Dodaj do ulubionych

Basen w Aninie - makabryła :)

IP: *.home.aster.pl 06.10.11, 17:41
bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85301,9435500,10__Odrzutowy_OSIR_w_Aninie__71_glosow__,,ga,,10.html
Całkowicie zasłużenie, to kicz, tandeta, bezguście. Po co ten fallus przy wejściu? Już wypadły z niego uszczelki i tak wiszą. Tandetna termoizolacja. W środku pordzewiałe rury, odpadają kafelki w sztucznej rzece, ostre światło, zimno i nieprzytulnie. Małe szatnie z widokiem na korytarz gdy drzwi się otworzą. Szkoda, Anin zasługiwał na coś lepszego.
Obserwuj wątek
    • w_v_w Re: Basen w Aninie - makabryła :) 06.10.11, 22:24
      Przesadzasz, wiekszość uzytkowników bardzo sobie chwali obiekt, prawie mnie "zlinczowali" kiedy pisałam źle o tym obiekcie :D

Wawerka

• Gość: pina. Re: Basen w Aninie - makabryła :) IP: *.dormar.net.pl 26.10.11, 23:18
        ja już się przyzwyczaiłam do wyż.. wymienionych rzeczy, ale jednego panu dyrektorowi wybaczyć nie mogę: kretyńskich przepisów dotyczących zjeżdżalni, tj. zakazu wstępu dla dzieci młodszych niż 8 lat i zakazu zjazdu w parze z dzieckiem. W efekcie na zjeżdżalni jest prawie pusto, a biedni ratownicy muszą tłumaczyć osłupiałym rodzicom, że na zjeżdżalnię wejść z pociechą nie mogą.
        Na innych basenach takich ograniczeń nie ma, stąd nie rozumiem dlaczego tutaj dyrektora tak fantazja poniosła. Może ktoś wie ?
        • Gość: eF. Re: Basen w Aninie - makabryła :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 23:50
          ostatni akapit: osir-wawer.warszawa.pl/plywalnia/co_i_dlaczego/
          • w_v_w Re: Basen w Aninie - makabryła :) 27.10.11, 07:21
            ...a kolor skóry, wyznanie, orientacja seksualna, o tym ani mru mru :(

Żenada!

Wawerka
          • Gość: Bobi Re: Basen w Aninie - makabryła :) IP: 212.160.172.* 27.10.11, 08:10
            Ok, pytanie powinno być w takim razie inne,
            dlaczego w specyfikacji przetargu nie było wymagań na bezpieczeństwo dla dzieci od 3 lat? To że producent napisze że tylko od lat 18, nie znaczy że należy od niego kupować sprzęt.
            • Gość: Kierowniczek Re: Basen w Aninie - makabryła :) IP: *.um.warszawa.pl 14.11.11, 10:02
              Szanowni Państwo
              obecna kadra zarządzajaca obiektem jak sama nazwa wskazuje zarządza a nie buduje
              Zamówienie i specyfikacja zamówiania tworzone były lata temu
              Niejednokrotnie prowadziłem konsultacje z producentami urzadzeń pływalni Anin.
              Tam gdzie się dało dokonaliśmy zmian , jednak nie wszyscy producenci sa elastyczni.
              niestety zjeżdżalnia jaka jest taka jest
              mam świadomość iz ta sama zjeżdżalnia na innych obiektach dostepna moze byc dla młodszych dzieci . Jednak producent firma Pol- Glass odmówiła nam wyrażenia zgody na zmiane warunków eksploatacji zjeżdżalni. a niestety widnieje tam zapis o ograniczeniach wiekowych do lat 8

Ps. Prywatnie:
              Jak kupię sobie opla 5 osobowego to nie upieram sie jeżdzić nim w 10 osób
              lub jak kupię bezpieczny fotelik dla dzieci do 9 kg to nie wsadze do niego 18 kilowego chłopca i n ie pojade w trasę.
              • Gość: Bobi Re: Basen w Aninie - makabryła :) IP: 212.160.172.* 14.11.11, 16:21
                Raczej, jaki sens jest kupić 2 osobowego Opla do wożenia rodziny, jeśli na rynku są 4, 5 osobowe, kombi, MPV i inne wynalazki.

Ale jeśli się kupiło, to się lubi co się ma. I za to utrzymującego się nie wini i to rozumiem. Co nie znaczy że jest fajnie. Co znaczy w praktyce, że zjeżdzalnia jest prawie cały czas pusta. Ja dziecka nie zostawię samego w wodzie żeby sam sobie pojeździć.
              • Gość: pina Re: Basen w Aninie - makabryła :) IP: *.zaiks.org.pl 17.11.11, 09:16
                dziękuję za wyjaśnienia dotyczące zjeżdżalni.
                choć Pana Ps. to chyba jakieś dziecko pisało, bo żenująco odstaje poziomem od reszty wypowiedzi:-)
                Na plus:
                - bardzo mili i pomocni ratownicy
                - dobre ceny biletów
    • Gość: Wander Re: Basen w Aninie - makabryła :) IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 13:35
      Wawer= korupcja, tak było z nowymi budynkami komunalnymi, są słuchy, że przez to wyleciał zastępca burmistrza Kociński, jakoś nikt z Wawerczyków nie wierzy, że za jazdę na podwójnym gazie. To samo jest z basenem, przecież było tyle komisji i rzekomo wszystko w należytym porządku, a jednak nie wszystko. Najgorsze, że za to nikt nie będzie odpowiadał, wyrzucone pieniądze, teraz mamy następną burmistrz do odstrzału, nic nie zrobiła na Pradze Płn. to w nagrodę przysłano ją do Wawra. Wawer opuściło szczęście jeżeli chodzi o gospodarzy, tak jest od lat, jeden lepszy od drugiego, w dalszym ciągu w tej dzielnicy jest dziadostwo, większość przykleiła do dupy stołki i nic nie można im zrobić.
      • w_v_w Re: Basen w Aninie - makabryła :) 27.10.11, 17:29
        Nie narzekaj, Mieszkańcy wybrali taki zestaw, to prawa "dupokracji" jak mawia Korwin.

Wawerka
    • Gość: Ania Re: Basen w Aninie - makabryła :) IP: *.acn.waw.pl 16.11.11, 22:52
      Narzekać każdy potrafi, ale cóż to w końcu domena nas Polaków.
      Dla mnie głownie pozytywy: super sauna, tanie bilety, mili ratownicy oprowadzilie mnie po basenie i pokazali co i jak,
      czyli ogólnie polecam
    • Gość: gość nr1 Re: Basen w Aninie - makabryła :) IP: *.home.aster.pl 16.11.11, 22:55
      BARDZO CIEKAWY OŚRODEK!

1. Spory,wygodny i bezpłatny parking
      2. TANIE BILETY
      3. Płacąc za basen płacisz też za dostęp do sauny suchej, parowej i jacuzzi ( nie tak jak w Wesolandii chociażby gdzie "kasują" za wszystko osobno )
      4. Wszystko świeżutkie, nowiutkie i czyściutkie - ale to oczywiste :)
      5. i mily personel mam na myśli ratowników którzy pomogli mojemu synowi wejść do wody za pomocą specjalnego pneumatycznego krzesła.
      GORĄCO POLECAM !!!
      • Gość: ho ho ho To pisałem ja IP: *.home.aster.pl 17.11.11, 08:48
        :)

Co za wspaniałe laurki jedna po drugiej !

• Gość: Bobi Re: To pisałem ja IP: 212.160.172.* 17.11.11, 09:35
          Mi się też podoba. Fajny lokalny kompleks.
          Nie widzę niestosowanego w wieżyczce, chyba że ktoś ma komplelsy ...

A problemy jakości mam nadzieję że zostaną rozwiązane.
          • Gość: meee Niby o gustach się nie dyskutuje... IP: *.home.aster.pl 17.11.11, 10:08
            ...ale nie na darmo ten projekt dostał nominację :) No i są też słabe walory użytkowe. A argumenty w rodzaju "bezpłatny parking" - gdzie jest płatny na basenie?

Na szczęście blisko jest rewelacyjny basen na Kwatery Głównej. Też tanio a znakomicie się pływa, nie ma żadnych saun, zjeżdżalni ani brodzików, za to są dwie niecki.

Inny przykład to zmiany zachodzące w architekturze anińskiego kościoła. Kiedyś była ona rewelacją na skalę kraju - proste, konsekwentne środki wyrazu, materiały świetnie współgrające z koncepcją mimo że budowano w czasach kryzysu. A teraz? Żółte ściany, kompletnie nie pasujący ołtarz boczny, beznadziejne "ozdobne" lampy z żarówkami walącymi po oczach, a ostatnie wynalazki to wzorzysta kostka cementowa i głaz-pomnik z postumentem w kafelkach jak w łazience... O ludzie :) Przecież kiedyś Anin cechowała świetna architektura, co się porobiło? To samo co i w całym kraju. Dobrze że choć niektóre z nowo budowanych budynków trzymają jakiś poziom...

Ciekawe jaki będzie nowy Borowik? Strach się bać :)
            • Gość: g.g Re: Niby o gustach się nie dyskutuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 19:30
              - A argumenty w rodzaju "bezpłatny parking" - gdzie jest płatny na basenie?
              - w Wesolandii chociażby...
              • Gość: meeee Re: Niby o gustach się nie dyskutuje... IP: *.home.aster.pl 17.11.11, 21:29
                Wesolandia ogólnie jest cieniutka, ale przecież miejsca do parkowania w tej okolicy nie brakuje. Ja bym się nie skusił :)
            • Gość: Bobi Re: Niby o gustach się nie dyskutuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 23:38
              Na Kwatery nie byłem. Ale Anin mi się bardziej podoba niż np. Wodnik lub Wesolandia.
              Fajny jest w Józefowie, ale raczej traktowałym równorzędnie, są po prostu inne.
              • Gość: waldek Re: Niby o gustach się nie dyskutuje... IP: *.home.aster.pl 18.12.11, 21:07
                bardzo serdecznie polecam !!! swietny basen tanio czysto sympatycznie POZDRAWIAM RATOWNIKOW SĄ NAJFAJNIEJSI NA SWIECIE !!!!:) MILI POMOCNI SYMATYCZNI i USMIECHNIĘCI !!
                • Gość: użytkownik Re: Niby o gustach się nie dyskutuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 19:41
                  Basen - ok
                  Ratownicy - raczej nie, Choć oczywiście nie dotyczy to ich wszystikch.
                  Mili są owszem, za wyjątkiem nie-miłej ratowniczki, krótko obciętej blond.
                  Na ogól zajęci rozmową ze sobą, graniem w piłkę między basenami, flirtami i pokrzykiwaniem na dzieci.
                  Wczoraj żadnemu z nich to nie przeszkadzało, że chłopczyk urządził sobie skoki do wody na plecy płynących tym torem, choć przedwczoraj innemu chłopcu ( i na szczęście) tego robić nie wolno było. No ale jak mogło to przeszkadzać skoro tak bardzo dwóch z nich wsłuchanych było w to co mówi trzecia (też blond tyle, że z dłuższymi włosami).
                  No i ostatnio woda jest na prawdę chłodna a Pani sprzątająca jakaś nie w humorze.
                  Fitness na górze jak i obsługa - bardzo ok.
                  Pan w szatni i więszość pań w kasie też w porządku.
                • Gość: Banan Re: Niby o gustach się nie dyskutuje... IP: 212.160.172.* 19.12.11, 23:44
                  Te, Waldek, fajnie że lubisz przystojnych ratowników.
                  Nie znaczy że mam z tobą pływać i kąpać się pod prysznicem.
                  • Gość: RYSIO Re: Niby o gustach się nie dyskutuje... IP: *.home.aster.pl 29.01.12, 11:55
                    Byłem z żoną i dziećmi miło spędziliśmy sobotnie popołudnie, sauna jest cudowna ratownik który pełnił tam dyżur wszystko dokładnie wytłumaczył i opowiedział.
                    Pozdrawiam wszystkich bywalców!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka