Dodaj do ulubionych

mlode mamy ursus

IP: *.acn.waw.pl 07.11.09, 11:34
Drogie Mamy,
poniewaz zastanawiam sie nad tym co mozna bym zrobic dla mam w
dzielnicy ciekawa jestem co by WAM sie przydalo, cwiczenia w ciazy,
spotkania dla mama z dziecmi itp. czegoWam brakuje?

orchidea
Obserwuj wątek
    • martowinka Re: mlode mamy ursus 08.11.09, 20:22
      Przydałby się jakiś aerobik dla mam po ciąży żeby łatwiej brzucha zgubić, i
      jakaś może kawiarenka żeby można było się kawki napić a dziecko w tym czasie
      bawiło by się w jakimś specjalnym dla niego kąciku pod nadzorem oczywiście
      profesjonalistów:)
      • Gość: mama Re: mlode mamy ursus IP: *.centertel.pl 16.11.09, 16:25
        może ćwiczenia dla mam w ciąży...a te po ciąży to oczywiście z możliwością
        zabrania ze sobą dziecka..
        • Gość: ps Re: mlode mamy ursus IP: *.222.255.116.spray.net.pl 28.10.10, 21:41
          ...
      • Gość: Ania Re: mlode mamy ursus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 00:27
        Witam,
        mamy nie tylko "siedza w domu" z dziećmi. Własnie grupie mam z Ursusa udało sie zarejestrowac i zgłosić dwie listy kandydatek na radne. Wybory samorzadowe już 21 listopada! Zagłosujcie na Komitet Wyborczy Wyborców "Mamy - Ursus". Przyszłość Twoich dzieci zależy od Twich wyborów.
    • Gość: egis Re: mlode mamy ursus IP: 77.222.255.* 18.11.09, 11:32
      Mi osobiście brkauje prawdziwej siłowni dla kobiet,a właściwie
      dużego klub gdzie można by zarówno poćwiczyć na siłowni, pójść na
      aerobik z możliwością pozostawienia dziecka pod opieką , a najlepiej
      gdyby była tam sala zabaw dla dzieci. Jako przykład mogę podadać
      Puellę na Ursynowie ze świetnym sprzętem dla kobiet i zajęli niedla
      dzieci, Fit miś jeśli nie pomyliłam nazwy na Arkuszowej. To są
      rzeczywiście miejsca pomyślane dla mam i przsłych mam.
      • Gość: Ania Re: mlode mamy ursus IP: *.chello.pl 04.02.10, 16:15
        W Ursusie właśnie organizuje się Klub Aktywnych Mam :) Więcej informacji na ten
        temat na www.naszemaluchy.pl w grupie Mamy z Ursusa :)

Zapraszam!
        www.naszemaluchy.pl/viewGroup.do?groupId=59
        • Gość: Fabryka Pasji Re: mlode mamy ursus IP: *.222.255.116.spray.net.pl 19.10.10, 21:19
          Dziewczyny zapraszam do Klubu Mam, spotykamy się we wtorki 10-12.
          Fabryka Pasji www.fabrykapasji.pl na Skoroszach
          Jest kącik/kojec z zabawkami dla dzieci i kawiarenka dla mam :)
          Po południu w piątki jest gimnastyka.
    • Gość: anita Re: mlode mamy ursus IP: 178.73.49.* 28.10.10, 08:56
      Ja moze nie z Ursusa,ale z Ochoty....Musze przyznac ze dosyć długo zastanawiałam sie gdzie chodzić z dzieckiem w ciagu dnia,aby ono sie nie nudziło i zebym ja robiła coś dla siebie.Znalazłam fajne miejsce ,gdzie chodze na pilates i zabieram tam swoja córeczkę,która świetnie sie bawi,ja ćwicze a ona rysuje i ukłąda klocki :)
      • Gość: Mama z Ursusa Re: mlode mamy ursus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 20:42
        Zapraszamy aktywne mamy do wziecia udziału w wyboracj samorzadowych. To wazna decyzja dla waszych dzieci. Wejdźcie na stronę www.mamy-ursus.pl.
    • Gość: Anna_Wołyniak Re: mlode mamy ursus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 22:34
      Szanowni Państwo,
      Nazywam się Anna Maria Wołyniak, od czternastu lat mieszkam z rodziną w Ursusie. Jestem psychologiem i pedagogiem specjalnym, pracuję z dziećmi rodzinami. Sama będąc mamą wiem jak wiele troski i zaangażowania wymaga wychowanie dzieci. Wiem także na jak wiele trudności napotykają Rodzice dzieci mieszkający w Ursusie. Zawsze chciałam mieć wpływ na to, co się dzieje wokół mnie. Nie mogę być obojętna, gdy widzę, że coś wokół mnie dzieje się nie tak, jak powinno. Dlatego zdecydowałam się kandydować do Rady Dzielnicy – założyłam Komitet Wyborczy Wyborców „Mamy - Ursus”, który zrzesza aktywne mamy, domagające się poprawy jakości życia rodzin mieszkających w naszej dzielnicy.
      Moja najmłodsza córeczka Zosia urodziła się rok temu. Jest, podobnie jak dwoje starszych dzieci, mieszkanką Ursusa. Niestety – starsze dzieci nie chodziły do publicznego przedszkola w naszej dzielnicy – nigdy nie udało się nam znaleźć na liście przyjętych. Także teraz, nie chodzą do publicznych szkół w Ursusie - ze względu na zmianowość, liczbę dzieci w szkołach oraz niski poziom kształcenia zdecydowaliśmy się posłać je do szkoły na Bemowie. Już za dwa lata moja najmłodsza córka rozpocznie edukację w przedszkolu. Chciałabym, by Zosia mogła właśnie tu, w naszej dzielnicy pójść do dobrego, publicznego przedszkola, by później chodziła na jedną zmianę do publicznej, przyjaznej dziecku szkoły.
      Priorytetem dla mnie jest edukacja. Inwestycja w edukację i rozwój dzieci jest dla mnie inwestycją w ich przyszłość, ale także w moją przyszłość i przyszłość całej Polski.
      Jako troskliwa, kochająca matka pragnę zmienić edukacyjną rzeczywistość Ursusa. Jestem zdeterminowana - będę o to wszystko walczyła dla moich dzieci – Marysi, Jasia i Zosi oraz dla ich rówieśników – dzieci sąsiada i Twoich, bo to oni są przyszłością Naszego Ursusa.
      Więcej o moim programie możesz przeczytać na stronie www.annawolyniak.pl
      Zacznę zmiany w naszym otoczeniu dla siebie i dla Ciebie, dla Twojej Rodziny!
      • Gość: matylda Re: mlode mamy ursus IP: 178.73.49.* 03.11.10, 13:42
        Polecam młodym mamom to miejsce.
        Jeśli siedzicie w domu i przed południem nie macie co ze soba zrobic ,polecam zabrac ze soba dziecko i kiedy Wy ćwiczycie pilates,nasz maluszek świetnie sie w tym czasie bawi.
        I co wazne ceny nie sa jakieś gigantyczne,bo sa to koszty od 30 do 50zł za zajęcia.
        • Gość: Fabryka Pasji Re: mlode mamy ursus IP: *.222.255.116.spray.net.pl 03.11.10, 20:17
          W Ursusie na Skoroszach www.fabrykapasji.pl/joga-mental-body-fit
          są zajęcia pilates w piatki . Można przyjść z dziećmi , które w tymczasie kiedy mama lub tata ćwiczy bawią się pod opieką animatorki. Koszt za wejście ok. 35 zł . Dziecko bawi się gratis.
          • Gość: abc Re: mlode mamy ursus IP: *.chello.pl 16.11.10, 19:13
            Klub Mam - bezpłatnie
            www.dkwlochy.pl/dkw/index.php?option=com_content&task=view&id=210&Itemid=95
            • Gość: matylda Re: mlode mamy ursus IP: 178.73.49.* 24.11.10, 12:33
              To co jeszcze warto wspomnieć o pilatesie
              z dziecmi to mogę polecic fajne,nowe zajecia z body ball.Zdecydowanie dobrze robiące na nasz kregoslup-obciazony np.dzwiganiem naszych dzieci ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka