Dodaj do ulubionych

Nowa cukiernia na Saskiej Kępie

12.07.13, 20:57
Kilka dni temu na Meksykańskiej 8 otworzyła się cukiernia "Smaki Warszawy". Ktoś był, jadł, poleca/nie poleca? Czytałam, że porcja ciasta bezowego kosztuje tam 18 zł, ale coś nie mogę w to uwierzyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: Nowa cukiernia na Saskiej Kępie IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.13, 21:03
      Widziałem na Francuskiej reklamę, ale na niej był adres śródmiejski:
      smakiwarszawy.pl/cukiernia/kontakt
      • saskakepa.info Re: Nowa cukiernia na Saskiej Kępie 13.07.13, 00:57
        Otworzyli, to prawda:

saskakepa.info/cukiernia-smaki-warszawy/
        Więcej informacjirównież na naszym facebooku, w dyskusji środowej o spotkaniu SFoP, na którym własnie o cukierni usłyszałam: www.facebook.com/SaskaKepa.info
        • dronka Re: Nowa cukiernia na Saskiej Kępie 13.07.13, 10:41
          Mnie interesuje, czy ceny są rzeczywiście tak wysokie?
          • saskakepa.info Re: Nowa cukiernia na Saskiej Kępie 13.07.13, 11:17
            jeszcze nie byłam, więc nie umiem pomóc... ale planuję zajrzeć w weekend, jesli uda mi się dotrzeć, dam znać :)
            • saskakepa.info Re: Nowa cukiernia na Saskiej Kępie 13.07.13, 19:15
              Bylam dziś, specjalnie zajrzałam, żeby sprawdzić te informacje o cenach...
              Menu dokładnie takie jak na ich stronie internetowej, a ceny...
              No cóż - ciastko 14 - 18 zł / szt...
              O resztę nie pytałam już ;-)
              • Gość: gizmo Re: Nowa cukiernia na Saskiej Kępie IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.13, 10:22
                Niski popyt wymusza podwyżki cen. Można się skrzyknąć na FB i kupować tam hurtowo, wtedy jest szansa na obniżkę cen o kilka procent.
                • beejay02 Re: Nowa cukiernia na Saskiej Kępie 15.07.13, 00:00
                  Przy tych cenach kilka procent zniżki to raczej słaba zachęta. :)
    • Gość: gizmo A niech ich eklerka kopnie! IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.13, 16:04
      Polazłem popatrzeć na ciastka za 18 złych i nic nie znalazłem. Dopiero w sieci wykryłem, że oni się mieszczą od dupy strony, a że nie raczyli wystawić żadnej reklamy to nie zauważyłem. Poszedłem do Ireny, tam co prawda nie ma pavlovej, ale za to ciastka są po 3 złe.
      • dronka Re: A niech ich eklerka kopnie! 15.07.13, 17:11
        Noo... Przechodziłam dzisiaj tamtędy, ale nie miałam śmiałości wstąpić. Na ciastko za 18 zł mnie nie stać. Nie wiedziałam, że konsultanci Avonu mogą sobie pozwolić na takie rarytasy;)
        • Gość: tia Re: A niech ich eklerka kopnie! IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.07.13, 17:50
          A ja tam zajrzałem w sobotę. Rzeczywiście krajobraz iście kamionkowski. Mała kanciapa w bloku od zaplecza, usytuowana między parkingiem a śmietnikiem. Nic ciekawego, wyziewy z supermarketu wokół.
          Wewnątrz też nic nie urzekło. Schludnie, czysto, ale zupełnie nijako. Jakoś nie wróżę sukcesów. Przy Francuskiej jeszcze mieliby jakieś szanse, w tej oficynie - nie.
        • Gość: gizmo Re: A niech ich eklerka kopnie! IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.13, 17:54
          Chciałem tylko popatrzeć. Mnie stać najwyżej na malutką pralinkę od Sowy.
    • Gość: gizmo Dygresja IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.13, 18:28
      Przy okazji poszukiwania Ukrytych Smaków Warszawy odkryłem, że sklep Ballantinesa z Francuskiej wziął się i zamknął.
      Koleżanki z saskakepa.info pewnie niepijące są, bo zmiany jeszcze nie skatalogowały.
      • saskakepa.info Re: Dygresja 15.07.13, 19:35
        Koleżanka z Saskakepa.info nie skatalogowała, bo nie była od kilku dni na Francuskiej... :)
        Pijąca, ale ma zapasik w domu ;-) więc nie interesowałam się sklepem :)
        Dzięki za info, zaktualizujemy :)
      • saskakepa.info Re: Dygresja 15.07.13, 19:38
        ponieważ witryna sklepu na B. się nie zmieniła, to nie zauważyłam...
        a do środka wchodzić nie musiałam, bo zapasik w barku ma się dobrze ;0)
        dzięki, zaktualizujemy na stronie :)
        • Gość: gizmo Re: Dygresja IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.13, 19:45
          Witryna się nie zmieniła, ale w środku hula kamionkowski wiatr. Za metr w suterenie tej kamienicy Dzielnica życzyła sobie min. 150 zł, może czynsz jednak był za wysoki? Tylko gastronomia tam się utrzyma.
          • Gość: mara Re: Dygresja IP: *.103.211.91.static.bait.pl 18.07.13, 13:05
            ten lokal jest w rękach prywatnych, kiedyś było tam mieszkanie ale spadkobiercy przerobili na lokal do wynajęcia (wcześniej był fryzjer ale nie wyrobili się przez czynsz).
            Ciekawe jest, że dawny lokal w piwnicy Francuska 25, ( sklep Blue Velvet, potem piling rybkowy), ma tam być jakiś sklep z żywnością z Mazur i Noteci.
            • Gość: gizmo Re: Dygresja IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.13, 14:01
              Ależ właśnie o tym sklepie pisałem - zlepiając niesłusznie kamienice 25, 25A i 27 w jedną.
              W suterenie 25 jest Mydlana Babka: www.facebook.com/Francuska25.
              Kiedyś znalazłem wynik dzielnicowego przetargu na ten lokal - chyba właśnie ten wygrany przez Babkę - z ceną 150 zł za metr.
    • dronka Re: Nowa cukiernia na Saskiej Kępie 20.08.13, 10:14
      Wczoraj lokal wyglądał jak widmo. Godzina 16 i zamknięte na cztery spusty. Żadnej kartki. Cukiernia się już zamknęła czy może urlop?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka