ewcia_o 28.06.07, 10:48 Dowiadywałam sie kiedy planowane jest zebranie wspólnoty.Podobno ma być do 12 lipca ,mają wysłac nam zawiadomienie.Tylko ,że podobno nikt z EKO sie nie zjawi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciej.pawlowski Re: zebranie 28.06.07, 11:27 Na szczęście admnistracja zdecydowała o zwołaniu zebrania mimo tego, że EKO to zebranie opóźnia - takie mam informacje. Moim zdaniem sprawa jest jasna. Im szybciej zaczniemy działać jako wspólnota (razem a nie każdy przeciwko każdemu) tym szybciej mamy szansę blokować niekorzystne dla nas decyzje EKO - na przykład sprzedaż 2 nowo-utworzonych miejsc parkingowych, z których pieniądze powinna otrzymać wspólnota a nie EKO. Tyle narzekamy na EKO, więc jest szansa, żeby się od niego maksymalnie odciąć. maciek Odpowiedz Link Zgłoś
babi234 miejsca parkingowe 28.06.07, 12:43 wiesz, rozmawiałam z jedym z sąsiadów - to nie jest do końca pewne, czy masz rację - jak na razie to eko sprzedaje, a nie my , a my kupimy to co nam sprzedadzą (zakrecone? sorry) wiesz to tak jakby rościć sobie pretensje do całej taksówki, bo sie kupiło jeden kurs :) Oni są inwestorem. Wiesz jeżeli byśmy postawili reklamę, albo maszt dla telefonii komórkowej, to co innego. Zresztą faktycznie i tak wszystkie miejsca są wspólne - tylko wyznaczone ooby mogą z nich wyłacznie korzytać (zakrecone?) Wczytajcie się w akty notarialne... Niestety tak jest. Po za tym mam nadzieję, że lepszym rozwiązaniem bedzie wynegocjowanie utworzenia, jeszcze paru miejsc "wolnych". Trochę mi wstyd przed gośćmi, jak muszę ich (po przywitaniu w drzwiach) sprowadzać i kazać im przestawiać samochód. Ale o tym możemy pogadać na zebraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.pawlowski Re: miejsca parkingowe 28.06.07, 13:13 Pogadamy o wszystkim :) Byle tylko czasu starczyło ... Odpowiedz Link Zgłoś
kor.nick Re: miejsca parkingowe 29.06.07, 09:08 Wydaje mi się że jednak lepiej byłoby jeżeli miejsca na samochody gości znajdowały się za ogrodzeniem. Wjazd za bramę powinien być tylko dla mieszkańców. Zrobienie na terenie osiedla miejsc wspólnych będzie skutkowało tym że i tak będą one zajmowane przez dwu-samochodowych mieszkańców i nic to nie da. To tak z doświadczenia. Poza tym myślę jednak że za powstanie 2 dodatkowych miejsc parkingowych wspólnota powinna coś od EKO dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
babi234 Re: miejsca parkingowe 29.06.07, 09:30 a ja uważam, że zrobienie go za ogrodzeniem spowoduje "przejęcie" miejsc przez grupę którym i tak bedzie blizej. Kilka wolnych miejsc pod blokami trochę by to rozładowało. Dodatkowo trzeba pomyśleć o miejscach dla osób nie pelnosprawnych. Macie chyba jakiegoś niepełnosprawnego ruchowo znajomego? Pomyś, że za chwile bedzie 4 i 5 - goście do tych bloków bedą mieli do przejścia z 0,5 km w trakcie odwiedzin. Miejsce ma być przywilejem a nie koniecznoscią - tak mi się wydaje. Pół życia spedziełam na "wolnym" parkingu i jakś żyje - teraz szczerze czuje się co kolwiek mniej komfortowo. Pewnie do póki do póty nie oddadzą hali. Odpowiedz Link Zgłoś
kor.nick Re: miejsca parkingowe 29.06.07, 10:25 no cóż jednak ogrodzenie ma chyba czemuś służyć nieprawdaż? zewnętrzny parking dla gości również niepełnosprawny może zaparkować wewnątrz osiedla na obecnie eksploatowanych "dzikich" miejscach parkingowych i nikt nie powinien robić z tego dramatu no a z tym 0,5 km to przesada co najmniej ze 2 razy. I mam tu na myśli najbardziej oddalony budynek od parkingu. Polecam np. Google Earth do weryfikacji. Mam również nadzieję że oddanie hali poprawi sytuację ale uważam również że powinno się wówczas zacząć respektowanie tego słynnego znaku stojącego przy wjeździe (z uwzględnieniem że nie dotyczy niepełnosprawnych). Odpowiedz Link Zgłoś
babi234 Re: już jutro!! 29.06.07, 11:19 Google Earth - wiesz że jak ostatnio sprawdzałam to chyba nie było jeszcze naszego bloku (napisz proszę, lub rzuć linka - jak masz akyualne). masz rację - z drugiej strony to tylko gdybanie, moze się czepiam. Zobaczymy, jak bedzie wygladała droga. Wiesz boję się tej sytuacji która miała miejsce na Myśliwskiej (kiedy cały rząd samochodów parkował na lewym pasie). Oby u nas były prawdziwe miesjca dla gości. Po za tym "dzikie" miejsca nie są do końca znane i chyba wielu oczekujących na halę tak na czuja parkuje. Chociaż robi się coraz gęsciej. To przypomina zabawę w "statki". Sama już kumam które miejsca są "trafione zatopione". zaczynają się już także zapełniac miejsca (ok. nr 60) od południa bloku nr 2. Tak na marginesie - my tu gadu gadu (a nam) eko obiecywało halę na czerwiec (ha ha - to już jutro!) Tylko z czego ja się cieszę :( Odpowiedz Link Zgłoś
kor.nick Re: już jutro!! 29.06.07, 12:15 Na Google Earth nasz blok jest w budowie ale daje to już możliwość określenia gdzie będzie 4 i 5. Na Myśliwskiej problem został już rozwiązany. Ustawiono znaki zakazu parkowania i klika razu widziałem jak ten zakaz egzekwowała SM. Liczę na unormowanie się sytuacji dotyczącej parkowania po oddaniu hali (podobno będzie ok. 2 miesiące opóźnienia ze względu na dojazd) i budowie ulicy MW czyli podobno najpóźniej do 30.10.2007. A czas leci tak szybko, szczególnie dla EKO :-) A poza tym cieszę się że się ze mną zgadzasz. Oby więcej takich przypadków bo tylko kompromis może nas uratować :-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś