jadwiga_r 07.02.09, 21:08 Mam pytanie, czy ktoś posiada płytę z nagraniem jak w tytule? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super222 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 10:00 jadwigo - większość, powtarzam znakomita większość płyt, to są utwory dla zakochanych. W przeszłości były także płyty dla aktywistów np. *Do roboty...*. Być może, że wydano płytę pod tym tytułem, ale na litość - podaj chociaż minimalne dane: kiedy wydana, jeden czy kilku wykonawców, płyta czarna? (do puszczania na adapterze), czy może jedno z tych obecnych cudeniek, na których się nie znam (nie muszę już). Czyżbyś chciała sobie lekko zadrwić z okazji walentynek? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 11:42 A to dzisiaj Walentynki? Niemożliweeee...bo byłam poczęta z Walentyny i Walentego,a to są imieniny 14 lutego. Odpowiedz Link
super222 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 12:04 Och - nie jaguś. Dzisiaj mamy 8 lutego. Nawiązałam do walentynek - bo zanim się tę płytę znajdzie, upłynie kilka dni, w sam raz na 14 lutego. Pozdrawiam śmiejący się merdaczek. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 12:35 A czy jedną z tych melodii to jest to..... DLA ELIZY - Ludwig Van Beethoven - www.youtube.com/watch?v=klm-WAJmHHQ Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 13:06 Piękny jest ten utwór,serce mięknie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 14:17 Wiecej tytułów -mam sporo nagrań,może by sie i coś znalazło. Odpowiedz Link
super222 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 16:21 jaga napisała: <piękny utwór, serce mięknie>...hmm, filutka... Ty się nie wygłupiaj, przywróć pieska ze śmiejącym się ogonkiem. Ta żaba jest do niczego. Odpowiedz Link
jadwiga_r Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 17:04 Płyta wydana przez ZAIKS BIEM Producentrzedsiębiorstwo Muzyczne Snako Music s.c.Sosnowiec ul.Wopistów 15 b. Wiszę kilka nazw utworów: 1.Ludvig van Beethoven "BAGATELA "DLA ELIZY", 2.Wolfgang Amadeusz Mozart "KONCERT NA FORTEPIAN I ORKIESTRE C-DUR 3.Johann Strauss "WALC WIEDENSKA KREW" 4.Ryszard Wagner "MARSZ WESELNY Z OPERY "LOHENGRAN" 5.Georges Bizet "MARSZ TOREADORA" To tylko niektóre tytuły z utworów na płycie. Została mi kasetka po płycie, a płytę CD ktoś z domowników albo komuś pożyczył, albo zniszczyła się. Odpowiedz Link
agat-a52 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 17:19 Melodie piękne, a żabka Jagi cudowna i jaka wymowna. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 08.02.09, 18:30 To jest żabka z ciętym języczkiem.Piesek ze wszystkimi się spoufala. Odpowiedz Link
super222 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 09.02.09, 08:36 jaga - zupełnie nie rozumiem dlaczego mój wpis znalazł się pod twoją żabcią. Nie tam chciałam. Przepraszam. Odpowiedz Link
super222 Re: Płyta 'Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 09.02.09, 08:31 jadwiga napisała: - kilka utworów z tej płyty: <Georges Bizet "MARSZ TOREADORA> Jesteś pewna, że na płycie pt. "Najpiękniejsze melodie dla zakochanych" znalazł się także utwór: Marsz toreadora"??? albo: "Koncert na fotepian i orkiestrę C-dur"? ----------- A jeżeli jednak ma rację i ktoś taką płytę posiada, to co dalej?... chcesz kupić, chcesz by ci podarowano, chcesz tylko wiedzieć, że ona istnieje? Zupełnie nie rozumiem tego wątku. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Jagodajna 09.02.09, 07:27 Też chcę taką płytkę. Muszę sprawdzić na Allegro. A może już wiecie, gdzie można kupić? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Jagodajna 09.02.09, 11:00 mam "przecudnej urody' płytkę pt. Mężczyźni kobietom./Rynkowski,Sikorowski,Soyka,Szczęśniak,Turnau/-każdy z nich śpiewa dwie piosenki o miłości.Płytka była wydana w pażdzierniku 2001 przez "Twój Styl" .Chodziło o badanie piersi u onkologa i ta płytka miała skłonić do badań .aga Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Płyta"Najpiękniejsze melodie dla zakochanych" 09.02.09, 16:09 >super222 napisała: >Jesteś pewna, że na płycie pt. "Najpiękniejsze >melodie dla zakochanych" znalazł się także utwór: >Marsz toreadora"??? Ależ jak najbardziej potrzebny "Marsz torreadora". Przecież w miłości, oprócz romantyzmu wskazana jest i dawka wigoru. A po wysłuchaniu takiego utworu to ho, ho, ho... Odpowiedz Link
super222 Re: Płyta"Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 09.02.09, 18:25 Dziękuję wigo2008. Już myślałam, że dzisiejszy dzień będzie kompletnie nieudany. A propos: przypomniała mi się taka piosenka, aria/ *zabiłem byka, cóż to dla mnie byk?* To dopiero był wigor, ho...ho...ho! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Płyta"Najpiękniejsze melodie dla zakochanych 09.02.09, 18:30 ...bo miłość to cygańskie dziecię , ani jej nie ufaj ani wierz . Nie kochasz mnie , lecz ja cię kocham , a gdy pokocham to się strzeż .Napewno o miłości.............aga Odpowiedz Link
jagodajna Re: jadwiga_r 10.02.09, 09:10 Ja osobiście nie spotkałam się z takim tytułem płyty, mam album na nośnikach CD " Mistrzowie muzyki klasycznej" - różni wykonawcy i utwory m.in. wymienione przez Ciebie. Moje są zakupione w sklepie muzycznym. Odpowiedz Link
jagodajna Re: jadwiga_r 10.02.09, 09:21 Dodam jeszcze, że na moich są takie utwory / 13 /: 1. Wolfgang Amadeus Mozart - Serenada Eine Kleine Nachtmusic nr 13 g-dur (05:45) 2. Johann Sebastian Bach - Toccata i Fuga d-moll BWV 565 (09:23) 3. Piotr Czajkowski - Walc kwiatów z baletu Dziadek do orzechów (07:11) 4. Jakub Offenbach - Barkarola z opery Opowieści Hoffmana (03:33) 5. Edward Grieg - Poranek z 1 suity Peer Gynt (04:31) 6. Antonio Vivaldi - Wiosna z cyklu 4 pory roku cz I: Allegro (03:48) 7. Ludwig van Beethoven - Bagatela Dla Elizy a-moll WO059 (03:49) 8. Tomaso Albioni - Adagio g-moll na ograny i ork. smyczkową (07:55) 9. Hector Berlioz - Marsz Rakoczego op.24 (04:53) 10. Georges Bizet - Marsz Toreadora z opery Carmen (02:18) 11. Luigi Boccherini - Menuet z kwintetu smyczk. e-dur op.13 nr 5 (04:14) 12. Alexander Borodin - Tańce Połowieckie z opery Kniaź Igor (04:04) 13. Fryderyk Chopin - Etiuda e-dur op.10 nr 3 Tristesse (05:06) Odpowiedz Link
jadwiga_r do jagodajny 10.02.09, 20:52 Dziękuję serdecznie za wypisanie tylu utworów. Na mojej płycie występują utwory, które są wymienione u Ciebie pod niżej wymienionymi pozycjami: 5 ,7 ,10, 11, 12 Naprawdę masz piękne utwory. Muszę pobuszować po sklepach, może uda mi się kupić. Odpowiedz Link