natalia.brzeska 31.05.05, 15:28 Witajcie Dziewczyny (i chlopaki tez :-) Jestem pierwszy raz na tym forum, ale z pewnoscia nie ostatni. Dziekuje, ze mnie przyjelyscie, jestem pewna, ze bedzie nam sie milo rozmawialo :-) Pozdrawiam, NB Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia.brzeska Troche wiecej o mnie 31.05.05, 15:42 No tak, zapomnialam cokolwiek napisac o sobie... Jeszcze jestem w Polsce, jednak juz za 4 tygodnie bede u ukochanego w UK. Teraz ciagle bylam jedna noga tu, druga tam, wiec wreszcie czas na to powazne posuniecie :-) Szczerze powiedziawszy mam wielkiego stracha. Chce bardzo z nim byc, ale nie wiem jak poradze sobie z tesknota za rodzicami, kolezankami, za roznymi polskimi rzeczami. Nie wiem czy przyzwyczaje sie do dwoch kurkow w umywalce, do jezdzenia po lewej stronie, do jego rodziny... Nie wiem tez czy sprawdze sie w roli live-in girlfriend. Wiecie, inaczej jest jak sie jest razem 2 tygodnie, a inaczej jak prowadzi sie zwykle, codzienne zycie... Boje sie tez jak to bedzie z praca. Wiecie, ja kolejna z tych od "edukacji" ;-) Na razie wyglada to calkiem niezle, ale jak bedzie w rzeczywistosci to sie okaze. Mialam juz kilka interviews (napisze w osobnych watkach jak chcecie), sporo juz wiem, ale boje sie ze zagubie sie w tym calym ich systemie edukacji. A najbardziej boje sie tesknoty, ale o tym chyba juz pisalam. Hmm..to na razie wszystko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
effata Re: Troche wiecej o mnie 01.06.05, 23:15 Witaj Natalia, a takze wszyscy nowi uczestnicy forum:lena81, wielorybek, evian5 i coolaga1 Nie odzywalam sie, bo troche mnie scielo z nog, po przejechaniu sie w klimatyzowanym pociagu po upalnym dniu w Horsham :( Bardzo sie ciesze, ze dolaczyliscie do grona forumowiczow i mam nadzieje, ze z nami zostaniecie. Natalio, dzieki za wszystkie informacje dotyczace pracy nauczyciela, mysle, ze niejednemu sie przydadza. Ja na pewno z nich skorzystam. Pozdrawiam mocno, Effata Odpowiedz Link
gosiaczek533 Re: Witam :-) 01.06.05, 23:23 Czyzby tu wszyscy z edukacji?Ale smiesznie!Zalejemy im szkolnictwo,oczywiscie swietna kadra,prawda? Ja jestem z zawodu historykiem ,ponad 10 lat w zawodzie,czyli w szkole,niezla znajomosc angielskiego i nawet jakies tam kursowo-egzaminacyjne uprawnienia do jego nauczania. Do Anglii ciagnie mnie chyba milosc od urodzenia,a urodzilam sie w czasie,kiedy ten jezyk byl u nas calkiem obcy.Wtedy na moja prosbe rodzice wdrozyli mnie juz na sciezke edukacyjna i tak sie zaczelo. Dzis mieszkam czasowo i z koniecznosci niejako poza Polska,ale zamierzam najpozniej za pol roku przeprowadzic sie i...poszukac szczescia w Anglii.Mysle oczywiscie o pracy w szkole,ale zastanawiam sie czy nie lepiej byloby zaczac np.w care home chociazby po to,zeby podszkolic jezyk??? Przedstwcie sie ...Pozdrawiam.Gosia Odpowiedz Link
izabelski Re: Witam :-) 01.06.05, 23:56 wydaje mi sie,ze ze wzgledu na twoje plany lepiej,zebys poszukala pracy w szkole - nie sadze,zebys gorzej sie nauczyla jezyka obcujac z dziecmi i nauczycielami niz ze staruszkami poszukaj pracy jako teaching assistant - szybko sie wciagnieszi w ciagu 12 miesiecy bedziwesz uczyla w szkole :-) Odpowiedz Link
deadeasy i ja tez! 02.06.05, 09:35 Witam Wszystkich serdecznie. (Pozwolilam sobie podlaczyc sie pod ten watek bo nie chce zakladac nowego skoro "powitaniowy" juz istnieje.) Mam 36 lat. Mieszkam od dziewieciu lat w Liverpool, z mezem (Ang.) i dwoma kotami. Lubie dlubac w ogrodzie, fotografie i od czasu do czasu nie za meczace piesze wedrowki. Pracuje w biurze w szkole dla kobiet. :o) Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: i ja tez! 02.06.05, 11:13 Wtaij deadeasy, Czytuja od dluzszego czasu Twoje watki i musze przyznac, ze zawsze wydawalo mi sie ze Ty jestes cos w okolicach 26-28 lat... Oczywiscie 36 to nic zlego, ale mala niespodzianka dla mnie :-) Odpowiedz Link
deadeasy Re: i ja tez! 02.06.05, 11:54 ...od jakiegos czasu podejrzewalam, ze cofam sie w rozwoju... ;o) Odpowiedz Link
lena81 Re: i ja tez! 02.06.05, 11:59 hej jeszcze raz wielkie dzieki za przyjecie na forum ja podobnie jak natalia z 1 postu jade juz niedlugo takze do ukochanego i mam te same obawy:)co prawda ja im na pewno rynku edukacyjnego nie zaleje ale co tam cos sie wymysli:)pozdr Odpowiedz Link
lool Re: Hello wszystkim 02.06.05, 12:16 Hello Natalia, my juz troche sie zdazylismy poznac. Jesli chodzi o mnie jestem nauczycielem francuskiego, ciagle sie wahajacego czy nauczycielstwo jest moim powolaniem. W UK od ok 3 lat z przerwami (pojechalam za miloscia). Poki co pracuje w office w zachodnim Londynie i chetnie poznam przyszla kadre nauczycielska brytyjskiego szkolnictwa. Odpowiedz Link