eossowska 23.04.06, 16:04 Czy ktoś moze mi powiedzieć co znaczą te skróty , chodzi o prace nauczyciela w Anglii ale musi mieć on znajomośc EBD, AUT,PMLD I SLD. zA chiny nie wiem o co chodzi ratunku! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
effata Re: Co to za skróty EBD........... 23.04.06, 16:19 AUT to autism, EBD to emotional and behaviour disorder SLD to severe learning difficulties PMLD to (chyba) physical and motoric learning difficulties -- Don't guess. Odpowiedz Link
eossowska Re: Co to za skróty EBD........... 23.04.06, 18:37 wielkie dzięki za szybką odpowiedż, jestes kochana Odpowiedz Link
effata poprawka 24.05.06, 21:35 Właśnie znalazłam więc piszę: PMLD - Profound and Multiple Learning Difficulties Plus jeszcze: CN - complex needs SpLD - Specific Learning Difficulties (sometimes just used for dyslexia but could be used for other things as well) ASD - Autistic Spectrum Disorders PECS - Pictoral Exchange Communication System SALT - Speech and Language Therapy AAC - Augmentative / Alternative Communication Odpowiedz Link