vierablu 16.01.09, 01:42 Czasem sie tu uskarzamy na rozne brytyjskie dziwnostki, moze warto zobaczyc, jak anglojezyczni nauczyciele w Polsce widza nas...: forums.eslcafe.com/job/viewforum.php?f=19 forums.eslcafe.com/job/viewtopic.php?t=66691 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuti Re: inni o nas 16.01.09, 09:58 very good, very good! forums.eslcafe.com/job/viewtopic.php?t=67834&sid=a010200591486c6eb3fbaf8e4cdbacbc Odpowiedz Link
pyza_uk Re: inni o nas 16.01.09, 10:44 Czytam watek o 'customer service' i z przykroscia musze sie zgodzic, w calej rozciaglosci. Nie ma czegos takiego jak kulturalna i przyjazna obsluga klienta w miescie Warszawa. Przykre, ale prawdziwe... Odpowiedz Link
aniaheasley Re: inni o nas 16.01.09, 11:18 A mnie sie podoba watek o tym jak to zawsze trzeba sie zgodzic z Polkami, kiedy twierdza, ze polskie kobiety sa najpiekniejsze na swiecie, niewazne ze w bialych kowbojkach i pomaranczowe po solarium :-) Odpowiedz Link
pyza_uk Re: inni o nas 16.01.09, 12:02 'No wonder Polish girls are unhinged. It's a lifetime of dodgy beer, the most uncool men on the planet and using bog paper that we'd only use to sand walls.' :0))) Odpowiedz Link
pyza_uk Re: inni o nas 16.01.09, 12:05 Umieram ze smiechu... wywody nt. pizzy+keczup i zapiekanka! Piekne! Frytki z octem - sa chetni?? ;) Odpowiedz Link
gosiash Re: inni o nas 16.01.09, 12:23 Trzeba tylko wziasc poprawke na to, ze sa to wypowiedzi nauczycieli jez. agnielskiego. Nie stanowi to grupy reprezentatywnej ;) Przyznaje, ze nie czytalam wypowiedzi i nie twierdze, ze nasze opinie o Anglii sa zawsze sluszne, ale tak mi sie wydaje, ze stanowimy nieco szerszy przeglad spoleczenstwa :) Odpowiedz Link
jaleo Rozmienianie pieniedzy 16.01.09, 14:13 Ten drugi zalinkowany watek - ja tez sie zawsze zastanawiam, skad sie bierze w Polsce ten fenomen "nie posiadania drobnych do wydania" w sklepach, restauracjach, kawiarniach. Nigdzie indziej na swiecie sie z tym nie spotkalam na taka skale. A juz szczytem wszystkiego jest nakazywanie KLIENTOWI, zeby poszedl i rozmienil pieniadze!! Odpowiedz Link
mama-123 Re: Rozmienianie pieniedzy 16.01.09, 15:41 Ja sie spotkalam z tym w Afryce. Przyznam tez, ze tam, gdzie bylam, obsluga klienta byla stokrotnie gorsza, niz tez przyslowiowy poslki customer service. Odpowiedz Link
jaleo Re: Rozmienianie pieniedzy 16.01.09, 15:45 Z krajow afrykanskich bylam tylko w Maroku (wielokrotnie - pracowalam tam nad projektem), i uwazam, ze w Maroku obsluga klienta jest w porzadku (sklepy, hotele itp). Reszte tez rozmieniaja bez problemow. No ale Afryka polnocna a reszta kontynentu to moze byc zupelnie cos innego. Odpowiedz Link
mama-123 Re: Rozmienianie pieniedzy 16.01.09, 15:57 Masz racje, ja nie o Magrebhie pisalam, ale Afryce zachodniej. Odpowiedz Link
mama-123 Re: inni o nas 16.01.09, 15:43 dla mnie pocieszajace jest to, ze wielu z tych nauczycieli tak samo narzeka, jak wielu Polakow. Wobec tego, pewnie kazdy tak ma, gdy zderzy sie z innoscia. Odpowiedz Link
eeela Re: inni o nas 16.01.09, 20:15 Ech, Polish zapiekanka... Zjadłabym ;-) Muszę sobie zrobić, ale to wciąż nie to samo, co taka z taniej ulicznej budy :-D Odpowiedz Link
gosiash zapiekanka 16.01.09, 23:54 a ja ostatnio zapiekanke widzialam w Koloni, w jednej z budek na przedswiatecznym targu. Nie moge na 100% powiedziec, czy rzeczywiscie byla taka jak te polskie, bo bylo tyle atrakcji (jedzeniowych rowniez ;)), ze nie zdazylam zapiekanki sprobowac, choc mialam duza ochote bo wygladala b. autentycznie :) Odpowiedz Link
mama5plus Re: inni o nas 17.01.09, 16:49 Poczytalam troche o tej obsludze klienta. Akurat przed snem wiec nastepnego dnia przemknelo mi przez mysl ze to chyba jakis koszmar nocny mi w pamieci utkwil. Traf chcial ze nastepnego dnia wpadlo mi w oko to: www.youtube.com/watch?v=37A9YAhNPyI&feature=related oraz to: www.youtube.com/watch?v=q9ut3jdWBVc&feature=related ;) I natychmiast mi sie pamiec odswiezyla. Oraz uswiadomilam sobie gdzie korzenie tego zjawiska ;-P Choc i na tym forum nie raz juz trafila sie porada w sprawach przyspieszenia tubylczej obslugi " Bo na nich to trzeba krzyknac to sie wezma i rusza!` ;) Taki polski sposob na zalatwianie spraw i zdrowa pyskowke ;) Odpowiedz Link