Dodaj do ulubionych

Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leśny ?

IP: *.chello.pl 23.06.07, 01:41
Jest na Targówku osiedle nazwane Park Leśny. Nazwa mocno mylaca, Tym parkiem
majacym ponoć nadawac osiedlu waloru jest lasek bródnowski a załaszcza jego
część przy Kondratowicza i Budowlanej. Ten niegdys czysty i estetyczny
zakatek z momentem powstania osiedla mocno na niekorzyśc się zmienia.Wszelkie
apele do mieszkańców a dokładniej do ich części tej wrażliwszej na brud i
bałagan pozostaja bez echa. Posty w tej sprawie admin forum skrupulatnie
usuwa. A chodzi o prosta sprawę: większa wrażliwość na próby dewastacji
przyosiedlowej części lasku . Wrażliwosc w postaci interwencji telefonicznych
w przypadku lalenia w lasku ognisk, łamania drzew, zasmiecania, niszczenia
urzadzeń typu ogrodzenie czy bariery ograniczjace wjazd. Dlaczego zwracanie
uwagi i prośba o troskę najblizszego osiedlu terenu tak denerwuje admina form
osiedlowego - nie wiem. Na wiosnę apelowałem dobry miesiąc o to by mieszkańcy
posprzatali smietnisko jakie było wokól osiedla. Ilez słów agresji skoerowano
do mnie, ile inwektyw z tego powodu otrzymałem. Wcześniej także na forum
osiedla poprosiłem mieszkańców aby nie wynosili do lasku starych choinek bo
to obyczaj dziki. Ilez słów mało przyjaznych wówczas otrzymałem. Nie mogę
zrozumieć skąd się bierze taka tolerancja i przyzwolenie dla brudu i bałaganu
w najblizszym otoczeniu? Skad się bierze i z czego wynika ta niechęć i
agresja do osób zwracających na to uwage? Lasek bródnowski, jedyna większa
oaza zieleni, zaniedbywana i obojetna dla najbliższych mieszkańców długo się
nie utrzyma. Jak go ktos nie podpali to zrobi tam wysypisko smieci , parking
czy miejsce wieczornych popijaw. Jak wpłynąc na wrazliwość / o ile to
mozliwe / sąsiadów lasku?Czy nasze przedmieścia muszą przypominac te spod
Moskwy czy Omska? Jak unaocznić tym pseudointeligentom , ze jakość mieszkania
to także to co za płotem?
Obserwuj wątek
    • wuzzi sprawa jest prosta 23.06.07, 09:35
      na tym osniedlu jak i na wielu innych nowych okolicznych mieszkają ludzie (w
      90%) którzy dopiero co mieszkali u rodziców na wsi i to co nie potrzebne
      podrzucali sąsiadom za płot :-) Pisząc bardziej poważnie też tego nie rozumiem,
      ale aktów wandalizmu i głupoty w całej warszawie nie brakuje, np. spalony nowy
      ekran akustyczny na Saskiej Kępie,
      pozdrawiam
      • Gość: z Bródna Re: sprawa jest prosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:30
        Na apele czy przemawianie do rozsądku lub poczucie estetyki bym nie liczył.
        Nasze społeczeństwo reaguje tylko na kary pieniężne. Będąc świadkiem zdarzenia
        natychmiast trzeba dzwonić po straż miejską. Mają co prawda opory przed
        przyjazdem na takie zgłoszenia ale nawet sporadyczne interwencje więcej
        zdziałają niż prośby do ciemnego luda.
        • sibeliuss Re: sprawa jest prosta 23.06.07, 12:20
          To jest chyba takie myślenie, że co za płotem to mnie nie interesuje.
          A jeszcze strażnicy powiedzą kto dzwonił i będą się mścić? (osiedle jest na 300
          dymów to przecież ktoś może komuś donieść)
          • Gość: olo Re: sprawa jest prosta IP: *.chello.pl 23.06.07, 13:22
            Nikt od nich nie wymaga super zachowań lecz trochę wyobrazni. Nie reaguja na
            rozpalanie przez mętów ognisk na skraju lasu, ryzykuja pozar i sąsiedztwo
            śmierdzącego pogorzeliska. Toż minimum przezorności powinno ich skłonić do
            interwencji telefonicznej do Strazy Miejskiej czy Policji. Ciekawe że za
            położenie przy lesie dodatkowo płacili i to wcale nie małe pieniądze. Jamyslę
            ze się boja. Nie wychylać się , nie podawać nazwisk, nie ujawniac troski o
            lasek bo się jeszcze podpadnie. A tych co śmieli by się wychylic natychmiast
            uciszyc, zamknąc im gebę. To dopiero społeczność.
            • Gość: koń Re: sprawa jest prosta IP: *.chello.pl 23.06.07, 13:26
              Jezdżę tam rowerem. Faktycznie brud i syf wokół osiedla spory. Powoli
              kształtuje sie podział na tzw dobre i złe osiedla. I nie o wnętrze tu będzie
              chodziło a o najbliższe otoczenie obojetne mieszkańcom osiedla całkowicie.
              Znaczy jakiś ciekawy ludek tam zamieszkał
              • Gość: bietka Re: sprawa jest prosta IP: *.kosson.com 23.06.07, 14:16
                Pewnie niedługo zostaną za tę swoja niewrażliwość pokarani lokatorami i
                sąsiedztwem rodem ze Stadionu z Radzymińskiej. Wtedy dopiero poczują na własnej
                skórze co to znaczy brak zaangażowania brud i bałagan :((
                • Gość: oskar335 Re: sprawa jest prosta IP: *.chello.pl 23.06.07, 16:13
                  Gdyby jarmark się w ich okolicy pojawił mysle że szansa na troskę o lasek
                  bródnowski byłaby większa. Stosowne słuzby miejskie za pieniądze z wynajmu
                  terenu byłyby w stanie zapewnić tej okolicy większą niż dotychczas opieke.
                  A ci z osiedla? Jak poastanie ten jarmark europa pewnie zafunduja sobie
                  betonowy parkan na wzór muru berlińskiego.
                  • Gość: bietka Re: sprawa jest prosta IP: *.kosson.com 23.06.07, 16:41
                    A w betonowym parkanie dziurę, którą wynajmujący na osiedlu mieszkania
                    handlarze, będą przełazić, skracając sobie przez lasek drogę do pracy.
                    Jakoś w dozór i patrole służb miejskich nie wierzę.
                    • Gość: xyz Re: sprawa jest prosta IP: *.chello.pl 24.06.07, 19:35
                      osiedle Smietnik Lesny - dobre!
    • Gość: Z Tarnowa!!!!! Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.crowley.pl 26.06.07, 15:17
      Oskarku,
      Tu mętny gnomie:)) Co ty możesz wiedzieć o tym co było na tym terenie przed
      budową osiedla? Te kilka lat temu siedziałeś sobie w swoim Tarnowie i nawet nie
      wiedziałeś gdzie jest Warszawa, buraku jeden. Mieszkańcy tego osiedla
      posprzątali teren przed osiedlem. Ale to nie ich teren! Powinien o to dbać
      deweloper - firma Agmet - a ta ma to gdzieś. Jeśli cie to tak boli to do nich
      kieruj swoje pretensje. Sam pewnie mieszkasz w jakiejś za*ranej norze i boli
      cie że powstało naprawde udane osiedle na które nie możesz nawet wejść bo cie
      cieciu na to nie stać:) Wracaj do Tarnowa którego tak nie lubisz albo wynajmij
      sobie 10 metrową kawalerkę w innej, lepszej okolicy gdzie będziesz mieszkać
      wśród osób które tak samo jak ty dbaja o czystość swojego otoczenia. Tam
      będziesz miał czysto i cacy.
      Twoje posty którymi karmiłeś mieszkańców PL tylko udowadniają to że twoja
      zadrość i kompleksy to prawdziwy problem z którym powinieneś zgłosić się do
      specjalisty. Zrób to! Dla swojego dobra malutki człowieku!
      3maj się! To był ostatni mój post w twoim marnym kierunku, buraczku:)
      • Gość: oskar 335 Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 26.06.07, 20:03
        No to się nozyce odezwały. Więc odpowiadam

- mój post na stronach Tarnowa wynika jedynie z rodzinnych powiązań z miastem
        i wakacyjnych tam pobytów / tu intuicja cię anonimie zawidzi, takze inteli-
        gencja/,

- widziałem jak mieszkańcy a dokładniej zaledwie kilku wzięło się do roboty
        i usuneli nagromadzone przed osiedlem smieci.Myslę że miałem na to wpływ.
        W licznych na ten temat postach namawiałem mieszkańcow do zainteresowania
        się otoczeniem , nie do sprzatania. Teren ma właściciela i nalezało zmusić
        go do porzadków. W jaki sposób pisałem. /tu także Ci gnypku nie wyszło /,

- dla mnie jako osoby często bo dwa razy dziennie poruszajacej się po dawnej
        sciezce rowerowej nie ma znaczenia włascicel tego waskiego paska zieleni gdzie
        były smieci. Wiem też że nikt im tych śmieci nie podrzucił. Wiem także ze
        nikt inny jak mieszkańcy osiedla nie wpadł na ponysł aby wynosic smieci do
        lasku / przykład to te nieszczęsne choinki, leżące tam do dzis / A więc
        brudasami was wprost wszystkich nie nazywam ale częśc to i owszem,

- czy osiedle jest udane czy nie, obchodzi mnie to tyle co zeszłoroczny śnieg.
        Wiem jakie jest otoczenie, wiem jak coraz bardziej zaniedbany jest przyosied-
        lowy fragment lasku / dla was stanowiący smietnik i wychodek psi /, wiem
        także , ze nic was nie obchodzi co się tam dzieje a co widać z waszych okien,

I o tym pisałem, przewrotnie twierdząc że przeniesienie tam jarmarku byłoby
        dla tych drzwek korzystniejsze. Oczywiście tego zartu gnypku nie złapałes,

- ciekawostką która was rozsławia będzie fakt, że wszelkie krytyczne uwagi o
        braku zainteresowania najblizszym otoczeniem osiedla / czyli lasku
        bródnowskiego / usuwacie ze swojego forum. A nic by się nie stało gdyby.....
        ale co ci będę tłumaczył. Dzieciństwo spędzone w blokowisku czy bieda -
        domkach swoje zrobiło.Ja dbam o to byś mieszkał w czystej okolicy z której ja
        także korzystam. A Ty jak uparty jak chłop ciemny widzisz we mnie wroga,

- obiecałem adminowi stron osiedla ,że jesli będzie moje wezwania o troskę
        o otoczenie usuwał, przeniosę apele w tej sprawie na inne forum - co uczyniłem
        Mam nadzieję was rozsławic aż wam to bokiem wyjdzie i zaczniecie inaczej
        patrzeć na świat. Inwektywami mnie od tego zamiaru nie odwiedziesz gnypku
        • kilovolt Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś 26.06.07, 22:25
          Tak to już jest w nowych osiedlach, na dodatek ogrodzonych że ludzi obchodzi
          tylko to co do płotu, a za płotem niech się dzieje co chce "bo to nie moje więc
          co mnie to obchodzi". To co w lasku może jeszcze ewentualnie interesować tych
          co mają przyjemność mieć okna ze "wspaniałym" widokiem na lasek. Pozostałych
          mało to będzie interesować. Wszyscy będą oczywiście chuchać i dmuchać na to co
          wewnątrz osiedla i szczycić na jakim to zadbanym osiedlu mieszkają i będzie to
          zapewne prawda bo osiedla strzeżone są rzeczywiście piękne i wspaniałe ale
          tylko do płotu.
          • Gość: niwa Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 27.06.07, 01:01
            Skad to przyjechało? Mentalnie najblizsi chłopom kieleckim oraz Kurpiom.
            • Gość: oskar Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.crowley.pl 27.06.07, 08:27
              Z tarnowa:))))))
              • Gość: mazowszanka Re: wnioski z postu mieszkańca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:48
                >Sam pewnie mieszkasz w jakiejś za*ranej norze i boli
                cie że powstało naprawdę udane osiedle na które nie możesz nawet wejść bo cie
                cieciu na to nie stać:)>

To jedno zdanie mówi wszystko o mieszkańcach większości strzeżonych osiedli.
                Najgorsze jest to, że ich też nie stać na te mieszkania dlatego biorą kredyty
                na 30 lat i zupełnie nie rozumiem skąd w nich poczucie wyższości!!!!!!
                Jak bym musiała taki kredyt spłacać to bym siedziała i płakała...przez te 30
                lat oczywiście...a tu proszę ZADOWOLENIE.

Kiedyś babcia mi mówiła że jak cham dorobi sie majątku, to zawsze będzie
                pomiatał biednymi i wywyższał się. I właśnie po stosunku do cytowanego w
                powyższej wypowiedzi ciecia oraz do rozmówcy Oskara można wywnioskować to i owo
                na temat mieszkańca tego wyjątkowo udanego osiedla.
                • barka01 Re: wnioski z postu mieszkańca... 27.06.07, 11:59
                  Rodowity mieszkaniec miasta,który przyzwyczajony jest do tego, że cała
                  przestrzeń, która go otacza jest dobrem wspólnym i ogólnodostępnym, jest tak jak
                  "oskar" człowiekiem wrażliwym na porządek i lad tej przestrzeni. Czuje się
                  współodpowiedzialny za ład w miejscach,do których ma dostęp. Zamykanie terenu
                  płotem powoduje,że ludzie mieszkający za ogrodzeniem tracą wrażliwość na
                  estetykę tego co za płotem. Nie czują się współwłaścicielami przestrzeni po
                  drugiej stronie ogrodzenia. Płot ogranicza im nie tylko teren ale i wyobraźnię.

PS. Ja rodowita Warszawianka, pamiętam jak moi rodzice uczyli mnie ,że nie
                  należy śmiecić pod siebie - na chodnik, ulicę, trawnik. Zawsze nam dzieciom
                  powtarzali,że to od mieszkańców i ich kultury zależy , czy całe miasto w którym
                  mieszkają będzie ładne i czyste.
                  Teraz mieszkam na terenie, który jest ogrodzony, ale to nie przeszkadza mi
                  zimą odśnieżyć miejską drogę przed domem, czy latem nieoglądając się na służby
                  publiczne wziąć miotłę i zamieść cudze śmieci leżące po publicznej stronie
                  mojego płotu.
                  • Gość: stoboy Re: wnioski z postu mieszkańca... IP: *.chello.pl 27.06.07, 13:13
                    Prostactwo zachowań tu opisywanych nie wynika z faktu zamieszkiwania w osiedlu
                    zamkniętym. Wynika tylko i wyłącznie z tego kto tam mieszka. Okazuje się , że
                    osiedle Park Lesny zamieszkuja / pewnie nie wszyscy /osobnicy o postawach
                    egoistycznych, roszczeniowych / uni powinni sprzatac - przeca płacę podatki /,
                    agresywnych / przykłady reakcji na umiarkowane teksty oskara /pewnie lekliwych
                    / a co będę się mieszał i podawał swoje nazwisko /, traktujacych osiedle jak
                    wyspę na bezkresnym oceanie /za płotem nie ma nic, tylko woda, woda, woda /
                    o dużym poczuciu zagrożenia /to ci z okolicy tu brudza, niszcza i dokazują /
                    o wysokim mniemaniu o własnej pozycji osiedlowej /wypowiedz jednego z
                    mieszkańców o zazdrosci innych że tam nie mieszkaja / itp itp. Oczywiście nie
                    dotyczy to wszystkich. Dotyczy to najaktywniejszych mieszkańców którzy w imieniu
                    całej społeczności / nie było przecież sprzeciwu / w taki sposób reprezentuja
                    osiedle. Jest to reprezentacja fatalna, rzadko spotykane nagromadzenie tylu
                    mało ciekawych cech społecznych. Takie postawy, podkreslam, zapewne tylko części
                    fatalne wrażenie wywołuja. Atak, agresja, chamstwo - cztzby to była pełna
                    wizytówka mieszkańców ?
                    • Gość: z pl Re: wnioski z postu mieszkańca... IP: *.crowley.pl 27.06.07, 13:25
                      ciekawe pod iloma jeszcze nickami oskarku bedziesz do siebie pisał?
                      te 5 ci nie wystacza? musisz tworzyć nowe?
                      • Gość: bietka Re: wnioski z postu mieszkańca... IP: *.kosson.com 27.06.07, 15:33
                        Drogi z pl nie bądź śmieszny.
                        W dyskusji nie istotne są nicki ale argumenty.
                        Deprecjonujesz adwersarza tylko dlatego,że brakuje ci solidnych kontrargumentów.
                        • Gość: mazowszanka Re: wnioski z postu mieszkańca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:54
                          Sądzi innych według siebie, jak nic z pl to nasz mieszkaniec osiedla
                          wypowiadający się powyżej....
                          który nie potrafi jasno wytłumaczyć, dlaczego człowiek który chce zadbać o
                          nasze otoczenie, spotyka sie z agresją z jego strony...

aha! bietka, facet nie potrafi posprzątać po sobie, więc zlituj sie nad nim i
                          nie pisz tak mądrze, marny trud i tak nie zrozumie;)
                          • Gość: mazowszanka Re: wnioski z postu mieszkańca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:00
                            Zresztą wystarczy sprawdzić IP z Tarnowa i z pl oba dziwnie takie same-
                            dziecinada a aspiracje że hoho.
                            • Gość: oskar335 wyjasniam , że nie jestem psycholem.... IP: *.chello.pl 27.06.07, 16:54
                              Ponieważ to nie brud i balagan staje sie centrum zainteresowania lecz osoba
                              która smie na to zwracać uwagę, wyjasniam. Juz w dyskusji na tym forum, tej o
                              smieciach przed osiedlem, informowałem gdzie mieszkam i skąd moje
                              zainteresowanie laskiem bródnowskim. Wystarczy tam sięgnac. Jestesmy sasiadami.
                              Ja mieszkam 300 metrów od lasku. Osiedle jest tylko blizej / od pierwszych
                              jego budynków i kilkudziesięciu okien do brzegu lasku jest około 50 metrów!/.
                              Stad moje apele o większa troskę o ten teren właśnie do mieszkańców osiedla.
                              Nic więcej. Troskę w postaci np telefonu jak się cos dzieje lub działo do
                              strazy miejskiej, do zarządu zieleni, do urzędu dzielnicy w sytuacji gdy się
                              coś dzieje. O podobny telefon prosiłem w celu usunięcia smieci wzdłuz osiedla i
                              ul Kondratowicza. Brak zainteresowania się tym gdzie i jak mieszkamy juz
                              spowodował że: zniszczono i usunięto część drewnianego ogrodzenia przy wjeżdzie
                              do lasu od strony ulicy Budowlanej, tamze nn sprawcy usuneli drewniane słupki
                              uniemozliwiajace wjazd autami do lasku, tamze w kazdą sobote palone sa ogniska
                              oczywiście połamanymi drzewkami itd itd. Czekamy zatem na pożar.? Wszelkie moje
                              prośby o zwrócenie uwagi na próby takich dewastacji / np telefonem do strazy
                              miejskiej / sa systematycznie usuwane z ogólnodostępnego forum osiedlowego. I
                              to jest skandal którym zamierzam, ponieważ nie łamię netykiety, zainteresować
                              także własciciela portalu czyli GW / abuse /. Ale po kolei. Najpierw, pisując
                              na tym forum / z osiedlowego jestem usuwany /, mam nadzieję dotrzeć do
                              swiadomości tej części mieszkańców którzy np tak znakomicie zareagowali na mój
                              przeszło miesięczny bój o usunięcie śmieci.
                              • Gość: Pan Kotek Re: wyjasniam , że nie jestem psycholem.... IP: *.chello.pl 27.06.07, 18:57
                                Jestem jednym z tych mieszkańców PL, którzy sprzątali po twojej "interwencji"...
                                Czy Ty Oskarze myślisz, że nie mamy na uwadze, co się dzieje w naszym najbliższym otoczeniu? Że to w ogóle nas nie obchodzi?
                                Jeśli tylko poczytasz uważniej starsze posty z forum Parku Leśnego to znajdziesz dowody troski o nasze sąsiedztwo np. gaszenie małego pożaru w lasku przez mieszkańców I etapu PL.
                                Twój problem polega na tym, że obrażasz ludzi. Z góry założyłeś, że w PL mieszka element, który ma wszystko gdzieś. Tytuł wątku, który założyłeś na forum PL o tym świadczy.
                                Na dowód tego stosowny link:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20991&w=60060791&v=2&s=0
                                Na apel jednego z mieszkańców jako pierwszy wyrwałeś się, że na pewno nikt nie będzie sprzątać, że ta osoba sama będzie sprzątać teren przed osiedlem.
                                Nasza postawa zmusiła Ciebie do zmiany opinii.
                                Ale idźmy dalej. Interwencje mieszkańców, o których mowa w tym wątku komentujesz z ironią i złośliwością. Po co? Przecież chodzi Ci o dobro i piękno okolicy. Zamiast dać namiary, np. osoby lub urzędnika, do których moglibyśmy jeszcze uderzyć z problem tylko szydzisz i wyśmiewasz. Przykro mi, że od początku tak negatywnie nastawiłeś się do nas.
                                Wracając do uporządkowania tego terenu to temat był również zgłaszany firmie agmet, która jest właścicielem tego terenu. Bez skutku. Ale nie ma, co się dziwić. Firma ta nie realizuje napraw gwarancyjnych, więc i swojego terenu sprzątać nie będzie. Jeśli chcesz to zgłoś im problem a tak samo jak my odbijesz się od tego muru obojętności.
                                A teraz robisz nam "reklamę" na dzielnicowym forum. Obrażasz przy tym sporą grupę ludzi, mieszkańców Parku Leśnego, ponieważ twoje nie miłe, pełne złośliwości i jadu posty jedna lub dwie osoby skasowały z osiedlowego forum. Uważam, że społecznik, na jakiego się kreujesz nie powinien w ten sposób działać.
                                • Gość: oskar335 Panu Kotkowi wyjasniam IP: *.chello.pl 27.06.07, 22:57
                                  - nigdy moim zamiarem nie było obrażanie. Ale różne osoby maja różne odpornosci
                                  na obrażliwosć. Link przez Ciebie przywołany wskazuje to doskonale. Admin
                                  waszego forum usuwajac moje niedawne posty o troske o lasek jest osoba
                                  nadwrażliwa jesli chodzi o podatnosc na obrażanie. Słowem bedzie walczył
                                  z osoba która zwraca uwagę, że smieci zamiast smieci pozbierać

- gdyby was otoczenie najbliższe cokolwiek interesowało byłby tego slad np w
                                  postaci interwencji o zamiane ściezki rowerowej na pieszo-rowerową, w postaci
                                  monitów w zarządzie zieleni itp itp. Takich sladów tam nie było i nie ma

- załozyłem forum o PL tylko dlatego ze na waszym forum temat lasku mojego
                                  autordtwa jest natychmiast usuwany. Ostrzegłem admina, ze bedę spraw dochodził
                                  nawet ,,rozsławiając,, was na innych forach. Ostrzeżenie olał, ja byłem
                                  konsekwentny

- piszesz ze temat otoczenia był zgłaszany do Agmetu. Mam wątpliwosci. Był tak
                                  zgłaszany jak wymienione wcześniej slady dewastacji lasku. Nikt nie zgłaszał
                                  Przez pół roku nikt nie sprzatał wokół osiedla i co? Było zgłaszane i święty
                                  spokój?

- Pisałem na waszym forum o wucieku z kanalizacji. Snród przez miesiąc rozciągał
                                  się po okolicy. Nikt od was nie interweniował. I nadal twierdzisz, ze was
                                  obrażam? Ze pełne jadu teksty prokuruję?

- nie uważam się za społecznika. Nie wiem co to oznacza. Jeśli zwróciłem wam
                                  publicznie uwagę aby smieci / te choinki / nie wynosic do lasu to tylko
                                  z prozaicznego przyzwyczajenia do ładu i porzadku. Nic szczególnego!

- skoro wracasz do wczesniejszych moich nawoływań pod waszym adresem mam do
                                  Ciebie prosbę. Spróbuj w dwu rzędach wypisać inwektywy jakich ja pod Waszym
                                  adresem użyłem i podobne skierowane do mojej osoby. Porównaj gdzie dobra
                                  wola czasem złosliwostka, gdzie chamstwo, zarozumialstwo, brutalnosc.
                              • teg1 Re: wyjasniam , że nie jestem psycholem.... 27.06.07, 22:35
                                Dziwne są Twoje metody oskar335... jeśli jak piszesz chcesz dotrzeć do świadomości mieszkańców to dlaczego już na wstępie ich obrażasz? nazywasz pseudointeligentami, brudasami? mieszkają tam zapewne i tacy, ale uogólnianie jest dla większości krzywdzące, więc nie dziw się, że część reaguje niechęcią czy wręcz agresją. Myślę że gdybyś złagodził ton swoich wypowiedzi nikt nie usuwałby Twoich postów i łatwiej byś osiągnął swoje cele (z którymi poniekąd w większości się zgadzam). Spróbuj współpracować a nie jątrzyć.

Nie bardzo natomiast rozumiem widocznej w powyższych postach niechęci do strzeżonych osiedli i ich mieszkanców... przecież w chwili obecnej nie ma w zasadzie wyboru, gdy ktoś chce kupić nowe mieszkanie musi wybrać ogrodzone bo innych się prawie nie buduje... tak jak wszędzie można tam spotkać snobów, egoistów, chamów itp. ale zdecydowana większość to jednak zwykli, normalni ludzie :)
                                • Gość: oskar335 teg1 w czym współpracować? IP: *.chello.pl 27.06.07, 23:05
                                  Metody niewłaściwe stosuję. No dobrze, nie mam wykształcenia pedagogicznego ze
                                  specjalizacja ,, młodziez trudna,, / to żart oczywiscie/. Zobacz kto kogo obraża
                                  a kto stosuje obrazę jako stały numer min małzeńskich sprzeczek / na wszelki
                                  wypadek obrażę się pierwszy /. Nie prezentuję żadnych niecheci do mieszkańców
                                  zamknietych / bo chyba nie syrzezonych / osiedli. Prezentuję niechęć jedynie do
                                  niektórych zachowań dotykających także mnie osobiście. Obchodzi mnie co obok
                                  osiedla czyli tam gdzie chodzę lub jezdżę rowerem, nie interesuje mnie co w
                                  waszych domach. A więc dobijam sie o poszanowanie wspólnej przestrzeni którą
                                  niektórzy z was bądz to zanieczyszczaja bądż milczaco zgadzaja się dewastowac.
                                  Nic więcej!
                              • Gość: d.o.k. Re: wyjasniam ...... jestem psycholem.... IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 11:37
                                słuchaj oskarku...a nie wpadłeś na to - skoro pomieszkujesz w niedalekiej
                                odległości od lasku i tak "na sercu" leży ci ład i porządek - weż worek, miotłę
                                i grabie, i daj dobry przykład. Gwarantuję, ze się dołączymy.
                  • Gość: mieszkaniec PL Re: wnioski z postu mieszkańca... IP: *.chello.pl 22.09.08, 21:29
                    "Ja rodowita Warszawianka " jaja sobie robisz ? lepsza sie czujesz od tych co
                    przyjechali do wawki niedawno ? mieszkam na osiedlu park lesny i szczerze mowiac
                    nikt nie widzi tego ze ten smietnik przy lasku robia ludzie mieszkajacy
                    niedaleko (mowie tu ogólnie o blokowiskach na całynm bródnie) - a co niektorzy
                    przyjezdzaja tu specjalnie zeby sie ich pies wysrał
                    taka prawda
    • Gość: mieszkaniec Bródna Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 12:03
      Tak czytam te Twoje posty i mam do Ciebie pytanie: co Ty robisz dla Lasku
      Bródnowskiego oprócz pieprzenia głupot na różnych forach?

I jeszcze jedno: widzę, że na Bródnie ew. Zaciszu mieszkasz od niedawna,
      ponieważ na długo przed powstaniem tego osiedla, Lasek był niszczony,
      zaśmiecany, zajeżdżany samochodami i odbywały się w nim suto zakrapiane
      imprezy, a straż miejska i policja przestała na to reagować jakieś 10 lat temu.
      • Gość: oskar335 Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 28.06.07, 12:25
        W ciagu ostanich kilku miesięcy w okolicy wejścia do lasku przy osiedlu PL:

- zniszczono kilkanaście mb drewnianego ogrodzenia lasku to ogrodzenie pamiętam
        przynajmniej dziesięc lat
        - wycięto drewniane słupki uniemozliwiajace wjazd do lasku / były tam równie
        długo/
        - często w wiacie przy wejściu palone sa ogniska / wczesniej takich sladów
        ognia tam nie było /
        To tylko kilka przykładów z ostatnich miesięcy. Niszczenie lasku, jeśli było
        nie musi więcej trwać. Chyba ze nikomu na tym a zwłaszcza najbliższym sąsiadom
        nie zalezy. O takie zainteresowanie sie monitowałem na waszym forum i za to
        admin każdorazowo usuwał moje posty.Straz miejska dośc często patroluje las
        Skutecznie moze to robic jesli będzie w porę o np ognisku w lasku powiadomiona
        Oprócz Straży Miejskiej gospodarzami lasku jest Urzad Dzielnicy oraz Zarząd
        Zieleni Miejskiej. W ty ostatnim jest nawet specjalny na ten teren inspektor z
        którym rozmawiałem już kilkukrotnie. Od niego także wiem że nikt z osiedla
        nie interweniował.Za czystośc w lasku odpowiada firma Sita której ewentualne
        zaniedbania także można wytknąć.
        • Gość: gość Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.07, 17:30
          "...W ty ostatnim jest nawet specjalny na ten teren inspektor z
          którym rozmawiałem już kilkukrotnie."

Łał... oskar...aż "kilkukrotnie"???? No gdyby nie ty, żylibyśmy w jednym
          wielkim syfie. Gratuluję!!
          • Gość: oskar335 Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 30.06.07, 18:10
            Jak cię to tak interesuję to powiem. Wymienialiśmy poglądy o sprowadzających się
            pod lasek....... Absolutnie zgadzaliśmy się
            • Gość: gość Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.07, 10:30
              masz wyraźny problem z rozumieniem czytanego tekstu
            • Gość: gość Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.07, 10:32
              A..." poglądy o sprowadzających się
              pod lasek......" twoje i pana urzędnika interesują mnie tyle co ubiegłoroczny
              śnieg.
              • Gość: Proszę:) Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 02.07.07, 18:04
                Nie karm Trolla:)
      • f.l.e.a Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś 05.07.07, 09:05
        "Tak czytam te Twoje posty i mam do Ciebie pytanie: co Ty robisz dla Lasku
        Bródnowskiego oprócz pieprzenia głupot na różnych forach?".... no jak to co...
        rozmawia przecież z urzędnikami o pochodzniu mieszkańsców na przykład.
        Żenada.
        • Gość: w A co Ty zrobiłeś dla lasku....? IP: *.chello.pl 06.07.07, 16:31
          Podoba mi się to słynne sowieckie ,, a co Ty zrobiłeś dla ojczyzny?,, Nie
          przypuszczałem że tak mocno jest to utrwalone.
    • Gość: gosć Tym co nie wiedza , wyjaśniam.... IP: *.chello.pl 01.07.07, 14:01
      Tym co nie wiedza wyjaśniam, że osiedle o którym tu mowa położone jest przy
      lasku bródnowskim , jadą Kondratowicza w kierunku Radzymińskiej- po lewej
      stronie. Radzę się zatrzymać i popatrzeć na przyosiedlową okolicę. Trawnik /?/
      od Kondratowicza jeszcze w tym roku nie był koszony / oszczędności jakies?/,
      wzdłuz lasku i osiedla ciągnie się zdewastowana droga / tam autem nie radzę się
      zapuszczać/, wejscie do lasku, jest tam wiata zaśmiecone porzadnie. To właśnie
      ta okolica. Odległośc od parkanu osiedla 15 -20 metrów.Przypominam nazwę: Park
      Leśny !
      • Gość: desiderata Re: Tym co nie wiedza , wyjaśniam.... IP: *.chello.pl 04.07.07, 12:35
        Oskarze, a może zamiast szerzyć wszem i wobec infamię osiedla, na którym
        notabene mam przyjemność mieszkać, podzielisz się własnymi sposobami na walkę z
        niezdyscyplinowanymi mieszkańcami, tudzież zewnętrzną hołotą? z pewnością masz
        osiągnięcia w dziedzinie pracy na rzecz dobra ogółu, więc napisz proszę jak
        rozwiązałeś opisywane przez siebie problemy na własnym uroczym, strzeżonym
        blokowisku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=45806925&a=45810610
        rozumiem, że wszystkie lokalne problemy rozwiązałeś w 5 min i z nadmiaru czasu i
        energii postanowiłeś teraz głosić dobrą nowinę u sąsiadów? może jakieś
        pogadanki? myślę, że dałoby się coś zorganizować u nas w garażu, bo fora
        internetowe docierają jednak do ograniczonej liczby mieszkańców, a tu przydałoby
        się coś na szerszą skalę! pozdrawiam:-)
        • Gość: karmen15 To tam mieszka ten czyścioszek:) IP: *.crowley.pl 04.07.07, 13:43
          WOW! No to masz problem oskaru:) Na kanałku bezpośrednio przy twoim
          apartamentowcu ktoś nawalił całą hałdę śmieci do kanałku. Gdzie masz oczy
          bobrze że tego nie widzisz?:)
          Pamiętam twoje posty o zamkniętych osiedlach i "osobliwościach" które tam
          mieszkają. Pasuje jak ulał do Ciebie!
          • karmen15 Re: To tam mieszka ten czyścioszek:) 31.10.07, 13:20
            ...kto mi ukradł nicka,proszę wykazać się większą
            inwencją...twórczą...
        • Gość: oskar335 Re: Tym co nie wiedza , wyjaśniam.... IP: *.chello.pl 04.07.07, 21:26
          Uciekamy z tematu. Przypomnę że tematem był lasek i jego otoczenie przy
          osiedlu, Teraz tematem staje się dociekanie gdzie mieszkam. Ano wynajmuję
          Tak jak pisałem znajduje się ok 300 metrów od was na południe. Tam gdzie tak
          żółto. I nie jest to nic strzezonego. Wykładów w sprawie dbałości o otoczenie
          raczej nie przewiduję.Jesli o infamii to nie było moim zamiarem jej szerzyc do
          czasu kiedy miałem możliwość apelowania do sumień / niektórych / na waszym
          forum. Uniemożliwiono mi takie apele więc przeniosłem sie gdzie indziej.I
          jeszcze jedno. Kilka razy powtarzałem że nic mi do waszego osiedla a dokładniej
          jego wnętrza. Dobijam się tylko o wiecej troski o najbliższe wam / i mnie/
          otoczenie.Dwie sprawy tu podnoszę: 1 nie brudżcie, 2 interweniujcie jeśli inni
          to robia. Okazuje się że są to tematy niebezpieczne, infamię szerzące,
          wskazujące na zaburzenia umysłowe ich głosisiela . Aby sie o tym przekonać
          poczytaj poszczególne wasze posty. Dziwne społecznosci ciagna teraz do stolicy
          więc jestem odporny i cierpliwie im dobra nowinę głoszę. Kto wie, może owoce
          tego niebawem ujrzymy?
    • Gość: Kicharz Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.grodzisk.rgnet.org 04.07.07, 13:01
      Odpowiedź jest prosta: NIEDASIĘ. Bo z chama chamstwa nie wyplenisz.
      Nasprzedawali tych hektarów w lubelskiem, sprowadzili się do Warsiawki, a
      sieczka nadal z gumofilców się wywala. Zresztą pojedź na byle jaką wiochę
      zabitą dechami i spytaj, gdzie oni wyrzucają śmiecie..... :-)
      • Gość: oskar335 Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 12.07.07, 00:01
        Powoli ,powoli i osiedle zasłonia od strony Kondratowicza chwasty już teraz
        sięgajace szczytu ogrodzenia. Zachodzę w głowę jak to jest. Po przeciwnej
        stronie ulicy / sa tam domy wielorodzinne /jest ładnie przycięta trawa po
        stronie Osiedla Park Lesny takie chwasty.I znowu bedzie dyskusja co mi do tego.
        • Gość: kinia Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.crowley.pl 12.07.07, 16:21
          Kanałek pod swoim oknem już oczyściłeś? Taki syf ci pod własnym oknem nie
          przeszkadza a naszymi chwastami się martwisz? Daj nam przykład oskarku jak
          sprzątać mamy:)
          • Gość: andrew Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: 193.108.206.* 12.07.07, 16:26
            co sie bulwersujesz kolezanko
            faktycznie wyglada to nieciekawie troche skoszonego trawnika a na reszcie
            chwasty i syf

mieszkaniec PL
            • Gość: kinia Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.crowley.pl 12.07.07, 17:25
              No to zrób coś z tym! Poproś Oskarka o pomoc. Może załatwi ci taki mały motorek
              i wytniesz w pień wszystkie zarośla. Wykażesz sie jako mieszkaniec PL.
              A tak na poważnie to teren ma właściciela i to on powinien się nim zaopiekować.
              Oskar jako osoba tak świetnie zorientowana powinna o tym wiedzieć. Ale nie, on
              woli pisać, że w PL mieszkają brudasy, ponieważ rosną w okolicy tego osiedla
              wysokie krzaki. Sam nie widzi syfu, który jest znacznie bliżej jego osiedla,
              bezpośrednio pod jego oknami - zawalony śmieciami kanałek.
              Więc jeszcze raz oskarku - właściwy adres to Marywilska 22, firma AGMET -
              właściciel terenu, o który tak się martwisz.
              Jak mi powiesisz link do skanu pisemka, które do nich wysłałeś to uznam, że nie
              jesteś forumowym pieniaczem tylko osobą, która faktycznie coś chce zrobić.
              Inaczej dalej sobie możesz tu pisać, sztucznie podbijać ten wątek a efektu o
              który podobno Ci chodzi na pewno nie uzyskasz.
              • Gość: oskar335 Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 12.07.07, 21:48
                Wyjasniam: nie wzywam was do sprzatania lecz do wyegzekwowania tego od
                własciwych osób czy instytucji. Jeszcze w tym kraju mozna takiego niechluja
                skutecznie przymusić.Chodząc prawą strona Kondratowicza widzę zupełnie inny
                krajobraz.Wy tego nie zauważacie? Nie namawiajcie mnie do sprzatania tj
                koszenia trawy, usuwania śmieci itp. Nie ja powinienem zabiegać o to aby wokół
                Waszego osiedla, wzdłuż jego parkanu było przyzwoicie. To raczej do was nalezy.
                Czyzbym sie mylił? W waszych stronach rodzinnych panowały inne zwyczaje?
    • Gość: gość Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 19.07.07, 11:06
      Podbijam .......uuuupss. A przy tej okazji taka myśl mnie naszła. Gdyby
      społeczność osiedla / lub jej podobni / zamieszkali w tych miasteczkach
      bawarskich, szwajcarskich czy miasteczkach - wioskach alpejskich to w jakim
      czasie zmienili by tamtejszy ład, porzadek na styl ,,osiedleparklesny,,?
      Czy gdyby zamieszkali gdzies w toskańskim miasteczku załatwili by jego
      otoczenie swoją obojetnością w dwa sezony czy w pięć? Pewnie z gorąca takie
      rozmyslania o ciekawej naturze słowian wschodnich zamieszkujacych obrzeża lasku
      brodnowskiego
      • Gość: gosc Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 19.07.07, 20:35
        Oskar - ajk już podbijasz to przynajmniej się podpisz swoim prawdziwym nickiem. To że piszesz sam do siebie to już od dawna widać w tym wątku. Życze zdrowia - zwłasza tego psychcznego złośliwy psycholku:)
        • Gość: oskar335 Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 19.07.07, 22:11
          Zyczenia przyjmuję i odwzajemniam. Czyzbyscie zlecili sprzatanie ? Od tygodnia
          nie widziałem waszych okolic.Mało to prawdopodobne, ale niebawem zobaczę
          • Gość: gosc Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 19.07.07, 22:15
            Czekamy na dobry przykład płynący od ciebie.
            • Gość: xyz Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 30.07.07, 15:49
              Nic nie zrobili. To une maja im posprzatac
              • Gość: oskar 335 Re: Osiedle Park Leśny czy Osiedle Śmietnik Leś IP: *.chello.pl 01.08.07, 20:12
                Dzis było gruntowne sprzatanie sciezki rowerowej i trawnika. Niestety chwastów
                zarastajacych osiedle nie ruszyli. Widać nie tylko ja tak sie zawziąłem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka