Dodaj do ulubionych

Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Białołęk

08.11.06, 23:34
Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn/Targówka od Białołęki i Tarchomina. Bo
mam już dość czytania o oczyszczalni i korkach na Modlińskiej.

Mieszkam w mieście, do Starówki mam 3 minuty przez most i mnie to nie dotyczą
ani nie interesują tematy spalarni, oczyszczalni i korków na Modlińskiej.
Szczególnie ta agresywna propaganda kilu osób. Natomiast wątkami praskimi
jestem zainteresowany.
Obserwuj wątek
    • beata_ Można... 09.11.06, 00:08
      ... zakładając forum prywatne na przykład.
      • Gość: deresa Re: Można... IP: *.chello.pl 09.11.06, 08:50
        To nie czytaj.
        • jurek_dzbonie Oto blyskotliwa odpowiedz! 09.11.06, 08:53
          Nie czytaj. Roszczeniowe trolle beda ciebie tu pouczac.
    • Gość: misza Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia IP: 83.15.152.* 09.11.06, 09:36
      Ja mieszkam na Targówku (nie mylić z Bródnem) i też mnie nic nie obchodzą
      problemy dalekiego tarchomina. Ciekawe czy jak budowali spalarnię na
      Zabranieckiej to ktoś z Białołęki o tym w ogóle wiedział!
      • bbkk I chyba tu jest główny problem 09.11.06, 09:47
        że oczyszczalnia/spalarnia/most północny to nie są problemy tylko mieszkańców
        Białołęki.
    • Gość: gosc Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:04
      Ale twoje gó.. płynie do Czajki mądralo. To cie tez nie interesuje?
      To lataj się załatwiać pod Most Śląsko-Dąbrowski.
      • Gość: anty Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia IP: 83.15.152.* 09.11.06, 10:36
        To ci dopiero argumentacja… a ciepła woda w twoim kranie płynie z Żerania i co
        z tego! Problemy Tarchomina i Białołęki są odległe od problemów Pragi jak
        odległe są te dzielnice od centrum miasta!
        • Gość: :) Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:12
          jest jedna dzielnica - Bialoleka ..Tarchomin jest jej czescia... :) , proponuje
          sie douczyc :)
          • Gość: red Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia IP: 83.15.152.* 09.11.06, 11:22
            mam gdzies faszystowskie podzialy administracyjne. warszawiacy wiedza gdzie
            brodno a gdzie targowek ale przyznaje moga nie wiedziec gdzie jest tarchomin!
    • miszka44 Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia 09.11.06, 11:46
      Temat poruszałem prawie rok temu: tiny.pl/rpdt
      Ale jak widać, nikomu - poza nami - to nie przeszkadza.

Pzdr
      M44
      Warszawa subiektywnie
      Forum Praskie
    • Gość: prażanin Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia IP: 195.205.152.* 09.11.06, 18:22
      Urodziłem się i wychowałem na Pradze, od 1988r. mieszkam na Tarchominie, znam
      obie dzielnice i powiem, że obie zasługują na odobne forum.
      Mają inne problemy i inne radości, a o wspólnych sprawach można pogadać na
      Warszawie :-)
      • kmtest Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia 09.11.06, 19:42
        tez jestem za oddzieleniem
        kto poinformuje admina ?
        może jakaś lista poparcia ?
        • tarantula01 Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia 09.11.06, 23:29
          Lista poparcia?

Poparcie: +1
    • Gość: robespierr Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia IP: *.aster.pl 09.11.06, 20:34
      czyli co targo & praga oraz tarcho & bialoleka!
    • Gość: MZ Tylko po co? IP: 217.168.193.* 09.11.06, 21:03
      Wszystkie fora dzielnic pokrywaja spore obszary geograficzne, a mniejsze
      dzielnice sa laczone.
      Wyjsciem jest zakladanie swoich for jak ktos juz tu zaproponowal. Podzialy moga
      doprowadzic do paranoi, bo zaraz podzielimy sie na osiedla.
      • beata_ Re: Tylko po co? 09.11.06, 21:16
        No! Tak właśnie najlepiej... klapki na oczy i wio!
        "Bo nieważne czyje co je, tylko ważne, co je moje..."
        • mazowszanka7 Re: Tylko po co? 10.11.06, 10:25
          Proponuję żebyś załozył prywatne forum takie jak ma Bródno. Zajrzyj do nas
          zobacz jak fajnie sobie gadamy czasami o pierdołach ale i tak miło....nawet
          spotkanie kiedys było...
          Tu tez zaglądam ale zgadzam się z Toba że tematy troche odległe.
          Jak by co to zapraszam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16112
    • Gość: ania Re: Czy można by oddzielić wątek Pragi Płn od Bia IP: *.devs.futuro.pl 10.11.06, 21:05
      Masz racje; a mnie nie interesuja obszczane, smierdzace kamienice Pragi Pln,
      bandytyzm w okolicach Stalowej (i nie tylko), dresiarstwo panoszące sie w
      okolicach Wileńskiego itp. Masz 3 min do starowki i gnijesz w korkach na
      moscie tak samo jak ja na Grota bo tramwaje tez stoja w korku - po prostu zyc
      nei umierac.
      Jestem za oddzieleniem forum Bialoleka i Praga Polnoc!
    • margala jestem za 10.11.06, 21:32
      rzeczywiście niewiele tematów nas łączy.
      nie będę płakał po Białołęce.

pozdrawiaM.
      • Gość: Jovanka Re: jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:49
        Aniu! nie musisz być tak niemiła bo to świadczy niestety o twojej kulturze...a
        np.forum pt.STARA PRAGA -miałoby sens.Uważm,że absolutnie TAK i podpisuję się
        obiema rękami.Właśnie dlatego,że tu są zupełnie inne problemy niż gdzieś w
        nowych,napływowych osiedlach.
        • beata_ Aleś przywaliła ! :-))))) 11.11.06, 00:25
          Te napływowe bardzo zgrabnie Ci wyszły :-)))
          Nigdy nie czepiałam się przesadnie "napływowych", ale ciekawa jestem kiedy TY
          napłynęłaś i skąd? :-)

To jest właśnie sposób myślenia i patrzenia na miasto (dzielnicę) ludzi niezbyt
          ściśle z nim(i) związanych - ważny jest "mój" kawałek, a reszta niech się wali!
          Wisi mi co za miedzą, byle miedza była w odpowiednim miejscu... dla mnie
          odpowiednim...

Ja też jestem napływowa na Białołęce - napłynęłam z Woli, a od jakiegoś czasu
          już nie Woli, tylko Bemowa - też efekt podziałów, w założeniu słusznych, ale
          czy na pewno dobrze przezwszystkich rozumianych? Czy sensowny bardziej lub
          mniej podział administracyjny nie rodzi takich wynaturzeń (w rezultacie), jak
          zainteresowanie wyłącznie własnym podwórkiem?

Nie wiem od czego to zależy - charakter, czy ilość pokoleń w Warszawie - ale są
          ludzie, którzy potrafią widzieć i interesować się nie tylko czubkiem własnego
          nosa i tym, co mają pod oknami...

Czego wszystkim serdecznie życzę.

-
          Nigdy...!
        • Gość: ania Re: jestem za IP: *.devs.futuro.pl 11.11.06, 10:09
          Jovanka - czy napisałam cos co nie jest prawdą?
          • Gość: Jovanka Re: jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:18
            przykro mi to pisać ale spróbuj przeczytać jeszcze i jeszcze raz "siebie"-a
            gdyby to o twojej dzielnicy tak ktoś napisał?czułabyś się ok.?Posłuchaj:cała
            nowa Białołęka jest"nowa"-ma nieledwie kilkanaście lat, stąd jej świeżość i
            uroda.Praga przeżyła wojnę,zniszczenia,komunizm...i nikt(czyli miasto-
            właściciel w większości)nigdy o nią nie dbał.Taka jest prawda.Poczekaj ze sto
            lat-wtedy może twoje podwórko,które tak ci pachnie jak Praga śmierdzi też
            zmieni wygląd(czego ci nie życzę)- a Praga,jak znajdzie się PRAWDZIWY gospodarz-
            wypięknieje? A bandyctwo jest jak wiesz wszędzie nawet tam u ciebie(sprawdź
            statystyki).
            A tak prawdę mówiąc to nie wiem o co ten bój toczymy:cóż takiego złego
            jest w tym by każda dzielnica miała swoje forum a Warszawa jako całość swoje?
            (zresztą w tytyłach stoi jak wół"fora dzielnicowe".problemy dzielnic omawiamy
            sobie w dzielnicach a jak temat wychodzi poza dzielnicę omawiamy go na forum
            Warszawy?czy nie prościej?i nie lepiej?czytelniej?bliżej codziennośći?
            • Gość: ania Re: jestem za IP: *.devs.futuro.pl 11.11.06, 12:47
              Kazesz mi czytac mojego posta - uwazasz ze pierwszy post mnie nie urazil?
              Dlaczego autorowi watku nie polecasz przeczytania jego wlasnego posta raz
              jeszcze? Skad ta hipokryzja?
              Bardzo dobrze znam historie Pragi - rowniez dlatego ze jestem przewodnikiem
              miejskim - nie musisz mi tlumaczyc dlaczego Praga wyglada tak a nie inaczej.
              Przede wszystkim wyglada tak z powodu ludzi ja zamieszkujacych, i rowniez z
              tego powodu ma slawe taka jaka ma.
              • qnegunda Re: jestem za 11.11.06, 12:59
                > Przede wszystkim wyglada tak z powodu ludzi ja zamieszkujacych, i rowniez z
                > tego powodu ma slawe taka jaka ma.

Zacznijmy od tego, ze Biuro Odbudowy Stolicy podjelo decyzje o zniszczeniu
                starej Pragi przez wprowadzenie tam ludzi z marginesu spolecznego.
        • jurek_dzbonie To je zaloz! Jaki masz problem? 11.11.06, 12:05
    • jurek_dzbonie Nie dzielic! 11.11.06, 02:18
      Zaraz kazda ulica bedzia chciala swoje forum.
      • Gość: re Oddzielić IP: *.eranet.pl 11.11.06, 15:24
        Miasto nie ma nic wspólnego z wsią
        • qnegunda Masz kompleksy biedaku? 11.11.06, 15:55
          • aga07 Re: Masz kompleksy biedaku? 11.11.06, 16:30
            Czy Białołęka jest taka nowa to nie wiem.Ja na Białołęce Dworskiej mieszkam od 25 lat a mój tata np od ponad 50
            • Gość: deresa Re: Masz kompleksy biedaku? IP: *.chello.pl 11.11.06, 21:30
              Przecież pisało na wstepie : " Nie czytać ". Wytłumaczę. Wystarczy nie klikać w
              Watki tematyczne, które nas nie interesują. O co ta jatka ? Czyżby ktoś się
              bał, że o protestach Białołęki dowie się troszkę więcej osób ? Mogą nie czytać.
    • Gość: rrj oddzielić... IP: *.eranet.pl 11.11.06, 22:23
      Moim zdaniem podstawowa różnica jest taka, że o Pradze i okolicach piszą ludzie
      z nostalgią i pewnym zadowoleniem, że coś się dzieje (nowe miejsca) lub
      zaniepokojeniem (rozbierają coś co było od zawsze).
      A wątki Białołeki są krzykliwe, prostestujące, że coś się należy ale nie ma
      (mosty) albo czegoś nie powinno być(oczyszczalnia). No i władza robi krzywdę.
      Taka postawa jest męcząca.
      Przy czym pisze tak parę osób, reszta ludzi na Białołęce jest pewnie fajna i
      normalna jak to ludzie. I pewnie ci piszący mają swoje racje, które ja uznają
      ale taką krzykliwością nie zyskują mojej sympatii.
      I tyle w tym temacie.
    • tarantula01 Forum Tarchomin 18.11.06, 09:42
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25540
    • eewa18 Re: Czy można by oddzielić,,,,,,,, 20.11.06, 14:36
      założyć prywatne forum z odnośnikami, Białołęka- Targówek- Praga Płn, pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka