Gość: ambrozy kleks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:55 nie jezdzilam jeszcze skm, czy mozna tak dojechac do rembertowa? bilety ztm obowiazuja? czy to te wlasnie nowoczesne pociagi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wanda Szybka Kolej Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:08 ztm.waw.pl/skm.php W Nowoczesnych Pociągach Szybkiej Kolei Miejskiej obowiązują bilety Zarządu Transportu Miejskiego. Pociągiem SKM dojedziesz z Dworca Zachodniego do Rembertowa w 18-20 minut :-) ztm.waw.pl/skm.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrozy kleks Re: Szybka Kolej Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:09 dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: Szybka Kolej Miejska 03.08.06, 16:27 a czy miesięczne (kwartalne) też obowiązują w SKMie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Szybka Kolej Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:08 ztm.waw.pl/skm.php W pociągach Szybkiej Kolei Miejskiej obowiązuje taryfa biletowa Zarządu Transportu Miejskiego ztm.waw.pl/skm.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szybka Kolej Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:31 Czy to znaczy, że jeżeli kupię sobie bilet miesięczny/kwartalny imienny (a konkretnie naładuję kartę miejską) to mogę korzystać zarówno z autobusu, metra, tramwaju jak i SKM? Domyślam się, że pytanie jest trywialne, ale jestem jeszcze nowym w wawie,dotychczas zmotoryzowanym laikiem a niedlugo będę się musiała przesiąść w ww. środki transportu. Ostatnio słyszałam, że chcąc korzystać ze wszystkich dobrodziejstw ZTM muszę mieć dwie karty: jedną na autobusy itp a drugą na SKM. Chcę się upewnić. Jedna naładowana karta (np miesięczny imienny) wystarczy na wszystkie luksusy transportu miejskiego: autobus, tramwaj, metro, skm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Szybka Kolej Miejska IP: *.3.pl 09.08.06, 20:19 momas, wprowadzasz w błąd: ze strony www.ztm.waw.pl/taryfa.php "5. Bilety okresowe miejskie imienne: uprawniające do korzystania ze wszystkich linii miejskich dziennych, linii podmiejskich w granicach strefy biletowej miejskiej oraz linii nocnych 8. Bilety okresowe sieciowe imienne: uprawniające do korzystania ze wszystkich linii dziennych i nocnych" Dodam od siebie, jeżeli jeździsz tylko w granicach Warszawy to wystarczy Ci miejski, który w SKM-ce starcza od stacji W-wa Ursus do W-wa Rembertów. Jeżeli chciałabyś jechać np. SKM-ką z W-wy Zachodniej do Pruszkowa musisz mięć sieciowy! Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Szybka Kolej Miejska 10.08.06, 08:41 No fakt, nie sprawdziłam poprawnej nazwy na stronie ztm. Dlatego w nawiasie było "bodajże sieciowe miejskie..." Rzeczywiście nazwa brzmi:okresowe miejskie (imienne lub na okaziciela) Użyłam mowy potocznej, typu "na wszystkie linie" Bilety okresowe sieciowe (imiennelub na okaziciela)dotyczą rówmnież strefy podmiejskiej. Zarówno autobusów typu 700, jak i skm poza granicami miasta. Za zamieszanie przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szybka Kolej Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:38 Wielkie dzięki wszystkim za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: z zachodniego mozna do rembertowa z biletem z 09.08.06, 12:12 Jeżeli naładujesz kartę miejska "na wszystkie linie" (bodajże sieciowy miejski) możesz jeżdzić; metrem tramwajami autobusami (też podmiejskimi do granicy miasta) autobusami nocnymi skm Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: z zachodniego mozna do rembertowa z biletem z 09.08.06, 12:14 skm w granicach miasta. czyli rembertów- ursus-rembertów Odpowiedz Link Zgłoś