Dodaj do ulubionych

Reform Center

IP: 217.153.35.* 07.01.02, 11:37
No, nareszcie ktoś się tym zajął! Przejazd Jerozolimskimi koło tego tureckiego
paskudztwa, to skandal. A najlepsze jest to, że jak mnie poinformowano w ZDM to
jest to pIERWSZY przypadek kiedy inwestor zachowuje się tak, jak się zachowuje -
tj. ma wszystkich gdzieś. BRAWO stosowny urzędzie - dla wytrwałych zadanko:
spróbujcie dowiedzieć się kto odpowiada za to, że prywatny inwestor zaczopował
jedną z głównych ulic w Wawie i nic - powodzenia! Ponoć zezwolenie za zajęcie
pasa drogowego wygasa w marcu - zobaczymy co dalej...
Obserwuj wątek
    • Gość: Keller Re: Reform Center IP: 193.0.110.* 07.01.02, 20:08
      Reform Center to najładniejszy budynek Ochoty! Natomiast zachowanie inwestora
      faktycznie jest skandaliczne.
      • Gość: JULKA Re: Reform Center IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 23:03
        A kiedy w końcu otworza to cacko, ja już się nie mogę doczekać!!!
    • Gość: Aska Re: Reform Center IP: *.ports.pol.pl 07.01.02, 23:12
      Przyznaje - mnie tez bardzo denerwuje przesuniecie pasow z powodu tej budowy. Nie
      mozna jednak na to zwalac wszystkich problemow komunikacyjnych w tym rejonie.
      Dopoki w kierunku srodmiescia nie powstanie tam trzeci pas ruchu zamiast
      dziurawego pobocza - nie ma szans, aby sie cos poprawilo i budowa tunelu
      dojazdowego do reform center niczego nie pogorszyla.

A poza tym, juz wole jeszcze troche sie z tym pomeczyc i wreszcie doczekac sie
      tego wjazdu i w efekcie zakonczenia budowy reform center niz przygladac sie
      administarcyjnym utarczkom.

Aska
      • Gość: grovan Re: Reform Center IP: 217.153.35.* 09.01.02, 09:12
        Pozwolę sobie odrobinkę skontrować. Po pierwsze budowa tunelu trwa grubo ponad
        pół roku i już to nie jest normalne. Po wtóre przy samym budynku nie dzieje się
        zbyt wiele, a ile trwa jego budowa nie pomnę. Już to nie jest normalne, bo
        budowa takich centrów musi być szybka, by mieć sens dla inwestora. Ponadto w
        ZDM poinformowano mnie, że inwestor ma w głębokim poważaniu fakt, iż kończy mu
        się termin zajęcia pasa drogowego - to też nie jest normalne. Ale cóż... A co
        do utrudnień komunikacyjnych - jasne, że przywrócenie normalnego ruchu ich nie
        rozwiąże, ale z całą pewnością nie powiększy. A jak tak dalej pójdą prace, to
        sie to w 2002 roku nie skończy. Czego Wam i sobie nie życzę.Pozdrawiam.
        • garma Re: Reform Center 09.01.02, 23:23
          Reform Center - co to za durna nazwa
          • Gość: Keller Nie najgorsza IP: 193.0.110.* 10.01.02, 20:02
            A co - bardziej ci sie podoba Bitwy Warszawskiej Businness Center?
    • Gość: gosiacze Re: Reform Center IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.01.02, 17:38
      Czy dowiedziałeś się przynajmniej co ma być w samym budynku? Jest strasznie
      wielki. Nawiasem mówiąc tez tamtędy codziennie przejeżdżam i szlag mnie trafia
      na ten bałagan. Czy myślisz że można znaleźć odpowiedzialnego za ten skandal?.
      • Gość: grovan Re: Reform Center IP: *.pl 13.01.02, 20:48
        Gość portalu: gosiacze napisał(a):

> Czy dowiedziałeś się przynajmniej co ma być w samym budynku? Jest strasznie
        > wielki. Nawiasem mówiąc tez tamtędy codziennie przejeżdżam i szlag mnie trafia
        > na ten bałagan. Czy myślisz że można znaleźć odpowiedzialnego za ten skandal?.

Nie mam pojęcie. Przypuszczam, że tak jak wszędzie - parę sklepów, supermarket
        etc. Pamiętam z pierwszych prasowych zapowiedzi, że miało być kino. Ale co się z
        tego ostało - zobaczymy. Pozdrawiam.
        • sloggi Re: Reform Center 03.09.02, 09:08
          Na grudach wapna wyrosły piękne pokrzywy i komosa, brama uroczo rdzewieje. Jest
          pięknie i strasznie.
          Największy bunkier Ochoty straszy swoim pustym ogromem, może mały festyn z
          okazji 2 rocznicy przerwania prac budowlanych ?
          • Gość: paco Re: Reform Center IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 13:19
            sloggi napisał:

> Na grudach wapna wyrosły piękne pokrzywy i komosa, brama uroczo rdzewieje.
            Jest
            >
            > pięknie i strasznie.
            > Największy bunkier Ochoty straszy swoim pustym ogromem, może mały festyn z
            > okazji 2 rocznicy przerwania prac budowlanych ?

bzdura, tak moze było kilka miesięcy temu kiedy ten obiekt należał do Turków
            ale niedawno przejęli to Amerykanie którzy wyłożą min. 50 mln $ na dokończenie,
            teraz trwaja intensywne prace, oczywiście w środku obiektu, lada dzień będzie
            zbudowany tunel pod Jerozolimskimi a samo centrum zmienia nazwe na Blue City,
            otwarte zostanie na Boże Narodzenie 2003 i będzie jednym z najciekawszych w
            Polsce, polecam wątek w podforum inwestycje :"Blue City - nowe oblicze Reform
            Plaza"
            >
            • sloggi Re: Reform Center 03.09.02, 14:56
              Ja piszę to co widzę z autobusu, nie śledzę prasy specjalistycznej.
              Komosa rośnie nadal, a przy budowie tunelu też specjalnych szumów nie słychać.
              • civic_vtec Re: Reform Center 03.09.02, 15:49
                sloggi napisał:

> Ja piszę to co widzę z autobusu, nie śledzę prasy specjalistycznej.
                > Komosa rośnie nadal, a przy budowie tunelu też specjalnych szumów nie słychać.
                >
                • Gość: Elżbieta Re: Reform Center IP: 217.96.29.* 06.09.02, 01:35
                  E tam - mieszkam okna w okna. Szczęścliwie nie dzieje się nic - jak zwykle
                  pusto cicho i ciemno
                  e.
                  • Gość: paco Re: Reform Center IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 12:38
                    to sobie te roślinki przed tymmobiektem jeszcze porosną, to chyba logiczne że
                    prace przed obiektem bedą na końcu, teraz pracują wewnatrz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka