Dodaj do ulubionych

Referendum

06.06.03, 23:50
Jeszcze się nie zaczeło, a już mam go dosyć. Po szkoleniu przewodniczących
komisji, stwierdzam, że CI co wystawiali kandydatów do komisji powinni
grzecznie przeprosić nas wszystkich. Bo gdy ktos kłóci się, że nie dostanie
od razu pieniędzy za pracę w komisji, później że tak mało (203,67 zł), a
następnie że herbata i kawa to mało, bo on by chciał więcej, to co można
powiedzieć. I tak sprawy, które zajmuja raptem 2 strony A4, w prostym
schemacie postępowania przez 2 dni, opowiadać trzeba przez 2 h. Demokracja,
demokracją, ale ja jestem za cenzusem wykształcenia, aby pracować w komisji.
Nie ma ochoty się kłócić, w komisji że karty trzeba policzyć, położyc na
kupce po 100 sztuk, dziesiątkami.
PS. Zapraszam na referendum. Ja pracuję w komisji 699 na Zaciszu.
Obserwuj wątek
    • Gość: harcerz Re: Referendum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 00:11
      jedrzej! napisał:

> Jeszcze się nie zaczeło, a już mam go dosyć. Po szkoleniu przewodniczących
      > komisji, stwierdzam, że CI co wystawiali kandydatów do komisji powinni
      > grzecznie przeprosić nas wszystkich. Bo gdy ktos kłóci się, że nie dostanie
      > od razu pieniędzy za pracę w komisji, później że tak mało (203,67 zł), a
      > następnie że herbata i kawa to mało, bo on by chciał więcej, to co można
      > powiedzieć. I tak sprawy, które zajmuja raptem 2 strony A4, w prostym
      > schemacie postępowania przez 2 dni, opowiadać trzeba przez 2 h. Demokracja,
      > demokracją, ale ja jestem za cenzusem wykształcenia, aby pracować w komisji.
      > Nie ma ochoty się kłócić, w komisji że karty trzeba policzyć, położyc na
      > kupce po 100 sztuk, dziesiątkami.
      > PS. Zapraszam na referendum. Ja pracuję w komisji 699 na Zaciszu.

Od kiedy to członek komisji może sobie pozwalać na publiczne, obraźliwe uwagi
      pod adresem swoich kolegów. Twóje teksty w "Echu" były infantylne i co z tego?
      • alex.4 Re: Referendum 07.06.03, 00:29
        Ja bylem kilka razy kiedys w komisjach i rzeczywiscie cenzus
        wyksztalcenia moze nie bylby takim zlym pomyslem. Rozbawil mnie
        harcerz. Nie mozna krytykowac kogos ze nieodpowiedzialnie traktuje
        bycie czlonkiem komisji. W komisja siedza reprezentanci partii
        politycznych. A moze lepiej byloby gdyby komisje byly fachowe, a
        przedstawiciele partii politycznych byliby mezami zaufania. Ale to raczej
        utopijne. Mezowie zaufania nie biora pieniedzy za prace w komisji
        Pozdr
        • Gość: zawad Re: Referendum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 16:25
          Biedna polska jak ma takich harcerzy.
          To może od razu ustalmy co wolno mówić a czego nie?
          Nie wiem tylko czy tu cenzus wykształcenia coś pomoże bo ja z doświadczeń
          komisyjnych wiem ,że paru przygłupów się trafiało z wyższym wykształceniem.
          Alex partie to jeszcze jakoś dbają o dobór ludzi.Te stowarzyszenia nas teraz
          kładą.
      • jedrzej! Re: Referendum 08.06.03, 23:39
        Gość portalu: harcerz napisał(a):
        > Od kiedy to członek komisji może sobie pozwalać na publiczne, obraźliwe uwagi
        > pod adresem swoich kolegów. Twóje teksty w "Echu" były infantylne i co z tego?

Nikogo nie obrażam. Nie wymieniłem nazwiska. Trzeba było być na spotkaniu.
        Każdy trochę myslący człowiek by się zorientował. Ale jesli ty masz z tym
        problem, czuj się obrażowny.

moja komisja była super. w sobotę meldunek 20.06,a w niedzielę pierwsi w
        urzędzie po podliczeniu głosów. Dobra organizacja i zaangażowanie członków
        komisji.
        Głosów nieważnych tylko 4 (2 mające po 2 krzyżyki, jeden wpis nie w kratce i
        jeden ptaszka), więc świadomość społeczeństwa jest duża. Tak jak
        zainteresowanie. Frekwencja u mnie była 70%.
        • Gość: harcerz Re: Referendum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 01:37
          Przydałoby się Ci trochę kultury... wyborcu już Cię ocenili...
          • Gość: jedrzej! Re: Referendum i Troll IP: *.visp.energis.pl 09.06.03, 23:54
            i kto to mówi? jakiego ty nicka używasz?
            wszyscy którzy się chowają pod nickami i wchodzą na forum, aby tylko komuś
            dokopać, są dla mnie flustratami, z którymi nie warto dyskutować. Jest ich
            pełno w internecie. Dlaczego nie trudno zgadnąć, bo to są trolle/

Trolling” - to swego rodzaju zabawa tożsamością na forum grupy społecznej.
            Określenie „troll” nie pochodzi od postaci z mitologii skandynawskich ale od
            techniki wędkarskiej zwanej „trolling”. Troll włącza się do grupy na liście
            dyskusyjnej czy kanale IRC i stara się zostać pełnoprawnym członkiem grupy,
            fałszując informacje na swój temat, czasami prowokuje dyskusje na specyficzny
            dla grupy temat, może także podejmować próby rozbicia jej.

Nie dajcie się wkręcić i "nie karmcie trolla". Odpowiadanie na posty trolli
            takich jak czuwaj, harcerz poczytywane jest za lamerstwo ;) Poza tym do tego
            jest forum jeśli już. To typowy troll. Można też napisać , że ludzie z Pragi to
            są do niczego i milion osób się złapie i nakarmi trolla :)
        • Gość: czuwaj Re: Referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.03, 22:15
          jedrzej! napisał:

> Gość portalu: harcerz napisał(a):
          > > Od kiedy to członek komisji może sobie pozwalać na publiczne, obraźliwe uw
          > agi
          > > pod adresem swoich kolegów. Twóje teksty w "Echu" były infantylne i co z t
          > ego?
          >
          > Nikogo nie obrażam. Nie wymieniłem nazwiska. Trzeba było być na spotkaniu.
          > Każdy trochę myslący człowiek by się zorientował. Ale jesli ty masz z tym
          > problem, czuj się obrażowny.
          >
          > moja komisja była super. w sobotę meldunek 20.06,a w niedzielę pierwsi w
          > urzędzie po podliczeniu głosów. Dobra organizacja i zaangażowanie członków
          > komisji.
          > Głosów nieważnych tylko 4 (2 mające po 2 krzyżyki, jeden wpis nie w kratce i
          > jeden ptaszka), więc świadomość społeczeństwa jest duża. Tak jak
          > zainteresowanie. Frekwencja u mnie była 70%.

Grunt to ludzie doskonali!
          Tacy to żyją spokojnie.
          W harcerstwie tego uczą?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka