Dodaj do ulubionych

Nowa ulica Cudne Manowce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 01:28
całe życie chciałam być w domu - mówi pani Aneta. - I stałam się kurą domową -
curos domesticos. Nareszcie mam czas robić konfitury, przygotować kolację.

biedna siostra, zmanipulowanna przez follocentryczny i heteroopresywny
patriarchalizm!
Obserwuj wątek
    • Gość: niefeministka Re: Nowa ulica Cudne Manowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 07:30
      Oj istotka, młoda jesteś, narwana... Spróbować trzeba i domowego kurostwa, i
      bycia niezależną, pewną siebie, samorealizującą się i te inne ble, ble z
      kolorowych pism. Znam obie strony i nie przekreślałabym żadnej z nich. Może to
      jednak powinien być wybór indywidualny, a nie jedynie słuszna droga.
      • d.z Re: Szczęśliwi ludzie :) 01.09.04, 07:44
        Wydawać by się mogło to takie trywialne bo co to za problem - nazwa ulicy?
        Jednak moim zdaniem to dość krótki acz bardzo treściwy artykulik.
        Ot widzimy ludzi szczęśliwych.
        Mają dom na "zaczarowanej" działce, mają niezwykła nazwę ulicy, przy której
        mieszkają, pani domu odnalazła się w nowej roli...
        Czego życzyć?
        Chyba tylko tego aby takich ludzi w naszym kraju było coraz więcej.
        • Gość: czołgistka Re: Szczęśliwi ludzie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 19:13
          wykastrować wszystkich facetów!! w naszym świecie nie ma miejsca dla szowinistycznych świń!! zalejemy wam gardziele matriarchalna stalą!!
          • Gość: szarik Re: Szczęśliwi ludzie :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.04, 00:00
            Gość portalu: czołgistka napisał(a):

> wykastrować wszystkich facetów!! w naszym świecie nie ma miejsca dla
            szowinisty
            > cznych świń!! zalejemy wam gardziele matriarchalna stalą!!

Zesrała się bida i płacze.
    • sebpl Re: Nowa ulica Cudne Manowce 01.09.04, 08:09
      > biedna siostra, zmanipulowanna przez follocentryczny i heteroopresywny
      > patriarchalizm!

A to, że ma męża to pewnie wina demagogi kościelnej i błędów w nauczaniu
      katechetycznym?

---
      Bełkot jest śmieszny tylko w kabarecie.
    • Gość: Automobilista Re: Nowa ulica Cudne Manowce IP: 62.233.175.* 01.09.04, 09:14
      Dobrze, że to boczna uliczka, więc nazwa przeszła. Gdfyby ulica byładłuższa i
      szersza, prawdopodobnie skończyłoby się na czymś w rodzaju "Aleja Ofiar Terroru
      Władzy Komunistyczej w Latach 1944 - 1956".
    • Gość: nancy Re: Nowa ulica Cudne Manowce IP: 193.111.166.* 01.09.04, 10:57
      "Baliśmy się, że nam tu wtrynią jakąś straszną nazwę Sarenkową czy inną... "

Czemu taka złośliwość? Ulica Sarenki (inna odnoga Wilkowieckiej, kawałek dalej)
      też została nazwana z inicjatywy jej mieszkańców. Za domami rozciągają się
      pola i łąki, na których co dzień niemal można obserwować sarny, stąd nazwa.
      No ale oczywiście to takie banalne, lepiej wyśmiać i zachwycić się własną
      oryginalnością....
    • anetta9 Aneta z CM odpisuje 02.09.04, 15:40
      Witam. Myślałam, że czasy jedynie słusznej i obowiązującej ideologii dawno mamy
      za sobą. miałam nadzieję, że możemy dokonywać wolnych wyborów, że to ja mogę
      zdecydować, samodzielnie i niezależnie, kim i czym będę zajmować się w życiu.
      mam wrażenie, że ubrane w korporacyjne garnitury hermafrodyty i oszalałe
      feministki, które "martwią się za wszystkie siostry", postanowiły wykończyć
      kobiety chcące żyć inaczej.

osobiście nie mam nic przeciwko ulicy Sarenki ani Świstaka. ale ani nie muszą
      mi się podobać ani nie muszę ich lubić. a Cudne Manowce to moje miejsce. i nikt
      nie musi się nimi zachwycać. moim zamiarem nie było nikogo obrazić, ale też
      posądzanie mnie o oryginalnośc na siłę nie wydaje mi się na miejscu.

mimo wszystko dziękuję za żywą reakcję na konfitury i Cudne Manowce.

• Gość: wikul Re: Aneta z CM odpisuje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.04, 00:20
        napisała:

> Witam. Myślałam, że czasy jedynie słusznej i obowiązującej ideologii dawno
        mamy
        >
        > za sobą. miałam nadzieję, że możemy dokonywać wolnych wyborów, że to ja mogę
        > zdecydować, samodzielnie i niezależnie, kim i czym będę zajmować się w życiu.
        > mam wrażenie, że ubrane w korporacyjne garnitury hermafrodyty i oszalałe
        > feministki, które "martwią się za wszystkie siostry", postanowiły wykończyć
        > kobiety chcące żyć inaczej.
        >
        > osobiście nie mam nic przeciwko ulicy Sarenki ani Świstaka. ale ani nie muszą
        > mi się podobać ani nie muszę ich lubić. a Cudne Manowce to moje miejsce. i
        nikt
        >
        > nie musi się nimi zachwycać. moim zamiarem nie było nikogo obrazić, ale też
        > posądzanie mnie o oryginalnośc na siłę nie wydaje mi się na miejscu.
        >
        > mimo wszystko dziękuję za żywą reakcję na konfitury i Cudne Manowce.

Cudne Manowce czy Koszmarne Prochowce ? Ulica powinna mieć nazwę krótką, łatwą
        do odmieniania i do odróżniania przez listonoszy. Mieszkam na ulicy, która
        przez kilka lat była mylona przez listonoszy z inną o podobnej nazwie. Do mnie
        docierały listy z tamtej i odwrotnie. Radosna twórczość egzaltownych panienek
        powinna być ograniczana do miejsc własnych, środowiskowych czy rodzinnych.
        Nazwy własne, ulic itp., powinny być podpożądkowane interesowi publicznemu.
        • Gość: wawianka Re: Aneta z CM odpisuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:46
          porządek pisze się przez "rz", ot co...
    • Gość: Fryderyk Ojojoj jaka brzydka ta pani Aneta z artykułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:52
      Ojojoj jaka brzydka ta pani Aneta z artykułu, taka jakaś gruba i nieforemna,
      pewnie ma 160 cm a ta twarz? Coś okropnego. Olaboga czemu ją sfotografowali?
      PS. Pani Aneto w pani przypadku ta ulica powinna nazywać się ul. Barbapapy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka