monikaj 28.06.07, 18:17 Jak sie o niego ubiega i ile sie czeka. Bede wdzieczna za info. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
effata Re: Birth Certificate 28.06.07, 19:09 Jeśli chodzi o angielski, to na szczęście nie trzeba się o niego 'ubiegać' :), tylko z tego, co pamiętam idzie się do gminy do działu gdzie wydają różne akty urodzenia, śmierci itp. i tam wystawiają ci od ręki akt urodzenia i 2 odpisy. (zaznaczam, że moja pamięć w tej kwestii jest już nieco przyćmiona, szczególnie, że załatwiał to mąż). -- Don't guess Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Birth Certificate 28.06.07, 20:45 U nas w szpitalu dawali ulotke z lopatologicznie wytlumaczonym co trzeba zrobic, gdzie i podane numery telefonow. Do niektorych urzedow trzeba sie umawiac na spotkanie i czasem czekac az do 4 tygodni ( ma sie chyba 6 tygodni w sumie na odebranie aktu urodzenia) ,a w niektorych robia to od reki. U nas bylo tak, ze maluch byl chory jak mial niecale 3 tygodnie i chcielismy isc do GP - zeby zarejestrowali malucha potrzeba rozowej karty, ktora sie dostaje z aktem urodzenia. Zadzwonilam do meza, ten podjechal do urzedu i od reki mu wydali te akty urodzenia. Nie mial moich dokumentow ze soba, nie wiem czy mial tez swoje. Podal date urodzenia dziecka i moje nazwisko, a oni mieli je w komputerze. Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link
l_koziar Re: Birth Certificate 29.06.07, 10:34 w naszym urzedzie (stevenage) spotkanie wyznaczono nam na nastepny tydzien - akt urodzenia wydaja na miejscu/od reki. Odpowiedz Link