Dodaj do ulubionych

Czy posiadanie Cyfry+ / Polsatu w UK jest legalne?

18.01.07, 13:51

No wlasnie? Co jest w umowie i co na to np SKY? O ile sie nie myle w UK SKY
ma wylacznosc na np mecze pilki noznej i to ma 'przyciagac' do nich klientow.
No i przyjezdza sobie taki Polak z Cyfra plus i tez oglada mecze nie placac
za to oczywiscie telewizji SKY.
Ciekawe...
Obserwuj wątek
    • dorotus76 Re: Czy posiadanie Cyfry+ / Polsatu w UK jest leg 18.01.07, 14:03
      Jak jechalismy do UK, to planowalismy zabrac dekoder Cyfry+.
      Przedzwoniłam do Cyfry+, wiedzą, że ludzie tak robią, i oni na to nic:), oby
      płacic abonament.
      Nie ponoszą tylko odpowiedzialności za jakość odbioru i oczywiście podłączyć
      trzeba sobie samemu.
      Natomiast nie wiem, jak to wyglada z punku widzenia Sky.
      pzdr
    • 18_lipcowa1 Re: Czy posiadanie Cyfry+ / Polsatu w UK jest leg 18.01.07, 14:08
      Ja nie mam SKY, w ogole, za to mam polską TV - Wizję bodajże i płacę za nią
      abonament w Polsce i w Anglii ( śmieszne grosze)
      • 18_lipcowa1 abonament za PL TV 18.01.07, 14:09
        Ja się dowiadywałam i mimo iż to jest polska TV i za nią płacę 1 abonament to
        odbieram tą TV przez jakiś tam ich sygnał i dlatego w UK też płacę, może i się
        mylę, może i nie trzeba ale wolę tam 30 funtów raz na 3 miesiące zapłacić i
        spokojnie spać.
        • jacinda Re: abonament za PL TV 18.01.07, 14:19
          18_lipcowa1 napisała:

> Ja się dowiadywałam i mimo iż to jest polska TV i za nią płacę 1 abonament to
          > odbieram tą TV przez jakiś tam ich sygnał i dlatego w UK też płacę, może i
          się
          > mylę, może i nie trzeba ale wolę tam 30 funtów raz na 3 miesiące zapłacić i
          > spokojnie spać.

Nie chodzi mi o TV licence. Tylko o abonament SKy ktory placa ludzie ktorzy
          chca wlasnie np mecze ogladac. Gdyby to wszystko bylo takie 'legalne' to kazdy
          Brytyjczyk pojechalby sobie do Polski kupil Cyfre przywiozl do uk i placil 4
          razy mniej niz za SKY...(i tym samym SKY by sobie ta swoja 'wylacznosc'
          moglo...)
          • 18_lipcowa1 Re: abonament za PL TV 18.01.07, 14:23
            nie chodzi mi o TV licence. Tylko o abonament SKy ktory placa ludzie ktorzy
            > chca wlasnie np mecze ogladac.

Pytałaś o Cyfrę, dlatego rozpisałam sie o polskiej TV.;-))

gdyby to wszystko bylo takie 'legalne' to kazdy
            > Brytyjczyk pojechalby sobie do Polski kupil Cyfre przywiozl do uk i placil 4
            > razy mniej niz za SKY...

No tak tylko co by z tego miał ? TVN, EuroSport, Discovery po polsku? Eee tam
            nie warte zachodu.

(i tym samym SKY by sobie ta swoja 'wylacznosc'
            > moglo...)

Ja tam SKY nie mam, nie zaluje. Jak mam placic to wolę za jedna TV i polską.
            • jacinda Re: abonament za PL TV 18.01.07, 14:32
              > No tak tylko co by z tego miał ? TVN, EuroSport, Discovery po polsku? Eee tam
              > nie warte zachodu.
              >

No mialby chociazby te mecze. Poza tym, w Anglii jest chyba przepis, ze w
              soboty angielska TV nie moze transmitowac meczy ligi przed 15 (albo 17 - nie
              pamietam dokladnie) a tym samym nie mozna ogladac tych meczy w tv przed ta
              godzina. A Cyfra plus transmituje o kazdej porze dnia. Dlatego tez chyba
              ogladanie meczy w czasie 'zabronionym' (na Cyfrze) jest chyba raczej
              nielegalne...

PS. Ale masz racje - dla przecietnego Anglika nie jest to warte zachodu, a na
              dodatek nie sadze, aby Anglicy chcieli w ten sposob 'kombinowac'
              • 18_lipcowa1 Re: abonament za PL TV 18.01.07, 14:35

> No mialby chociazby te mecze. Poza tym, w Anglii jest chyba przepis, ze w
                > soboty angielska TV nie moze transmitowac meczy ligi przed 15 (albo 17 - nie
                > pamietam dokladnie) a tym samym nie mozna ogladac tych meczy w tv przed ta
                > godzina.

No tak ja zapomniałam o tej milosci do meczy, wsrod Anglikow zdazylam zauwazyc
                rozdziawione usta, wielkie oczy wpatrzone w ekran niezalenie od plci, wieku,
                koloru skory....;-))))))))))
                Kompletnie nie rozumiem tej milosci no ale coz....

A Cyfra plus transmituje o kazdej porze dnia. Dlatego tez chyba
                > ogladanie meczy w czasie 'zabronionym' (na Cyfrze) jest chyba raczej
                > nielegalne...

No wlasnie ciezko tu okreslic granice legalnosci, bo skoro nie place za SKY bo
                go nie mam ,a mam Wizje za ktora place i to w obu krajach to chyba czuje sie
                jak legalny odbiorca,,,a moze nie? ;-)))

• jacinda Re: abonament za PL TV 18.01.07, 14:41
                  18_lipcowa1 napisała:

> Kompletnie nie rozumiem tej milosci no ale coz....
                  >

Ja tez nie!!!! :-))
                • konstruktorka1 Re: abonament za PL TV 19.01.07, 13:31
                  Zgubilam sie chyba kompeltnie w temacie ale przeciez mozna miec SKY bez
                  abonaementu i to jest legalne.
                  Mozesz kupic talerz i sky box i ogladac darmowe programy
                  Ja tak mialam prze rok teraz kupilam abonament bo mi sie zachcialo discovery i
                  bajek. Dostawalam tez ulotki ze mozna kupic sky box i uzywac jak freeview
                  www.konstruktorka.blox.pl/
                  • jacinda Re: abonament za PL TV 19.01.07, 13:33
                    konstruktorka1 napisała:

> Zgubilam sie chyba kompeltnie w temacie ale przeciez mozna miec SKY bez
                    > abonaementu i to jest legalne.
                    > Mozesz kupic talerz i sky box i ogladac darmowe programy
                    > Ja tak mialam prze rok teraz kupilam abonament bo mi sie zachcialo discovery
                    i
                    > bajek. Dostawalam tez ulotki ze mozna kupic sky box i uzywac jak freeview
                    > www.konstruktorka.blox.pl/
                    >

Mowimy tutaj o legalnosci posiadania polskiej TV satelitarnej w UK. Opcja
                    darmowa SKY jest BEZ mozliwosci ogladania meczy pilki noznej :-))
          • dorotus76 Re: abonament za PL TV 18.01.07, 14:27
            jacinda napisała:
            Brytyjczyk pojechalby sobie do Polski kupil Cyfre przywiozl do uk i placil 4
            > razy mniej niz za SKY...(i tym samym SKY by sobie ta swoja 'wylacznosc'
            > moglo...)

Jacinda, co do legalności to sie nie orientuję, ale co do tego, co powyzej
            napisałaś, myslisz, że każdemu Brytyjczykowi sie chce/opłaca/i w ogóle wie o
            tym?
            To tak samo, jak Polacy by jechali do Bułgarii po tv cyfrową, bo tam płaci się
            nie 100 zł, a 30 za abonament...:)
            pzdr
            • jagienkaa Re: abonament za PL TV 18.01.07, 16:59
              ale przecież Cyfra transmituje góra 3 mecze Premiership tygodniowo, a Sky dużo
              więcej, plus inne sporty:) ale akurat mecze Premiership to właśnie byłm
              argument koronny żeby przekonać mojego męza do polskiej TV.
              • profes79 Re: abonament za PL TV 18.01.07, 20:35
                Teoretycznie jest to nielegalne (nawet z umowa z cyfra jest sprzeczne) i jak
                ktos sie wreszcie wkurzy to odpowiednie sluzby zaczna jezdzic i sciagac
                talerze. Zwroccie uwage ze talerze zarowno polsatowskie jak i cyfry sa sporo
                wieksze niz te malutkie SKY. Wiekszosc ludzi zaklada je wlasnie na wysiegnikach
                SKY i jakos to sie trzyma. Ale zapewne do czasu.
                • 18_lipcowa1 Re: abonament za PL TV 18.01.07, 21:07
                  to co ja mam zrobić? skoro telewizje zgłosilam i płace za nią?
                  zamonotowac nowy wysięgnik?
    • tw52 Re: Czy posiadanie Cyfry+ / Polsatu w UK jest leg 20.01.07, 12:38
      to jest tylko sprawa umowy z Cyfra czy Polsatem - jest tam mowa, ze umowa
      upowaznia do odbioru na terenie Rzeczypospolitej. prawdopodobnie chcieliby
      troche wiecej pieniedzy za uzywania za granica. potencjalnie Polsat moze zerwac
      umowe, ale co to kogo obchodzi w UK?
      nie sadze, ze SKY jest w ogole strona w sprawie.

faktycznie do Hotbirda lepiej miec wiekszy talerz niz do Astry, ale jakiej
      wielkosci talerz sobie zalozymy to tez niczyja sprawa, jesli nie ma zastrzezen
      lokalnych (np nie wolno w ogole talerza w conservation area).
      nie ma tez zakazu nastawienia talerza na dowolnego satelite.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka