Dodaj do ulubionych

Ostrobramska nocą!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:11
Drogowcom gratuluję oznaczenia rozkopanej Ostrobramskiej
Jechałam tam wczoraj nocą. Pasów żółtych nie widziałam, pachołków, ani żadnych
świateł, za to w którymś momencie zobaczyłam światła jakiegoś samochodu
jadącego na wprost:)
Obok dwa samochody zderzyły się
Były już ofiary śmiertelne beztroski panów drogowców?
Może w dzień coś jeszcze widać , ale po zmroku niewiele!
Obserwuj wątek
    • Gość: Iglo Re: Ostrobramska nocą!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 23:18
      Przy takiej pogodzie w dzień też by nie było widać ,ale zważywszy na korki i codzienny kocioł tam wsio rusza się wolno i tragedii nie ma. A nocą ,cóż. Totalna ignorancja. Boję się pomyśleć jak będzie wyglądała organizacja ruchu w momencie dojścia trasy s do węzła. Jedno trzeba pochawalić ,tempo prac. Jeżdzę z Marysina do pracy na Służew i w porównaniu do słynnego skrzyżowania przy galerii jest miodnie.
      • Gość: Obserwator Re: Ostrobramska nocą!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 23:53
        > Jedno trzeba pochawalić ,tempo prac. Jeżdzę z Marysina do pracy na Służew i w
        > porównaniu do słynnego skrzyżowania przy galerii jest miodnie.

Nie wspominajac juz o przebudowie ronda zesłańców syberyjskich czy tunelu na
        wisłostradzie :)
        A tak zupełnie z innej strony to tak fajnie jeździło się rowerem wzdłuż kanałku
        nad wisłę, ciekawe jak zagospodarują te tereny po zakończeniu prac.
        • Gość: Pestka Re: Ostrobramska nocą!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 11:13
          Ja jechałam tą Ostrobramską po 21. Nie było już korków:) Więc wolna amerykanka,
          bez świateł , pachołków, żółtych linii
          Co do trasy rowerowej wzdłuż kanałku nad Wisłę, to w minionym sezonie nie byłam
          zachwycona. Teran gliniasty, w którym koła ciężarówek porobiły wertepy, a
          zmyślni działkowicze dodatkowo wykopali rowy odwadniające własne działki. Wiosną
          myślałam, że na tych wertepach biust mi oberwie:)Dalej chodnik z sezonu na sezon
          coraz bardziej obsuwający się do kanałku
          Pozdrawiam
          • Gość: ji szkoda ze nie widzieliscie jak to sie oznacza w us IP: *.orange.pl 24.12.05, 11:20
            ...w Stanach dla ktorych jest to wzor wszystkiego co najlepsze (najczesciej dla
            tych co tam nie byli :-)).
            A wiec moze to np. byc zupelny brak drogi bo droga w przebudowie (jest piach
            przemieszany z blotem a samochody osobowe tra podwoziem o ziemie bo koleiny
            siegaja kilkunastu centymetrow.
            Czesto nie stawia sie zadnych pacholkow w ogole.
            Nie narzekajcie wiec bez potrzeby - jestescie prowadzacymi pojaz i macie sobie
            z tym poradzic.
            • Gość: Obserwator Re: szkoda ze nie widzieliscie jak to sie oznacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 21:03
              > ...w Stanach dla ktorych jest to wzor wszystkiego co najlepsze (najczesciej
              dla tych co tam nie byli :-)).
              > A wiec moze to np. byc zupelny brak drogi bo droga w przebudowie (jest piach
              > przemieszany z blotem a samochody osobowe tra podwoziem o ziemie bo koleiny
              > siegaja kilkunastu centymetrow.

W stanach samochód kupuje się za 2-3 pensje i służy on jako środek lokomocji. W
              Polsce samochód jest wart 10 pensji (koniecznie musi byc droższy niż sąsiada) i
              traktuje się go jak członka rodziny albo i lepiej :))
              Rysa na nadwoziu, czy przytarte podwozie może więc być powodem ciężkiej
              depresji :))
              • Gość: Michał Re: szkoda ze nie widzieliscie jak to sie oznacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 00:15
                i należy jeszcze porównać ile podatków rzekomo na drogi jest w US, a ile w PL,
                przy różnicy w zarobkach
                • Gość: zibi_72 Re: szkoda ze nie widzieliscie jak to sie oznacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 10:16
                  Przemieszczalem sie w Wigilię między jednym a drugim domem rodzinnym i nietypowo
                  skręcilem wlaśnie w Ostrobramską z Plowieckiej. No brawo! Takiego badziewia
                  dawno nie widzialem!!! Niemal sie zatrzymalem, bo oświetlenie do d..., znaków na
                  jezdni prawie nie widać - jedna wielka tragedia!!!
                  A Stany mnie tyle obchodzą co zeszloroczny śnieg. Równie dobrze można porównywać
                  ulice warszawskie z drogami w Czadzie...
                  • Gość: Pestka Re: szkoda ze nie widzieliscie jak to sie oznacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 17:28
                    A nie mówiłam!
                    • Gość: Obserwator Re: szkoda ze nie widzieliscie jak to sie oznacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 00:04
                      koniec końców jest tam ograniczenie do 40, jesli ktos przestrzega to nie ma
                      najmniejszego problemu z jazdą swoim pasem, przykrych niespodzianek tez nie
                      powinno byc
                      • Gość: Pestyka Re: szkoda ze nie widzieliscie jak to sie oznacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:02
                        W końcu zauważono problemy Ostrobramskiej. Słyszałam w radio,że mają tam
                        policjanta postawić. Widział go już ktoś?
                        • Gość: Obserwator Re: szkoda ze nie widzieliscie jak to sie oznacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:43
                          > W końcu zauważono problemy Ostrobramskiej. Słyszałam w radio,że mają tam
                          > policjanta postawić. Widział go już ktoś?

W taki mróz to jedynie w pobliskim mcdonaldzie :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka