agahad 28.09.07, 17:50 Czy znajde w Anglii odpowienik polskiego eurespalu? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formaprzetrwalnikowa Re: Angielski odpowiednik EURESPALU 28.09.07, 23:54 Fenspiride - nazwa międzynarodowa. niestety, nie znalazłam sladu tego leku ani w British National Formulary (spisie zarejestrowanych leków) ani na oficjlanych stronach internetowych. podejrzewam wiec, ze nie ejst zajerestrowany w uk. podobnei zresztą, jak wiele innych leków tej samej firmy. A tak swoją drogą - z moich doswiadczen wynika, ze Eurespal to 'pic na wode fotomontaz' z duuża ilością nieprzyejnych objaów ubocznych (sama raz wzięłam i jak nigdy w zyyciu z zadnym innym lekiem miałam całą listę) Odpowiedz Link
kalpa Re: dziekuje za odp. 30.09.07, 17:00 Forma, na moje dzec Eurespal działa świetnie. Zbierają się szybko, zazwyczaj nie dochodzi do takiego stanu, żebym musiała podać antybiotyk. A zdażało mi się nie dać tego syropu, jak ne miałam i wtedy z niegroźnego kaszelku u najmłodszego robiło się błyskawicznie zapalenie płuc. Na mnie eurespal nie działa - najwyraźniej nektórym pomaga, innym nie. Ja po prostu nie jestem zwolenniczką czekania, aż mokry, ciężki kaszel sam minie. Tutaj troch inaczej podchodzi się do tematu, więc widuję na placu zabaw rozkaszlane dzieciaki. Ale swoje maluchy leczę po swojemu, bez dewagacji, która szkoła leczenia jest lepsza:) Odpowiedz Link