Dodaj do ulubionych

Plany wakacyjne

06.06.05, 16:43
Czy macie juz jakies? Czy jest to wyjazd do Polski, do cieplych krajow czy
moze zostajecie w UK?

Ja wyjezdzam do Polski w ostatnich dniach wrzesnia i bede tam az 3 tygodnie.
Juz zaczynam odliczanie :) Tym bardziej sie ciesze, ze wybieramy sie z
przyjaciolmi do Zakopanego na pare dni.

Miejmy nadzieje, ze kiedys w koncu przyjdzie lato :)
Obserwuj wątek
    • beata.londyn Re: Plany wakacyjne 06.06.05, 17:38
      Oczywiscie, ze do Polski.
      Jak dla mnie to najlepsze wakacje, na cieple kraje i egzotyczne wycieczki to
      mnie niestety jeszcze nie stac.
      Ja jade z moim malym w lipcu i zostaniemy raczej do konca sierpnia, dawno nie
      bylam w Polsce w lecie wiec bardzo sie ciesze z tego wyjazdu. Na pewno
      odwiedzimy rodzinke i pojedziemy tez nad moze - na pewno nie bedziemy sie
      nudzic!
      • violus73 Re: Plany wakacyjne 06.06.05, 17:51
        my rowniez do Polski, do cieplych krajow moze i bysmy sie wybrali ale nie
        moglabym powiedziec obu babciom ze jedziemy gdzies tam a nie do nich. Czekaja z
        utesknieniem na wakacje i na wnuki ktore moga rozpieszczac. Tak ze scenariusz u
        nas jest podobny od kilku lat, ja w Polsce spedzam z dziecmi jakies 6 tygodni a
        maz dojezdza na jakies 2 tygodnie. Mam czas na spotkania ze wszystkimi
        znajomymi, ach juz doczekac sie nie moge.
        • beata.londyn Re: Plany wakacyjne 06.06.05, 18:00
          U mnie dokladnie tak samo, maz moj ma tylko 2 tygodnie urlopu wiec dojedzie w
          sierpniu.

Ciesze sie baaardzo, choc jak juz jestem na miejscu to odpoczac nie moge.
          Oskarowi zaklimatyzowanie sie zajmuje ok tygodnia, nawet dwoch (zawsze choruje-
          katar, przeziebienie). Dlatego tez wole pojechac na dluzej, bo jak juz jest
          wszystko dobrze to moge sobie poszalec i wykorzystac opiekie babc, ktorej tutaj
          mi czasem brakuje.
          • violus73 Re: Plany wakacyjne 06.06.05, 18:22
            dla mnie to tez niezupelnie czas odpoczynku, raczej bardzo intensywne spedzanie
            czasu, bo kazdy chce zeby go odwiedzic albo odwiedza nas, tak ze sie nie nudze i
            czesto brakuje czasu na wszystko, ale ja to lubie:)
            Nasze chlopaki tez kiedys potrzebowaly czasu na zaklimatyzowanie, ale teraz sa
            juz troche starsze to lepiej to znosza, poza tym przedtem przyjezdzalismy ze
            Szkocji gdzie trohe chlodniej , a w Polsce jednak goraco, a oni nie
            przyzwyczajeni wiec nie lubili sie bawic na dworze bo im po prostu za goraco bylo.
            No i pomoc babc, jednak nieoceniona:)
            • monia72 Re: Plany wakacyjne 06.06.05, 18:27
              niestety nie do Polski, maz mnie szczuje, ze jak maly skonczy rok (pazdziernik)
              to pozwoli mi samej leciec do Polski na odpoczynek. A teraz glownie goscie u
              nas (co mnie cieszy). W sierpniu jedziemy do Kornwalii - moje marzenie, na
              tydzien. A tak bym polezala na piaseczku nad Baltykiem...
              • ingass Re: Plany wakacyjne 06.06.05, 19:09
                Ja jade do Polski w polowie lipca. Najpierw jade na Mazury na 3 tygodnie z
                rodzicami (och bede odpoczywac....), a pozniej na 2 tygodnie do tesciow - tez
                im sie nalezy! ;)
                Do Londynu wracam pod koniec sierpnia, a na samym poczateczku wrzesnia jedziemy
                z mezem i Vikusia na 2 tygodnie na Krete. Juz sie nie moge doczekac wakacji!
                Tymbardziej, ze dobija mnie te "angielskie lato"....
              • edavenpo Re: Monia 06.06.05, 20:22
                Bylas juz kiedys w Kornwalii? Gdzie jedziesz?
                • monia72 Re: Monia 06.06.05, 23:55
                  Jedziemy na polwysep Lizard, czyli chyba na sam kraniec. Ale bedziemy raczej
                  mocno zwiedzac. A masz cos godnego polecenia? Bo my po raz pierwszy w Kornwalii
                  a zawsze to bylo moje marzenie. No i mam nadzieje, ze pogoda bedzie ladna :)
                  • edavenpo Re: Monia 07.06.05, 22:50
                    Sorry, nie zauwazylam ze odpisalas.

Ja pojechalam do Kornwalii pierwszy raz rok temu i... po prostu sie zakochalam. Najpiekniejsze miejsce
                    na swiecie. Ja bylam w okolicach St. Ives - b. blisko do Land's End.

Jak zobaczylam plaze w Hayle (malutkie miasteczko gdzie mielismy nasz cottage) to myslalam ze sie
                    rozpukne ze szczescia - przeogrommna plaza z bialutkim piaskiem i niebieska woda - przyplyw na
                    Atlantyku ma chyba z dwa kilometry, w ksztalcie polksiezyca.

Zobacz koniecznie Minack teatr wykuty w skale, Eden project i St Michael's mount - zamek na malutkiej
                    wysepce do ktorej mozesz przejsc pieszo jak jest odplyw i przeplynac lodeczka jak jest przyplyw -
                    niesamowite.

Troche podrozowalam w moim zyciu - ale Kornwalia bije wszystko na leb!

Zalaczam link do moich zdjec z zeszlego roku w Kornwali to mozesz zobaczyc co cie czeka ;-))))))

homepage.mac.com/liamdavenport/photographs/PhotoAlbum32.html
                    Baw sie dobrze!

• monia72 Re: Monia 07.06.05, 23:14
                      Zawsze chcialam pojechac do Kornwalii (moze to wplyw kryminalow A. Christie?).
                      Zdumialo mnie mocno, ze i w Kornwalii i w Normandii jest Mont Saint Michel...
                      Ale do plazy z piaseczkiem mocno tesknie chociaz bobo pewnie nam da popalic
                      (bedzie mial 10 mcy a juz tupta po domku trzymany pod pachy). A powiedz mi jaka
                      pogoda (klimat) i na co sie nastawiac ? Co zjesc, wypic? Dzieki za odpowiedz,
                      mysle, ze objedziemy troche Kornwalie.
                      • edavenpo Re: Monia 07.06.05, 23:24
                        Nie wiem gdzie mieszkasz w Anglii wiec nie wiem z czyn bedziesz porownywac ale pogoda w Kornwalii
                        jest zazwyczaj lagodniejsza niz w reszcie kraju... Ja bylam w sierpniu zeszlego roku i caly czas pogoda
                        byla piekna.

No chyba ze jest sztorm to jest zimno i wicher hula, jak to nad morzem.

Zjesc - koniecznie owoce morza, tradycyjne fish and chips no i oczywiscie Cornish pasties - moja
                        ulubiona cheese and onion. Rowniez przeslawna Cornish clotted cream - pyszne krowki (fudge) i lody
                        smietankowe i scones with jam and clotted cream.
                        • deadeasy ogrody w Kornwalii 08.06.05, 00:47
                          Polecam tez ogrody w Kornwalii. Te, ktore my odwiedzilismy to Trebah i Heligan
                          gardens.
                          Minack rzeczywiscie jest urzekajacy. W ich kafejce mozna wypic herbate i zjesc
                          ciacho patrzac na klify, biala plaze i turkusowa wode.

Kornwalia jest tak piekna, ze az sie kwiczec chce.
                          :o)
                          • natalia.brzeska Re: ogrody w Kornwalii 08.06.05, 07:06
                            My bylismy w Kornwalii w styczniu i mimo ze bylo zimno i wialo to i tak uwazam,
                            ze Kornwalia jest przecudowna.
    • kasia799 Re: Plany wakacyjne 06.06.05, 23:23
      Ostatnie wakacje to ja mialam w 2002 :)
      2003 - praca
      2004 - praca i ciaza
      W tym roku a dokladnie za 3 tyg jedziemy z moim malym do Polski hurra!!!!
      Juz sie nie moge doczekac
      Kalendarz bedzie napiety bo to tylko 2 tyg a trzeba odwiedzic babcie,
      znajomych, pojechac nad morze chociaz na jeden dzien
      No i mam nadzieje sie objesc polskimi truskawkami, czeresniami i co tam jeszcze
      bedzie dobrego
      Rodzice juz sie wypytuja co kupic, przygotowac na nasz przyjazd :)
      Ciekawa jestem co sie pozmienialo w moim szczecinie, u sasiadow i tak ogolnie
      Nie bylam w polsce 1,5 roku (dla jednych dlugo, dla innych krotko) i na prawde
      ciekawi mnie jak tam teraz jest.
      Zeby tylko pogoda dopisala :)
    • tiffany7 Re: Plany wakacyjne 07.06.05, 23:24
      Ja planuje pierwsze wakacje od chyba 4 lat. Zawsze mialam prace albo jakies
      egzaminy i nigdy nie bylo okazji na wypoczynek. Ale tego lata chce sie wybrac w
      kierunku pd Francji. Bedzie plaza, slonce i dluuugie lezenie. I wszystko w
      d.... przez 10 dni. Nalezy mi sie. Byle do sierpnia :D
    • jagienkaa Re: Plany wakacyjne 08.06.05, 11:41
      ja mam przerwę na uniwerku do końca września więc korzystam:)
      teraz jestem w Polsce (do piątku), potem jedziemy na tydzień do Toskanii pod
      koniec czerwca z moimi 'chłopakami' i siostrą i jej facetem, a w sierpniu mam
      zamiar znowu pojechać do Polski na kilka tygodni i małż chyba też przyjedzie na
      trochę.
    • edzior1 Re: Plany wakacyjne 09.06.05, 20:15
      na wakacje "angielskie" to proponuje Snowdonie, jest po prostu rewelacyjnie,
      jeziora rzeki, morze a co najwazniejsz gory!!!!!! bierzemy namiot spiworki
      kuchenke gazowa i jazda! wazne jest to tez ze nie trzeba sie na nic
      wykosztowywac nocleg na polu namiotowym ( prysznic ubikacje zlewy) tylko 3,50
      od osoby, ognisko, kielbaski, kajaki i szczyt Snowdonu w tle. zapraszam. Do
      polski sie nie wybieram na wakacje bo wtedy i tak nic nie odpoczne! kto tak
      tez ma?
      • deadeasy Re: Plany wakacyjne 10.06.05, 23:46
        Edzior1,
        Mozesz polecic jakies sprawdzone pola biwakowe i wypozyczalnie sprzetu (czy sa
        jakies przepisy na wypozyczenie kajaku jak w PL typu karta plywacka)?
        • edzior1 Re: Plany wakacyjne 11.06.05, 00:05
          pole namiotowe( nie dla przyczep) nad jeziorem Nant Gwynant, przed
          miejscowoscia Beggelert(albo cos takiego-walijski to jak chinski)pod samym
          snowdonem(prawie), koszt w zeszlym roku za osobe za noc 3,5 plus chyba funta za
          samochod, mozna swojego grilla albo od nich kupic drewna i palic na stojakach,
          kajaki chyba dwojki za godzine 7 funtow, zadnych kart, koni nie probowalam, do
          morza pol godziny jazdy samochodem, dla ludzi lubiacych gory raj, trzeba miec
          mape i kompas ale to dla tych co juz lubia lazic, a latwe sciezki sa widoczne,
          na snowdon moznz wjechac stara pufcia( to dla dziecisuper)zaznaczam ze
          trudniejsz trasy nie sa oznaczone( zapomnijmy o szlakach zielonym, czerwonym
          niebieskim o czarnym)wiec kompas jak znalazl, z ciekawostek to podam ze tam
          cwiczyl sie sir Edmund Hilary z druzyna przed zdobyciem Everestu,na ten
          camping nie trzeba rezerwacji jedziesz i sie rozbijasz,ten camping znam ale
          jest ich tam mnostwo i nie sadze zeby miejsca braklo!!!! mili ludzie i jest
          super
    • emi54 Re: Plany wakacyjne 10.06.05, 23:19
      Witam.Ja niestety nie jade do Polski,juz 2 lata nie bylam i bardzo tesknie,ale
      moze na Swieta cos wykombinujemy.Teraz wybieramy sie z mezem do wymarzonej
      Szkocji-juz za tydzien,mam nadzieje,ze nie bedzie padac.
    • lol21ndm Re: Plany wakacyjne 10.06.05, 23:36
      Lecimy do Polski pod koniec lipca. Planujemy jakis wypad do Ustronia, a potem
      Maly pojedzie moze z Dziadkami nad morze...
      • ingass do lol21ndm 11.06.05, 13:29
        Witaj!

Powiedz prosze z kad pochodzisz? Moze moje okolice skoro sie wybierasz do
        Ustronia...?
        • lol21ndm Re: do lol21ndm 11.06.05, 22:00
          ingass napisała:

> Witaj!
          >
          > Powiedz prosze z kad pochodzisz? Moze moje okolice skoro sie wybierasz do
          > Ustronia...?

Pochodze z Nowiaka. Okolice W-wy. :)
          Do Ustronia jezdze od 3-go roku zycia... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka