Dodaj do ulubionych

ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-))

IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 29.03.02, 16:01
Hejka!
Jestem nowa na forum , więc witam wszystkich, i piszę do wszystkich, którzy
mieszkają na Pradze i nie mają netu (ja mieszkam na os. Praga II): Zróbmy
zmasowany atak na aster city w sprawie Internetu. Na pewno wiecie od jak dawna
sie wykręcają: będzie za pół roku, za rok, w piątek w grudniu po południu...
Zacznijmy akcję protestacyjną, może na poczatek bez blokowania dróg... ;-))
Może jak będzie nas dużo, to pomyślą rozsądnie, że mogą zarobić. Bo mnie szlag
trafia, gdy siedzę jak terz w bibliotece i płacę 6 zł. za godzinę wrrrr!
Co o tym myślicie, a może macie jakieś dobre pomysły???
sally
ps: Wesołego jajka!! ;-))
Obserwuj wątek
    • Gość: YaroS Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 11:46
      Ja tez mam podobny problem mieszkam na Szmulkach (przepraszam palker
      Szmulowiznie) i jak dzwonie co jakis czas do AC to mowia mi, ze za dwa lata
      (ciagle to samo chyba okres ten powinien sie systematycznie skracac?) pytalem
      sie tez w tpsa o sdi to tez nie ma wolnych numerow dla pragi. Jesli nawet ktos
      chcialby za skromne srodki dostac stale lacze to nie ma mozliwosci to jest
      paranoja. Jedyna mozliwoscia jest chyba skorzystanie z lacz radiowych trzeba po
      prostu zebrac kilka osob w bloku i zrobic malutka siec (niestety musi byc ktos
      kto zaryzykuje wezmie na siebie te wszystkie formalnosci i prowadzenie tego
      biznesu).
      pozdr
    • krapio Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) 30.03.02, 20:08
      Mam to samo z AC od kilku lat chociaż mieszkam na Południu. Wtedy zaczynałem od
      nagrywania sie na automatyczna sekretarkę, następnie wysyłanie e-maili -
      wszystko bez odpowiedzi. Gdy kilka miesięcy temu zadzwoniłem do BOK usłyszałem,
      że może za dwa lata bo podobno trzeba pociągnąć światłowody (były podłączane
      gdy osiedle podpinali do całej warszawskiej sieci kablowej). Stale coś kręcą bo
      chyba muszą się wywiązywać z umów z developerami budującymi nowe osiedla, a już
      istniejące spychają na tzw. międzyczas. Widocznie im nie zależy na kasie, którą
      mogliby w łatwy sposób zarobić na swoich stałych klientach, na których też im
      chyba nie zależy.
      Przyłącze się do każdej "akcji protestacyjnej" jeśli będzie skuteczna
      Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych z AC
      • Gość: zderzaq Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: *.siemens.pl 08.04.02, 13:05
        A gdzie ty widziales te nowowybudowane osiedla z okablowaniem AC i netem ?
        Mieszkam na nowym osiedlu (mieszkanie odebralem w lipcu 2001) i nic nie ma ...
        O, przepraszam ostatnio pojawiaja sie telefony z Telekomuny (ta zaraza wszedzie
        dotrze ;-(((

Bajki z AC znam bardzo dobrze - od polowy 2000 roku wciskaja mi kit ze internet
        i reszta za jakies pol roku ..... :-o
        A to osiedle na Nowodworach (Bialoleka).
    • beata_ Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) 30.03.02, 21:11
      Problem nie dotyczy mnie bezpośrednio, bo akurat z acn. korzystam w sposób
      najwłaściwszy i nie muszę się użerać, ale popieram wszystkich, którzy chca mieć
      to co ja. Przyłączę się do każdej akcji, którą podejmiecie:-))

Powodzenia
      B.
    • matrek Nie wszystko złoto, co się świeci... 02.04.02, 13:14
      • Gość: kunce od półtora roku korzystam z chello IP: *.chello.pl 02.04.02, 16:49
        powód? AC, która okablowała mnie gdzieś w pierwszej połowie lat
        dziwięćdziesiatych nie wywiązała się z obietnic dotyczących internetu (mieszkam
        na Bródnie, okolice "Biedronki"), a akwizytorzy chello kusili.
        Kilka miesiecy temu miałam wizytę miłego pana z Aster, który pytał mnie, czy
        wróciłabym do nich, gdyby gwarantowali mi internet. Powiedziałam, że nie widze
        przeszkód. Od tamtej rozmowy Aster nie nagabuje mnie już - widocznie w sprawie
        internetu niewiele mają do zaoferowania. Szkoda.
        • palker Re: od półtora roku korzystam z chello 02.04.02, 21:59
          Gość portalu: kunce napisał(a):

> powód? AC, która okablowała mnie gdzieś w pierwszej połowie lat
          > dziwięćdziesiatych nie wywiązała się z obietnic dotyczących internetu (mieszkam
          >
          > na Bródnie, okolice "Biedronki"), a akwizytorzy chello kusili.
          > Kilka miesiecy temu miałam wizytę miłego pana z Aster, który pytał mnie, czy
          > wróciłabym do nich, gdyby gwarantowali mi internet. Powiedziałam, że nie widze
          > przeszkód. Od tamtej rozmowy Aster nie nagabuje mnie już - widocznie w sprawie
          > internetu niewiele mają do zaoferowania. Szkoda.

Szczęściara z ciebie Agnieszka i tyle, więc i ja się cieszę z Tobą:-))
          A teraz w rewanzu posmuć się ze mną.
          Najpierw TPSA: dla numerów centrali na Targówku, zaczynajacych sie na 678 i 679,
          przewidziano tylko 120 urządzeń do SDI. Kolejka chętnych sięga Księżyca...
          Neostrada, droga jak cholera, ale tańsza niż modem, niestety niedostępna bo
          centrala telefoniczna za stara.
          Aster City, który dociągnął swoje światłowody do ulicy Askenazego, gada, że może
          w 2003 roku, Chello, że w tym rejonie to oni nie, TELE2 chce, ale każe jeszcze
          namówić paru sąsiadów, a tym to wisi, bo w pracy mają net za friko. Nie
          pozostaje mi nic innego, jak ukrywać rachunki telefoniczne przed domownikami :-((
          • Gość: kunce w temacie kabla IP: *.chello.pl 04.04.02, 23:42
            palker, smucę się razem z Tobą i cieszę się, że pewną pociechę znajdujesz w mojej
            radości. Poza satysfakcją, że mnie sie poszczęściło, nie mam nawet śladu pomysłu,
            jak rozwiązać problem nieokablowanych. Może burza mózgów na tym wątku da
            rozwiązanie?

• Gość: norton Re: od półtora roku korzystam z chello IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 06.04.02, 18:39
            czesc! ja ostatnio kilka dni temu wyslalem maila do AC i dostalem odpowiedz, ze
            nie planuje. jakos z 6 miesiecy temu mowili ze w 2003. teraz jak elektrim
            padnie to nam jeszcze kablowe odetna ;)ja mieszkam na orlowskiej, ale teraz sie
            dze u siostry na askenazego. tylko, ze niedlugo sie wyprowadza...
            pozdro
    • Gość: tpi0 Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 02.04.02, 23:05
      Nie miejcie nadziei, Elektrim ma kłopoty i nie mają pieniędzy na inwestycje. :(
    • Gość: sally Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 04.04.02, 17:57
      No i kurcze co robic , bo nadal nie wiem???
      Moze zasypmy ich mailami, listami, telefonami... hmmm... moze tylko mailami, bo
      te koszty! ;-))
      U mnie ww bloku sami emeryci, wiec na siec osiedlowa nie ma szans...
      I nie wiem, kiedy znowu bede miala kase na kafejke, zeby tu przyjsc i
      podtrzymac dyskusje... same klody pod nogi ;-)
      sally
      p.s. ale piszcie, jesli macie pomysly...
      • Gość: Alex Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: 193.0.117.* 06.04.02, 15:23
        Może gdyby był zmasowany atak poddali by się i zamiast ciągle zmieniać termin
        okablowania bloków zaczeli coś robić w tej materii. Ale wydaje się mnie, że
        trzeba poczekać co się stanie z Elektrimem ... U mnie w bloku co roku zmieniają
        datę kiedy ma ruszyć internet w Aster. Ciągle zmieniają ....
        • Gość: Mag Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: 217.99.1.* 15.04.02, 23:05
          sprawa AC nie jest taka prosta, Elektrim Elektimem, ale oni podobno zrobili
          badania i wyszlo im że okablowanie np. Bródna sie nie opłaca i tyle, więc na
          dobrą sprawę nasze protesty i tak nic nie dadzą, bo jak sami twierdzicie tu są
          sami starsi ludzie albo po prostu niezainteresowani internetem. od 4 lat
          próbuję namówić AC do założenia internetu i nic. cały czas pada hasło za dwa
          lata. powoli zbieram sie do zmiany strategii.
    • Gość: dede Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: *.fancomp.com.pl 06.04.02, 15:49
      Tak się złożyło, że w czwartek rozmawiałem z Tepsą na Brzeskiej o podłączeniu
      do internetu ok.150 chętnych mieszkańców nowych domów na Ząbkowskiej. Uwaga! -
      domy te graniczą przez płot z centralą (dłuższego kabla gdzie indziej nie
      pociągną). Pan dyrektor w uprzejmych słowach zacytował nam cennik i stwierdził,
      że możemy z niego korzystać, nie mówiąc nic o terminach ewentualnego wykonania
      usługi. Tepsa chyba nie chce robić żadnych interesów - może już zwijają swój
      interes?

pzdr
      • Gość: YaoS Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 20:04
        A ja mam taki pomysl, ze moze poprzez te forum zbierze sie klika osob i
        przypadkowo mieszkajacych w tym samym bloku wtedy warto skorzystac z uslug
        firmy prwajderskiej i zalozyc wlasna siec, mozna tez rozwiesic ogloszenia w
        bloku i zalozyc komitet lub tez porozmawiac ze spoldzielnia. Moj kolega z pracy
        mieszka gdzies na bielanach i jedna osoba stworzyla taki komitet do ktorego
        zapisalo sie 24 osoby wplacily po 500zl (za wykonanie lacza stalego kupno
        serwera i okablowanie bloku) i miesiecznie placa po 70zl w tym jest koszt
        dzierzawy lacza o przepustowosci 512kB i koszty na rozwoj sieci (powiekszanie
        dysku sieciowego itp)cala ta siecia zarzadza jedna osoba i prowajder rozlicza
        sie z nia a ona z pozostalymi osobami moze to jest sposob niz tylko czekanie i
        czekanie.
        pozdr
        • sally Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) 08.04.02, 16:10
          Hejka!
          Pomysł jest dobry, też o tym myślałam, kiedys nawet pisali w "Gazecie" jak to
          zrobić... tylko że u mnie w bloku sami emeryci... Chyba, że ktoś z was mieszka
          u mnie w bloku, a ja o tym nie wiem ;-)))) (Brechta 13... a nuż się uda)
          sally
    • Gość: dede Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: *.fancomp.com.pl 08.04.02, 13:11
      To jest jakiś pomysł. Tylko gdzie znaleźć dobrą i tanią firmę prowajderską? A
      może ktoś z Was ma doświadczenia w zakładaniu sieci blokowej?
      pzdr
    • Gość: Jola Re: ZMASOWANY ATAK NA ASTER CITY ;-)) IP: 158.66.46.* 17.04.02, 09:48
      Uwaga!!
      Aster city, na Mokotowie Dolnym, zebrał od zainteresowanych internetem
      pieniądze i nic się nie dzieje w tym temacie! Interwencje nie pomagają!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka