Dodaj do ulubionych

Do mam z Ursusa

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 12:02
Drogie mamy czy możecie mi polecić lekarza pediatrę z tej dzielnicy miasta
lub okolic. Nie mogę nikogo znaleść, dzwoniłam do informacji medycznej,
szukam w necie i nic ! Czy naprawdę nie ma tu lekarza z tych okolic, chodzi
mi o takiego co można go wezwać do domu lub ma tutaj gabinet prywatny. Gdzie
wy chodzicie ze swoimi maluchami ? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Dziękuję.

Obserwuj wątek
    • michaellka Re: Do mam z Ursusa 17.11.04, 18:58
      ?
    • Gość: mamazUrsusa Re: Do mam z Ursusa IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 22.11.04, 09:38
      Michaelko, Jestem mamą siemiomiesięcznego chłopczyka. Co prawda - na szczęście -
      nie miałam potrzeby korzystać z wizyt domowych, ale z czystym sumieniem mogę
      polecić najzwyklejszą przychodnię rejonową przy ul. Sosnkowskiego (na rogu 1
      Maja). Kierowniczka przychodni - dr Bożena Zielenkiewicz - pediatra,
      doświadczona, spokojna, budząca zaufanie mam i dzieci. Mój synek jest pod jej
      opieką i bardzo się z tego cieszę. Dobre doświadczenia mam z poradnią
      niepubliczną na Skoroszach ("Amadent" lub podobnie). Jeśli chodzi o okolice - w
      szpitalu na Działdowskiej i spółdzielni przy Skierniewickiej przyjmuje (raz w
      tygodniu) pani profesor Sidor - pediatra - neurolog. Oprócz świetnej osobowości
      i sposobu bycia (co w opiece nad maluchami ma ogromne znaczenie) jest bardzo
      wnikliwa, precyzyjna, konsekwentna. Wspaniała!!!
      Wszystkiego dobrego!!
    • Gość: aaa Re: Do mam z Ursusa IP: *.spray.net.pl 22.11.04, 21:39
      Zajrzyj na forum na www.Skorosze.pl
      Tam jest trochę mam z Ursusa
    • Gość: ewa Re: Do mam z Ursusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 11:55
      Szanowna Pani
      polecam dr. Chlewińską.Pracowała w przychodni na ul. 1-go Maja(Stary Ursus).To
      doświadczony pediatra,ale niewiem czy jeszcze tam przyjmuje.
      • Gość: mamazUrsusa Re: Do mam z Ursusa IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 01.12.04, 16:21
        Przyjmuje, przyjmuje!
    • Gość: Ada Re: Do mam z Ursusa IP: *.spray.net.pl 19.12.04, 18:45
      Sory!Ale Pani Dr.Chlewińska pzrepisała mojemu dziecku receptę na lek który nie
      jest produkowany od kilku lat!W conajmiej 15 aptekach śmieli się z tej recepty
      pytając,czy ten Lekarz jest z lamusa?
      Pani Dr. jest przesympatyczną osobą ale zdecydowanie nie zna nowości rynkowych
      i nie idzie z duchem czasu.A w końcu leki nowej generacji są skuteczne i mają
      mniej środków ubocznych(stare też oczywiście dobre!)
      • weerona Re: Do mam z Ursusa 28.01.05, 21:47
        Oj tak pani dr Chlewińska opiera się tylko i wyłącznie na wzorcach ksiązkowych.
        Ja przeszłam z nia niemiłe doświadczenia - nie polecam.
    • Gość: kasia Re: Do mam z Ursusa IP: *.chello.pl 19.12.04, 18:57
      W Ursusie mieszkam od zawsze i od zawsze znam dr Chlewińską. Powiem Ci krótko:
      nie polecam. Ale z czystym sumieniem i absolutnym przekonaniem możesz Michaelko
      odszukać w przychodni przy Sosnkowskiego dr Skorupską. Dla mnie i moich 2 córek
      absolutne bingo! Zrezygnowałam z prywatnych pediatrów kiedy poznałam tą panią.
      Ze specjalistami już gorzej -tutaj ciągle korzystam z prywatnych gabinetów bo
      innego wyjścia nie ma. Pozdrawiam Ciebie i Maleństwo.
      • weerona Re: Do mam z Ursusa 28.01.05, 21:51
        Ja też próbowałam się dostać do dr Skorupskiej ale do niej podobno nie ma
        zapisów bo ma za dużo pacjentów nam powiedziała że ona ma tak jakby swoją
        rodzinę ( chodziło jej o dzieci). Podobno mozna sie zapisać jak dzieci są
        starsze , powyżej roku.Ja nie rozumiem czegos takiego ,pracuje w państwowej
        przychodni i nie można jej wybrać jako lekarza prowadzącego. A w jaki sposób
        Tobie udało się dostać do dr Skorupskiej ?
        Pozdrawiam Ania z Damiankiem i Kamilką
    • mariola233 Re: Do mam z Ursusa 02.02.05, 20:32
      ja tez polecam Dr.Zielenkiewicz od niedawna chodze do niej ale jest bardzo mila
      i fajna
      • Gość: Wiola Re: Do mam z Ursusa IP: 148.81.190.* 07.02.05, 10:14
        Witam
        Przeczytałam kilka opinii o lekarzach z przychodni przy ul. Sosnkowskiego
        i ...włosy mi się na głowie zjerzyły. Dr. Chlewińska to przeszłość medyczna (
        chyba, że ktoś lubi archaik ). Dr. Zielenkiewicz jest bardzo miła ( szczególnie
        gdy wzywasz ją do domu prywatnie ), ale po tym jak dała mi do wyboru kilka
        jednostek chorobowych bym sobie wybrała zmieniłam przychodnię. Dr.
        Zielenkiewicz powinna się zajmować kierowaniem przychodnią a nie leczeniem -
        szczególnie dzieci.
        Teraz jestem ( moje dzieci )zapisana do przychodni na Niedźwiadku "Zdrowie
        Plus".Przychodnia w ramach NFZ, nie ma kolejek dzieci, dr. Małgorzata Żebrowska
        z przyjaznym podejściem do dzieci i rodziców, ma nosa i nie rozrzuca
        antybiotyków. Mi się podoba.
        Pozdrawiam Wiola
    • Gość: niucha Re: Do mam z Ursusa IP: *.spray.net.pl 01.03.05, 12:29
      Ja tylko raz zajrzałam do przychodni na sosnkowskiego i włos mi sie zjeżył. Za
      to z czystym sumieniem polecam przychodnie Zdrowie na rogu kleszczowej i ryzowej
      oraz dr Ankudowicz - rewelacyjna! cierpliwa, super podejście do malucha, mozna
      spokojnie pogadac i wypytac o wszystko! Pierwszy raz spotkałam sie z taką
      lekarką, a trochę ich juz w życiu spotkałam!

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka