Dodaj do ulubionych

menelski przystanek

08.11.12, 14:46
Przystanek ZTM Aleja Dzieci Polskich róg Pożaryskiego w Międzylesiu.Tragedia!!!
Jest opanowany przez miejscowych zdegenerowanych meneli. Z tego przestanku korzystają dzieci z SP 138 ,gimnazjaliści, rodzice odbierający dzieci z przedszkola.Menele okupują ten przystanek,raczą się alkoholem (nabywanym w pobliskim sklepie!!!!!!!!!!) oddają mocz pod siebie,palą papierosy lub śpią zajmując całą ławkę!
Pasażerowie skazani są na oczekiwanie na autobus pod gołym niebem.
Ta sytuacja trwa już od kilku dobrych lat!
Wielokrotnie jest o tym informowana Straż Miejska.Ostatnio ktoś nakleił ogłoszenie o napadzie na starszą panią w tym miejscu.
Ciekawa jest rola w tym okolicznych "biznesmenów" ,jak również sklepu z alkoholem (sprzedawany jest nietrzeźwym!!!).Menele za reszki jedzenia"sprzątają "teren w pobliżu sklepów!!!!
Co na to nasza GMINA, pedagodzy z SP i GIMNAZJUM?????
Obserwuj wątek
    • kebbe Re: menelski przystanek 08.11.12, 19:48
      Zanim otworzyłam wątek, byłam pewna, że to właśnie o ten przystanek chodzi... Raz wzywałam karetkę do nieprzytomnego, pijanego mężczyzny, który leżał tam na mrozie. Dramat. Wszyscy na to leją (niczym wspomniani menele) :/
    • ceziu75 Re: menelski przystanek 09.11.12, 09:05
      Kurcze to co piszesz to przeraża... Czyżby najlepsza metoda nie zauważać (tyczy się to właściwych instytucji) wtedy nie ma problemu zamiast go rozwiązać. Swoją drogą istnieją odpowiednie przepisy prawne, które nnakładają pewne obowiązki na sprzedawców - zakaz sprzedaży alkoholu nieletnim i osobom pod jego wpływem. Dlaczego właściwe instytucje nie chcą skorzystać z tego prawa, skoro jak piszesz jest to nagminne? Powiadomiłeś o tym Urząd mDzielnicy, Straż Miejską, jaką odpowiedź otrzymałeś?
      • Gość: fadeuszek Re: menelski przystanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 11:18
        Wielokrotnie stojąc na tym przystanku powiadamiałam straż miejską.Raz był to broczący krwią mężczyzna(lato). Od dłuższego czasu bardzo rzadko bywam na tym przystanku.
        Ostatnio kilka razy tam byłam -nic się nie zmieniło.
        Pasażerowie karnie stoją pod gołym niebem.Tylko nieliczni i chyba bardziej zdesperowani kulą się
        na ławce.
        Wiem,ze nie tylko ja wzywałam straż miejską.To chyba ich działka(SM) , aby współpracując z władzami gminy coś tu zmienić!!!
        Ten przystanek jest przecież tak niedaleko od Urzędu!
        • Gość: Querto Re: menelski przystanek IP: *.scansafe.net 09.11.12, 14:44
          Całkiem niedawno mieszkałam w okolicy tego przystanku. Faktycznie za każdym razem przechodząc obok tego przystanku czułam się nieswojo ze względu na panów pod wpływem okupujących przystanek. To samo dotyczyło pobliskiego placu zabaw, gdzie latem całymi dniami na ławkach przy bawiących się dzieciach siedział bezdomny drapiący się non stop oraz (co było znacznie bardziej irytujące nż bezdomny, który nie miał się gdzie podziać) wieczorami i nocami imprezowały "dzieci" spożywające alkohol i rzucające mięsem. W pobliskich blokach zdarza się sporadycznie, że gdy ktoś nie zamknie przypadkowo drzwi wejściowych, któryś z okolicznych meneli nocuje na klatce pozostawiwszy czasem na niej niespodziankę. Masakra. Biznes całodobowych "delikatesów" sprzedających alkohol głównie z tego alkoholu się kręci i z całą pewnością nie upadnie bo amatorów trunków nie brak. A okolica powinna być non stop patrolowana przez straż miejską i nietrzeźwi odwożeni do izby wytrzeźwień.
    • Gość: szklanka Re: menelski przystanek IP: *.starnettelecom.pl 20.11.12, 11:09
      to samo na starzynskiego, to jest zajezdnia zuli (ale nie doslownie zajezdnia). Kiedys tam się przesiadalam codziennie, masakra. Zule tam maja punkt przezutowy . spotykaja sie i wymieniaja kaloryferem czy czys tam na zlom. Spia i chleja.
    • aninianin Re: menelski przystanek 20.11.12, 11:51
      Korzystam z tego zespołu przystankowe codziennie. Fakt , niekiedy tam jakiś dziadek siedzi ale nigdy żadnej awantury czy niebezpiecznej sytuacji nie widzialem. A czasami jestem tam nawet o 1 w nocy. Wiec troche wyolbrzymiacie . Ponadto jako mieszkancy powinniscie wiedziec, ze nocnego juz nie ma, teraz to normalny sklep zamkniety noca.
      • pantalon Re: menelski przystanek 21.11.12, 13:22
        co to za nowomowa "zespół przystankowy"? To nawet lepsze niż krakowskie "potoki pasażerów" :)
        • aninianin Re: menelski przystanek 21.11.12, 13:31
          Zespół przystankowy, bo są tam 3 przystanki na 2--ch ulicach.
    • Gość: Gość portalu Re: menelski przystanek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.12, 13:04
      A o który przystanek dokładnie chodzi? Mam na myśli nazwę i numer przystanku? Np. Żegańska 01? Prośba o podanie dokładnej lokalizacji.
      Próbowałem się dowiedzieć w Straży Miejskiej czy były tam podejmowane interwencje, ale bez dokładnego numeru i nazwy przystanku nie mogą tego sprawdzić ( w tym rejonie jest kilka przystanków).
      Acha. I to raczej chodzi o skrzyżowanie ul. Żegańskiej i Pożaryskiego, bo Al. Dzieci Polskich z tą drugą się nie krzyżuje.
      Pozdrawiam
      • fadeuszek Re: menelski przystanek 21.11.12, 13:28
        Nazwa przystanku to Pożaryskiego 02 (masz rację to jest skrzyżowanie P z Żegańską ) kierunek CZD.Moim zdaniem trudno nie zauważyć nawet z daleka,że to ten właśnie prystanek
        Pozdrawiam
        • aninianin Re: menelski przystanek 21.11.12, 13:30
          Przesadzasz. Dziś np. nikogo tam nie było. Już bardziej uciążliwe są te gołebie po drugiej stronie.
          • maggi9 Re: menelski przystanek 21.11.12, 14:15
            Dzisiaj to może faktycznie nie.
            Ale często przesiadują tam okoliczni menele i trudno tego nie zauważyć.
            Moim zdaniem oni są raczej nieszkodliwi.Brudni bo brudni, piją bo piją ale wątpię żeby to akurat oni napadali na staruszki.

Serio Blask już nie jest całodobowy?Zupełnie nie zauważyłam.Ale Dom Piwa jest chyba wciąż całodobowy.
            • fadeuszek Re: menelski przystanek 21.11.12, 14:36
              Nie napisałam ,że oni napadają na staruszki!!
              Napisałam ,że była na tym przystanku wywieszona kartka z informacją o takim incydencie z prośbą o zawiadamianie policji o tego typu zdarzeniach .
              Panowie "brudni bo brudni, piją bo piją..."nie powinni jednak narzucać nam swojego stylu życia w miejscu publicznym jakim jest przystanek autobusowy.
              • aninianin Re: menelski przystanek 21.11.12, 14:42
                Na tej kartce nic nie było o przystanku. Tylko ,że na ulicy kogoś napadnięto, i żeby uważać.
                • fadeuszek Re: menelski przystanek 21.11.12, 14:55
                  Widzę, że" dobre imię" tego przystanku bardzo Ci leży na sercu.
                  • aninianin Re: menelski przystanek 21.11.12, 15:01
                    ??? Po prostu korzystam z niego często i naprawdę jest tam spokojnie. Zdarzyło mi się widzieć w ostatnich kilku latach 3-4 razy patrol spisujący bezdomnego w jego okolicach. Ale to wszystko. Nigdy nie widziałem nic , co sprawiałoby dla kogokolwiek jakiekolwiek niebezpieczeństwo. Ba uważam ta okolice za bardzo bezpieczną, często chodzę pieszo z Anina nawet po 24 i nikt nigdy mnie nie zaczepił, ani przez sekundę nie czułem się zagrożony czymkolwiek.
                    Fakt bezdomni i żule są uciążliwi , ale tylko tyle. Nie są zagrożeniem dla kogokolwiek.
              • maggi9 Re: menelski przystanek 21.11.12, 14:52
                No niby nie napisałaś ale zgrabnie to połączyłaś.
                Bo jak w domyśle nie oni to po co informacja o tym, że na przystanku jest ogłoszenie?
                • aninianin Re: menelski przystanek 21.11.12, 14:53
                  To ogłoszenie nie ma nic wspólnego z przystankiem, ktoś je porozwieszał po całym Międzylesiu.
        • Gość: Gość portalu Re: menelski przystanek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.12, 14:06
          Dzięki za precyzyjną informację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka