zulka01 28.08.06, 12:24 Czy okres od poniedziałku do piątku nie jest wystarczająco długi żeby skosić trawniki? Do koszenia w soboty już się prawie przyzwyczaiłam,ale koszenie w ostatnią niedzielę uważam za dużą przesadę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mtr10 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 28.08.06, 12:29 oj wielka to przesada.... tylko nie mówmy tu o koszeniu trawy, bo jak zobaczyłem ostatnie koszenie to raczej było wygryzienie części trawy od góry, a nóż kosiarki chyba zamontowano odwrotnie.... starszna lipa Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 28.08.06, 12:39 Do jakości strzyżenia trawników nie mam zastrzeżeń, ale robić to wbniedziele to po prostu przegięcie. Zadzwonie dziś do Agmetu w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
zulka01 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 28.08.06, 12:40 Ze sprzętem koszącym chyba ogólnie kiepsko.Przy poprzedniej próbie koszenia ,pan obsługujący traktorek odpalał go pod moim oknem ze 30 razy,aż wreszcie dał za wygraną.Trawnik nie został skoszony,ale za to nieco ucierpiały moje nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mtr10 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 28.08.06, 15:28 ....no może to tylko przy nieszczęsnej klatce pierwszej 65 C, w której mieszkam (a raczej zaraz się wprowadzę) zobaczyłem ten pogryziony trawnik.... a drzwi jak nie były naprawione tak nie są (dobrze że chociaż kod działa....).... Odpowiedz Link Zgłoś
dinee Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 28.08.06, 18:14 Zaczynam się cieszyć, ze nadchodzi zima :) Odpowiedz Link Zgłoś
rnet Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 30.08.06, 17:19 Nie wiem czy osoby opiekujące sie osiedlem maja az tyle pracy ale uwazam ze powinni znalezc czas by koszenie odbywalo sie w tygodniu. A week powinien byc wolny od glosnych prac. Odpowiedz Link Zgłoś
kociszek Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 29.08.06, 15:21 Trzeba było Panu podać szklankę wody, oj co ja mówię, czemu nie wyszłaś i go po prostu nie opieprzyłaś (żeby nie powiedzieć dosadniej)???? Odpowiedz Link Zgłoś
wwili Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 30.08.06, 12:33 Widzę, że hałas spowodowany koszeniem trawy nie tylko mi przeszkadzał??? pozdrawiam wili Odpowiedz Link Zgłoś
panda131 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 10.09.06, 23:55 Myslę,Drodzy Sąsiedzi ze przesadzone są te pretensje o koszenie trawników w niedziele. Gdyby nie były skoszone na pewno też odezwałyby się głosy sprzeciwu!!! Niedziela-dzień jak kazdy inny... To tak jakby mieć pretensje do pracowników supermarketów czy innych punktów pracujących w niedziele o to,że pracują w niedzielę.... A chyba nie raz osoby "protestujące " korzystały z niedzielnej pracy innych..... Czyż nie??? To o co cały raban? Radzę skupić się na istotniejszych problemach osiedla... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 11.09.06, 09:56 Dlaczego moje i innych mieszkańców "pretensje" uważasz za przesadzone? Weekand to jedyne dni kiedy mogę dłużej pospać i BARDZO przeszkadzają mi kosiarki bezpośrednio pod moim oknem (mieszkam na parterze). Jest 5 dni roboczych w tygodniu kiedy można wystrzyc trawniki. Nie widzę najmniejszego powodu aby musiało to się odbywać właśnie w sobotę lub niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
zulka01 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 11.09.06, 10:39 Ja również podtrzymuję swoje zdanie w tej kwestii.Hałasu jest wystarczająco dużo przez cały tydzień.Był już na tym forum apel do wykańczających swoje mieszkania o ograniczenie głośnych prac w niedziele i święta i trzeba przyznać,że okazał się skuteczny.Tym bardziej nie ma powodu żeby hałas robiły kosiarki. Odpowiedz Link Zgłoś
dinee Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 11.09.06, 12:09 to czy poskutkował post o wykańczaniu prac w niedzielę to kwestia dyskusji. Sąsiad tuż nad moim sufitem całą niedzielę borował, wiercił, stukał i skutecznie wykańczał nie tylko swoje mieszkanie ale tez mnie. Gratuluję panu sąsiadowi tupetu i wyobraźni. Mam też dość różnego rodzaju opiłków i brudu spadającego na mój balkon od sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
rnet Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 11.09.06, 12:33 A moze panowie w tygodniu pracuja sobie gdzies prywatnie na etacie a w weekendy dorabjaja sobie przy pracach na naszym osiedlu, stad koszenie w weekendy , hm? Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 11.09.06, 13:10 Nie. Jest to wynajęta firma przez Agmet lub Modus. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy60 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 11.09.06, 15:06 ale spadające opiłki i brud to chyba jest domena sobót i niedziel. Niedziela - zgadzam się i z przyzwoitości nie uprzykrzam, ale pozostałe dni wybaczcie... Ciekawy jestem ile osób z tak aktywnie płaczących robiło wykończenie wyłącznie od pn-pt? Może powinienem wykończyć sobie mieszkanie gdzieś na zewnątrz, a później poznosić i poukłądać jak klocki Lego? Bravo bravo. Kłaniam się. p.s. na moje opiłki przydzie czas bo jeszcze nie zacząłem remontu. Pozdrawiam, Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
etap_2 Re: Pytanie do Zarządcy II etapu 11.09.06, 15:33 to się przygotuj na sprzątanie Odpowiedz Link Zgłoś