak robie, gdy kawa juz sie zaparzyla,z filtra biore dwie lyzki tych mokrych odsaczonych fusow,mieszam z lyzka olivki prima sort,czasami dodaje cynamon dla zapachu,wymieszam dobrze by powstala papka, wlaze do wanny ,polewam sie woda,nabieram w dlonie papki kawowej i zaczyma masowac cialo od lewej nozki/pozniej prawej/pozniej reszte ciala,dluzej masujac piety/lokcie/dlonie, delikatnie dekold/szyje , paszczydlo bardzo delikatnie bo to za grube-tu najczesciej kupuje bardzo drobniutki, pozniej splukuje cialko i delikatnie na gobke plyn do kapania,ale to nie mus,i to wszystko,zobaczycie,jakie delikatniutkie bedziecie na cialku), problem z tym,zeby uwazac,bo sciany i kotara moga byc pochlapane fusami,splywu wody jeszcze mi niezatkalo) zycze powodzenia w testowaniu. Odpowiedz Link
kendo Re: Peeling od stop do głów 16.08.07, 21:10 kryzar napisała: > a jest jeszcze sposób prababci- płatki owsiane zawiązane w gazę i zawieszone na > kranie podczas lania wody do wanny, a potem mokrym węzełkiem wymasować całe > ciało od stóp do głowy. Tanie i proste oraz skuteczne o to musze wyprobowac przy najblizszej okazji, podejzewam,ze platki beda tez "milo" szorowac skore,plus,ze tez maja tam jakies zwiaski,ktore wspomagaja -zasilaja wyglad skory. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Peeling od stop do głów 17.08.07, 12:12 Dzis umylam fusami tylko twarz. Nic nie dodawalam, bo mam gruba skore i tlusta cere, fusy sie po niej slizgaly. Czuje sie cudownie, choc nie wszystkie nierownosci zeszly. Jakis miesiac temu zauwazylam w lustrze, ze moj lewy lokiec wyglada strasznie! Jest czerwono-brazowy i wysuszony. Nacieralam go kremem, dzis natarlam fusami i nic ... Ten "brud" pochodzi od tego, ze podczas siedzenia przy internecie opieram sie na tym lokciu. Czytalam kiedys o moczeniu lokcia w cieplej oliwce z cytryna, ale tego nie probowalam. Czy sa jeszcze inne sposoby peelingu lokcia? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Peeling od stop do głów 17.08.07, 12:49 Kiedyś tarłam pumeksem,ale to nie dawało dobrych rezultatów. Teraz kiedy stosuję peeling enzymatyczny,również nacieram łokcie. Łokcie mam delikatne jak reszta ręki. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Peeling od stop do głów 17.08.07, 17:45 Staraj się nie podpierac na tym łokciu-mozesz a nawet musisz zmiękczać go oliwka albo nacieraj ten szorstki łokiec taka maścią z witaminą A.Powinna skóra zmięknac.Kiedys miałam podobny problem. Odpowiedz Link
kendo Re: Peeling od stop do głów 17.08.07, 19:00 *Pia na zaawansowane lokcie codow nieoczekuj za pierwszym peelingiem, na noc nakladaj kremik lub wcieraj oliwke dla zmiekczenia,moze byc zwykla oliwa,jak niemasz innej,a pod lokiec podkladaj cos miekiego przy kompie,regularne zabiegi powinny zregenerowac lokiec.-zycze powodzenia, kiedys w aptece zakupilam krem dla dzieciecia ,wlasnie na lokcie,niepamietam jak sie nazywal cos "salicyl...."sprawdz w aptece pod nazwa "ochrona ciala",lub spytaj aptekarki doradzi cos. pamietam,ze trzeba go rowno nasmarowac ,inaczej beda brzydkie zgrubienia po behandlingu,ma to "fretujace dzialanie" Odpowiedz Link
pia.ed Re: Peeling od stop do głów 17.08.07, 22:47 To ze mam brzydkie lokcie zauwazylam przypadkiem dopiero niedawno ogladajac w lustrze moja opalenizne! Nigdy przedtem takich problemow nie mialam ... Kendo, wiem o czym piszesz, to nazywa sie "salicylsyrevaselin" czyli wazelina z kwasem salicylowym. Kupowalam to kiedy moj syn byl maly, bo mial bardzo sucha i luszczaca sie skore na glowce. Zreszta do tej pory ma problemy z sucha skora na dloniach a smarowac kremem mu sie nie chce! kendo napisała: > kiedys w aptece zakupilam krem dla dzieciecia , wlasnie na > lokcie,niepamietam jak sie nazywal cos "salicyl...."sprawdz w aptece > pod nazwa "ochrona ciala",lub spytaj aptekarki doradzi cos. > pamietam,ze trzeba go rowno nasmarowac ,inaczej beda brzydkie > zgrubienia po behandlingu,ma to "fretujace dzialanie" Odpowiedz Link
kendo Re: sucha skora 18.08.07, 09:17 *Pia o! to wlasnie ten kremik. a na sucha skore,zaczynam testac Body Lotion z serii DAV,obecnie w niebieskim opakowaniu,polec synowi moze ,szybko sie wchlania ,nie pozostawia uczucia kiboscii ,jak na mnie dziala,poprawila mi sie skora,sa jeszcze w czerwonym opakowaniu od niedawna,tez zakupie do sprawdzenia. ja mam bzika na punkcie lokci,zawsze smaruje je przy nakladaniu kremu na paszczydlo,tz.ta resztka,ktora zostala,mam ladne lokieci) Odpowiedz Link
pia.ed Re: sucha skora 18.08.07, 16:41 Synowi lekarz skorny przepisal butle zmiekczajacego kremu - tylko na recepte - choc placi sie 100%. Rece sa po nim jak aksamit. Tylko ze moj syn stale gdzies pedzi i "nie ma czasu" ... Kiedys tak mu sie spieszylo, ze maznal kremem dwa razy na dloniach, a reszte wytarl recznikiem! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Peeling od stop do głów 18.08.07, 20:39 Prawda Krysiu,to najlepszy peeling,ale czy mozna kupić płatki owsiane? musze sie rozejrzeć u siebie. Odpowiedz Link