Dodaj do ulubionych

Masłowski obudz sie.............................

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.03, 23:16
Pod tym tematem proponuje wpisywac wszystkie uwagi dotyczace braku
zainteresowania władz dzielnicy Targówek brudem i bałaganem panujacym
wszechobecnie w najblizszym sasiedztwie Ratusza.Beda to dowody wyjatkowej
gnusności i lenistwa dzielnicowych notabli. Po uzbieraniu garsci uwag
przeslemy je do rozpoznania i upublicznienia np. na łamach G.P.
Jako sygnał pierwszy proponuje zwrócic uwage na wyjatkowy bałagan
na poboczach ulicy Gilarskiej. Trwa to już kolejny rok ( tj wusypisko
smieci ). Masłowski weż sie do roboty.......
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Masłowski obudz sie.......................... IP: *.waw.pl 29.03.03, 23:20
      No i chodnik/parking pod szpitalem, okolice kanałku bródnowskiego, okolice
      torów kolejowych od kanału żerańskiego do żaby...
      • Gość: ... Re: Masłowski obudz sie.......................... IP: *.waw.pl 29.03.03, 23:27
        A żeby było śmieszniej - na parkingu pod urzędem i na uliczce 20 Dyw. Piechoty
        WP dragami handluja - i zupełnie się nie kryją - tylko gumu palą i tyle ich
        widać!
    • Gość: pytek Re: Masłowski obudz sie.......................... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 09:23
      Kaza odczep się od urzędasa on tylko wykonuje polecenia służbowe. Pretensje
      trzeba zgłaszać do radnych z tego terenu , przecież są naszymi wybrańcami . Oto
      kilku z nich :
      1. Radny Poczesny zawsza wybierany lecz tylko dużo pisze , że wiele zrobi ? ,
      2.Radny Kobel wszystko wiedzący i wszystko załatwiający za tzw. wdzięczność ,
      3.Radna Żebrowska nowy zacig może pomóc trzyma kasę dzielnicy ,
      • Gość: kaza Masłowski obudż sie.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 00:11
        Od urzedasa nie mozna się odczepic czyli dac mu swiety spokój. Dopóki
        bedzie brał takze moje pieniadze bede go nekac. Temat radnych to sprawa
        odrebna, dajmy im troche czasu. Narazie urzedas powinien sie przejsć
        po ,, swojej,, dzielnicy i zobaczys jaki tu bajzel, brud, zaniedbanie.
        Przykład pierwszy z brzegu: ulica Sw Wincentego to powinna być wizytówka
        gminy.W ciagu roku odwiedzaja ja dziesiatki tysiecy ludzi. I co widzą?
        Zdewastowane chodniki, zieleń która nigdy nie była pielęgnowana,liszajowate
        elewacje.Niesamowity bałagan na niektórych posesjach sytuuje ta ulice
        poza Europę.Poprawienie tego stanu nie wymaga wielkich nakładów. Raczej
        stanowczosci i kilku mandatów. Proponuje, choc to niebezpieczne z powodu
        nierównej nawierzchni, spojrzec do góry., Niesamowita platanina jakichś
        kabli energrtycznych czy tez telekomunikacyjnych. Czy tak trudno zmusić
        ich włascicieli do usuniecia tego widoku rodem z miasteczek kołchozowych?
        • palker Bulwary Świętego Wincentego 01.04.03, 00:46
          To był świetny projekt.
          Tunel miał zaczynać się przy Rondzie Żaba, nieopodal stacji benzynowej . Górą,
          na odcinku do Borzymowskiej, miała powstać aleja obsadzona dębami szpalerowymi,
          prowadzącymi do wesołego miasteczka usytuowanego na terenie obecnych ogródków
          działkowych. Tunel miał być stosunkowo tani, jakieś 400 - 450 mln zł, w tym
          prace studialne, ekspertyzy i wstęp do dokumentacji inwestycyjnej zaledwie za
          210 mln. Wylot tunelu planowano w okolicach Aqua Parku. W planach przewidywano,
          że na wysokości ratusza powstanie podziemny parking dla VIP-ów (40 miejsc)
          połączony szybem wyposażonym w windę hydrauliczna z wylotem na sali posiedzeń
          urzędu dzielnicowego. Na wolnym placu obok urzędu miano usytuować stację metra
          w kształcie przeszklonej piramidy, wewnątrz której miał się znajdować
          największy na Targówku ogród zimowy.
          Niestety, jakaś zauszniczka Kaczyńskiego wmówiła mu, że przejazd tunelem obok
          cmentarza będzie zakłócał spokój zmarłym i ten rzucił szlaban na inwestycję. A
          szkoda, bo wzdłuż trasy tunelu biegnącego wzdłuż cmentarnych murów można by
          było zbudować najnowocześniejsze na Bródnie katakumby, które dało by się
          zwiedzać, bez wysiadania z samochodu. Zresztą precedens na górze już istnieje.
          Szkoda:-)
          rozgoryczony palker
          • Gość: wisia Re: Bulwary Świętego Wincentego IP: *.visp.energis.pl 01.04.03, 00:59
            No i korki na Wincentego by sie rozładowały, bo by ich nie było widać.
            Taki Kaczor, to naszych żołnierzy do Iraku pchał, ale żeby bezbronnej ludności
            cywilnej Podgrodzia, Zacisza i okolic zapewnić schrony przeciwchemiczne w takim
            tunelu, to nie pomyslał, egoista jedna:-(
          • abc2001 Re: Bulwary Świętego Wincentego 01.04.03, 01:14
            a ten projekt to nie jest przypadkiem "prima-aprilis" ?
            coś za bajkowo mi to brzmi :-)
            • Gość: wisia Re: Bulwary Świętego Wincentego IP: *.visp.energis.pl 01.04.03, 01:21
              z tymi dębami szpalerowymi to chyba palker przesadził. Owszem sa dęby , ale
              szypułkowe czy szczypułkowe. Jakoś tak się one nazywają
              • palker Re: Bulwary Świętego Wincentego 01.04.03, 01:27
                One są szylkretowe. I nazywają się zółwie :-)
                • beata_ Re: Bulwary Świętego Wincentego 01.04.03, 01:29
                  palker napisał:

> One są szylkretowe. I nazywają się zółwie :-)

Aleja żółwii??? Czy ja dobrze zrozumiałam???
                  • palker Re: Bulwary Świętego Wincentego 01.04.03, 01:36
                    Nie Aleja Żółwii tylko Bulwary Świętego Wincentego (jak by zaczęli inwestycję,
                    to ludzie pewnie tak by ja przezwali potem).
                    Skoro Wisi wisi, czy szpalerowe, szypułkowe czy szczypułkowe, to dlaczego nie
                    szylkretowe?
                    • beata_ Re: Bulwary Świętego Wincentego 01.04.03, 01:42
                      palker napisał:

> Nie Aleja Żółwii tylko Bulwary Świętego Wincentego (jak by zaczęli
                      inwestycję,
                      > to ludzie pewnie tak by ja przezwali potem).
                      > Skoro Wisi wisi, czy szpalerowe, szypułkowe czy szczypułkowe, to dlaczego
                      nie
                      > szylkretowe?

Tyż racja...szylkretowe ładne są, nie tylko żółwie...

• Gość: wisia Re: Bulwary Świętego Wincentego IP: *.visp.energis.pl 01.04.03, 01:46
                      Mnie jeszcze nic nie wisi:-((
                      Jak jesteś taki encyklopedek to mi powiedz, co to jest gżetok?
                      Dla ułatwienia podam trzy podpowiedzi:
                      a) wynalazca pytoliny
                      b) pseudonim generała Kuropatkina
                      c) choroba weneryczna
                      • palker Re: Bulwary Świętego Wincentego 01.04.03, 01:49
                        Gość portalu: wisia napisał(a):

> Mnie jeszcze nic nie wisi:-((
                        > Jak jesteś taki encyklopedek to mi powiedz, co to jest gżetok?
                        > Dla ułatwienia podam trzy podpowiedzi:
                        > a) wynalazca pytoliny
                        > b) pseudonim generała Kuropatkina
                        > c) choroba weneryczna

O tej porze mogę się mylić, ale to albo Tuwim, albo Słonimski:-)
                        • beata_ Re: Bulwary Świętego Wincentego 01.04.03, 01:57
                          palker napisał:

> Gość portalu: wisia napisał(a):
                          >
                          > > Mnie jeszcze nic nie wisi:-((
                          > > Jak jesteś taki encyklopedek to mi powiedz, co to jest gżetok?
                          > > Dla ułatwienia podam trzy podpowiedzi:
                          > > a) wynalazca pytoliny
                          > > b) pseudonim generała Kuropatkina
                          > > c) choroba weneryczna
                          >
                          > O tej porze mogę się mylić, ale to albo Tuwim, albo Słonimski:-)

Nie odpowiedziałeś co to jest...szkoda, bo ciekawa jestem.
                          Ja stawiałabym na odpowiedź 1, skoro wymienieni są CI dwaj Panowie...
                          • Gość: slawek Re: Bulwary Świętego Wincentego IP: 217.153.88.* 02.04.03, 14:59
                            A wracając do rzeczy to masłowski nie ma pieniędzy i na pewno sprzątać nie
                            będzie.Zwłaszcza że nie wie jak i inni urzędnicy czy sam nie zostanie
                            uprzątnięty.
                            • Gość: olo Re: Bulwary Świętego Wincentego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 22:54
                              A ja myślę że tubylcy sa niewrażliwi na brud ibałagan. Po prostu żle się
                              czują w posprzatanym ( dziwuja sie - swieto jakie czy ktos przyjedzie ?)
                              Tak sa wychowani ci byli mieszkańcy małych , liszajowatych miasteczek
                              ściany wschodniej. Pokoleniami zyli w brudzie, nieporzadku i bylejakosci.
                              Wystarczy przejechać sie autobusem 127 lub 500. Smród rzadko mytych ciał,
                              stęchły zapach ubrań (szczególnie po deszczu )zapach czosnku icebuli.
                              Ich dzieci, juz miastowe, wchodza w najwiekszy tłum z pełnymi plecakami na
                              grzbietach, rozmawiejac jakims dziwnym narzeczem,straszliwie przy tym
                              gestykulujac. Zwykle jednakowo ubrani poruszaja sie nie odrywajac nóg od
                              podłoza. I jak tacy maja byc wrazliwi na ład, estetyke, czystosc. Ich przedsta-
                              wiciele ( rózni radni czy burmistrze )są tacy sami. Wydaje się ze jedynym
                              sposobem jest ich tępienie na karzdym kroku. Przyparci do muru zaraz organizuja
                              narady, sztaby, akcje i oczywiscie stosowne programy, Po krótkim czasie
                              pozornej aktywnosci ponownie zasypiają. TYLKO ŻE MY MAMY PRAWO DO MIESZKANIA
                              W OTOCZENIU CZYSTYM, SCHLUDNYM I BEZPIECZNYM. A opisane misie mają to za nasze
                              pieniądze zapewnić.
                              • Gość: kaza Re: MASŁOWSKI OBUDZ SIĘ.......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 02:16
                                Czyj genialny pomysł jest ten cyrk. Kilka lat temu był towolny teren, mało
                                ruchu i ewentualnie można było wynajmowac plac cyrkowi. Teraz teren jest
                                zabudowany, posadzono żywopłot, brak miejsca na parkowanie. Czyżby urzednicy
                                gminni nie zaywazyli tego? Co za brak wyobrażni.
                                • Gość: olo Re: MASŁOWSKI OBUDZ SIĘ.......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 22:41
                                  Chyba się Masłowski powoli budzi. Dzis tj 15 kwietnia szedłem ulica Gilarską
                                  i widziałem dzentelmenów sprzatających pobocza. Zeby jeszcze ktos wpadł na
                                  pomysł i ustalił kto jest włascicielem posesji- wysypiska smieci zaraz za
                                  stadniną. I wpieprzył mu mandat tak na poczatek z 500 zł. Ale na to naszego
                                  Masłowskiego chyba nie jest stac, skoro to wysypisko jest juz kolejny rok.
                                  O sprzataniu kanałku nie wspomnę. A moze Masłowski odrabia wojsko w Urzedzie?
                                  Jesli tak, to ile jeszcze ma do cywila ?
                                  • Gość: Zawad Re: MASŁOWSKI OBUDZ SIĘ.......... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 23:12
                                    Głosowaliście wybraliście.do kogo teraz pretensja?
    • Gość: kaza Re: Masłowski obudz sie.......................... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 19:24
      Głosowaliśmy, oczywiscie. A teraz nam chodzi o to by mieszkać w posprzątanym,
      uporządkowanym i schludnym otoczeniu. Takich walorów (dla mnie to standard )
      ta dzielnica nie miała nigdy. Były to obrzeża miasta zamieszkiwane przez
      anonimowa, stłoczona szarą masę. Obecne władze gminy w takim komforcie
      wyrastały,mając wschodnioeuropejskie poczucie ładu, porzadku i czystosci.
      Od kilku lat zaczynaja na Targówku zamieszkiwac ludzie którzy gdzieś już
      bywali. Min. tam gdzie papier toaletowy był zawsze a nieznajomi się do siebie
      uśmiechają. wŁADZ sobie nie zmienimy, ale możemy je wychować. Potrzeba tylko
      stanowczosci i konsekwencji jak z niesfornym dzieckiem. Bo trudno miec
      pretensje do burmistrza i jego współpracowników że brud to żle, bałagan
      też żle a sprzątac należy systematycznie a nie od czasu do czasu. Oni po
      prostu tego nie uznaja za priorytet. Oni po prostu przychodzą i wychodzą
      z tego urzędu. Jeśli nie zrozumieją że winni zmienić swoja role, będziemy
      organizowac opinię do ich odejścia. Chyba jest ku temu sprzyjający klimat.
      Wazne żeby jaknajwięcej było osób wrażliwych na brud i bałagan-
      • Gość: Alex Re: Masłowski obudz sie.......................... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.03, 00:28
        I co obudził się ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka