coolaga1 05.07.05, 14:09 Dziewczyny nie mam pod reka slownika, a zamierzam dzis kupic maszynke do mielenia miesa. Czy bedzie w porzadku jak przetlumacze meat grinder????? Z gory dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia313 Re: Maszynka do miesa 05.07.05, 14:13 Maszynki do mielenioa miesa nazywane sa: mincer. DOstepne np w Argosie. :) Odpowiedz Link
coolaga1 Re: Maszynka do miesa 05.07.05, 14:25 O dzieki wielkie. Zaraz rzuce okiem w katalogu, bo nawet mi to wczesniej do glowy nie przyszlo. Odpowiedz Link
basia313 Re: Maszynka do miesa 05.07.05, 14:47 JEsli moge cos z wlasnego doswaidczenia dodac, to my tez kupilismy maszynke do miesa. Niestety nie mamy dostepu do jakiegos dobrego miesa, a kupowac np wTesco i mielic raczej sie nie oplaca. Jesli natomiast mielibysmy mozliwosc kupowania dobrego miesa to oczywiscie zakup bylby warty. CHyba moj maz powinien wybrac sie na tark z miesem. To takie moje mysli w nawiazaniu do tej maszynki. A dodam jeszcze, ze moj maz zawsze kiedy wracamy z Polski to chce cos polskiego kupic. Kiedys nawet uparl sie na maszynke do krojenia chleba, bo moja mama ma taka w Polsce i jemu bardzo sie podoba owa. Na razie go przekonalam, ze i tak nie mamy miejsca. Udanych zakupow zycze. :) Odpowiedz Link
deadeasy Re: Maszynka do miesa 05.07.05, 15:47 hi-hi, Moj maz tez byl zafascynowany krajanica do chleba. Mamy w domu taka na korbke. Zawsze jak jestesmy u mamy to tylko Carl moze chleb kroic. Nikomu innemu nawet podejsc nie da ;) Odpowiedz Link
tbo5r Re: Maszynka do miesa 07.07.05, 14:18 Grinder to raczej szlifierka by byla :)) chyba ze lubisz CIEENIUUTKIE plasterki :))) Odpowiedz Link