Dodaj do ulubionych

stadion X lecia jeszcze przez rok

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 23:06

Jeszcze tylko rok działać będzie bazar na Stadionie Dziesięciolecia. Potem
będzie to znów obiekt sportowy

Pozwolenia na handel na stadionie wygasa pod koniec tego roku. Urząd Kultury
Fizycznej i Sportu zdecydował się przedłużyć umowę, ponieważ ani w budżecie
Urzędu, ani w finansach miasta nie ma pieniędzy, za które można byłoby
zmodernizować obiekt.

Sławomir Krasuski, rzecznik UKFiS zapewnia jednak, że lokalizacja bazaru na
Stadionie Dziesięciolecia nie będzie już więcej przedłużana - projekt
zagospodarowania terenu ma być gotowy w połowie przyszłego roku.

- Dobre chociaż tyle - ucieszył się na wiadomość o rocznym przedłużeniu handlu
jeden z kupców ze stadionu. - Zawsze człowiek zdąży sobie coś znaleźć w zamian.
Jego kolega dodaje, że już poważnie zastanawia się nad przeprowadzką do
otwartej niedawno hali kupców na pl. Defilad.

- To obiekt tymczasowy, ale po pierwsze jest w dobrym punkcie, a po drugie -
pod dachem. I ciepło, i wszystkim po drodze - mówi, zacierając zmarznięte
ręce. - I, co najważniejsze, nie trzeba wstawać o 4 rano, bo handel zaczyna się
tam dopiero o 10 - dodaje.

Na stadionie handluje dziś ponad 6 tys. kupców - co roku zasilają oni kasę
miasta sumą 10 mln zł. W zamian miasto nie zostawi ich na lodzie - gmina
Centrum już dziś szuka nowych lokalizacji.

- To sprawa społeczna, nie można tak beztrosko zlikwidować tylu miejsc pracy i
całego przemysłu pracującego na ten bazar - mówi Krzysztof Jachimczyk, dyrektor
wydziału handlu i usług gminy Centrum. - Nie chcemy też wyprowadzić handlu w
tereny niehandlowe. Szukamy taniego gruntu z dobrym dojazdem i miejscami pod
parking - dodaje. Zdradza, że zamiast stadionu, powstałyby hale targowe
prawdopodobnie w pobliżu już istniejących centrów handlowych.

Kupcom to odpowiada - ci, z którymi rozmawialiśmy, przyznają, że choć do
Stadionu już się przyzwyczaili, pójdą tam, gdzie znajdzie się dla nich
miejsce. - Ale tylko pod warunkiem, że po przeprowadzce nie spadną nam obroty -
żartują.

--------------------------------------------------------------------------------
Obserwuj wątek
    • palker Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 16.12.01, 14:38
      Jest taki teren, miedzy M1-Ikeą a Centrum Carrefout Targówek, gdzie można by
      było przenieść cały handel stadionowy. Pod warunkiem, że jednocześnie handel
      ten zostałby nieco "ucywilizowany". Nie ma wokół osiedli mieszkaniowych, jest
      za to świetna komunikacja. Uważam, ze byłaby to złota żyła dla budżetu
      Targówka, gdyby rzecz całą załatwić uczciwie i bez poczty walizkowej pod stołem.
      • beata_ Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 16.12.01, 14:40
        Ty jednak jesteś wielkim optymistą - ale to dobrze...:-)))
        • palker Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 16.12.01, 14:42
          beata_ napisał(a):

> Ty jednak jesteś wielkim optymistą - ale to dobrze...:-)))

Tryb warunkowy mojej wypowiedzi świadczy raczej, żem optymista umiarkowany ;-)
          • beata_ Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 16.12.01, 14:45
            palker napisał(a):

> beata_ napisał(a):
            >
            > > Ty jednak jesteś wielkim optymistą - ale to dobrze...:-)))
            >
            > Tryb warunkowy mojej wypowiedzi świadczy raczej, żem optymista umiarkowany ;-)

W warunkach i sytuacji której dotyczy twój umiarkowany optymizm - jest on
            jednocześnie wielkim:-))

• palker Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 16.12.01, 14:48
              beata_ napisał(a):

> palker napisał(a):
              >
              > > beata_ napisał(a):
              > >
              > > > Ty jednak jesteś wielkim optymistą - ale to dobrze...:-)))
              > >
              > > Tryb warunkowy mojej wypowiedzi świadczy raczej, żem optymista umiarkowany
              > ;-)
              >
              > W warunkach i sytuacji której dotyczy twój umiarkowany optymizm - jest on
              > jednocześnie wielkim:-))
              >

Wybory już niedługo. Przyjdzie kunce i wyrówna.
              • beata_ Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 16.12.01, 14:50
                palker napisał(a):

> beata_ napisał(a):
                >
                > > palker napisał(a):
                > >
                > > > beata_ napisał(a):
                > > >
                > > > > Ty jednak jesteś wielkim optymistą - ale to dobrze...:-)))
                > > >
                > > > Tryb warunkowy mojej wypowiedzi świadczy raczej, żem optymista umiark
                > owany
                > > ;-)
                > >
                > > W warunkach i sytuacji której dotyczy twój umiarkowany optymizm - jest on
                > > jednocześnie wielkim:-))
                > >
                >
                > Wybory już niedługo. Przyjdzie kunce i wyrówna.

I nie dośc, że wielki on jest, to i niezachwiany, jak widzę:-)))
                • palker Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 16.12.01, 15:58
                  beata_ napisał(a):

> palker napisał(a):
                  >
                  > > beata_ napisał(a):
                  > >
                  > > > palker napisał(a):
                  > > >
                  > > > > beata_ napisał(a):
                  > > > >
                  > > > > > Ty jednak jesteś wielkim optymistą - ale to dobrze...:-)))
                  > > > >
                  > > > > Tryb warunkowy mojej wypowiedzi świadczy raczej, żem optymista u
                  > miark
                  > > owany
                  > > > ;-)
                  > > >
                  > > > W warunkach i sytuacji której dotyczy twój umiarkowany optymizm - jes
                  > t on
                  > > > jednocześnie wielkim:-))
                  > > >
                  > >
                  > > Wybory już niedługo. Przyjdzie kunce i wyrówna.
                  >
                  > I nie dośc, że wielki on jest, to i niezachwiany, jak widzę:-)))

Nie zawad'zi dodać,że został mi jeszcze ostatni Jedrzej ratunku :-))
                  • beata_ Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 16.12.01, 20:00
                    palker napisał(a):

> beata_ napisał(a):
                    >
                    > > palker napisał(a):
                    > >
                    > > > beata_ napisał(a):
                    > > >
                    > > > > palker napisał(a):
                    > > > >
                    > > > > > beata_ napisał(a):
                    > > > > >
                    > > > > > > Ty jednak jesteś wielkim optymistą - ale to dobrze...:
                    > -)))
                    > > > > >
                    > > > > > Tryb warunkowy mojej wypowiedzi świadczy raczej, żem optymi
                    > sta u
                    > > miark
                    > > > owany
                    > > > > ;-)
                    > > > >
                    > > > > W warunkach i sytuacji której dotyczy twój umiarkowany optymizm
                    > - jes
                    > > t on
                    > > > > jednocześnie wielkim:-))
                    > > > >
                    > > >
                    > > > Wybory już niedługo. Przyjdzie kunce i wyrówna.
                    > >
                    > > I nie dośc, że wielki on jest, to i niezachwiany, jak widzę:-)))
                    >
                    > Nie zawad'zi dodać,że został mi jeszcze ostatni Jedrzej ratunku :-))

Optymizm + 3 w 1 - to musi zadzaiłać:-))!

• Gość: vinc Re: stadion X lecia jeszcze przez rok IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.01, 22:24
                      to nie optymizma tylko trzeżwe spojrzenie na sytuacje
      • jedrzej! Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 17.12.01, 01:46
        Mhm
        pomysł OK!
        Jedynie ten teren należy do Ton Agro, czy AWRSP.
        trzeba ich namówic.
        Ucywilizowanie oczywiście by się przydało, pawilony jakieś.
        Ale trzeba będzie zlikwidować handel nielegalnymi płytami CD,
        i innymi artykułami. Problem tylko, że duża część tego stadionu z tego żyje.
        • palker Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 17.12.01, 01:56
          Trzeba skorzystać z doświadczenia najlepszych gmin w Polsce, np. Tarnowa
          Podgórnego i znaleźć takie rozwiązanie, które zapewni w długim okresie czasu
          znaczne dochody gminie. O płyty CD niech się martwią ci, którzy takie
          przestępstwa ścigają. Teren należałoby odkupić i uzbroić lub powołać konsorcjum
          inwestycyjne z udziałem gminy. To naprawdę da się zrobić, trzeba tylko chcieć.
          • palker Re: stadion X lecia jeszcze przez rok - cd 17.12.01, 02:02
            Bez dogadania się z gminą Centrum sprawa może się nie udać. Ale od czego
            talenta negocjacyjne. Zresztą oni też mogą tu zainwestować (bogaci są)
            • Gość: vinc Re: stadion X lecia jeszcze przez rok - cd IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 21:29
              dogadali sie, GC szuka juz miejsca pod nowe hale targowe
        • Gość: vars Re: stadion X lecia jeszcze przez rok IP: 212.69.68.* 19.12.01, 14:27
          Juz jest najwyzszy czas przywrocic normalny wizerunek tej czesci miasta.
          Przedluzanie , o kolejny rok, egzystencji tego miejsca bezprawia, jakim jest
          bazar na Stadionie X-lecia - to nieporozumienie i osmieszanie Warszawy, jako
          stolicy panstwa - w drodze do UE.
      • chaladia Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 23.12.01, 19:11
        Mam nadzieję, że przez ten rok ktoś (kto?!?!) coś wymyśli, bo ten największy
        Suk poza Bliskim Wschodem jest strasznie Warszawie potrzebny. Pomimo zimna zimą
        ma ogromne zalety. Gdy bezskutecznie szukam dla siebie (125 kG wagi, 180 cm
        wzrostu) w róznych Shopping Mall'ach na Stadionie uprzejmy i uśmiechnięty
        Azjata ma pełną gamnę rozmiarów - a w Lewis'ie nadąsana panienka w obcisłej
        mini ledwo na mnie spoglądając stwierdza - "nasze kolekcje są młodzieżowe". Na
        wybiegu dla modelek Azjata przegrywa z panienką w przedbiegach, ale w kulturze
        handlu i zwyczajnej ludzkiej uprzejmości, panienki ze shopping mallów powinny
        przechodzić kurs na Stadionie...
        A co do nielegalnych kopii wartiści intelektualnych - jak zaczniemy zarabiać
        tyle, ile nasi odpowiednicy w UE, to i handel przestanie funkcjonować, bo
        będzie stać każdego na legalny produkt. A w obecnej sytuacji (jak uczy
        historia) nikt w Warszawie nie wygrał z podziemiem, nawet Hitler. Nie wygra też
        i William Gates jr...
        Co do przyszłej lokalizacji, to obawiam się, że tereny pomiędzy M1 i Głębocką
        mają jedną wadę - nie ma dobrej komunikacji publicznej. Za to czołowy bankrut
        RP, tzn. PKP dysponuje ogromnymi nieużywanymi terenami za Dworcem Wschodnim,
        które doskonale nadają się do tego celu.
        • palker Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 20.12.02, 01:24
          Minął kolejny rok. I co? Jarmark Europa ma się dobrze:-(
          • sloggi Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 20.12.02, 08:21
            Tak, to straszne, że 15.000 ludzi ma zatrudnienie.
            • miko_ Re: stadion X lecia jeszcze przez rok 20.12.02, 12:26
              sloggi napisał:

> Tak, to straszne, że 15.000 ludzi ma zatrudnienie.

Prawo przekory, to także prawo do skrajnej głupoty, z czego skwapliwie
              skorzystałeś.
              Nie wiem z jakiego palucha wyssałeś podaną powyżej liczbę, ale niech ci będzie.
              Odlicz teraz proszę od tej liczby nielegalnych i legalnych imigrantów
              lub "turystów" z Wietnamu, Chin, Mongolii, Nigerii, Bułgarii, Rumunii, Rosji,
              Ukrainy, Białorusi i czego tam jeszcze, którzy świetnie egzystują dzięki
              Stadionowi. A niechby tam sobie egzystowali, gdyby nie ale...
              Zważ, że import po zaniżonych cenach lub przemyt konfekcji i tekstyliów oraz
              dumping cenowy, możliwy dzięki nielegalnej (nieopodatkowanej) działalności
              gospodarczej, doprowadził do rujny setki polskich firm i firemek odzieżowych.
              Odlicz zatem tych, którzy przez stadion pracę utracili. Odlicz od aktywów także
              należne skarbowi państwa dochody z tytułu ceł, podatków i opłat.
              Stadion daje także zatrudnienie ogromnej ilości szumowin rodzimego i
              zagranicznego chowu handlujacych kradzionymi towarami, podróbami, nielegalnym
              oprogramowaniem i płytami CD. Oferowane są tu kradzione telefony i
              radioodbiorniki samochodowe, przemycane papierosy i alkohol (np koniaki z
              bimbru zaprawianego bejcą do drewna), dekodery płatnych kanałów TV, fałszywe
              pieniądze, elektronika. Można nienawidzieć Microsoftu i popierać
              rozpowszechnianie pirackich kopii ich oprogramownia, ale na stadionie
              nabędziesz także nielegalne, kopiowane oprogramowanie polskich firm
              komputerowych, przez co ograniczony jest ich rozwój.
              Stadion to także źródło korupcji. Każde przedłużenie jego działalności ma dla
              decydentów ogromne znaczenie, gdyż w zamian otrzymują krociowe łapówki.
              Zanim więc zaczniesz się popisywać swoją cienką elekwencją, zastanów się, czy
              jednak straty poniesione z powodu istnienia tego wrzodu nie przwyższają o niebo
              mitycznych korzyści społecznych, które starasz się tu zasugerować.
              • sloggi miko_ 20.12.02, 12:51
                Jeśli uważasz, że reprezentujesz jakiś poziom - napisz co spowodowało, że w
                jednej płytkiej wypowiedzi obraziłeś mnie trzy razy?
                Kim Ty jesteś aby nazywać mnie głupkiem o cienkiej elokwencji?
                • miko_ Re: miko_ 20.12.02, 14:36
                  Jestem forumowiczem drogi S. co miałeś możność chyba zauważyć.
                  Nieustannie pretendujesz do zdobycia tytułu mistrza świata w odkręcaniu kota
                  ogonem. Najpierw popisujesz się umiejętnościa liczenia do 15000, sądząc, że to
                  wystarczy a teraz ledwie do trzech potrafiłeś policzyć.
                  A myślałem, że potrafisz podjąć polemikę i będziesz bronił swojej cienkiej tezy
                  o zbawczym oddziaływaniu Jarmarku Europa na rynek pracy. A ty puściłeś zaledwie
                  bąka. Jak zwykle zresztą. Żenada.
                  • sloggi_ Re: miko_ 20.12.02, 17:10
                    Nie dyskutuję z ludźmi, którzy od początku dyskusji są przekonani o "niższości"
                    rozmówcy.
                    Proste.
                    Ponadto, nie lubię ludzi ostrych i drapieżnych.
                    • miko_ Re: miko_ 20.12.02, 18:41
                      sloggi_ napisał:

> Nie dyskutuję z ludźmi, którzy od początku dyskusji są przekonani
                      o "niższości" rozmówcy. Proste.
                      > Ponadto, nie lubię ludzi ostrych i drapieżnych.

Ależ oczywiście, gdyż jesteś gównojadem i padlinożercą :-)

-----------
                      piiii.... wszystko słyszę......piiii
                      • Gość: Alex Re: miko_ IP: 212.33.87.* 20.12.02, 19:08
                        Należy mieć dystans do Ciebie samego, swoich poglądów. Nie każdy musi je
                        uznawać, nawet jeżeli są genialne, a każdemu może przytrafić sie mniej fortunna
                        wypowiedź. I trzeba mieć szacunek wobec interlokutora. Nawet jeżeli go sie nie
                        lubi. To chyba są dosyć zdrowe zasady. Miko czytałem twoje wypowiedzi,
                        odpowiedzi na wypowiedzi Sloggiego. I wyszłeś na strzasznego chama. Nie
                        wchodząc kto ma rację. Gdybyś nie był postacią z internetu za takie odzywki
                        zasłuzyłeś aby dostać w mordę, albo ciebie zupełnie ignorować. Można pisać w te
                        sposób, aby nie wywoływać takich złych emocji. To grzeszne denerwować innych
                        brakiem niestety elementarnej kultury. Mozna być polemistą, ale gdy przekracza
                        się barierę traci to cały swój urok i smak. Mam nadzieję, że poziom testoronu
                        Ci opadnie. I zaczniecz wymieniać nie mniej uszczypliwe, ale duzo
                        kulturalniejsze uwagi. Zbliżaja sie świeta. Za oknem jest tak pięknie i
                        sielankowo. Szczególnie gdy za oknem widzisz porozwieszane lampki na drzewavch,
                        tak ja to teraz widzę. Miko życzę ci pogody ducha, abyś nigdy nie traktował
                        rozmócy jak szmaty i cieszył się świetami
                        Pozdr
                        • miko_ Re: miko_ 20.12.02, 19:41
                          Dzięki Alex za próbę ugotowania własnej zupy na cudzym ogniu, ale muszę cię
                          rozczarować.
                          Nie było mnie kilka tygodni. Po powrocie spokojnie zabrałem sie do forumowych
                          lektur. Znalazłem coś, co wręcz mnie poraziło. Ten mały skurwiel sloggi razem
                          ze swoją (....) koleżanką przekroczyli wszelkie istniejace tabu istniejace w
                          świecie białego człowieka. Do tej pory popisywali się chamstwem kryjąc się za
                          parawanem wielonickowości. Psy szczekają, karawana idzie dalej - ostatecznie to
                          ich sumienie. Mogłem być co najwyżej zdegustowany.
                          Jak się okazuje są jednak granice chamstwa i podłości, które powodują u każdego
                          niekontrolowany przypływ adrenaliny. Dla mnie taką nieprzekraczalną granicą
                          jest stosunek do osób niepełnosprawnych. Nie szydzi się z niczyjego kalectwa i
                          to publicznie!!! Ten kto to robi odbiera sobie prawo do bycia człowiekiem.
                          Jeśli ta banda szczyli umysłowych myśli, że będę się temu przygladał obojętnie,
                          bardzo sie myli. Drogi sloggi i miła zdziniu: jeśli napotkacie na ulicy
                          człowieka, który bez słowa podejdzie do was i napluje wam w twarz, to bedę ja,
                          miko.
                          Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku życzę Wam moi
                          milusińscy, aby w przyszłości los zgotował wam mnóstwo radości podobnych do
                          tych, którymi obdarzacie świat.

-----------------
                          piiii.....wszystko słyszę.......piiii
                          • sloggi Re: miko_ 20.12.02, 21:45
                            Jest wielu dobrych psychoterapeutów, którzy naprawdę są w stanie zmienić
                            człowieczą psychikę i z szakala zrobi owieczkę.
                            Jak widzę masz zapędy aby zbawiać świat - mam nadzieję, że masz szanse
                            zaistnieć.
                            Póki co ja nie zaatakowałem Ciebie - a zatem Ty nie atakuj mnie.
                            Każdy ma klawiaturę i jest w stanie coś napisać. Osoba o której piszesz również.
                            Życzę Ci abyś zaistniał jako zwieńczenie choinki.

Pojednania ze światem na nadchodzące święta.
                          • zdzicha No i co, miko_? 28.12.02, 23:08
                            Najpierw muszę cię zmartwić. Nie udało ci się zepsuć mi świąt, chociaż pewnie
                            bardzo tego chciałes, albowiem dopiero chwilę temu, z pomoca mojego przyjaciela
                            Sloggiego, odkryłam ten wątek, w którym pokazujesz tę "lepszą" stronę swojej
                            osobowości.
                            Widać, ze nie przepuścisz żadnej okazji, żeby się powyzłosliwiać pod adresem
                            Sloggiego i moim (chociaz nie bywam na tym forum od bardzo długiego czasu, więc
                            nie wiem zbytnio, czym mogłabym ci się narazić).
                            Jeżeli chcesz mi napluć w twarz, to szukaj mnie na Stadionie, albowiem tam się
                            zaopatruję w przeróżne artykuły elektroniczne. Przy okazji mogę ci wytłumaczyć,
                            dlaczego Stadion w postaci takiej, jakiej jest, powinien istnieć. Musisz jednak
                            liczyć się z tym, że twoja kochająca i kochana żona może cię nie poznać po
                            powrocie do domu, bo nie pozostanę ci dłuzna, a i narzędzia jakiego użyję. Bądź
                            pewien, że nie będziemy szydzić z twojego w ten sposób zwiększonego kalectwa.
                            • miko_ Re: No i co, miko_? 29.12.02, 03:09
                              zdzicha napisała:

Musisz jednak
                              >
                              > liczyć się z tym, że twoja kochająca i kochana żona może cię nie poznać po
                              > powrocie do domu, bo nie pozostanę ci dłuzna, a i narzędzia jakiego użyję.
                              Bądź
                              >
                              > pewien, że nie będziemy szydzić z twojego w ten sposób zwiększonego kalectwa.
                              >
                              Zdzinia! No nareszcie!
                              Plucie we wredne ryło zahacza co najwyżej o sprawę cywilną i taką byś przegrała
                              w abcugach. Ale to, o czym piszesz, to najzwyklejszy kryminał. Zdzinia, ty w
                              swojej zdzirowatości zwykłą bandytką się okazałaś. I ja ci za to potwierdzenie
                              tożsamosci własnej serdecznie dziękuję:-))
                              -----------------------------------------------
                              piiii........słyszę wszystko.............piiiii
                              • zdzicha Ślicznie 30.12.02, 12:31
                                No i znowu popisałes się wyjątkową erudycją oraz wysoką kulturą.
                                Napisz mi jednak, proszę, czym ci się naraziłam ostatnimi czasy, albo może
                                mniej ostatnimi, w każdym razie chciałabym wiedzieć, czemuż to zawdzięczam tak
                                głębokie i silne uczucie, którym mnie darzysz. Trzeba je pielegnować.

Aha, byłabym zapomniała - dla ciebie to ja jestem Pani Zdzisława - zapamiętaj.
                              • palker Re: No i co, miko_? 30.12.02, 23:11
                                Miko_, na litość Boską, nie bądź gburem:-)
                                Do Pani Zdzichy należy się zwracać per Szanowna Pani.
                                I nie piiiskaj proszę. Już wiemy, że ty słyszysz, zaś Szanowna Pani nie.
                                • miko_ Re: No i co, miko_? 30.12.02, 23:44
                                  OK. Spróbuję:-(

"Zdzicho - Ty Szanowna Pani!"

I co?
                                  Dobrze wyszło?
                                  • palker Re: No i co, miko_? 30.12.02, 23:48
                                    No proszę! Jak chcesz, to potrafisz:-)
                                  • beata_ Re: No i co, miko_? 31.12.02, 00:04
                                    miko_ napisał:

> OK. Spróbuję:-(
                                    >
                                    > "Zdzicho - Ty Szanowna Pani!"
                                    >
                                    > I co?
                                    > Dobrze wyszło?

Mógłbyś dodać Wielce Szanowna...
                                    • palker Re: No i co, miko_? 31.12.02, 00:14
                                      Eeeee! To już by wygladało na zwykłe podlizywanie, czy jak tam...
                                      • abc2001 Re: No i co, miko_? 31.12.02, 00:15
                                        eee, to by straciło sens wypowiedzi, (w kontekście tego, co wiesz)
                                        • beata_ Re: No i co, miko_? 31.12.02, 00:17
                                          abc2001 napisała:

> eee, to by straciło sens wypowiedzi, (w kontekście tego, co wiesz)

No dobra - przekonaliście mnie!
                                      • beata_ Re: No i co, miko_? 31.12.02, 00:16
                                        palker napisał:

> Eeeee! To już by wygladało na zwykłe podlizywanie, czy jak tam...

Nooooo, całkiem zwykłe by ono nie było...
              • Gość: vars Re: stadion X lecia jeszcze przez rok IP: proxy / 212.69.68.* 30.12.02, 15:41
                Podzielam twoja opinie na temat bazaru na Stadionie X-lecia - jest to jedno,
                wielkie miejsce wszelkiego rodzaju przestępstw i bezprawia.
                Tego typu bazar, powinien, o ile w ogóle powinien istnieć - być przeniesiony
                poza granice administracyjne Warszawy. I sugestia przeniesienia go na pola
                pomiędzy M1 a inne istniejące supermarkety na Targówku- jest dobra. Stolica
                powinna pozostać wizytówką kraju i to w tym najlepszym tego slowa znaczeniu.
                Inaczej, moga tylko uważać ludzie, ktorzy znaleźli się w tym mieście przez
                czysty przypadek. Pozdrawiam pozostałych , zagorzałych uczestnikow "dyskusji".
    • palker res sacra miser 20.12.02, 20:47
      Obiecuję publicznie, że nie bedę już nigdy gmerał w starych wątkach, bo to
      przynosi pecha.
      Zbiżają się święta. Każdemu dedykuję zatem treść napisu umieszczonego na
      fasadzie dawnego Towarzystwa Dobroczynności na Krakowskim Przedmieściu: Res
      sacra miser
      palker zasmucony
      • sloggi Re: res sacra miser 20.12.02, 21:46
        A gmeraj.
        Fermetny drzemią wszędzie.
        Miałeś szczere chęci.
        • palker Re: res sacra miser 20.12.02, 21:56
          Ale i Tyś mnie nieco zasmucił. Bo wyszło na to, żeś łacińskiej sentencji nie
          zgłębił należycie. Ale to w naturalny sposób przyjdzie z wiekiem, a ja Ci nie
          mogę życzyć, abyś się gwałtownie zestarzał, bo winnej fermentacji nie sposób
          przyspieszyć.
          • sloggi Re: res sacra miser 21.12.02, 02:52
            Myślę, że Ty w moim wieku (bez obrazy) również zgłębiałeś coś innego niż
            sentencje z budynków
            • Gość: Alex Re: res sacra miser IP: 212.33.87.* 21.12.02, 11:52
              A jeżeli ktos ma podzielna uwagę, może wiele rzeczy zgłębiać.
              Pozdr
    • damona Re: a wracajac do tematu..... 30.12.02, 14:36
      zalozmy, ze kupcy sie kiedys wyprowadza ze stadionu, i co dalej....
      czy tak duzy stadion jest Warszawie potrzebny?
      Czy oplaca sie go remontowac, moze taniej bedzie wybudowac nowy?
      Ile dni w roku bedzie wykorzystywany? Ile bedzie kosztowac Warszawe utrzymanie
      takiego obiektu?

Sa plany rozbudowy stadionu zrobione przez Wojciecha Zablockiego.
      Nie wiem czy sa jeszcze inne projekty, widzialam tylko ten jeden:

www.sky.s64.pl/home/Plany/s10.htm
      Jesli ktos ma nowsze informacje, to moze sie podzieli?
      A jesli byl juz taki watek, to moze poda linka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka