mroof 26.11.08, 16:01 Znacie może jakąś ładną knajpę na Grochowie? Jedzenie jest kwestią drugorzędną, liczy się ładne wnętrze i brak hałasu. Znacie? Dziwny Świat Edwarda M odpada :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Babka Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn IP: 217.153.174.* 26.11.08, 17:14 Zmartwię Cię ale chyba nie ma. Chciałam się ostatnio spotkać z koleżanką w dzień powszedni wieczorem. Niestety nie było gdzie. Musiałyśmy jechać do centrum, bo wszędzie zamykali o 22!! Przed Promenadą stoi taki okrąglak, ale ani to miłe miejsce, ani przyjemne i zamykali o 23. Przyłączam się do poszukiwań, bo nie wierzę że cała Praga Pld chodzi spać po 22. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn 26.11.08, 17:17 Na Zwycięzców piękna, kameralna i urocza Vanilia (tuż przy MIędzynarodowej). Rewelacyjna kawa i ciastka, bajkowe desery z lodami na czele. Na Łukowskiej Pieprz i Sól, mało klimatyczny choć poprawny i bez wyrazu. Znakomity Orient Express na Grochowskiej 56 róg Podolskiej, tuż przy Kwatery Głównej, ale jest modny i często lepiej zarezerwować. Słynne tiramisu i słynne grzane wino! W nastroju francuskim w knajpce w hoteli IBIS przy Ostrobramskiej, przy Realu. Bardzo dobre desery i boska kawa. No i Saska Kępa też jest w pobliżu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Saska Kępa IP: *.subscribers.sferia.net 26.11.08, 18:31 W takim razie proszę o info która - konkretnie - knajpa na Saskiej Kępie jest czynna w sobotę, powiedzmy, do północy. Ja takiej nie znalazłem, choć w zeszłym roku z koleżeństwem po kręglach na ul. Saskiej (koniec o 22) obeszliśmy całą SK. Jedyną ofertą była pizza Dominium czy jak tam. Pojechaliśmy więc do Centrum. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn IP: *.centertel.pl 28.11.08, 00:19 Jak koniecznie chcę Grochów, to idę do knajpki w hotelu Felix, teraz to się chyba Start nazywa, przy Omulewskiej. Po imprezie wracam sobie stamtąd spacerkiem do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
lavvendowa Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn 29.11.08, 13:08 Tylko nie Orient Express, szczerze odradzam. Baaardzo niemiła obsługa, jedzenie przeciętne, moja noga już tam stanowczo nie postanie. Polecam za to Incanto, włoską knajpkę na Grochowie. W Sól i Pieprz jest trochę zimno (wystrojowo), ale jedzenie smaczne. Poza tym Saska Kępa - herbaciarnia, Passe Partaut, Murzyni (w dawnym Saxie), jest tego troszkę. Aaa, i włoska knajpa Il Caminetto - miejcs dziwne, ale jedzenie smaczne. Tylko dlaczego w temacie pytasz o kawiarnię, a w poście o knajpę, to jednak coś innego. Kawiarnia to jest przyjemna Natalie na Ateńskiej (nazwa pretensjonalna, ale w środku przytulnie i smacznie). Fajne miejsce na babskie ploteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn 29.11.08, 13:58 Właśnie, zapomniałam o ogromnie miłej, także w dziennym świetle, Natalie - koło kościoła na Ateńskiej. A gdzie jest Incanto? Co do Orientu - nie podzielam Twojej opinii. Bywam tam często, bo to w pobliżu i mam sporo doświadczeń. Uważam, że jest pysznie, nastrojowo choć czasem, gdy tłok, trzeba poczekać na kelnerkę. Ale jeszcze nigdy nie była wobec mnie niemiła, żadna z nich. Przykro, ze trafiłaś pechowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 17:51 Ja ze swojej strony, bardzo bardzo polecam Orient Express:))) Przemiła obsługa, jedzenie pyszne, zwłaszcza Tiramisu i sałatka z pieczonym serem!I jeszcze oryginalny wystrój tej małej knajpki daje niepowtarzalny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabia Lolo Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn IP: *.chello.pl 30.11.08, 12:05 Tylko elegancki BARON ba Zamienieckiej ! Dyskretna obsługa, ceny umiarkowane, fenomenalne menu + takt, szyk i pełna kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowy.dwa Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn 30.11.08, 18:53 Orient Express wystrój ma oryginaly ale jedzenie słabiutkie.Po kilku wizytach - rok temu i teraz, podtrzymuję zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn IP: *.chello.pl 01.12.08, 17:50 Całkowicie się nie zgadzam. W Orient Express jest przytulnie, miła atmosfera, zawsze świetna muzyka i pyszne jedzenie! Kto nie był niech sam się przekona! Warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hinka Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn IP: *.acn.waw.pl 02.12.08, 12:30 w orient expressie posiedli niepojętą dla mnie sztukę niedosmażenia piersi kurzej, trzeba się naprawdę postarać:) jest to zupełnie zwyczajna, osiedlowa knajpka, nic ciekawego. młode gburowate kelnerki. są bodaj trzy czy cztery stoliki na wzór przedziałów kolejowych, pomysł oryginalny i fajnie się tam siedzi, natomiast reszta stolików stoi niżej, zbyt gęsto i na pewno nie da się tam spokojnie pokonwersować. generalnie - nie warto i nie polecam. a pracowników oe uprasza się o niereklamowanie w tak namolny sposób swojego miejsca pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Kawiarnia na Grochowie (lub w okolicach) - zn 02.12.08, 17:51 Nie jestem pracownikiem Orientu. Nie byłam praconikiem Orientu. Nic nie zapowiada, bym miała nim zostać. Śmieszy mnie ta mania prześladowcza - jeśli kilka osób ma pozytywne zdanie o jakiejś knajpie, sklepie itp, zaraz znajduje się ktoś, kto z mocą domorosłego jasnowidza "uprasza pracowników o nie reklamowanie swojej knajpy". Otóż mówienie o kimś dobrze nie jest reklamowaniem. Podtrzymywanie swego zdania mimo całkiem niezgodnych z moimi obserwacjami i doswiadczeniami wpisów nie jest reklamowaniem. Wyrażanie przez innych zdania odmiennego, niż moje, nie jest - mam nadzieję - podłym i podstępnym działaniem konkurencji... A jeśli bym miała pracować (lub być właścicielem) miejsc, o których piszę dobrze i bardzo dobrze, miałabym się świetnie! Byłabym właścicielką kilku knajpek, warsztatu samochodowego, myjni samochodowej, przedszkola, paru sklepów, cukierni, piekarni, salonu fryzjerskiego, prywatnej kliniki a nawet dwóch słowem - żyć, nie umierać! Odpowiedz Link Zgłoś