Dodaj do ulubionych

[zdjęcia] TBS Targówek

15.02.04, 00:11
w końcu góra urodziła mysz i pierwszy TBS-owski budynek na Targówku jest
zasiedlany. Kropla w morzu potrzeb, ale lepszy rydz niż nic.

TBS
Obserwuj wątek
    • palker Re: [zdjęcia] TBS Targówek 15.02.04, 00:13
      zdjęcia przedstawiają budynek od strony ulic Korzona, Złotopolskiej i Lusińskiej
      • sloggi Re: [zdjęcia] TBS Targówek 15.02.04, 04:38
        Zmień tylko opis - adres brzmi Złotopolska 2
        • palker Re: [zdjęcia] TBS Targówek 15.02.04, 11:51
          co do adresu, masz rację - Złotopolska. Celowo jednak napisałem Korzona, bo
          przez całe lata takie wskazanie lokalizacyjne miała ta inwestycja.
          Jako żywo przypomina mi to sytuację sprzed laty, kiedy ja decydowałem się na
          zamieszkanie w bliskiej okolicy. Lokalizacja wskazywała na Samarytankę. Bardzo
          mi się podobało, że będę mieszkał na Samarytance :-) Na podkładach geodezyjnych
          pracowicie naniesiono przyszły kształt tej ulicy, z chodnikami i zatoczkami do
          parkowania samochodów. Gdy odbierałem mieszkanie okazało się, że mieszkam na
          Korzona choć de facto jedyny wjazd do budynku wiódł od Dalanowskiej.
          Z tamtych planów zrealizowano budowę odcinka Korzona do Samarytanki oraz (po
          wielkich bojach), odcinek Dalanowskiej (dzięki inwestycji firmy Atlas).
          Z planów budowy Samarytanki, mimo upływu 8 lat, pozostały tylko wspomniane
          podkłady geodezyjne i tymczasowy chodnik zrobiony z odzyskanych przy okazji
          urządzania parku Wiecha, płyt chodnikowych.
          Podobno, jak skończą nowe osiedle przy Samarytance (pierwszy budynek w stanie
          surowym już stoi) zabiorą się za odcinek między Gilarską a Korzona choć, aż się
          prosi, aby dociągnąć Samarytankę do Dalanowskiej.
          • sloggi Re: [zdjęcia] TBS Targówek 26.02.04, 09:31
            W planach Samarytanka miałaby się zaczynać vis-a-vis bramy cmentarnej, ale czy
            to kiedyś zostanie zrealizowane?
    • postkeeper Re: [zdjęcia] TBS Targówek 18.02.04, 21:43
      Trochę się buduje na Targówku/Bródnie/Zaciszu.
      III etap Zielonego Zacisza, budynek na Samarytance, Targówek Plaża, duży
      kompleks szeregowców na Zaciszu, Łodygowa
      Zbudowali fajne budynki na Krasnobrodzkiej - widziałem je, gdy zawracałem ze
      stacji benzynowej Statoil za Polonezem.
      Na Radzymińskiej, vis a vis ZPT chyba będą zasiedlali niedługo 2 budynki
      tzw. "Os.Święciańska".
      PS
      Dziwne, ze TBS-siaki, tak aktywne na tym forum w czasie budowy domu, nagle
      ucichli.
      Napiszcie, jak sie Wam mieszka :-)
      • gibsonb Re: [zdjęcia] TBS Targówek 26.02.04, 08:58
        Witajcie :)
        Poczatek zasiedlenia TBSu mialo miejsce w 2 polowie grudnia, do dzisiaj jak
        sadze juz 95% mieszka aktywnie. Administracja dziala sprawnie, cieplo, sucho,
        jakies drobne usterki ale to jak wszedzie na kazdej budowie. Borykamy sie z
        odbiorem telewizji z powodu sasiedztwa wysokich budynkow mamy klopoty z
        odbiorem sygnalu ale miejmy nadzieje ze w koncu uda sie takze i to opanowac :)
        Stuki, puki, wiertarki, mlotki, pedzle i farby to wciaz jeszcze codziennosc i
        tak bedzie jeszcze przez jakis czas poki sie wszyscy nie urzadza, ale wiecie co
        Wam powiem podoba mi sie ten budynek i ciesze sie ze mieszkam na Targowku :)
        Pozdrawiam cieplo Wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka