ania1waw 04.05.06, 15:48 Czy ktoś z sąsiadów nie orientuje się, czy stojące TOI TOI przy bramie wjazdowej jest niezbędne? Zastanawiam się kto zniego korzysta i czy ma tam stac na zawsze....:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania1waw Re: TOI TOI 05.05.06, 08:37 Tez pomyslałam, że może to jest wc dla ochrony, ale łudze sie nadzieja, ze w swej stróżówce maja normalne wc, bo skoro nie mają to TOI TOI zostanie na osiedlu na zawsze albo przynajmniej na dlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
arkad65 Re: TOI TOI 05.05.06, 09:06 Widzę, że niektórzy nie mają ciekawszych (vel ważniejszych) spraw nad którymi warto byłoby się zastanowić. W takim razie przedkładam pani kolejny ważny problem do rozważenia i (oby!) owocnego ustalenia, tj. czy toi toi będzie stał w wiadomym miejscu na tzw. zawsze, czy też uda się go zlikwidować, natomiast ochrona będzie załatwiać swoje naturalne potrzeby np: pod krzaczkiem. Chyba że ma pani jakieś inne propozycje? Chociaż może lepiej nie wiedzieć jakie ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania1waw Re: TOI TOI 05.05.06, 11:50 I tym samym odpowiedzial mi pan na pytanie ktore bylo sednem wątku:) rozumiem ze toi toi słuzy ochronie.... Uwazam ze inne watki sa "wałkowane" wkółko i nic z tego nie wynika:) O mniej złosliwosci prosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
skafanderek Re: TOI TOI 05.05.06, 13:14 Chyba jednak posiada wewnatrz lazienke (jest tam jakies dugie pomieszczenie), a co do ubikacji przy samym wejsciu na osiedle to niezgadzam sie z arkad65 dla mnie ma znaczenie, czy toz obok wejscia do mojego domu jest wystawiony publiczny kibel, ktory co pewien czas jest czyszczony i jezeli wtedy wieje wiatr w srtrone osiedla to trzeba szczelnie zamykac okna. Mam nadzieje jednak ze zostanie usuniety. Poza tym jest jeszcze jeden element, obsluga takiego WC pochlania dodatkowe pieniadze - tak wiec mi pod wzgledem estetycznym, higenicznym i ekonomicznym istnienie kibla przy wejsciu wydaje mi sie bzdurne. Odpowiedz Link Zgłoś
arkad65 Re: TOI TOI 05.05.06, 14:06 Niewątpliwie wielu, a być może nawet większość mieszkańców tego osiedla (w tym ja) opowiadałoby się za tym żeby nie było toi toi przy wejściu na jego teren. Chodzi jednak o to, że jeżeli dla pani toi toi stało się niezwykle nurtującym problemem, to może zamiast dywagować na ten temat jak ... panienka, lepiej by było (a na pewno skuteczniej) zadzwonić do właściwych podmiotów w celu ustalenia stanu faktycznego toi toi i podjęcia w dalszej kolejności odpowiednich działań w kierunku jego zmiany. Chociaż sądząc po pani wypowiedziach nie będzie to łatwe zadanie ;) Tym samym odsyłam do pani wcześniejszej wypowiedzi krytykującej forumowiczów za to, że wałkują ciągle te same tematy, z których nic nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
ania1waw Re: TOI TOI 05.05.06, 14:30 Chce wierzyc ze dzisiaj Pan ma zwyczajnie zly dzień i nie ma z kim podyskutowac:) Skąd u Pana ta złosliwosc?:) Ja tylko grzecznie zapytalam czy ktos z mieszkancow nie orientuje się czy ten KIBEL stojacy przy bramie ze złocona tablicą p.t."Bemowo Park" bedzie tam stał na wieki i czy ma jakieś zastosowanie. Skoro Pan mnie atakuje to wnioskuje że sam Pan z niego korzysta w celu oszczednosci wody w spłuczce. Nie krytykuje forumowiczow a jedynie "wałkowanie" tych samych tematow, które powodują "spięcia" między sąsiadami (tak jak to teraz). Prosze mnie wiecej nie obrazac!!! Pozdrawiam i zycze mimo wszystko udanego popoludnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
arkad65 Re: TOI TOI 05.05.06, 15:27 :))) Właśnie dzisiaj mam dobry dzień i dlatego chciało mi się prowadzić z panią tą konwersację. Jeżeli natomiast chodzi o pani wniosek to jest on błędny i gdyby pani uważnie przeczytała moją wcześniejszą wypowiedź (lub ją po prostu zrozumiała) to mogłaby się zorientować (a przynajmniej powinna), że opowiedziałbym się za likwidacją przedmiotu sporu (wyjaśniam, że chodzi o toi toi):)Pozdrawiam, a wieczorem ... wypiję ze znajomymi za pani zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania1waw Re: TOI TOI 05.05.06, 15:35 Prosze wypic za swoje zdrowie, ja mam sie bardzo dobrze:) I niech pan juz sie nie wysila z ta prowokacja bo dłuzej nie dam sobie ubliżac. Uporczywego kaca zycze i mam nadzieje ze mieszkasz odpowiednio daleko ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
violetta88 Re: TOI TOI 05.05.06, 16:23 Oooo! Wreszcie jakiś "inteligentny" i "oczytany" mieszkaniec! (nie mylić z mieszańcem, czy też pospolitym kundlem). Aż drżę z podniecenia na samą myśl, iż pewnie widziałam Pana na którymś zebraniu, a może nawet więcej! Stałam tuż obok Pana w windzie....bok w bok... I to picie wieczorne ze znajomymi! Boże! Po prostu chodzący ideał! Odpowiedz Link Zgłoś
gietka99 Re: TOI TOI 05.05.06, 16:41 Forum sluzy wirtualnej rozmowie, wymianie zdan i wyrazaniu pogladow co do sytacji na naszym osiedlu. Robienie docinek innym jest bezsensowne i nie na miejscu!! Jak pan potrzebuje sie wyzywac na innych, to niech pan stanie na koncu pasa startowego na Okeciu i niech pan krzyczy na startujace samoloty popusci pan wtedy pare. A wracajac do tematu, jezeli toitoi sluzy rzeczwiscie ochronie, to gratulacje dla architekta, ktory zapomnial, ze w miejscu pracy powinna byc toaleta dla pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-iaa Re: TOI TOI 06.05.06, 09:02 czy violetta88 i gietka99 to ania1waw czy to nowe osoby bo nie widzialam zeby wczesniej wpisywaly sie na tym forum ale moge sie mylic. jezeli tak to z tej ania1waw niezle ziolko. zgadzam sie z grzedka99 ze forum sluzy wymianie pogladow ale to ania1waw napisala ze jet be bo walkuje sie tu te same tematy i nic z nich nie wynika. chyba oboje sa siebie warci. trzeba zapytac ochroniarzy komu sluzy to wc i skonczyc ten watek pomiedzy inteligentnym i mniej inteligentna! Odpowiedz Link Zgłoś
gietka99 Re: TOI TOI 06.05.06, 18:45 A widzialas arkad65? Tez chyba pierwszy raz na forum i to w celu dokuczenia innym. Swoja droga twoj nick, tez nie jest znany na forum. Rzeczywiscie zapytajmy ochroniarzy o toitoi i po temacie. Ale wydaje mi sie, ze idea forum jest po to, by jak nas (mieszkancow) cos trapi to na forum mozemy porozmawiac z innymi mieszkancami. W zwiazku z tym, mozna by uznac, ze poprzednie tematy na forum tez nie maja sensu, bo jak ktos ma problem z rachunkami za prad to niech dzwoni do Stoenu, jak z aktami notarialnymi to niech dzwoni do odpowiedniego notariusza, a jak z brudna klatka to niech gada z ekipa sprzatajaca. Ale chyba nie o to nam wszystkim chodzi, prawda? Pozdrawiam z zyczeniami dalszych milych wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeoo Re: TOI TOI 06.05.06, 19:45 śledzę to forum niemalże od samego początku i do tej pory nie zabierałem głosu jednakże poziom wypowiedzi oraz emocje, jakie pojawiły się w wątku toi toi zmusiły mnie, aby przyłączyć się do dyskusji uważam, iż ania1waw jest rozhisteryzowaną panienką, która w łatwy sposób dała się sprowokować arkad65 - swoją drogą, to facet powinien założyć społeczny komitet do spraw walki z wszelaką niesprawiedliwością tego świata wtedy takie błahostki, jak kibel niedaleko złoconych liter BEMOWO PARK będą rozwiązywane od ręki, ponieważ sekretarzem tego komitetu będzie skafanderek :-) pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę udanych imprez – swoją drogą, uważam za słuszne, aby wszyscy uczestnicy tego wątku, czyli 8 osób zorganizowało wspólną imprezę integracyjną, zamiast wypisywać jakieś smutne kawałki Odpowiedz Link Zgłoś
gietka99 Re: TOI TOI 06.05.06, 20:07 ok ok, tylko tak sobie mysle, ze nie dlugo nikt nie bedzie chcial podjac zadnego tematu na tym forum, bo bedzie sie bal, ze jego problem lub nawet chec pogadania, bedzie potraktowany za zbyt blahy, nie na miescu, bzdurny, bezsensowny i narazony na tak mocna krytyke, ze rece opadaja. Tak wiec forum wygasnie i moze dobrze, bo zycie i tak daje czasem w kosc, ze dodatkowe uszczypliwosci od wirtualnych sasiadow nie sa potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiaczekpysiaczek Re: TOI TOI 05.05.06, 15:22 Facet lewą nogą wstałeś czy co?! Więcej optymizmu! Słoneczny weekend się zapowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
ania1waw Re: TOI TOI 05.05.06, 11:53 Dodam jeszcze ze bylo dla mnie oczywiste ze ochrona posiada wewnatrz pomieszczenia wc.... Odpowiedz Link Zgłoś
arkad65 Re: TOI TOI 05.05.06, 12:06 Och, jak widać życie jest pełne niespodzianek ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap1981 Re: TOI TOI 06.05.06, 20:59 Dziwię się, że niektórym Toi toi nie przeszkadza,a przeszkadzają różne inne rzeczy. Czepiacie sie dzieci depczących trawniki, sąsiadów robiących imprezy, złośliwie krytykujecie samochody parkujace na miejscach dla gości, pety rzucane przez Pania X 5 kroków od śmietnika itp. Ciekawe czy jakbyście mieszkali w domku jednorodzinnym to czy przy bramie postawilibyście sobie Toi Toia?????????? Ja na pewno nie!!!! I jeszcze jedno: skąd w was tyle złośliwości????????? Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: TOI TOI 06.05.06, 22:16 kasiap1981 napisała: > I jeszcze jedno: skąd w was tyle złośliwości????????? wydaje mi się, że nie tyle o złośliwość tu chodzi, co o kompletnie rozbieżne oczekiwania względem tego, jakie ma być nasze osiedle... z jednej strony mamy "idealistów" chcących by akurat ten NASZ kawałek Bemowa był czysty, piękny, zupełnie inny od reszty, żeby mieszkali tu życzliwi ludzie i żeby w ogóle wszystko było jak należy z drugiej strony mamy osoby "wolnoć tomku w swoim domku" nienawykłe do współżycia w grupie, dla których liczy się tylko ich wygoda i nawet do głowy im nie przyjdzie że swoim zachowaniem mogą komuś szkodzić (śmieci, pety, grille na balkonach, parkowanie non stop na miejscach niby dla gości, imprezy do rana) no i jest trzecia (tradycyjna) grupa, która ma wszystko gdzieś i tak naprawdę na niczym jej nie zależy - ta grupa, sądząc po ilości wpisów na forum i ilości użytkowników jest (na szczęście) najmniej liczna to, o czym piszesz, wynika z naturalnego konfliktu pomiędzy grupą pierwszą i drugą, który będzie nieestety trwał dopóty, dopóki jedna z grup nie uzyska znaczącej przewagi i na forum wspólnoty nie przegłosuje drugiej... (ale i tak mieszkanie tutaj mi się podoba - pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: TOI TOI 06.05.06, 22:22 a co do Toi Toi`a to pewnie dzisiejsze pomieszczenie dla ochrony było przeznaczone na drugi śmietnik i dlatego nie ma w nim toalety w konsekwencji super pomysłów BP mamy teraz ochronę w ogromnym pomieszczeniu, smieci walające się po całym smietniku i toi toi`a za którego zapewne my płacimy... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjerzy Re: TOI TOI 17.05.06, 12:39 Chyba zostałem wywołany do odpowiedzi jako ta "trzecia grupa". I wiecie co?? Ja po prostu nie rozumiem jak na tak niewinnie postawione pytanie (proponuję je spokojnie przeczytać) można odpisać takim długim, wieloosobowym i w zasadzie bardzo humorystycznym dla kogoś, kto czyta to z boku wątkiem... Chyba dziś po powrocie dokładniej się przyjrzę temu osławionemu urządzeniu, które bądź co bądź mam przed nosem (jeśli tak można powiedzieć, bo mieszkam na drugim piętrze)... Pozdrawiam Mariusz a8/26 Odpowiedz Link Zgłoś