Dodaj do ulubionych

SP nr 4 Walerego Sławka w Ursusie

IP: *.wsei.pl / *.wsei.pl 27.06.05, 11:07
Drogie Mamy i Drodzy Tatusiowe!!

Chciałabym się dowiedzieć o Szkole Podstawowej nr 4 przy ul. Walerego Sławka.
Interesuje mnie wszytko:
bezpieczenstwo,
atmosfera,
warunki,
itp.
Jeśli Wasz "skarb" chodzi do tej szkoły podzielcie się ze mna swoją opinia o
tej szkole.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: SP nr 4 Walerego Sławka w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:43
      No, cóż... Jeśli nie masz wyjścia, to go nie masz i posyłasz dziecko do SP nr 4. Jeśli masz taką możliwość, to szukaj innej szkoły.
    • Gość: Robert Re: SP nr 4 Walerego Sławka w Ursusie IP: *.aster.pl 30.06.05, 23:41
      Witaj. Przeczytałem odpowiedź gościa "Gościa" i krew mi się zburzyła. Moje
      dziecko skończyło właśnie tą szkołę i nie mam jej nic do zarzucenia! Normalne
      warunki do pracy i nauki, normalni nauczyciele (no może coś by się znalazło -
      zresztą jak wszędzie) i zupełnie przyzwoity poziom nauczania. Co do tego
      ostatniego ... do gimnazjum na Solipskiej chodzi córka moich znajomych. Z
      podstawówki na ul. Cietrzewia wyszła z czerwonym paskiem i średnią bliską 6, a
      teraz (po pierwzej klasie) ma poniżej 4 ! Syn innych znajomych który
      skończył "4" ocierając się tylko o wzorowego jest w gimnazjum WZOROWY !!! ...
      ciekawa metamorfoza ? Zresztą z tego co wiem od rodziców chłopca w jego
      klasie "wzory" w 80% wyszły z 4. .... Z innej beczki: szkoła ma nową salę
      gimnastyczną, dzieci chodzą na basen (drugie klasy - basen oczywiście
      Ursusowski), jest pracownia komputerowa, a boisko przy szkole od roku ma nową
      nawierzchnię (jakieś tworzywo sztuczne - nie znam się na tym absolutnie więc
      nie będę zgadywał). Kadra nauczycielska raczej młodsza niż starsza :) Moje
      dziecko chodziło na dodatkowe lekcje z muzyki u nauczyciela tej szkoły - gra na
      gitarze i klawiszach. Z tego co pamiętam w konkursach międzyszkolnych (szkół
      Ursusowskich)- historyczny, j.angielski, matematyczny, biologiczny .. może coś
      jeszcze - praktycznie zawsze "4" dawała niezłego łupnia pozostałym szkołom. Z
      resztą z tego powodu istnieją od zawsze jakieś animozje z "11-tką" :) Dwa razy
      w roku szkoła organizuje otwarte środowiskowe koncery artystyczne - zawsze jest
      na Boże Narodzenie, a drugi ?? nie pamiętam. Oczywiście koncert dają
      uczniowie "4". Dzieci grają na gitarach, fletach, pianinie i klawiszach,
      śpiewają i recytują. Wszystko to wymaga z pewnością zaangażowania ze strony
      nauczycieli poza normalnymi godzinami lekcyjnymi - wygląda więc, że jeszcze im
      się chce :) Głowy nie dam, ale nie słyszałem aby w innych szkołach w Ursusie
      było coś podobnego. Tak więc nie desperuj i nie panikuj. Jeśli pasuje ci aby
      dziecko chodziło do tej właśnie szkoły możesz je według mnie ze spokojnym
      sumiemiem do niej posłać. Poczekaj też na inne wypowiedzi. Może wypowie się
      jakaś Mama - co może być dla ciebie bardziej wiarygodne :) Mam nadzieję, że
      potwierdzą moje obserwacje i odczucia. Pozdrawiam.
      • Gość: gość Re: SP nr 4 Walerego Sławka w Ursusie IP: *.eranet.pl 04.07.05, 15:49
        Mam dwie córki w tej szkole i jestem bardzo zadowolona, poziom nauczania jest
        bardzo wysoki
        • Gość: mama Re: SP nr 4 Walerego Sławka w Ursusie IP: 148.81.190.* 05.07.05, 09:54
          Mam córkę w gimnazjum. Spotkała tam rówieśników z różnych szkół. Twierdzi, że
          jest różnica w poziomach wiedzy na minus dla 4-ki.
          • Gość: manio49 Re: SP nr 4 Walerego Sławka w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:49
            Skończyłem tą szkołę i bardzo miło ją wspominam... Zwłaszcza Habrowskiego ;)
            zdecydowanie najgorszą "nauczycielką" jest moja była wychowawczyni Mrozowska...
            Ale nie bedę sie zagłębiał ;)
    • kanapowiec O matko jedyna... 14.07.05, 12:09
      Szkoła jak szkoła, rany, a czego się spodziewasz? Jeśli jesteś
      typem "rozhisteryzowanej mamusi", która chroni swój "skarb" przed innymi
      dzieciakami, bo są be i nie daj Boże:głupsze, biedniejsze, gorzej ubrane, to
      poślij dziecko do szkoły prywatnej. Jeśli natomiast nie jesteś taka, to nie
      masz chyba powodu do obaw - połowa mojej rodziny skończyła tą szkołę i jakoś
      żyją :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka