28.06.07, 10:48
Dowiadywałam sie kiedy planowane jest zebranie wspólnoty.Podobno ma być do 12
lipca ,mają wysłac nam zawiadomienie.Tylko ,że podobno nikt z EKO sie nie
zjawi.
Obserwuj wątek
    • maciej.pawlowski Re: zebranie 28.06.07, 11:27
      Na szczęście admnistracja zdecydowała o zwołaniu zebrania mimo tego, że EKO to
      zebranie opóźnia - takie mam informacje. Moim zdaniem sprawa jest jasna. Im
      szybciej zaczniemy działać jako wspólnota (razem a nie każdy przeciwko każdemu)
      tym szybciej mamy szansę blokować niekorzystne dla nas decyzje EKO - na przykład
      sprzedaż 2 nowo-utworzonych miejsc parkingowych, z których pieniądze powinna
      otrzymać wspólnota a nie EKO. Tyle narzekamy na EKO, więc jest szansa, żeby się
      od niego maksymalnie odciąć.

maciek
      • babi234 miejsca parkingowe 28.06.07, 12:43
        wiesz, rozmawiałam z jedym z sąsiadów - to nie jest do końca pewne, czy masz
        rację - jak na razie to eko sprzedaje, a nie my , a my kupimy to co nam
        sprzedadzą (zakrecone? sorry)

wiesz to tak jakby rościć sobie pretensje do całej taksówki, bo sie kupiło
        jeden kurs :)

Oni są inwestorem. Wiesz jeżeli byśmy postawili reklamę, albo maszt dla
        telefonii komórkowej, to co innego.

Zresztą faktycznie i tak wszystkie miejsca są wspólne - tylko wyznaczone ooby
        mogą z nich wyłacznie korzytać (zakrecone?) Wczytajcie się w akty notarialne...
        Niestety tak jest.

Po za tym mam nadzieję, że lepszym rozwiązaniem bedzie wynegocjowanie
        utworzenia, jeszcze paru miejsc "wolnych". Trochę mi wstyd przed gośćmi, jak
        muszę ich (po przywitaniu w drzwiach) sprowadzać i kazać im przestawiać
        samochód.

Ale o tym możemy pogadać na zebraniu.
        • maciej.pawlowski Re: miejsca parkingowe 28.06.07, 13:13
          Pogadamy o wszystkim :) Byle tylko czasu starczyło ...
        • kor.nick Re: miejsca parkingowe 29.06.07, 09:08
          Wydaje mi się że jednak lepiej byłoby jeżeli miejsca na samochody gości
          znajdowały się za ogrodzeniem. Wjazd za bramę powinien być tylko dla
          mieszkańców. Zrobienie na terenie osiedla miejsc wspólnych będzie skutkowało tym
          że i tak będą one zajmowane przez dwu-samochodowych mieszkańców i nic to nie da.
          To tak z doświadczenia.

Poza tym myślę jednak że za powstanie 2 dodatkowych miejsc parkingowych
          wspólnota powinna coś od EKO dostać.
          • babi234 Re: miejsca parkingowe 29.06.07, 09:30
            a ja uważam, że zrobienie go za ogrodzeniem spowoduje "przejęcie" miejsc przez
            grupę którym i tak bedzie blizej. Kilka wolnych miejsc pod blokami trochę by to
            rozładowało. Dodatkowo trzeba pomyśleć o miejscach dla osób nie pelnosprawnych.
            Macie chyba jakiegoś niepełnosprawnego ruchowo znajomego? Pomyś, że za chwile
            bedzie 4 i 5 - goście do tych bloków bedą mieli do przejścia z 0,5 km w trakcie
            odwiedzin. Miejsce ma być przywilejem a nie koniecznoscią - tak mi się wydaje.
            Pół życia spedziełam na "wolnym" parkingu i jakś żyje - teraz szczerze czuje
            się co kolwiek mniej komfortowo. Pewnie do póki do póty nie oddadzą hali.
            • kor.nick Re: miejsca parkingowe 29.06.07, 10:25
              no cóż jednak ogrodzenie ma chyba czemuś służyć nieprawdaż?
              zewnętrzny parking dla gości również
              niepełnosprawny może zaparkować wewnątrz osiedla na obecnie eksploatowanych
              "dzikich" miejscach parkingowych i nikt nie powinien robić z tego dramatu

no a z tym 0,5 km to przesada co najmniej ze 2 razy.
              I mam tu na myśli najbardziej oddalony budynek od parkingu.
              Polecam np. Google Earth do weryfikacji.

Mam również nadzieję że oddanie hali poprawi sytuację ale uważam również że
              powinno się wówczas zacząć respektowanie tego słynnego znaku stojącego przy
              wjeździe (z uwzględnieniem że nie dotyczy niepełnosprawnych).

• babi234 Re: już jutro!! 29.06.07, 11:19
                Google Earth - wiesz że jak ostatnio sprawdzałam to chyba nie było jeszcze
                naszego bloku (napisz proszę, lub rzuć linka - jak masz akyualne).

masz rację - z drugiej strony to tylko gdybanie, moze się czepiam. Zobaczymy,
                jak bedzie wygladała droga. Wiesz boję się tej sytuacji która miała miejsce na
                Myśliwskiej (kiedy cały rząd samochodów parkował na lewym pasie). Oby u nas
                były prawdziwe miesjca dla gości.
                Po za tym "dzikie" miejsca nie są do końca znane i chyba wielu oczekujących na
                halę tak na czuja parkuje. Chociaż robi się coraz gęsciej. To przypomina zabawę
                w "statki". Sama już kumam które miejsca są "trafione zatopione". zaczynają się
                już także zapełniac miejsca (ok. nr 60) od południa bloku nr 2.

Tak na marginesie - my tu gadu gadu (a nam) eko obiecywało halę na czerwiec (ha
                ha - to już jutro!) Tylko z czego ja się cieszę :(
                • kor.nick Re: już jutro!! 29.06.07, 12:15
                  Na Google Earth nasz blok jest w budowie ale daje to już możliwość określenia
                  gdzie będzie 4 i 5.

Na Myśliwskiej problem został już rozwiązany. Ustawiono znaki zakazu parkowania
                  i klika razu widziałem jak ten zakaz egzekwowała SM.
                  Liczę na unormowanie się sytuacji dotyczącej parkowania po oddaniu hali (podobno
                  będzie ok. 2 miesiące opóźnienia ze względu na dojazd) i budowie ulicy MW czyli
                  podobno najpóźniej do 30.10.2007. A czas leci tak szybko, szczególnie dla EKO :-)

A poza tym cieszę się że się ze mną zgadzasz. Oby więcej takich przypadków bo
                  tylko kompromis może nas uratować :-)
                  pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka