Dodaj do ulubionych

Białołęka- komunikacja

07.03.02, 11:33
Czy nie uważacie, że Białołęka jest traktowana po macoszemu przez włodarzy
Warszawy?
Chodzi mi o komunikację.

Zrezygnowano z budowy metra na korzyść Bielan, które mają linie tramwajowe.
Nie mówi się nic o budowie linii tramwajowych. Linie tramwajowe buduje się na
Bemowie.
Chciano zlikwidować linię E-4, na szczęście gmina nie dopuściła do tego.

Czy tak będzie zawsze?
Czyli własny samochód lub zatłoczony autobus?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Białołęka- komunikacja 07.03.02, 11:42
      Brak innych traktów komunikacyjnych niż Modlińska powoduje, że namnożenie linii
      komunikacyjnych jadących tą ulicą spowodowałoby ich dublowanie się.
      Przez Most Grota jeździ 508,510,E4
      Na Pragę 101,509
      Na Bródno 104,126,326
      Na Stare Miasto 518
      Z podjazdu do tramwaju liniami 133,152 nikt nie korzysta.
      A 101 wozi powietrze.
      • Gość: jawar Re: Białołęka- komunikacja IP: *.acn.waw.pl 07.03.02, 19:43
        Ja nie narzekam. Od 4 lat jeżdzę do Centrum autobusem i wydaje mi się że jest
        lepiej niż kiedyś (i szybciej!!!!)
    • tpi Re: Białołęka- komunikacja 08.03.02, 21:40
      Bo wiesz jak to jest - ktoś mądry na górze wymyśli, że jak założy parkometry to
      wszyscy przesiądą się do komunikacji, która nie obsłuży takiego tłumu ludzi,
      czyli i tak będą jeździć samochodami, czyli komunikacja zmniejsza ilość
      pojazdów bo jej się nie opłaca i tak w kółko Macieju. (Przepraszam wszystkich
      Maciejów)
    • Gość: karl Re: Białołęka- komunikacja IP: *.handlowy.com.pl 15.03.02, 15:24
      idzie wiosna - trzeba bedzie wziac lopaty, siekiery i przerzucic jakas
      przeprawe na Bielany, niech sie wtedy Zoliborz martwi! :))
    • Gość: matrek Cicho, bo obrazisz włodarzy miesta !!! IP: *.pw.edu.pl 26.03.02, 10:27
      I jeszcze zrezygnują z planów budowy Mostu Północnego...
    • Gość: bebe1 Re: Białołęka- komunikacja IP: *.se.kappapackaging.com 26.03.02, 12:14
      raz postanowilam dojechac do pracy ze Starej Pragi na Pludy komunikacja miejska
      w polowie drogi poddalam sie i wzielam taksowke
      gdyby nie taxi, wyszloby, ze jechalam ok. dwie godziny trasa, ktora saomochodem
      pokonuje sie w max 15 min. przy dobrym ukladzie swiatel
      wiec no comments na temat komunikacji w tym rejonie
      NIDGY WIECEJ!!!!
    • Gość: aska Re: Białołęka- komunikacja IP: 195.136.95.* 26.03.02, 13:18
      No właśnie!
      Prawdopodobnie w przyszłym roku stanę się mieszkanką Białołęki i już teraz sen
      mi z powiek spędza problem dojazdu do pracy do Centrum.
      Znawców tematu proszę o przybliżenie jak długo zajmie mi dojazd z ul.
      Głębockiej (kościół Kąty Grodziskie) więc start zapewne szalonym autobusem 132
      (co pół godziny...) ale nie wiem dokąd on podąża a ja potrzebuję się dostać
      mniej więcj na Pl.Konstytucji/Pl.Trzech Krzyży...
      • sloggi Re: Białołęka- komunikacja 26.03.02, 13:25
        Na pl. 3 Krzyży - dojazd do Szpitala Bródnowskiego i z tego samego przystanku
        118 lub 318, na pl. Konstytucji 524 - również z tego przystanku.
        • Gość: ASKA Re: Białołęka- komunikacja IP: 195.136.95.* 26.03.02, 16:55
          Wielkie dzięki! A jak to się kształtuje czasowo?
          Godzinka - półtorej?
          Czy jestem zbyt wielką optymistką?
          • sloggi Re: Białołęka- komunikacja 26.03.02, 20:14
            118 lub 318 jedzie od Szpitala do 3 Krzyży ok. 28 minut.
            524 jedzie ok.30 minut do Rotundy
            E 3 jedzie do Rotundy 25 minut.
            413 jedzie na pl.Bankowy 25 minut.
            • Gość: aska Re: Białołęka- komunikacja IP: 195.136.95.* 27.03.02, 08:01
              Jeszcze raz wielkie dzięki!
              Jesteś fanem komunikacji? Do tego stopnia wszystko wiedzieć?! :))))
              • sloggi Re: Białołęka- komunikacja 27.03.02, 08:24
                Kiedy będziesz się tam wprowadzała ? tak mniej-więcej ?
                • Gość: Toudi Re: Białołęka- komunikacja IP: *.abplanalp.com.pl 27.03.02, 09:42
                  Prosze zwrocic uwage na fakt, ze o ile Tarchominn jest calkiem niezle
                  skomunikowany (chociaz do centrum w godzinach szczytu tzw. ekspresowym E-4
                  jedzie sie ponad 40 minut), to ulica Modlinska (za Ratuszem) jest absolutnie
                  poza zasiegiem autobusow jezdzacych z Centrum. Jest co prawda 723 jezdzace z
                  placu Hallera, ale sa to chyba najwolniejsze, najstarsze i najbardziej
                  zatloczone autobusy w Wawie (czesto sie widzi w godzinach wieczornych wzglednie
                  puste i wzglednie nowe autobusy mknace na Nowodwory, a obok wlekacy sie stary
                  trup 723, wypelniony po brzegi). A i tam mieszkaja ludzie, sa osiedla obok
                  Selgrosu, jest osiedle Winnica (chociaz Ci moga po przeprawie przez blota i
                  lasy dojsc do petli na Nowodworach) no i buduje sie potezne osiedle JWC.
                  Pozostaja tylko prywatne autobusy jezdzace spod domow Centrum (tez zatloczone).
                  Pozdrawiam
                  Tomek
                • Gość: aska Re: Białołęka- komunikacja IP: 195.136.95.* 27.03.02, 10:33
                  Tak pi razy drzwi marzec 2003.
                  A czy coś się kroi w kierunku poprawy na przyszłość?
                  Na przykład bezpośredni autobus typu E-ileśtam z Kątów Grodziskich pod PeKiN?
                  • sloggi Re: Białołęka- komunikacja 27.03.02, 10:41
                    Żartujesz.
                    Ty się módl, żeby więcej wozów jeździło na 132. I pamiętaj, że najbliższą linię
                    nocną masz pod ratuszem na Kondratowicza.
                    • Gość: aska Re: Białołęka- komunikacja IP: 195.136.95.* 27.03.02, 13:26
                      Teraz przy Głębockiej budują co najmniej dwa nowe osiedla - może przyrost
                      ludności napływowej spowoduje przyrost ilości autobusików na linii 132?! A może
                      jakąś nową czerwoną? Chociaż od Carrefoura do Centrum?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka