Dodaj do ulubionych

NIE ZAPOMINAJMY O TAKSÓWKARZACH

IP: *.acn.pl 02.11.03, 11:21
Nadal trwa strajk pasażerów taksówek:

- zamawiamy telefonicznie taksówkę i czekamy na telefon dyspozytorki, że
taksówka czeka na ulicy,
- uprzejmie informujemy dyspozytorkę, że rezygnujemy z usługi ze względu na
trwający strajk pasażerów.

Zobaczymy kto kogo przetrzyma: "cfane złotówy" mieszkańców, czy odwrotnie.

Skoro "biednych" właścicieli taksówkowych mercedesów, nie stać na kasę
fiskalną za 1000 złotych (50% kosztów kasy jest dofinansowywane z budżetu
państwa) to niech sprzedadzą swoje fury, żyją z odsetek i chodzą na piechotę.
Może objawi się nam następca Korzeniowskiego...

Podobno młodsi warszawiacy również wzięli sprawę we własne ręce i rysują
gwoździami graffiti na maskach zaparkowanych taksówek lub przecinają oponki.
Choć nie można zachęcać takich zachowań, to jak tak dalej pójdzie to będziemy
niedługo jeździli tylko taksówkami z dużymi napisami: "nie blokowałem, nie
blokuję i nie będę blokował ulic".
Obserwuj wątek
    • Gość: Sabi Re: NIE ZAPOMINAJMY O TAKSÓWKARZACH IP: *.pl.ibm.com / *.de.ibm.com 04.11.03, 09:52
      A co z "bogaczami" w polonezach ? Wujek dobra rada na pewno i cos dla nich
      zaproponuje. Jestem tylko bardzo ciekawa, czy widziales juz te 50% z budzetu ?
      Nauczyciele na przyklad na podwyzki czekaja pare lat, myslisz, ze Panstwo z
      dnia na dzien wylozy kase ? A moze te kasy wcale nie sa potrzebne ? A moze rzad
      nie potrzebenie chce wydac po 500zl na kazda kase do taksowki z naszych
      podatkow. Moze za tym ci taksowkarze bronia rowniez naszych interesow ?
      Nie chcesz jezdzic taksowka, bardzo prosze chodz piechota, kup sobie samochod,
      zafunduj bilet do autobusu etc. Ale czasami warto powstrzymac swoja zlosliwosc
      i sie mocno zastanowic co sie pisze nawet na internecie.
      pozdr.
      • Gość: Jacek Re: NIE ZAPOMINAJMY O TAKSÓWKARZACH IP: 217.153.142.* 11.11.03, 22:08
        Najbardziej aktywni w czasie strajku byli taxiarze z ELE taxi i MPT. Sabi,
        policz polonezy, które jeżdzą w tych korporacjach ???!!! Pokaż też mi taxiarza,
        który broniłby moich "pasażerskich" interesów !!! Więcej obserwacji i myślenia,
        a mniej doktrynerstwa by Ci się przydało, dziewczyno! Sorry, ale czasem trudno
        powstrzymać złośliwość. Taxiarzom oczywiście bardziej "wsio ryba", czy wydadzą
        forsę na kasę fiskalną niż na to, że takie urządzenie pozwoli zweryfikować ich
        przychód dla celów podatku dochodowego. O to właśnie NAPRAWDĘ chodzi! Btw. w
        czasie strajku zadzwoniłem (stały klient, karta itp) do lux - taxi tel. 9666.
        Słowa pani: nasi protestują, brak szans aby ktokolwiek dojechał na tę moją
        Ochotę w przewidywalnym czasie (sorry - też nie pamiętam, abym i u nich
        kiedykolwiek jechał starym polonezem !!). Wa-wa tel. 9644 - 10 sek. potem - no
        problem 10 minut (mają chyba same fiaty, w większości na leasingu). Zgadnijcie
        proszę, jaką koreporacją już nie pojadę ??? Pozdrawiam strajkujących oraz
        jeżdzących pasażerów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka