lena81 26.08.05, 23:18 hej mam jedno pytanie jak tutaj jest ze sciaganiem piosenek i filmow bo mam kilka sprzecznych informacji czy w Anglii jest to tak samo zabronione jak w stanach??dzieki z gory za odp Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violus22 Re: kazza 26.08.05, 23:31 nie wiem jak jest i czy jest zabronione, ale ja sciagam bezproblemowo juz jakies pol roku:D Odpowiedz Link
jennifer_e Re: kazza 26.08.05, 23:43 jest zabronione niestety Jakieś dwa miesiące temu był bardzo ciekawy reportarz w The Guardian o nastolatce, której bezrobotna matka została ukarana kilkutysięczną grzywną za ściąganie plików przez córkę, bo rachunki za internet były na matkę właśnie. O wiele ostrzej ścigani są nie ci, którzy ściągają, ale tacy, którzy udostępniają pliki. Oczywiście nie są w stanie wyłapać wszystkich, chodzi tu bardziej o danie przykładu, że złapanie takiej osoby jest możliwe i nałożenie kary również. Odpowiedz Link
edavenpo Re: kazza 27.08.05, 01:32 Jennifer ma racje. Jest surowo karane, ukarali ostatnio spora grzywne dziewczynke ktora sciagala kolysanki (to z the Sun wiec odpowiednio brukowo-fantastyczne ;-))) Ja sciagalam az stwierdzilam ze to za duzo zachodu i jakosc czesto jest slaba. Wszystko teraz kupuje na iTunes Store, miedzy innymi ze: 1.Tanio, nawet najnowszy albym kosztuje 7.99 2.Legalnie (juz sie nie poce jak czekam zeby komputer sciagnal dany plik ;-) 3.Swietna jakosc 4.Jestem fanatykiem Apple i wszystkiego z tym zwiazane wiec iPod i Mac obowiazkowe;-)) Odpowiedz Link
violus22 Re: kazza 27.08.05, 01:45 ja sciagam tego czego tu nie kupie czyli polskie piosenki, plyty i filmy. kazza juz dawno przestala byc popularna przede wszystkim ze wzgledu na jakosc i na latwosc namierzenia i oczywiscie na mase wirusow. mam szybkie lacze wiec szybko sie sciaga a sciaganie nie 'zamula' komputera:) Odpowiedz Link
natalia.brzeska Bit Torrent 27.08.05, 10:51 W Polsce sciagalam maniakalnie, ale uzywalam Bit Torrent i strony m.in torrentspy i mininova. Komputer byl wlaczony 24/7, a ja przede wszystkim sciagalam amerykanskie seriale (odcinki pojawialy sie w sieci chwile po emisji w US). Tutaj ukochany (Anglik) zabronil mi sciagac, bo ponoc odnajduja takie osoby i nakladaja surowe kary. Jak na razie wszystko w porzadku z moim uzaleznieniem, ale jak we wrzesniu rozpoczna sie nowe serie moich ulubionych serialow (Desperate Housewives, Lost, Nip/Tuck), to chyba bede musiala poprosic kogos o sciaganie dla mnie :-) Po prostu nie moge sie doczekac az ukaza sie w TV tutaj. Odpowiedz Link
kasia799 Re: kazaa 27.08.05, 11:15 Kozystalam kiedys z Kazaa Lite, teraz mam LimeWire PRO - duzo szybszy i wieksze zasoby. Odpowiedz Link
beata.londyn Emule 27.08.05, 11:20 Moj maz to maniak muzyczny, wiec sciagania muzyki nie da sie ominac... Korzystamy z emule'a, program w stylu kazzy... Szczerze mowiac ja tez sie wciagnelam, ale bardziej w muzyke dziecieco- przedszkolna, oczywiscie po polsku... Odpowiedz Link
aitee Re: kazza 27.08.05, 12:39 Wiesz, NA PEWNO jest to nielegalne w każdym kraju. Prawa autorskie to prawa autorskie. Nie ważne czy ściągasz dajmy na to piosenki Beyonce w Polsce, w Chinach czy w Stanach. Jedynie to w Polsce jest to na razie mniej ryzykowne, bo chyba jeszcze nie namierzają i nie łapią ściądających a w Europie Zachodniej i Stanach już tak... Odpowiedz Link