palker 15.02.04, 00:11 w końcu góra urodziła mysz i pierwszy TBS-owski budynek na Targówku jest zasiedlany. Kropla w morzu potrzeb, ale lepszy rydz niż nic. TBS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palker Re: [zdjęcia] TBS Targówek 15.02.04, 00:13 zdjęcia przedstawiają budynek od strony ulic Korzona, Złotopolskiej i Lusińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: [zdjęcia] TBS Targówek 15.02.04, 04:38 Zmień tylko opis - adres brzmi Złotopolska 2 Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: [zdjęcia] TBS Targówek 15.02.04, 11:51 co do adresu, masz rację - Złotopolska. Celowo jednak napisałem Korzona, bo przez całe lata takie wskazanie lokalizacyjne miała ta inwestycja. Jako żywo przypomina mi to sytuację sprzed laty, kiedy ja decydowałem się na zamieszkanie w bliskiej okolicy. Lokalizacja wskazywała na Samarytankę. Bardzo mi się podobało, że będę mieszkał na Samarytance :-) Na podkładach geodezyjnych pracowicie naniesiono przyszły kształt tej ulicy, z chodnikami i zatoczkami do parkowania samochodów. Gdy odbierałem mieszkanie okazało się, że mieszkam na Korzona choć de facto jedyny wjazd do budynku wiódł od Dalanowskiej. Z tamtych planów zrealizowano budowę odcinka Korzona do Samarytanki oraz (po wielkich bojach), odcinek Dalanowskiej (dzięki inwestycji firmy Atlas). Z planów budowy Samarytanki, mimo upływu 8 lat, pozostały tylko wspomniane podkłady geodezyjne i tymczasowy chodnik zrobiony z odzyskanych przy okazji urządzania parku Wiecha, płyt chodnikowych. Podobno, jak skończą nowe osiedle przy Samarytance (pierwszy budynek w stanie surowym już stoi) zabiorą się za odcinek między Gilarską a Korzona choć, aż się prosi, aby dociągnąć Samarytankę do Dalanowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: [zdjęcia] TBS Targówek 26.02.04, 09:31 W planach Samarytanka miałaby się zaczynać vis-a-vis bramy cmentarnej, ale czy to kiedyś zostanie zrealizowane? Odpowiedz Link Zgłoś
postkeeper Re: [zdjęcia] TBS Targówek 18.02.04, 21:43 Trochę się buduje na Targówku/Bródnie/Zaciszu. III etap Zielonego Zacisza, budynek na Samarytance, Targówek Plaża, duży kompleks szeregowców na Zaciszu, Łodygowa Zbudowali fajne budynki na Krasnobrodzkiej - widziałem je, gdy zawracałem ze stacji benzynowej Statoil za Polonezem. Na Radzymińskiej, vis a vis ZPT chyba będą zasiedlali niedługo 2 budynki tzw. "Os.Święciańska". PS Dziwne, ze TBS-siaki, tak aktywne na tym forum w czasie budowy domu, nagle ucichli. Napiszcie, jak sie Wam mieszka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gibsonb Re: [zdjęcia] TBS Targówek 26.02.04, 08:58 Witajcie :) Poczatek zasiedlenia TBSu mialo miejsce w 2 polowie grudnia, do dzisiaj jak sadze juz 95% mieszka aktywnie. Administracja dziala sprawnie, cieplo, sucho, jakies drobne usterki ale to jak wszedzie na kazdej budowie. Borykamy sie z odbiorem telewizji z powodu sasiedztwa wysokich budynkow mamy klopoty z odbiorem sygnalu ale miejmy nadzieje ze w koncu uda sie takze i to opanowac :) Stuki, puki, wiertarki, mlotki, pedzle i farby to wciaz jeszcze codziennosc i tak bedzie jeszcze przez jakis czas poki sie wszyscy nie urzadza, ale wiecie co Wam powiem podoba mi sie ten budynek i ciesze sie ze mieszkam na Targowku :) Pozdrawiam cieplo Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś