Dodaj do ulubionych

gimnazjum na Ochocie

IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.12, 22:29
Jakie gimnazjum polecacie?
Najlepiej w rejonie Hynka / Zwirki i Wigury / pl. Zawiszy / al. Jerozolimskie.
Dzieki za wszystkie komentarze
Obserwuj wątek
    • Gość: EWA Re: gimnazjum na Ochocie IP: 178.73.28.* 17.03.12, 13:11
      najlepsze na ochocie to barska
      • loczek62 Re: gimnazjum na Ochocie 19.03.12, 09:32
        Gość portalu: EWA napisał(a):

> najlepsze na ochocie to barska

To chyba żart?
      • Gość: tolek Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.netfala.pl 19.03.12, 10:55
        ... to już nie staszic jest najlepszy? a co z tymi gośćmi z poprawczaka, co mają rejon na barskiej, już tam nie należą?
        • Gość: gosiak Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 15:34
          Przy Żwirki i Wigury jest gim. prywatne nr.2 na Jasielskiej, niewiele o nim wiem i podobno "Rasz" na Raszyńskiej, staszic jak wzykle niezly ale chyba dla "ścisłych"...no i Twarda ale nie wiem czy to Ochota...
          • Gość: aa Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 20:07
            Jest jeszcze sportowe na Powstańców Wielkopolskich.
            • Gość: EWA Re: gimnazjum na Ochocie IP: 178.73.28.* 20.03.12, 23:29
              sportowe jest słaaabiutkie
              • Gość: EWA Re: do loczek 62 IP: 178.73.28.* 20.03.12, 23:31
                to nie zart
                dla dzecka uzdolionego humanistycznie, nie znam lepszego gim na ochocie, niż to na barskiej
              • Gość: aa Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.12, 12:09
                Na czym opierasz swoją opinię? To jest gimnazjum dla dzieci uprawiających dość intensywnie sport. Czasem trafiają się przy tym całkiem nieźle się uczące i z dobrym wynikiem kończące gimnazjum, czasem takie dla których ten sport jest ratunkiem. Pod względem bezpieczeństwa jest dobrze bo to maleńkie gimnazjum przy podstawówce.
            • Gość: mama_11_latka Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 22:17
              Ma ktos jakies doswiadczenia ze sportowym?
              Jest czas na nauke?
              Jakies inne typy fajne szkoly?
          • Gość: EWA Re: gimnazjum na Ochocie IP: 178.73.28.* 20.03.12, 23:34
            gim na jasielskiej jest takie sobie
            raszyńska mocno specyficzna
            obydwa gimnazja płatne
            • Gość: gosiak Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 11:01
              Ewo a co wiesz o jasielskiej? Dlaczego takie sobie?
              • Gość: a.p. Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.12, 14:18
                atmosfera na jasielskiej srednia, luksosow wcale tam nie ma mimo ze jest to prywatna szkola.
                • Gość: gosiak Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 15:12
                  Nie chodzi o luskusy, to nie jest ważne, a dlaczego atmosfera średnia? Napiszcie proszę coś konkretnego. Może ktos ma tam dzieci?
                  • Gość: fda Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 19:18
                    no prywatna szkola powinna miec lepszy standard jak si e placi takie pieniadze, a ta na jasielskiej nawet tego nie ma, tak jak juz ktos wyzej pisal.
                    • Gość: czesiek Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 20:25
                      Większość prywatnych szkół ma srednie warunki lokalowe ale płaci sie za jakość czasu, którą nauczyciel poświęca dziecku a z tą w państwowych gimnazjach bywa różnie. Nie oznacza to, że wszystkie prywatne są super a państwowe złe ale jakość stresu i uwagi jest inna. Sam mam dziecko w państwowej podst. która jest świetna ale gimnazjum już chyba raczej prywatne może dopiero liceum państwowe...
                • 2mek99 Re: gimnazjum na Ochocie 25.03.12, 07:33
                  Jasielska - dla bardzo ambitnych to może nie jest idealny wybór. Po prostu szkoła bez zadęcia taka normalna, w starym stylu.
                  Mniej wynalazków niż na Raszyńskiej. Mniej wyścigu szczurów niż na Nowowiejska.
                  Dzieciak nie będzie się stresował a może rozwijać swoje zainteresowania i iść tempem, które mu odpowiada.
                  Na pewno bezpieczniejsza niż państwowa.
                  • Gość: do 2mek99 Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.12, 18:35

Dzieki, nareszcie jakaś konkretna informacja:). A masz może tam dzieci?
                    • Gość: mama_11_latka Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.12, 19:45
                      A jeszcze jakies inne propozycje?
                      Fajnie zeby bylo dobre boisko (nie musi byc profil sportowy)
                      • Gość: mama Re: gimnazjum na Ochocie IP: 89.174.57.* 10.04.12, 16:57
                        a moze Staszic?
                        • Gość: mama_11_latka Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 17:50
                          Staszic jest brany pod uwage, ale to nie jest hobbysta matematyczny.
                          Raczej sportowiec nie do zajechania.
                          Niedawno w beep tescie pokonal gromade wyrosnietych 16-latkow
                          • Gość: mama Re: gimnazjum na Ochocie IP: 178.73.28.* 21.04.12, 10:20
                            to może gimnazjum sportowe na powstańców wielkopolskich?

gimnazjum na barskiej ma niezłe zaplecze sportowe
                            • Gość: mama_11_latka Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 09:29
                              > to może gimnazjum sportowe na powstańców wielkopolskich?
                              >
                              Bylismy tam, jest tylko klasa z koszykowka dla chlopcow - a nasz na razie jest najnizszy.
                              Najlepszy sport to bylyby biegi/lekkoatletyka

> gimnazjum na barskiej ma niezłe zaplecze sportowe
                              Dzieki za pomysl - musimy sie tam wybrac
                              • Gość: mama_12_latka Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.12, 23:03
                                odswieze temat bo tez mnie interesuje
                                • Gość: bs Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.12, 10:20
                                  to przeczytaj jeszcze raz i bedziesz wiedziala, nie musisz sztucznie podbijac watku, przez wakacje raczej nic sie nei zmienilo.
                                  • Gość: mama_12_latka Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.12, 22:00
                                    Czy po pierwszym miesiacu w gimnazjum macie juz jakies opinie?
                                    • Gość: mama_12_latka Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.13, 00:33
                                      Czy chodzi ktos do gimnazjum na Siemienskiego?
                                      • fish79 Re: gimnazjum na Ochocie 24.05.13, 13:23
                                        tak, i polecam.
                                        Nie wiem na co zwracasz największą uwagę przy wyborze, jak dla mnie języki są na dobrym poziome, tak samo biologia, matma, fizyka, geografia. Polski kuleje- jedna lektura przerobiona na razie, trochę po macoszemu traktowany przedmiot.
                                        Córka chwali sobie atmosferę, nauczyciele są ok, pracują na librusie nie tylko z nazwy ale naprawdę, więc dokładnie wiesz co się dzieje u dziecka, szkoła zaangażowana w rozwój indywidualnych zainteresowań, ciągle proponuje różne projekty i aktywności, jest w czym wybierać. Dobre wrażenie z dnia otwartego potwierdziło się w moim przypadku podczas tego roku.
                            • Gość: Kasia gimnazjum sportowe przy Powstańców Wlkp polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.14, 14:22
                              odświeżam wątek - jakie gimnazjum na Ochocie byście polecili? Mój młody lubi sport ale czy szkoła przy Powstańców Wlkp ma dobry poziom nauczania z innych przedmiotów? Może rodzice dzieci uczęszczających obecnie tam lub najlepiej już absolwentów się wypowiedzą. Czy potem Wasze dzieci dostały się bezproblemowo do dobrego liceum? Z góry dzięki za podpowiedzi i sugestie tym bardziej, ze nie jest łatwo podjąć decyzję ...
                            • trakt_grocholicki Re: gimnazjum na Ochocie 18.01.15, 23:10
                              Witam ,mój syn chodzi do Staszica ,klasa profesora Guzickiego.Dostał się po ciężkiej "segregacji" ,matematyka super ciężka ale daje radę,inne przedmioty też.Tylko jak pisało tu parę osób co do polskiego ,będzie kiedyś kiepsko.Przez pół roku nie miał żadnej klasówki, jedna lektura przerabiana ponad 2 miesiące i druga urywkami ..stopnie stawiane za zrobienie jakiegoś w domu albumu itp. Rozumiem jest ścisłym umysłem,ale co będzie w liceum? Uczniowie wniebowzięci ,bo mają super Panią,ale tu chyba nie o to chodzi !! trochę wiedzy i nauki z języka by się im też przydało :P
                              • Gość: tomaasz Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 19.01.15, 18:35
                                Mam dziecko w Staszicu. Przy 5 osobach na miejsce liczyłem na jakiś poziom, ale się zawiodłem. Nauczyciele traktują mnie per noga. Na wywiadówce czuję się jak karcony uczniak. Uwagi dot. miernej pracy nauczyciela nie docierają do dyrekcji. Dzieciakowi wmawia się, że jest głąbem. Staszic to pomyłka.
      • trakt_grocholicki Re: gimnazjum na Ochocie 16.05.13, 11:53

O czym Ty mówisz?
        Tylko Matematyczna Staszica,żadna Barska
        • Gość: leon Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.netfala.pl 16.05.13, 12:41
          Czy ja wiem, czy ten Stasic taki cudny. W klasie mojego dziecka polonistka jedną lekturę przerobiła. Reszta w kawałkach albo z podręcznika. Dzieciak ma problemy z podstawowymi zagadnieniami z polskiego. Nie tyko matmą świat żyje.
          • Gość: mama Re: gimnazjum na Ochocie IP: 89.174.57.* 16.05.13, 16:04
            Popieram, że coś nie tak jest z językiem polskim w Staszicu.
            Osławiona pani S. wymaga, ale nie uczy.
            Moja córka, w szkole podsatwowej, zakochana w lekcjach języka polskiego, czytająca i ucząca się, nagle zaczęła nienawidzieć lekcje polskiego. Przekłada się to bardzo na oceny. Ale, pal licho oceny. Ona naprawdę niewiele rozumie i nie bardzo wie, o co chodzi na lekcjach.
            Nie lubi tych lekcji, nie potrafi dopasować się do wymagań nauczyciela.
            Co do innych przedmiotów, poziom w większości wyśrubowany, nauczyciele wymagają ale starają się uczyć i mają stosunkowo określone wymagania.
        • Gość: mama Re: gimnazjum na Ochocie IP: 89.174.57.* 16.05.13, 16:07
          A jesli dziecko nie jest matematykiem, wykazuje ewidentme zdolności polonistyczne?
          To chyba tylko Barska zostaje?
          • Gość: mama_12_latka Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.13, 22:00
            A jaki jest poziom matematyki, fizyki, chemii oraz jezykow na Barskiej?
            • Gość: kinia Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 09:56
              Zależy do jakiej klasy trafi , bo są świetni nauczyciele w tej szkole...
    • Gość: an Re: gimnazjum na Ochocie IP: 195.85.196.* 02.07.13, 12:05
      Polecam gimnazjum sportowe. Wcale nie jest słabe. W tym roku po testach bodajże drugie na Ochocie ze średnią wyższą niz średnia warszawska. Mój syn skończył tamtejszą podstawówkę. też świetna, a dodatek sportu do nauki ... bezcenny. Dostał sie na Raszyńska, czekamy na wyniki rekrutacji do g. dwujęzycznego, ale naprawdę szkoda mi tej szkoły. A w pierwszej gimnazjum będą naprawde świetne dzieciaki.
    • Gość: Ochotka gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.14, 15:37
      poproszę o opinie - czy warto posłać tam dziecię ?
      • Gość: if Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.03.14, 19:06
        Też mnie ciekawi to gimnazjum - jak tam działa integracja? Czy dzieci są tam bezpieczne?
        • Gość: gość mama Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: 212.180.192.* 02.04.14, 16:52
          Czy warto wysłać dziecko do Gimnazjum na Skarżyńskiego? Jeśli tak, to dlaczego? Jeśli nie, to dlaczego nie?Proszę o podpowiedź.
          • Gość: cghj Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.14, 15:51
            jeśli chodzi o gimnazjum nr. 15 to z całego serca odradzam. Narkotyki, papierosy, alkohol - dlatego.
            Bardzo dużo dzieciaków się zmarnowało w tej szkole, poziom również niski
          • Gość: mama1234 Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 19:04
            Szczerze polecam gimnazjum na Skarżyńskiego dzieciom, które kończąc podstawówkę nie określiły jeszcze własnej drogi. Nauczyciele wydobywają tu z dzieci to, co w nich najlepsze. W tej szkole ciągle coś się dzieje: dzieci biorą udział w konkursach (i są do nich przygotowywane przez nauczycieli, co nie jest standardem w innych szkołach), piszą książki, wystawiają sztuki teatralne, uczestniczą w akcjach wolontariatu, goszczą uczniów z innych krajów. Poziom nauczania ? dostosowany do uczniów, nawet w jednym roczniku ? różny w różnych klasach. Są tu i dzieci wybitnie uzdolnione i takie z dysfunkcjami. Po koszmarze z podstawówki ? moje dziecko z przyjemnością chodzi do tej szkoły.
            • 1raszynianka Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego 17.01.15, 20:11
              Moje dziecko chodzi do gimnazjum nr 13 i od wszystkich znajomych słyszy jedno... Gimnazjum na Skarżyńskiego jest najgorszym na Ochocie i jednym z gorszych w Warszawie. Połowa pali i pije już alkohol, większość z nich w podstawówkach byli jednymi z najgorszych uczniów. Wiem to bo z moim dzieckiem chodzi do klasy wielu z Ochoty i z ich klas w podstawówce uczniowie z najgorszymi stopniami,właśnie prawie wszyscy poszli do 16. Niech mi nikt tutaj nie pisze ,że to super szkoła !!! Z całej Ochoty trafiają do niej słabi uczniowie z podstawówek. Nie chce obrazić tych dzieci,które też dobrze się uczą ,ale skoro w rankingu to gimnazjum zajmuje tak daleką pozycje w Warszawie ,to chyba coś o tym świadczy co?
              • Gość: mama1234 Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.15, 00:21
                Pytanie, co oznacza sformułowanie: "super szkoła". Jeśli czołowe miejsce w rankingach testów - to rzeczywiście Skarżyński nie jest na szczycie. Ale przecież 16-ka to rejonowe gimnazjum z oddziałami integracyjnymi. To, co jest jednak dużą wartością dla mnie, to atmosfera tej szkoły - relacje nauczycieli z uczniami, przygotowywanie uczniów do pracy społecznej, do odkrywania swoich zainteresowań i talentów. A w tym zakresie nie ma znaczenia, czy dziecko w podstawówce było wybitnym, czy słabym uczniem. Pod tym względem to jest super szkoła. Jako rodzic dziecka z tej szkoły (a nie znajomy znajomego) nie potwierdzam, że uczniowie tej szkoły piją i palą - nie zauważyłam takiego zjawiska.
                • Gość: ania Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.15, 22:38
                  To stań rano pod tą szkołą a zobaczysz zbierające się tabuny tych, którzy do szkoły się wcale nie wybierają. Juz po ich gębach widać co to za element. A już usłyszeć co mówią - uszy więdną.
                  • Gość: mama1234 Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.15, 19:22
                    Nic dziwnego, że się do tej szkoły nie wybierają - bo to nie są uczniowie 16-ki. A stoją nie przy szkole, a przy garażach. Na boisku 17-ki też grasują wulgarne wyrostki, ale to nie oznacza, że do 17-ki czy do 152-ej chodzi - zacytuję - "element".
                    • Gość: gimnazjalista Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.15, 20:06
                      Pani chyba żartuje? Gimnazjum nr 16 to najgorsza szkoła w całej Warszawie, pomijając ursynowskie rejonówki. Nikt się nie uczy, na klasę jest jedną góra dwie inteligentne osoby. Większość pali i pije. Mieszkam na Ochocie, chodziłem tu do podstawówki. Teraz chodzę do 1 gimnazjum na Twardej. Osobiście polecam , wysoki poziom nauczania, jest klasa humanistyczna, jak i matematyczna, wszystkie są dwujęzyczne, bardzo fajna atmosfera i fantastyczne położenie. Co do plotek a propos przenosin, POSTĘPOWANIE JEST WSTRZYMANE, PRZENIESIENIE WCIĄŻ JEST ODKŁADANE I NIE WIADOMO CZY W OGOLE COS TAKIEGO SIE ODBĘDZIE.
                      • Gość: ralowskaanna Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 05.06.15, 07:59
                        Nie jest prawdą, że gimnazjum nr 16 to najgorsza szkoła w W-wie. Wystarczy to sprawdzić w bazie Edukacyjnej Wartości Dodanej (ewd.edu.pl/wskazniki/gimnazjum/wykres-szkoly/?id=17433). Wyniki jego uczniów świadczą o tym, że jest to gimnazjum lepsze, niż połowa szkół w Warszawie. To bezwzględne dane.
                        A co do Twardej, to szkoła zaczyna we wrześniu 2016 nauczanie na Mokotowie. Info można uzyskać w sekretariacie. (tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,gimnazjum-z-twardej-przenosi-sie-na-mokotow-decyzja-radnych,113767.html)
                        • Gość: Ojciec:-) Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.centertel.pl 29.06.15, 10:26
                          Witam.
                          Moje dziecko chodziło do podstawówki 152 co miesiąc byłem u vice dyrektorki bójki przepychanki non stop coś.
                          Potem wysłałem "malucha" do Gimnazjum nr 16 i to była bardzo dobra decyzja. Dziecko jest żywe nawet bardzo w "16" nie było problemów z nadpobudliwością zajęli się moim synem i mimo że nie był orłem w podstawówce egzamin gimnazjalny zdał na 80 puntów. :-) Sam byłem w szoku.
                          Jako rodzic polecam Gim 16 na Ochocie.
                      • Gość: mama Re: gimnazjum na ul. Skarżyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.15, 21:16
                        Gimnazjalisto, nie pisz źle o 16-tce, skoro do niej nie uczęszczasz. Cieszymy się, że chodzisz na Twardą i życzymy Ci tam samych sukcesów - w tym, osobiście życzę Ci, abyś miał tak samo fantastycznych nauczycieli, jak ci, którzy uczą moje dzieci w 16-tce. Podkreślając zalety swojej szkoły wcale nie musisz obrzucać błotem innych, zwłaszcza, że to, co piszesz, nie jest prawdą.
    • beeeeeeeeeeeeee Re: gimnazjum na Ochocie 16.06.16, 23:50
      nie wybierajcie 16....to porażka największej kategorii
      • beeeeeeeeeeeeee Re: gimnazjum na Ochocie 16.06.16, 23:58
        a zwłaszcza mając dziecko z orzeczeniem,pomocy ono nie dostanie....a szkoła kase tyak
        Wpisz swoją odpowiedź
        • beeeeeeeeeeeeee Re: gimnazjum na Ochocie 16.06.16, 23:59
          beeeeeeeeeeeeee napisał(a):

> a zwłaszcza mając dziecko z orzeczeniem,pomocy ono nie dostanie....a szkoła kas
          > e tak
          > Wpisz swoją odpowiedź
          • Gość: Go Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.06.16, 08:14
            Ty też masz orzeczenie?... Bo Twoje wpisy na to wskazują.
            A swoją krytykę poprzyj jakimiś argumentami. Nas szesnastka nie zawiodła, a też mieliśmy orzeczenie.
        • Gość: mamik Re: gimnazjum na Ochocie IP: *.96.200.180.ipv4.supernova.orange.pl 17.06.16, 21:30
          mam całkowicie odmienne doświadczenia. Moje dziecko - też z orzeczeniem - miało bieżącą pomoc ze strony szkoły przez całe trzy lata i naprawdę tu rozkwitło. Dla nas to był bardzo dobry wybór. Faktem jest jednak, że samo dziecko też dużo pracowało, niezależnie od tego, co dawała szkoła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka